Şimdi Ara

DH HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.914
Cevap
100
Favori
1.375.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • grafiker Dizel daha güçlü ve daha fazla sesi olacaktır. Bizimle tekrar düşüncelerinizi paylaşırsanız seviniriz. Şimdiden hayırlısı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbasaran

grafiker Dizel daha güçlü ve daha fazla sesi olacaktır. Bizimle tekrar düşüncelerinizi paylaşırsanız seviniriz. Şimdiden hayırlısı olsun.

azönce aradılar test sürüşü iptal oldu. Araç genel müdür yardımcısındaymış oda bugün gelmemiş blablabla....
    hafta içi yapalım diyor ama çalıştığım için hafta sonuna erteledim tekrar...
  • Önümüzdeki ay Afyon'a taşınıyorum, daha önce de Afyon Bayi'den bahsettiğiniz için tahminim siz de Afyon'dan bahsediyorsunuz. Eğer burada da bir problem yaşarsam ben bu aracı satarım zaten. Bakalım neler olacak zaman gösterecek.

quote:

besadam belirtiklerinizi bende teyit edebilirim. Hyundai Assan Genel Merkez'i aradığımda 2 defa aradım hiç cevap bulamadığım gibi geri dönüt de alamadım. Araçlarının ne zaman gelip ne zaman teslim edileceğini bilemeyen bir genel merkez olabilir mi? Bulunduğum şehirde herkes bana KIA al uğraşma diyor. Hyundai servisi de aynı şekilde bir şehirdeki bütün kullanıcıları bıktırmış...başka şehirlere araç bakımı ve tamiri için giden insanlar var...

Bakım falan deyince ASX'den geri görüş kamerası olmadığı için biraz soğmuştum ancak son duyumlara göre (bayii yetkilisi) orjinal ve garantiyi bozmayacak şekilde montaj yapabileceklerini söyledi üstüne üstlük 2 haftada teslim edeceklerini.... Henüz görmedim önümüzdeki günlerde (4-5gün içinde) yakından görme fırsatım olacak.

• aralık ayında 1.6 gdi steel siyah modelini inceleme fırsatım oldu
    en çok hoşuma gidenlerden biriside stepnesinin orjinal boyutta
    ve çelik jant olması yani bire bir stepne bu çok önemli
    şu simit stepneden nefret ediyorum ne akılla böyle
    birşey yaparlar anlamam.
  • Bu arada 225/55/18 kış lastiği Türkiye'de bulunmuyor, Bridgestone'da geçtiğimiz sene bu lastik getirilmiş, şu anda yok, üretilmemiş de bu sene. Yine Michelin bu lastiği en son Aralık ayında bir bayiye vermiş ve sonrasında bu ebatta bir lastik getirmemişler, o bayiyle yaptığım görüşmede Türkiye'de şu anda bu lastiğin bulunmadığı, isteyenlere 235/55/18 Bridgestone taktıklarını söyledi. Bütün markaları (Aklıma gelenler Yokohama, Continental, Dunlop, Bridgestone/Lassa, Hankook) aradım ve hepsinden olumsuz yanıt aldım. Sonunda servisi aradım, bu araca uygun kış lastiği bulabiliyor musunuz diye ve tahmin edin geri dönüş oldu mu:) Genel Merkezi arayıp sinirlerimi bozmak istemediğimden, acaba bu araca uygun kış lastiği olarak ne kullanıyorsunuz sizlere sormak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafiker

quote:

neurofuzzy Öncelike bilgiler ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Henüz görme fırsatım olmadı. Youtube üzerinden edindiğim bir izlenim var, o kadar. Aracı genel olarak volvo cx60'a benzetiyorum, çizgileri oldukça yakın. Temelde 3 artısı var benim için hızlı teslimat, fiyat ve arzalanma olasılığının düşük olması. Gidip gördüğümüzde teraziye koyup duruma göre karar veririz artık.

