Şimdi Ara

<<<DH HYUNDAİ ERA TAKIMI>>> (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43.493
Cevap
95
Favori
1.692.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: jamayaki

valla konu açtım ama fazla ilgi gösteren olmadı. şayet bi akıl verirseniz bende era sahibi olabilirim. Hyundai Accent Era 1.6 Select + GP 2006 model 70000 km de 19000 ytl. alıyımmı sizce araç beyaz renk hasarsız boyasız ve gayet temiz. sadece 70000 km de olması kafamı karıştırıyor ve 2006 model olanlarda bazı kronik sıkıntılar olduğundan bahsedilmiş forumdan takipettiğim kadarıyla bu da biraz insanı huzursuz ediyor. hadi biraz fikir verin de bende bi karara varıyım.

Öncelikle araçtaki kronik sorun esp(elektrik destekli direksiyon)ve amortisör sıkıntısı.esp yeni modellerde kaldırıldı bizimkilerde yok,bu bahsettiğin araç halen garanti kapsamında sıkıntısı varsa garantiden değiştirirler,üyelerimiz arasında bu araçları kullanan var,amortisör sorunu da halledildi,bahsettiğin araçta da bu sıkıntı varsa garantiden değişilir benim araç 2008 dizel 4 amortisörde garantiden değişti.Aracın amortisörleri gazlı tiptir o yüzden diğer yağlı amortisörlere nazaran biraz serttir.Ancak artıları büyük özellikle yol tutuşunda + ları var,birde ne kadar yüklersen yükle asla çökme yapmaz.Ben 5 yetişkin 1 bebek bagaj tıka basa dolu görsen araçta bu kadar yük var demezsin.Aracın sıfır liste fiyatı 27700 ytl.pazarlıkla daha aşağıya çekilebilir.Aracın fiyatı km.'sine göre bana biraz tuzlu geldi.devir masrafıyla 20000 ytl gibi bir para,üzerine biraz daha ekleyerek sıfırını düşünmeni tavsiye ederim,yenilerinde dijital klima ve usb bağlantılı mp3 çalar var senin talip olduğunda bu özellikler yok,veya biraz daha araştırıp daha düşük km.'li bul derim.

• quote:

Orjinalden alıntı: cesar55

BENİDE ARANIZA ALIRSANIZ SEVİNİRİM.2006 ACCENT ERA TEAM KUM BEJİ...

Aramıza hoş geldin arkadaşım listeye eklendin,araç benzinli mi(1,4-1,6),dizel mi belirtirsen sevinirim.Bol paylaşımlarda bulunman temennisiyle tekrar hoş geldin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ottoman- -- 24 Temmuz 2008; 22:53:30 >
  • Arkadaşlar şuan GETZ sahibiyim ve değiştirmeyi düşünüyorum. Aslında GETZ'den sonra HB bir araba yerine sedan ya da mpv türü bir arabaya binmek istiyordum. Nerdeyse kesin kararımıda ERA olarak vermiştim ama iki buçuk yıl içinde üretimden kalkacağını öğrenince mantıklı da davranmak gerek. Bu nedenle i30 almaya karar verdim. ERA ilgili topladığım bilgiler aşağıda:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    2009 ERA İLE İLGİLİ OLARAK:
    Arkadaşlar 2009 era ile ilhili malezya sitesindeki görüntüler baz alınıyor. Hyundai'nin malezyada iki sitesi var bunlar:http://global.hyundai-motor.com/pre_siteStatus.aspx?active_id=malaysia&url=http://malaysia.hyundai-motor.com vehttp://global.hyundai-motor.com/pre_siteStatus.aspx?active_id=malaysia2&url=http://malaysia2.hyundai-motor.com Ancak yeni Hyundai Accent ile ilgili en doğru bilgi Hyundai'nin uluslararası (international) sitesinden alınabilir ki adresi de
    HYUNDAI MOTORS
    Hyundai | Binek, SUV ve Ticari Araç Modelleri
    http://www.hyundai.com
    ya da doğrudanhttp://worldwide.hyundai-motor.com/ dur. Burada görüleceği gibi yeni accent de biraz makyaj vardır. Yan sinyaller aynaya gelmiş ve arkaya park sensörleri yerleştirilmiştir. Bir de motor seçeneğinde farklılık vardır ki o da 1.5 crdi dizel otomatik versiyonun eklenmesidir. Bunun haricinde arkada çift egsoz çıkışı görünmemektedir.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ERA'NIN GELECEĞİ İLE İLGİ OLARAK:
    Ayrıca Hyundai 2011 de Türkiye'deki Accent Era ve Matrix üretimlerini sonlandıracaktır. Bunun yerine accent için Türkiye'ye özgü yeni bir model ve matrix içinde yeni bir mpv sınıfı matrixden büyük bir araç üretilecektir. Yazı aşağıdadır:
    Hyundai Assan 2011'de iki yeni model üretecek

