Şimdi Ara

<<<DH HYUNDAİ ERA TAKIMI>>> (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43.493
Cevap
95
Favori
1.692.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizel araç sahibi arkadaşlar, geçen aracın altına eğildim ve tamponun grileşmeye başladığını gördüm bunu nasıl engelleriz bir fikri olan var mı?
  • Nasıl yani,eksoz çıkışından mı bahsediyorsun?O kararma kötü yakıt alımından ve aracın sıkıştırılması sonucu duman atmasından kaynaklanıyor.
  • ALINTIDIR...

Demir Bükey Akademisi İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mehmet Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni model araçlarda bulunan hava yastıklarının, emniyet kemerlerinin takılı olup olmamasına göre açıldığını söyledi.

Çoğu sürücünün aracındaki bu ayrıntıyı bilmediğini belirten Özcan, ''Kemerini takmayan bazı sürücüler, araç çalıştığı anda başlayan ikaz sesini kesmek için piyasada 3-5 YTL'ye bulunabilen çeşitli aparatları kullanarak, sesi önlemeye çalışıyor. (Kemer takılı) imajı veren bu aparatlar ise hava yastıklarını yanlış yönlendiriyor'' dedi.

Hava yastıklarının bir kaza anında, yaklaşık 300 kilometre hızla, saniyenin beşte biri zamanda açıldığını belirten Özcan, şöyle konuştu:

''Bu aparatların kullanıldığı araçlarda, kemerin takılı olduğunu algılayan sistem, hava yastıklarını devreye sokuyor. Ancak, kemer takılı olmadığı için ileri doğru fırlayan sürücü karşıdan hızla gelen balona çarpıyor. Çarpışmanın etkisi ile ortaya çıkan kuvvet yaklaşık bin 200 kilogram civarında. Mike Tyson'un bir sağ direk vuruşunun 700 kilogram olduğu göz önünde tutulursa, oluşan kuvvet 2 Tyson vuruşuna yakın. Yara almadan atlatılabilecek çoğu kaza bu yüzden bir faciaya dönüşebiliyor.''

Kemer başlıklarına takılan aparatların yanı sıra bazı sürücülerin, kemeri takarak koltuk arkasına geçirme yöntemine de başvurduğunu anlatan Özcan, trafik polislerinin yol kontrollerinde bu ayrıntılara dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Özcan, kullanımının artırılması için büyük çaba sarf edilen emniyet kemerinin taksilerde zorunluluk olmamasının ise büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

İnsan hayatının her şeyden değerli olduğunu anımsatan Özcan, ''Taksi, hususi ayrımı yapılmadan tüm araçlarda emniyet kemeri takılması zorunlu olmalı'' dedi.

(aa)

• emniyet kemeri takmadan (veya bir aparat ile takmış gibi) yola çıkmak çok tehlikeli. hava yastığı açılsa bile siz ölürsünüz.. amann diyeyim..
  • ottoman24 ve diğer değerli arkadaşlar hepinize merhaba..
    era takımına 23. kişi olarak kabul buyurursanız ben de şeref duyarım.
    rumuzumu bir başka forum sitesinden anımsayanlar olursa taa kendisiyim.
    artık o sitede değilim çünkü orada sorunlarımı dile getirdiğimde otokratik ve at gözlüklü zihniyet bana tahammül edemedi bakalım burda ne olacak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: era y

ottoman24 ve diğer değerli arkadaşlar hepinize merhaba..
    era takımına 23. kişi olarak kabul buyurursanız ben de şeref duyarım.
    rumuzumu bir başka forum sitesinden anımsayanlar olursa taa kendisiyim.
    artık o sitede değilim çünkü orada sorunlarımı dile getirdiğimde otokratik ve at gözlüklü zihniyet bana tahammül edemedi bakalım burda ne olacak..

Hoş geldin arkadaşım, büyük bir çoğunluğumuz malum siteye belli bir süre üye olup ayrılan kişileriz.Orada yaşanan problemleri az çok biliyoruz.Paylaşımlarımızı burada toplayıp,sadece araçla ilgili paylaşımlarda bulunmayıp her konuda birbirimizin sorunlarına çözüm bulup,bir aile olmaya çalışıyoruz.Araç bilgilerini de gönderirsen sevinirim,aktif olman temennisiyle tekrar hoş geldin.

• hoş buldum ottoman24 güzel temennilerin için teşekkürler..
    aracım era 1.4 team abs kum beji 2008 model 8500km de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

emniyet kemeri takmadan (veya bir aparat ile takmış gibi) yola çıkmak çok tehlikeli. hava yastığı açılsa bile siz ölürsünüz.. amann diyeyim..

Bu alıntıyı yapmamdaki amaçta buydu zaten üstad,benimde çevremdeki arkadaşların bir kısmı aparat veya kemeri koltuğun arkasından geçirip kullanıyorlar,ben şahsen 3 ay öncesine kadar sadece ş.dışında emniyet kemeri kullanan bir insandım.Ş.içi kullanmak beni sıkıyordu ve ikaz sesine alıştığım içinde beni etkilemiyordu.Ancak trafik ekiplerinin sıkı kontrolleri sayesinde artık ş.içinde de kullanıyorum,bunu bir alışkanlık haline getirdim.Aracı çalıştırır çalıştırmaz yaptığım ilk şey teyibi açmak ikincisi kemeri bağlamak.Önceleri sadece 55 ytl.'lik para cezası yüzünden bunu yapıyordum ,şimdi ise alıştım.Her şey bizim güvenliğimiz için değil mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: era y

hoş buldum ottoman24 güzel temennilerin için teşekkürler..
    aracım era 1.4 team abs kum beji 2008 model 8500km de.