Diğer yandan ix35 kullanıcıları olarak aracınızın en çok hoşunuza giden özelliklerini paylaşabilirmisiniz. Hazır fırsat bulmuşken hem bu harika başlığı açan, hem de buraya katkı sağlayan herkese benim gibi faydalanlar adına teşekkürler.

bugün gidip bir deneme sürüşü yapacağım IX35 le ilgil ama dizel olan versiyonu benim ençok merak ettiğim konu motor konusuydu neys artık bunada şükür tabi onlardan cevap bekliorum saat 11:00 gibi bekliyorlar bizi bakalım test sürüşü izlenimlerimi yazarım buraya. Ordan sonrada pejoya gideceğim test sürüşü için ordada 3008 i değerlendireceğim farklı araçlar ama dedikleri gibi araç hazirana felan gelicekse tercihimi pejodan yana kullanabilirim.

Eğer ukalalık olarak anlamazsanız ben 3008'i de Eylül'de test ettim.

Yine kişisel düşüncelerimi sizinle paylaşmak isterim.
    Olumsuz Tarafları:
    1-) Önceki aracım Renault Scenic olduğu için Fransız teknolojisi olması ve benim de Renault'tan boyumun ölçüsünü yeterince almış bulunmam.
    2-) 3008 ve 5008'in fren disklerinde kronik problem var. Test aracının arka diskleri ötüyordu ve yüksek hızda titreme yapıyordu. Hatta bu konuda Peugeot tarafında açılmış vakalar var. Ancak büyük olasılıkla, geçen 6 ayda giderilmiştir.
    3-) Robotize edilmiş vites geçişlerini hissediyorsunuz. Ne ilginçtir ki yine test ettiğim 5008'in vites geçişleri daha iyiydi.
    4-) Sürücü ile yolcu arasındaki vites konsolu inanılmaz büyük... Ben pek alışabileceğimi sanmıyordum.
    5-) Araç yüksek olmasına ve crossover segmentinde yer almasına rağmen, bir SUV kullanıyormuş hissi vermiyor.
    İyi yönleri:
    1-) Çok başarılı, lüks kabin.
    2-) Uçak cockpit'i şeklinde düzenlenmiş dashboard ve düğmeler çok keyifli.
    3-) Şeffaf head-up display süper (ancak ilk bozulacak elektronik aksam olarak pek güven vermiyor )
    4-) Bagaj büyük değil, ancak yükleme eşiğinin açılıyor olması ve bagaj tablasının üç katlı ayarlanıyor olması çok güzel.
    5-) Cam tavan inanılmaz keyifli gözüküyordu.

Ancak bütün olumlu yanlarına ve Eylül ayındaki 59.500TL'lik fiyatına rağmen Fransız araçlara olan güvensizliğim sebebiyle çok şık olan 3008 ve video paketli ve 7 koltuklu 5008'den vazgeçtik. 5008'i daha sempatik bulmamızdan dolayı gittik Verso aldık. O macera da 26 Kasım'da ix35'i görene, test sürüşü yapana ve 30 Kasım'da sipariş edene kadar sürdü. 3 Aralık'tan beri de ix35 ile mutlu, mesut bahtiyar yaşıyoruz...

• quote:

neurofuzzy Öncelike bilgiler ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Henüz görme fırsatım olmadı. Youtube üzerinden edindiğim bir izlenim var, o kadar. Aracı genel olarak volvo cx60'a benzetiyorum, çizgileri oldukça yakın. Temelde 3 artısı var benim için hızlı teslimat, fiyat ve arzalanma olasılığının düşük olması. Gidip gördüğümüzde teraziye koyup duruma göre karar veririz artık.

Diğer yandan ix35 kullanıcıları olarak aracınızın en çok hoşunuza giden özelliklerini paylaşabilirmisiniz. Hazır fırsat bulmuşken hem bu harika başlığı açan, hem de buraya katkı sağlayan herkese benim gibi faydalanlar adına teşekkürler.