Geçen yıl Türkiye'de üretime başlamasının 10. yılını kutlayan Hyundai Assan, 2011 yılında İzmit'teki fabrikasında yeni modelleri banta almak için hazırlık yapıyor.
    Hyundai Assan CEO'su Joong-Geol Kim, Hyundai'nin global planları doğrultusunda Türkiye'deki tesislerinde ürettiği modelleri yeniden planlayacağını belirterek, bu kapsamda İzmit fabrikasında 2011'de iki yeni modelin üretimine başlanacağını kaydetti.
    Kim, halen üretilmekte olan Accent Era ve Matrix modellerinin yerine geçecek bu araçlardan birinin orta sınıfta bir araç olacağını, diğerinin ise markanın bugüne kadar pek yer almadığı MPV yani minivan sınıfında olacağını kaydetti.
    Üretilecek modeller için Hyundai'nin Kore'deki merkezinde çalışma ve planlamaların sürdüğünü kaydeden Kim, MPV sınıfındaki aracın özellikle daha yüksek üretim hacmine sahip olacağını ve ticari versiyonunun da olabileceğini ifade etti.
    Bu aracın Matrix'ten büyük olacağını söyleyen Hyundai Assan yetkilileri, diğer orta sınıf aracınsa Accent gibi orta sınıfta yer alacağını, sedan kasa tipinin yanında hatchback versiyonunun da üretiminin düşünülebileceğini belirtiyorlar.
    Türkiye'de Starex adıyla tanınan ticari aracının yeni versiyonunu ithal etmeye başlayan Hyundai Assan, bir önceki Starex'in geçtiğimiz aylarda üretimini sona erdirmişti.

Milliyet 20 Şubat 2008 / Çarşamba

Haberin web sayfası da şudur:http://www.milliyet.com.tr/2008/02/20/ekonomi/eko05.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 24 Temmuz 2008; 23:00:01 >

• Öncelikle ilginiz ve bilgi mesajınız için teşekkürler,her araçta olduğu gibi era'da da makyaj veya komple bir değişim mutlaka olacaktır.Benim edindiğim bilgiler(bu güne kadar) 2011'de makyajlanacağı yönünde idi.Ama üretimden de kaldırılabilir,fakat bu kadar kısa bir sürede ülkemizde son dönemde bu kadar tutulan bir aracın makyajlanmadan banttan kaldırılması bana göre biraz uzak bir ihtimal olsa da kaçınılmaz son elbet bir gün gelecektir.Bakmış olduğunuz i30 gerçekten güzel bir araç bende heveslenmiştim ama fiyatı o dönem çok yüksekti ve benim biraz bagaj sıkıntım olduğu için hb yerine sedan tercih ettim ve era'yı aldım,sizin için hangisi uygunsa şimdiden hayırlı olsun diyelim,aldığınızda haber verirseniz hayırlı olsuna geliriz

