Şimdi Ara

DH HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ (52. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.914
Cevap
100
Favori
1.375.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • L 77 2.0 sahibi olanlarda 1.6 beklemekten sıkılanlar olsa gerek ;)

Bugün periyodik olarak aradığım bayi ve satış yetkilisi ile aramızda geçen konuşmada önce,
    Aracımız gelmiş galiba dedim,
    o da sevinçli bir sesle (bir yandan da dosyalarına bakarak/öyle sesler geldi) AAA evet evet dedi, sonra;
    Pardon hangi model diye sorunca;
    ix35 dedim, bir süre sustu...
    Bende unuturmamak için aradım, gelişme olmadığını tahmin ediyorum dedim,
    Bana şehir dışında dahi sıraya girmek isteyenlerin aradıklarını söyledi.... durum ve hal aynen budur... Bilmiyorum da gerçekten eğer Mart ayı içerisinde araç teslimlerine başlamazlarsa ciddi bir prestij (ki an itibari ile zaten durum budur) kaybı yaşayacaklarını düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbasaran

L 77 2.0 sahibi olanlarda 1.6 beklemekten sıkılanlar olsa gerek ;)

Bugün periyodik olarak aradığım bayi ve satış yetkilisi ile aramızda geçen konuşmada önce,
    Aracımız gelmiş galiba dedim,
    o da sevinçli bir sesle (bir yandan da dosyalarına bakarak/öyle sesler geldi) AAA evet evet dedi, sonra;
    Pardon hangi model diye sorunca;
    ix35 dedim, bir süre sustu...
    Bende unuturmamak için aradım, gelişme olmadığını tahmin ediyorum dedim,
    Bana şehir dışında dahi sıraya girmek isteyenlerin aradıklarını söyledi.... durum ve hal aynen budur... Bilmiyorum da gerçekten eğer Mart ayı içerisinde araç teslimlerine başlamazlarsa ciddi bir prestij (ki an itibari ile zaten durum budur) kaybı yaşayacaklarını düşünüyorum...

hehe olabilir
    fakat cidden öte yandan dikkatli inceleyince görülüyor ki sırası uzayan araç ix35 1.6gdi. 2.0 dizel olan araç birçok bayide zaten var ama taliplisi yok ve bunun üstüne 2.0 sahip olanlar da satıyor!!! daha ne kadar açık ifade edeyim bilmiyorum, anlayan anlıyor...

• ilginiz ve yorumunuz için teşekkür ederim.
  • Manisa'daki bayiye doğrudan gidip bana 2.0 style veya style plus için en son ne fiyat verebileceklerini sormuştum; numaramı alıp arayacaklarını söylemişlerdi.
    1,5 aydır arayacaklar!...
    Bu ilgi karşısında dilim tutuldu yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yonga

Manisa'daki bayiye doğrudan gidip bana 2.0 style veya style plus için en son ne fiyat verebileceklerini sormuştum; numaramı alıp arayacaklarını söylemişlerdi.
    1,5 aydır arayacaklar!...
    Bu ilgi karşısında dilim tutuldu yani...

Bandirma veya Balıkesir bayilerini ara arkadaşım ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: paper59

quote:

Orijinalden alıntı: Yamtar55

Araç sadece gaza yüklendiğinizde zıplıyor, öyleki şaha kalktığını sizde, çevredekilerde hissediyor. Birde benimki benzinli... Dizelleri düşünemiyorum bile :)

Şaka bir yana 2 aydan fazladır kullanıyorum, öyle zıpladığını hiç hissetmedim. Hatta kasislerden geçerken (şehir içinde) gazdan ayağımı çekmiyorum bile.

ix35 in muadili başka bir marka araç için aracın arka koltuklarının bu anlamda rahatsız edici olduğunu yakın bir arkadaşımdan duymuştum. Tabiki benim araçta, çok kötü yollarda sallanıyor. Ama aynı yolda sedan bir araçta aynı şekilde sallanıyor.

Bazı arkadaşlar süspansiyonun sert olduğundan bahsetmişlerdi. Ama açıkçası ben süspansiyonun sert olduğunu düşünmüyorum. Daha önce elantra kullanıcısıydım, elantranın süspansiyonları sertti. Onunla mukayese edersem ix35 in süspansiyonları çok yumuşak.