Öncelikle 2005 model Renault Scenic'i değiştirmeye karar verince şu araçları sırasıyla inceledim ve bazılarıyla sürüş testi yaptım:

Renault Koleos - Sürüş Testi
    Renault Megane Sport Tourer
    Dacia Duster
    Peugeot 5008 - Sürüş Testi
    Peuget 3008 - Sürüş Testi
    Mitsubishi ASX - Sürüş Testi
    Volkswagen Tiguan
    Volkswagen Passat
    Nissan Qashqai - Sürüş Testi
    Opel Insignia - Sürüş Testi
    Opel Astra - Sürüş Testi
    Opel Insignia Sports Tourer
    Ssang Yong Kyron

Bütün bu araçlardan sonra test etmediğim Verso'yu aldım ve resmen keyfimin üstüne tuz biber ekti. Şimdi diyeceksiniz ki ix35'i bu kadar mı beğendin? Vallahi Koleos'u kullandıktan sonra aklım biraz SUV'larda, Insignia'yı kullandıktan sonra da iyi bir motor çekişinde kalmadı değil. Bütçem olsa ix35 CRDi düşünmeden alacağım bir araçtı. Bu yüzden ix35 1.6GDI benim için şu anda yeterli gözüküyor. En beğendiklerim:
    1-) SUV'a yakın yüksek crossover sürüş keyfi.
    2-) Nispeten dizel kadar olmasa da atak motor.
    3-) Ses sisteminden MP3-ipod, radyosu ve bluetooth telefon kitinden memnunum.
    4-) Gösterişli ve albenisi yüksek.
    5-) Siyah iç döşeme tam istediğim gibi.
    6-) Kabin içi nispeten kaliteli sayılır.
    7-) Motor sesi var ancak homurdanması bence güzel.
    8-) Tüm aile rahat binip geziyoruz.

Yine kişisel düşüncelerimi paylaştım... Sevgiler...

• grafiker öyleyse haftaiçine kaldı ;)

besadam Hyundai servis meselsi Eskişehir için. Afyonda KIA servisine sportage testi için uğramıştım. Lastik konusunda Eskişehirde 0 222 237 27 13 Özankaralıları bir arayıp sorabilirseniz. Arayıp soracaktım ancak bu saatde kapalılar.

neurofuzzy Benim dikkatimi çeken bir araç ama nedense bir antipatim var :D peki siz şu soruyu kendinize sormuşmuydunuz Sportage mi ix35'mi diye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: besadam

Bu arada 225/55/18 kış lastiği Türkiye'de bulunmuyor, Bridgestone'da geçtiğimiz sene bu lastik getirilmiş, şu anda yok, üretilmemiş de bu sene. Yine Michelin bu lastiği en son Aralık ayında bir bayiye vermiş ve sonrasında bu ebatta bir lastik getirmemişler, o bayiyle yaptığım görüşmede Türkiye'de şu anda bu lastiğin bulunmadığı, isteyenlere 235/55/18 Bridgestone taktıklarını söyledi. Bütün markaları (Aklıma gelenler Yokohama, Continental, Dunlop, Bridgestone/Lassa, Hankook) aradım ve hepsinden olumsuz yanıt aldım. Sonunda servisi aradım, bu araca uygun kış lastiği bulabiliyor musunuz diye ve tahmin edin geri dönüş oldu mu:) Genel Merkezi arayıp sinirlerimi bozmak istemediğimden, acaba bu araca uygun kış lastiği olarak ne kullanıyorsunuz sizlere sormak istedim.

Ben geçen hafta sonu, meteorolojinin kar olmayacağı öngörüsüne güvenerek, Adana'da da zaten kar lastiği ihtiyacı olmadığı için boşa masraf yapmamak adına, kar lastiği almadan Adana'dan Ankara'ya gitmek üzere yola çıktım.