• HOŞBULDUK TESEKKUREDERİM.
    1.5 CRDI TEAM 60000 KM.BAKIMI YAPILDI.BILMEYENLERE 60000 BAKIMDA V KAYIŞ DEYISIYOR.DİYER PERİYODİK BAKIMLARI İLE BERABER 250 YTL CİVARINDA SERVİS UCRETİ ALINIYOR.
  • PARK SENSORU TAKTIRMAK İSTİYORUM.SERVİSTE CENMAX MONTAJ DAHİL 150 YTL.FİYATI BANA GORE İYİ FAKAT KALITESI HAKKINDA PEK BİLGİM YOK.ARACIN KENDI ALARMI DISINDA CENMAX ALARM VE 4 TERMİKLİ CAM KAPATMA KİTİNİ 2 SENEDIR KULLANIYORUM, SORUNDA CIKATMADI.PARK SENSOR EKRANI HOŞ FAKAT SORUN ÇIKARTMASINDAN KORKUYORUM.ERASINDA KULLANAN ARKADASLAR VARSA CEVAP BEKLIYORUM.TESEKKURLER.
  • Arkadaşlar Era lar için adam akıllı akesuar üreten bir üretici varmı? Mesala birebir uygun koltuk kılıfı, ön kol dayama vs vs. Birde arablarınızda 12V çakmak prizinden 220V invertör kullanananız varmıdır? Varsa araç için bir sıkıntı yaratıyormu yaratmıyorsa hangi marka ve nerden aldınız? :)

Sevgiler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cesar55

HOŞBULDUK TESEKKUREDERİM.
    1.5 CRDI TEAM 60000 KM.BAKIMI YAPILDI.BILMEYENLERE 60000 BAKIMDA V KAYIŞ DEYISIYOR.DİYER PERİYODİK BAKIMLARI İLE BERABER 250 YTL CİVARINDA SERVİS UCRETİ ALINIYOR.

Bilgi için teşekkürler,ben park sensörü kullanmıyorum ama kullanan arkadaşlarım memnunlar fakat ilgilenmediğim için marka ve kalite konusunda bir fikrim yok.Alarm ve 4 cam kitini kaça malettin ve aracın kendi anahtarına mı işlediler yoksa ayrı bir anahtarlık mı kullanıyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr_redhat

Arkadaşlar Era lar için adam akıllı akesuar üreten bir üretici varmı? Mesala birebir uygun koltuk kılıfı, ön kol dayama vs vs. Birde arablarınızda 12V çakmak prizinden 220V invertör kullanananız varmıdır? Varsa araç için bir sıkıntı yaratıyormu yaratmıyorsa hangi marka ve nerden aldınız? :)

Sevgiler...

Aksesuar sıkıntısı hat safhada bir yerde krom ayna,kapı kolları,cam çıtaları,far ve ön pancur çıtalarıyla depo kapağı görmüştüm.Kılıf ve kol dayanağına benimde ihtiyacım var bakalım bir ara sanayiye gidip bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ottoman- -- 25 Temmuz 2008; 10:35:03 >
  • Dostlar,araba istanbuldan gelmiş.Araba çok hoşuma gitti.dediğim gibi trafik plaka işlemleri 2009 olmasından dolayı 4 ağustos da teslim edecekler.Arabaya brc marka tüp taktırmak için servis dışında kullanma fırsatım oldu.tüpü 1500ytl ye 10 taksitle taktık.tekrar servise teslim ettim arabayı.:)olmazsa başka arabalardan plaka çalıp kendi arabama takacağım.:)Servise hiç veresim gelmedi açıkcası.herkese SELAMLAR...........

Ha birde nette gezen makyajlanmış eraları satış müdürüne sordum buraya ne zaman gelecek dedim yemin billah etti öyle bişey yok diye.Bizim arabalar yerli olduğu için uzun müddet böyle gidecek dedi.O arabalar malezyaya mahsus dedi.Anlıyacağınız makyajlı eralar Tükiye'de üretilmiyecekmiş.Ama illaki makyajlansın diyen olursa parfümeriden yeni makyaj takımı alıp makyajlıyabilirler.........:) SAYGILAR...........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolqa35 -- 25 Temmuz 2008; 18:50:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kimsinsen3535

Dostlar,araba istanbuldan gelmiş.Araba çok hoşuma gitti.dediğim gibi trafik plaka işlemleri 2009 olmasından dolayı 4 ağustos da teslim edecekler.Arabaya brc marka tüp taktırmak için servis dışında kullanma fırsatım oldu.tüpü 1500ytl ye 10 taksitle taktık.tekrar servise teslim ettim arabayı.:)olmazsa başka arabalardan plaka çalıp kendi arabama takacağım.:)Servise hiç veresim gelmedi açıkcası.herkese SELAMLAR...........