Sizin aracınızın rengi siyah mı ? Samsunda yaşıyorum bır kac tane ix35 gormeye başladım :)

Evet siyah. Samsun da benim gördüğüm kadarıyla 4-5 tane siyah ix35 var. Yine Kamer Otomotivden aldığım bilgi dahilinde 45 tane dizel, 5 yada 6 benzinli araç var.

• quote:

Orijinalden alıntı: zapi

bundan 3-4 yıl önce hyundai parkları full stok araçlar ile doluydu, içeri giren müşteriyi kaçırmamak için herşeyi yaparlardı. şimdi hyundai müşteri temsilcisinin bakışı-duruşu bile değişti. bu arabayı bu kadar yüceltmekle , en önemlisi bunca insanın arabasını satıpta mağdur olmasına değecek bir marka-firmamı hyundai ? , diye kendime hem sorup hem kızıyorum.

İnsanlar elindeki parayla alabileceklerinin en iyisini almak için çaba gösteriyorlar.

ix35 türünde bir araba düşünüyorsanız, gidin diğer muadil markalarla karşılaştırın, içine oturup, test etme imkanınız varsa bir test edin, kalitelerini, donanımlarını ve yakışıklılıklarını irdeleyin, arkadaşların neden sırada beklediklerini anlarsınız.

Ben ix35 almadan önce aynı türde 2 aracı inceledim (2-3 kez), test ettim, 3-4 hafta düşündüm, hatta pazarlık yaptım. Arkadaşlar arasında bir muhabbet esnasında Hyundai Samsun bayisi Kamer otomotivdeki arkadaşıma bir tanesini almak üzere olduğumu söyledim. Oda bana benzinli ix35 lerin geldiğini, bir görmemi söyledi. Gittim, gördüm 15 dakikada aracı satın aldım.

• Yamtar55 paylaştığınız olayı gıbta ile okuduk, iyi günlerde kullanın. Dediğiniz gibi beklememizin tek sebebi bahsedilen özellikleri ve fiyatı bir arada bulunduran başka bir aracın olmamasından kaynaklı, ancak; bildiğimiz bir diğer nokta ise bu araçların ülkemize girişi ile fiyatlarında ciddi bir oynama ve zam geleceği gerçeği bunu da düşünürsek ne kadar zam gelir, aracın nihai fiyatı ne olur (eğer zam gelecek olursa) ve bu nihai fiyata göre acaba halen fiyat/performans durumu bizler için cazip olur mu ona bakmak lazım.

Bir 2. el honda CR-V almak daha mantıklı mı olur veya toptan araç tipini ve markayı değiştirmek ve hazirana kadar da bu aracın keyfini sürmek mi daha mantıklı bilemiyorum. Şubat kısa sürecek, mart içerisinde de bir araç sevkiyatı gerçelşmezse, Seçim politikası nedeniyle döviz yükselmesi ve artan ciddi talep nedeniyle nisan-mayıs ayının çok renkli geçeceğini düşünüyorum...

• biraz yurt dısı forumlara baktım 1.6 ix35 kıtlıgı konusunda. Yurt dısında kıtlık falan yok.
    Bu işde baska bir sey var bence. parca eksikligi yokmus da fabrika durmus da hepsi hikaye. Bence bu olay tamamen hyundai Turkiye nin beceriksizligi.
    Bu hıyarlara inanip verdim mis gibi arabamı simdi yayan kaldık.

saygilar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbasaran

Yamtar55 paylaştığınız olayı gıbta ile okuduk, iyi günlerde kullanın. Dediğiniz gibi beklememizin tek sebebi bahsedilen özellikleri ve fiyatı bir arada bulunduran başka bir aracın olmamasından kaynaklı, ancak; bildiğimiz bir diğer nokta ise bu araçların ülkemize girişi ile fiyatlarında ciddi bir oynama ve zam geleceği gerçeği bunu da düşünürsek ne kadar zam gelir, aracın nihai fiyatı ne olur (eğer zam gelecek olursa) ve bu nihai fiyata göre acaba halen fiyat/performans durumu bizler için cazip olur mu ona bakmak lazım.