Aksaray civarında kar yağışı vardı, yolun tek şeridi büyük oranda karlıydı, diğer şerit açıktı ama onda da yer yer buzlanma vardı. Yol kenarındaki karların rüzgarın etkisiyle yola yayılması da buzlanmayı artırıyordu. Bundan önceki araçlarımla kar lastiğiyle giderken bile böyle kötü bir yolla karşılaşmamıştım... Yol boyunca 3-4 adet tır, 4-5 adet de otomobil kayarak yol dışına çıkmıştı.. Kayma neticesinde iki araç da birbirine girmişti. Devrilen araçlar vardı. Neyse ki tüm bu şartlarda lastiklerin yeni olması ve sanırım aracın tıka basa dolu olmasının da etkisiyle kayma sorunu yaşamadan kazasız belasız Ankara'ya vardık..

Ertesi gün Adana'ya geri dönmek üzere yola çıkmadan önce ilk işim gidip 4 adet orjinal ebatta (225 60 17) KUMHO marka kar lastiği ve her ihtimale karşı da zincir almak oldu. Kullananların olumlu yorumları, fiyatının uygun olması ve bu ebatta da fazla lastik seçeneği olmaması Kumhoyu tercihimde rol oynadı. Ancak dönerken yolda bir parça bile olsun kar yoktu Haliyle lastiği karda deneyemediğimden performansı için yorum yapamayacağım... Ama KUMHOnun 2.0 için orjinal ebatta lastiğini bayilere sorun derim ben...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noveche -- 5 Şubat 2011; 20:20:12 >

• Açıkcası bu başlığı da bölmek istemiyorum. gerçekten çok faydasını gördüm. herkese bu anlamda teşekkürler. Ancak Sportage ve ix35 arasında gidip gelen birisi olarak konuyu benim gibi sorun yaşayanlar için netleştirmek üzere bir başlık açtım.http://forum.donanimhaber.com/m_46539392/mpage_1/f_/key_//tm.htm buraya da katkı verebilirseniz sanırım benim durumumda olan birçok kişiye faydalı bilgi ve fikirlerin ulaşmasını sağlamış olursunuz.
  • Arkadaşlar bugün hayırlısıyla sahibinden com daki araçla pazarlığımızı yaptık ve kaporamızı yatırdık. Nasipse Pazartesi günü ix35 in noter işlemlerini bitirip aranıza katılıcam. Araç gerçekten tank gibi ve maşallah çok gösterişli. İşlemleri hallettikten sonra izlenimlerimi tekrar sizinle paylaşırım.

Saygılarımla.
  • Hayirlisi olsun. Kazasız belasız surusler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukm

Hayirlisi olsun. Kazasız belasız surusler

Sağolun hocam.
  • quote:

grafiker öyleyse haftaiçine kaldı ;)

besadam Hyundai servis meselsi Eskişehir için. Afyonda KIA servisine sportage testi için uğramıştım. Lastik konusunda Eskişehirde 0 222 237 27 13 Özankaralıları bir arayıp sorabilirseniz. Arayıp soracaktım ancak bu saatde kapalılar.

neurofuzzy Benim dikkatimi çeken bir araç ama nedense bir antipatim var :D peki siz şu soruyu kendinize sormuşmuydunuz Sportage mi ix35'mi diye?

Hemen cevaplayayım sizi: Eşimin aracı Hyundai Getz 2004 model... Hiç bir sorun çıkartmadı. Bizim de Hyundai'ye sempatimiz var Diğer taraftan Sportage'i çok beğenmemize rağmen yazın aracımızla seyahate çıkıp en az 1500km yol yaptığımız için yolda oluşabilecek bir sorunda (Scenic ile iki kez yolda kalınca) servis problemi yaşamamak adına Sportage'ı otomatikman eledik...

• quote:

Orijinalden alıntı: naz_eg

Arkadaşlar bugün hayırlısıyla sahibinden com daki araçla pazarlığımızı yaptık ve kaporamızı yatırdık. Nasipse Pazartesi günü ix35 in noter işlemlerini bitirip aranıza katılıcam. Araç gerçekten tank gibi ve maşallah çok gösterişli. İşlemleri hallettikten sonra izlenimlerimi tekrar sizinle paylaşırım.

Saygılarımla.