Ha birde nette gezen makyajlanmış eraları satış müdürüne sordum buraya ne zaman gelecek dedim yemin billah etti öyle bişey yok diye.Bizim arabalar yerli olduğu için uzun müddet böyle gidecek dedi.O arabalar malezyaya mahsus dedi.Anlıyacağınız makyajlı eralar Tükiye'de üretilmiyecekmiş.Ama illaki makyajlansın diyen olursa parfümeriden yeni makyaj takımı alıp makyajlıyabilirler.........:) SAYGILAR...........

Tekrar hayırlı olsun arkadaşım,heyacanını tahmin edebiliyorum çünkü bu duyguyu hepimiz yaşadık,makyaj işine gelince espiri güzeldi

• Ayrıca bizim arabaların doğum yeri İstanbul deyil İzmit(Kocaeli),Alikahya beldesidir.
  • Doğrudur hocam........geldiği yer önemli değil benim için gittiği yer önemli......:):)SELAMLAR..........
    quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

Ayrıca bizim arabaların doğum yeri İstanbul deyil İzmit(Kocaeli),Alikahya beldesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolqa35 -- 26 Temmuz 2008; 0:08:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kimsinsen3535

Doğrudur hocam........geldiği yer önemli değil benim için gittiği yer önemli......:):)SELAMLAR..........
    quote:

Ayrıca bizim arabaların doğum yeri İstanbul deyil İzmit(Kocaeli),Alikahya beldesidir.

Doğrudur üstad,gittiği yer çocuğunu bekleyen baba gibi kıpır kıpır bekliyor
  • Arkadaşlar bu arada birşey sormam gerekli. Benim aracım yan rusgarlardan fazla etkileniyor ve yol sesi ile amortisorler biraz fazla zıplatıyor. Lastik konusunda benim araçta bridgestone B250 lastik var. Bu lastikleri değiştiren,jant değiştiren yada amortisor değiştirerek soruna çözüm bulan varmı içimizde?
  • quote:

Arkadaşlar bu arada birşey sormam gerekli. Benim aracım yan rusgarlardan fazla etkileniyor ve yol sesi ile amortisorler biraz fazla zıplatıyor. Lastik konusunda benim araçta bridgestone B250 lastik var. Bu lastikleri değiştiren,jant değiştiren yada amortisor değiştirerek soruna çözüm bulan varmı içimizde?

Arkadaşım öncelikle aramıza hoşgeldin... Yan rüzgarlardan biraz etkileniyor doğrudur ben bunu aracın diğer accent lere göre biraz yüksek tutulmasına bağlıyorum... Amortisörler gazlı tip olduğundan biraz zıplatıyor bu da doğru fakat aracı istediğiniz kadar yükleyin yere oturmuyor ve bu zıplatmalar yerini yolcu otobüslerindeki gibi yaylanmalara bırakıyor... 195/55/15 jant ve lastiklerle değiştiren arkadaşlar zıplamanın kesildiğini söylüyorlar ben henüz değiştiremedim... Amortisörlerinden çok şikayetçi olan bir arkadaş, Accent Era için tek uyumlu olan amortisör olan Kia Rio amortisörü taktırıyor ve memnun (4 tanesi 600 ytl ye mal oluyor)... Benimde aracım B250 lastiklerle gelmişti.Zaten çok sert olan amortisörler bu B250 gibi sert lastiklerle hepten berbat bir sürüş konforu sürüyor... Ben orijinal ölçülerinde michelin energy saver lastiklerle değişim yaptım. Zıplamalar yarıyarıya azaldı diyebilirim ama yinede var... Henüz kesin bir çözüm yok malesef... Yol tutuşundan ödün vermemek adına amortisörler sert tutulmuş... Monroe markası Era lar için bir çalışma içersindeymiş sanırım ama ne zaman piyasada olur bilinmez... Daha öncede dediğim gibi bazı arkadaşlar 195/55/15 jant ve lastiklerle yol tutuşunun dahada arttığını ve zıplamaların neredeyse kesildiğini belirtiyorlar...Bilginize...