Bir 2. el honda CR-V almak daha mantıklı mı olur veya toptan araç tipini ve markayı değiştirmek ve hazirana kadar da bu aracın keyfini sürmek mi daha mantıklı bilemiyorum. Şubat kısa sürecek, mart içerisinde de bir araç sevkiyatı gerçelşmezse, Seçim politikası nedeniyle döviz yükselmesi ve artan ciddi talep nedeniyle nisan-mayıs ayının çok renkli geçeceğini düşünüyorum...

bbasaran, ben ix35 almadan önce en son, içim ısınmamasına rağmen, sırf hanım istiyor diye, başka bir markanın bir modeli için pazarlık yapmıştım. Liste fiyatı o zaman 56.200 civarındaydı ve bana 55.300 TL ye bırakmışlardı. O aracı hanıma gösterdim, içine oturdu, inceledi, oradan hyundai ye geçtik ve tereddütsüz içimiz ısınarak ix35 aldık. Şu anda o araç 63.000 TL civarında.

2.el olayında ise, ilk aracımdan dilim yandığı için 2.ele hiç sıcak bakmıyorum. Aracı aldığım kişi bana her türlü garantiyi vermişti, aile dostuydu, ama dostluk falan kalmadı...Ama tabii temiz bir araç bulunabilirse o başka.

Söylediğiniz marka araç güzel bir araç. Ama yakıt tüketimi, vergi oranı vb. gibi bazı özellikleride gözönünde bulundurmak gerekli diye düşünüyorum. Nihayetinde herkes bütçesine göre araba alır.

• Arkadaşlar yurt dışında 1.6 benzinli araçlarla ilgili sıkıntı olmadığı söylendiğine göre hyundai Türkiye nin şöyle bir stratijisi olabilirmi. 2.0 dizel araçlara olan talep 1.6 benzinli araç gelince azaldığı için ellerindeki 2.0 dizel araçları satabilmek için 1.6 benzinli araçları getirmiyor olabilirler mi. Yeteri kadar 1.6 benzinli gelse 2.0 dizel araçlar ellerinde kalacağı için böyle davranarak bir kısım müşterilerin beklemekten sıkılarak 2.0 dizel alabileceğini düşünüyor olabilirlermi acaba?
  • Yamtar55 ikinci el konusunda haklısınız ve elbete bütçemizi dikkate alarak hareket etmek lazım, ben de çok fazla borca girmek istemeyenlerdenim.

must_donmez Fiyat farkını daha iyi ayarlamaları gerekirdi diye düşünüyorum aradaki fark biraz fazla. Ama 1.6 bulamayınca 2.0 alanları da biliyoruz, bu bağlamda haklısınız belkide. Birde söylediğini yöntemi tüm dünyada bu şekilde uygulamaları gerekmez mi? Gerçi sadece biz değil herkes bekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: must_donmez

Arkadaşlar yurt dışında 1.6 benzinli araçlarla ilgili sıkıntı olmadığı söylendiğine göre hyundai Türkiye nin şöyle bir stratijisi olabilirmi. 2.0 dizel araçlara olan talep 1.6 benzinli araç gelince azaldığı için ellerindeki 2.0 dizel araçları satabilmek için 1.6 benzinli araçları getirmiyor olabilirler mi. Yeteri kadar 1.6 benzinli gelse 2.0 dizel araçlar ellerinde kalacağı için böyle davranarak bir kısım müşterilerin beklemekten sıkılarak 2.0 dizel alabileceğini düşünüyor olabilirlermi acaba?

durum tam olarak bu mudur bilemem fakat 2.0 dizel ix35 araçlar hiç tutulmaz ve 1.6gdi ile kıyaslandığında ortaya çıkan 30.000tl fark herkesi şimdiden oraya yönlendirmiş durumda. bazı bayilerin ellerinde patladı 2.0 dizeller.. çünkü aynı fiyatlarda çok daha iyi araçlar var ford kuga gibi mesela. kimse kazık yemek istemiyor tabi 1.6 varken. sitelerde bir sürü dizel var ikinci el, benzinli hiç yok, millet memnun ve satmıyor tabi. bi arkadaş 6,5 yakıt yakıyorum dedi.. vergisi düşük, çok uygun bir araç, rakibi yok bir kere. dizelin rakibi bol..