Güle güle kullanmanız dileğiyle...
  • naz_eg iyi günlerde kazasız belasız kullanın.

neurofuzzy Kia sanırım servis olarak daha zayıf durumda? Öyleyse temelde tasarım olarak farkı dışında farkı olmayan araçlar arasında tercihi buna göre yapmakta fayda var sanırım. Hoş ülkeye araba getiremeyenler ihtiyaç anında yedek parça ve servis konusunda sanki başımızı ağrıtacaklar.
  • bu araçta kahverengi deri döşemeyi bir tek ben mi beğeniyorum??
  • 225/55/18 lastiği yoktu Kumho'nun da, aradığımız birkaç bayi aynı şeyi söyledi, ancak genel merkezlerini aramadım. Bu arada Kurtköy'de birkaç gün kar yağdı, site içerisinde buzlu yolda herhangi bir kayma veya patinaj gibi durum yaşamadım, ancak kar yoğun bir bölgede böyle bir sıkıntı yaşamadan gün geçirmek çok zor olur tahminimce.

quote:

Orijinalden alıntı: noveche

Ben geçen hafta sonu, meteorolojinin kar olmayacağı öngörüsüne güvenerek, Adana'da da zaten kar lastiği ihtiyacı olmadığı için boşa masraf yapmamak adına, kar lastiği almadan Adana'dan Ankara'ya gitmek üzere yola çıktım.

Aksaray civarında kar yağışı vardı, yolun tek şeridi büyük oranda karlıydı, diğer şerit açıktı ama onda da yer yer buzlanma vardı. Yol kenarındaki karların rüzgarın etkisiyle yola yayılması da buzlanmayı artırıyordu. Bundan önceki araçlarımla kar lastiğiyle giderken bile böyle kötü bir yolla karşılaşmamıştım... Yol boyunca 3-4 adet tır, 4-5 adet de otomobil kayarak yol dışına çıkmıştı.. Kayma neticesinde iki araç da birbirine girmişti. Devrilen araçlar vardı. Neyse ki tüm bu şartlarda lastiklerin yeni olması ve sanırım aracın tıka basa dolu olmasının da etkisiyle kayma sorunu yaşamadan kazasız belasız Ankara'ya vardık..

Ertesi gün Adana'ya geri dönmek üzere yola çıkmadan önce ilk işim gidip 4 adet orjinal ebatta (225 60 17) KUMHO marka kar lastiği ve her ihtimale karşı da zincir almak oldu. Kullananların olumlu yorumları, fiyatının uygun olması ve bu ebatta da fazla lastik seçeneği olmaması Kumhoyu tercihimde rol oynadı. Ancak dönerken yolda bir parça bile olsun kar yoktu Haliyle lastiği karda deneyemediğimden performansı için yorum yapamayacağım... Ama KUMHOnun 2.0 için orjinal ebatta lastiğini bayilere sorun derim ben...

• ken_618 Aslında bana çok açık geldi, kısa sürede inip binmeden ve üzerinde oturulmasından renginin değişeceğini de düşünüyorum. Şuanda alacağınız araçların içinde Eğer aracınız Su Yeşili, Buz beyazı,Füme,Siyah,Petrol Mavisi ise Bej MMS diye geçen (sizin sanırım kahverengi dediğiniz) iç renk. Eğer aracınız Gümüş Gri, Bulut Gri, Kiraz Kırmızısı,Buz Beyazı ise (Buz beyazında iki seçenek var!) iç renk Siyah 9P olacak.

Bence iç döşeme kesinlikle siyah olmalı ancak aracın rengini Siyah veya Füme olarak düşününce bu durum pek mümkün değil....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ken_618

bu araçta kahverengi deri döşemeyi bir tek ben mi beğeniyorum??

Aslında bej döşeme çok şık gözükmesine rağmen dashboard, deri direksiyon kaplaması, deri vites topuzu ve sürücü-yolcu koltuk sırtlarında kullanılan plastik bölgenin bordo-kızıl kahverenkli tonu biraz garip duruyor. Ancak zevkler ve renklerin tartışılmasının ne derece gerekli olduğunu da unutmamak lazım... Sizce güzelse güzeldir, gerisi teferruattır...
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.