Listeye eklendin arkadaşım,bu arada takımımızın imzası 1. sayfada mevcut.
  • Üstad imza işinde bir hata olmuş.
    Bu arada i30 ncap'tan 5 yıldız almış arkadaşlar,bizim arabalarda a.b.d.sınıfının en güvenli aracı seçilmişt.,bunlar hyundai'nin artık kalite konusunda kendini aştığının belgeleri
  • Bu arada bizi rezil eden ve canımızı sıkan galatasaraya

Ben bu sinirle anca giderim,cümleten iyi geceler arkadaşlar
  • Günaydın arkadaşlar,

Bu arada galatasaraya halen kızgınım
  • Az önce mazot aldım,araç İzmir tırafiğinde klima sürekli açık ş.içi 7,4 yakmış.bu arada tatil de bitti yarın sabah geri döneceğim önümde 1300 km.yol var

Ayrıca takıma hiç uğramayın ben kendim çalar kendim oynarım
  • Aşkolsun Ottoman hocam hergün uğruyorum yalnız karışıklık oluyor. Era hakkında iki tane başlık var. Bir oraya giriyoruz birde buraya giriyoruz. Bunları birleştirme imkanı varmıdır acaba...
  • quote:

Orjinalden alıntı: raven1974

Aşkolsun Ottoman hocam hergün uğruyorum yalnız karışıklık oluyor. Era hakkında iki tane başlık var. Bir oraya giriyoruz birde buraya giriyoruz. Bunları birleştirme imkanı varmıdır acaba...

Valla o konu durduğu için bu konuyu açtık,bir de sohbet ortamı olsun iyice kaynaşmayı hedefledik.Daha sonra arkadaşlar o konunuda devam etmesi gerektiğini söylediler,orada eski paylaşımlar var ziyan olmasın dediler burdaki arkadaşlar buranın da devam etmesini belirttiler,bu şekilde devam ediyoruz bakalım,asıl sorun arkadaşların %90'nının diğer tarafta olması.
  • arkadaşlar hiç polen filitrelerinizi kontrol ediyormusunuz?Ben aracı 15000'de bir değil 10000 km.'de bir bakıma sokuyorum.Motor yağının Türkiye şartlarında o kadar götürebileceğine inanmıyorum,zaten kitapçıktada sürekli ş.içi yoğun trafikte bakım periyodu 7500km. diyor ufak yazılarla.Ekstradan da her 5000 km.'de bir hava ve polen filitresini değiştiririm.Filitreleri değişeli 1500km. kadar oldu,bugün bir kontrol edeyim dedim yarın yola çıkacağım,hava filitresi temizdi ama gelin görün ki polen filitresini çıkarınca içim kalktı kapkara leş gibi,toz,böcek,saman bile vardı.İyice bir silkeleyip temizleyip yerine taktım.Size tavsiyem sizde ara ara kontrol edin,polen filitresinde oluşan bakteriler özellikle küçük çocuklarda hastalıklara sebep veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ottoman- -- 28 Ağustos 2008; 14:41:42 >
  • bende 3-4 ayda bir söküp temizliyorum..çok fazla toz oluyor ve fanın üflemesini çok etkiliyor.. çok pratik bir yerde kitapçıktan nasıl söküldüğüne bakabilir daha önce sökmeyen arkadaşlar.. filitreye 30 sn de ulaşabilirsiniz..
  • ALINTIDIR....

Almanya’nın Giessen Ünivesitesi’nden Andreas Jung’un yönettiği bir araştırma, son yıllarda pek çok kişinin severek kullandığı ısıtmalı araba koltuklarının erkeklerin sperm üretimine zarar verebileceğini ortaya çıkardı.

Sperm üretiminin ideal olarak 37 C sıcaklıkta gerçekleştiğini belirten uzmanlar, 1 saat boyunca ısıtmalı koltuklarda oturan 30 deneğin çoğunda testis sıcaklığının 37.3 C, birindeyse 39.7 C’ye çıktığını buldular.

Araştırma, deneklerin sperm sayılarını veye sperm hareketliliğini ölçmemiş olsa da uzmanlar sıcaklıktaki çok ufak değişimlerin bile sperm üretimini olumsuz etkileyebileceğini belirtiyorlar.

Bu alanda daha önce yapılan bir çalışma da, ısıtılmayan araba koltuklarında bile üç saatten fazla oturmanın erkeklerde sperm üretimini bozabildiğini ortaya koymuştu.
    buradan alıntıdır

aman dikkat arkadaşlar. bu konu önemli

• İyi akşamlar Era Takımı..

Ottoman hocam Hayırlı Yolculuklar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: droll

İyi akşamlar Era Takımı..

Ottoman hocam Hayırlı Yolculuklar.

Çok sağol ortağım
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.