• quote:

Orijinalden alıntı: L 77

quote:

Arkadaşlar yurt dışında 1.6 benzinli araçlarla ilgili sıkıntı olmadığı söylendiğine göre hyundai Türkiye nin şöyle bir stratijisi olabilirmi. 2.0 dizel araçlara olan talep 1.6 benzinli araç gelince azaldığı için ellerindeki 2.0 dizel araçları satabilmek için 1.6 benzinli araçları getirmiyor olabilirler mi. Yeteri kadar 1.6 benzinli gelse 2.0 dizel araçlar ellerinde kalacağı için böyle davranarak bir kısım müşterilerin beklemekten sıkılarak 2.0 dizel alabileceğini düşünüyor olabilirlermi acaba?

durum tam olarak bu mudur bilemem fakat 2.0 dizel ix35 araçlar hiç tutulmaz ve 1.6gdi ile kıyaslandığında ortaya çıkan 30.000tl fark herkesi şimdiden oraya yönlendirmiş durumda. bazı bayilerin ellerinde patladı 2.0 dizeller.. çünkü aynı fiyatlarda çok daha iyi araçlar var ford kuga gibi mesela. kimse kazık yemek istemiyor tabi 1.6 varken. sitelerde bir sürü dizel var ikinci el, benzinli hiç yok, millet memnun ve satmıyor tabi. bi arkadaş 6,5 yakıt yakıyorum dedi.. vergisi düşük, çok uygun bir araç, rakibi yok bir kere. dizelin rakibi bol..

Ford kugayla ix35 kıyaslamasında kugaya çok daha iyi araç diyebiliyorsan sana vereceğim tek cevap forumu kirletme olacaktır.

• Bu arada GDI motor ve çalışma prensibi Tabiki Hyundai farkıyla....

• ahahahha :)

• quote:

Orijinalden alıntı: alliens

quote:

quote:

Ford kugayla ix35 kıyaslamasında kugaya çok daha iyi araç diyebiliyorsan sana vereceğim tek cevap forumu kirletme olacaktır.

Haklisin dostum katiliyorum sana.arkadas sanirim araci kotulemekten mutlu oluyor.surekli bu aracin 2000 motoru alinmaz deyip duruyor.ayrica i20 kisminada i20 alacagim fakat fiyati su kadar daha asagi olmazmi seklinde yazilar yaziyor.bana pek inandirici gelmedi.sonucta ix35 ve i20 farkli araclar.ix35 alacagim diyorsun sonra i20 forumunda param bu kadar 25850 lira fiyat verdiler daha uygun olmazmi diyorsun.ayrica kuga yazmissin ix35ten daha iyi diye.bu kisisel gorustur herkese gore degisir.genelleme yapmak ne kadar dogru bilmiyorum.ayrica burasi ix35 forumu hatirlatmakta fayda var.

• quote:

quote:

quote:

dizel modellerde öyle arkadaşım!..

• quote:

quote:

quote:

quote:

dizel modellerde öyle arkadaşım!..

Hiç 2.0 dizel ix35 ve kuga kullandınmı? Eğer kullansaydın bunu yazmazdın.

• bugun kafam atık cıktım zaten evden, metrobuse talim ediyoz malum sebebten dolayı. tam zinclirlikuyu metrobusten merdivenlerden cıktım ust gecide dogru yuruyecekken. sagda kırmızı ix35 i gordum. 10 sn durdum kaldım. guzelmiş be ya kırmızı rengide bunun.

quote:

Orijinalden alıntı: kucukm

biraz yurt dısı forumlara baktım 1.6 ix35 kıtlıgı konusunda. Yurt dısında kıtlık falan yok.
    Bu işde baska bir sey var bence. parca eksikligi yokmus da fabrika durmus da hepsi hikaye. Bence bu olay tamamen hyundai Turkiye nin beceriksizligi.
    Bu hıyarlara inanip verdim mis gibi arabamı simdi yayan kaldık.

saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukm -- 16 Şubat 2011; 13:24:16 >
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.