• quote:

quote:

Arkadaşlar Era lar için adam akıllı akesuar üreten bir üretici varmı? Mesala birebir uygun koltuk kılıfı, ön kol dayama vs vs. Birde arablarınızda 12V çakmak prizinden 220V invertör kullanananız varmıdır? Varsa araç için bir sıkıntı yaratıyormu yaratmıyorsa hangi marka ve nerden aldınız? :)

Sevgiler...

Aksesuar sıkıntısı hat safhada bir yerde krom ayna,kapı kolları,cam çıtaları,far ve ön pancur çıtalarıyla depo kapağı görmüştüm.Kılıf ve kol dayanağına benimde ihtiyacım var bakalım bir ara sanayiye gidip bakacağım.

İstanbul / Güneşli de Hyundai Bayraktar servisinde metal görünümlü konsol seti, Krom ayna ve kapı kolları gibi aksesuarlar satılıyor bizzat servis kendisi takıyor... Bu serviste kolçakta var fakat aynısını ben başka bir yerden bulup taktırdım. El freninin arka kısmında yarım daire şeklinde bir boşluk var 4 adet vidayla oraya monte ediliyor çok şık duruyor fakat zamanla gıcırtılar geliyor. Bir çözüm bulamazsam çıkaracağım tavsiye etmem...

• quote:

Arkadaşlar bu arada birşey sormam gerekli. Benim aracım yan rusgarlardan fazla etkileniyor ve yol sesi ile amortisorler biraz fazla zıplatıyor. Lastik konusunda benim araçta bridgestone B250 lastik var. Bu lastikleri değiştiren,jant değiştiren yada amortisor değiştirerek soruna çözüm bulan varmı içimizde?

Arkadaşım öncelikle araçta iyileştirilmiş amortisör mü takılı.Benim araçta çok zıplıyordu,amortisörleri servis değişti biraz rahatladım,jantlarıda serviste orjinal ebattaki era jantıyla değiştim onun da bayağı bir etkisi oldu.Lastiklerde sert havalarınıda sık sık kontrol ettirmen de fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ottoman- -- 28 Temmuz 2008; 11:10:06 >
  • Az önce servise gittip ve hava filitersi ile polen filitresi aldım eve gelip değiştim.38 ytl tuttu parçalar.Daha 5000 km.önce bakımda değişmişti filitreler ama özellkile polen filitresi klima sürekli kullanıldığı için içime sinmiyordu.İyi ki değişmişim iki filitrede leş gibi olmuş,arkadaşlar tavsiye ederim değişin,hava filitresinin temizliği motorun daha rahat hava emmesine sebep olacağından yakıtı düşürecek ve aracı rahatlatacaktır,polen filitresinin temizliği klima perfomansını arttırdığı gibi,malum filitre üzerinde oluşan bakterilerin araçtan uzaklaştırılması ve özellikle çocukların sağlığı açısından çok önemli.
  • Orjinalden alıntı: raven1974

İstanbul / Güneşli de Hyundai Bayraktar servisinde metal görünümlü konsol seti, Krom ayna ve kapı kolları gibi aksesuarlar satılıyor bizzat servis kendisi takıyor... Bu serviste kolçakta var fakat aynısını ben başka bir yerden bulup taktırdım. El freninin arka kısmında yarım daire şeklinde bir boşluk var 4 adet vidayla oraya monte ediliyor çok şık duruyor fakat zamanla gıcırtılar geliyor. Bir çözüm bulamazsam çıkaracağım tavsiye etmem...

raven arkadaşım taktırdığın kol dayanağının rsmini eklersen bizim için iyi olur,görüp ona göre bir şeyler bakarız.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.