ARKADAŞLAR MÜJDEE.. izmirde brc bayisinden aydın bey ile görüştüm 1 ay içinde hyundai ix35 gdi motora lpg montajı işine başlanacakmış kit bitmiş..YÜZDE 40 tasarrfu artı 2 yıl garanti veriyorlarmış bayi ile görüştügünüzde garantisi de bozulmuyormuş..bilginiz olsun.. 2A İZMİR OTOGAZAdres: YEŞİLLİK CD. NO:261/G KARABAĞLAR İlçe: MERKEZİl: İZMİRTel: 0 232 253 71 85
Benzin fiyatı zamlandı (23.02.2011). Benzin:3,90 TL Zam 9 kuruş (%2,36) (*) İstanbul (Avrupa)`daki en ucuz fiyata göre
Maşallah
bu gün 5-6 bayi aradım geleneksel her hafta arıyorum. Çünkü bayilerin hepsi dönücem diyor dönmüyor. Neyse ilk aradıklarım haziran ve temmuz gibi iyorlardı moralim bir hayli bozuk ama son aradığım bayi dumankaya Mart 15 de aracın geleceğini söyledi acayip sevindim demek benim bayinin verdiği tarih doğru gibi gelmezse Bir ihtimal Ford Cmax gözüküyor.
offf başıma ne geldi hyundai coşkunları aradım biraz önce. Ordaki satıcı arkadaş bana 2 gündür ulaşmaya çalışıyormuş ellerindeki test sürüş aracını satmışlar araç 400 km de style düz versiyonu yani ama fiyatı 45000 tlde. Direk alırdım test mest ne olacak ki vuruğu çıkığı olmadıysa benim için sorun yoktu kaçtı fırsat malesef.
quote:
Orijinalden alıntı: grafiker
bu gün 5-6 bayi aradım geleneksel her hafta arıyorum. Çünkü bayilerin hepsi dönücem diyor dönmüyor. Neyse ilk aradıklarım haziran ve temmuz gibi iyorlardı moralim bir hayli bozuk ama son aradığım bayi dumankaya Mart 15 de aracın geleceğini söyledi acayip sevindim demek benim bayinin verdiği tarih doğru gibi gelmezse Bir ihtimal Ford Cmax gözüküyor.
İnşallah en kısa süre gelir ix-35 niz...
grafiker sizde benim gibi style plus bekliyorsunuz, düz olanı bizleri zaten kesmezdi ;) Mart ortasına kadar sabır, Vazgeçenler, farklı araç alanlar, sipariş fazlaları bize mutlaka dönecektir, nisan ortasını görmeden araçlarımızı almış oluruz. Gider alırız C-Max olur biter :D
quote:
Orijinalden alıntı: musluoto
arkadaşlar şubatın sonu geliyor acaba 2011 ylında hiç araç alan var mı a(ix35 1.6)?
Ben style plus istiyordum bayim aradı elinde style olduğunu ilk sırada olduğum için isteyip istemediğimi sordu bende hayır demiştim.Yani bir şekilde araç alanlar var ama forumda olmayanlar vardır elbet...
Moral bozmak istemem ama benimki bozuldu biraz, aralık 3 te sipariş verdiğim bayii aradı bugün, verdikleri sözü tutamadıklarından dolayı üzgün olduklarını kaporamı iade etmek istediklerini belirttiler.
Ya ciddi oranda bir zam gelecek ya da süreç epey uzayacak gibi görünüyor.
ken_618 Bence oldukça yerinde bir karar sizden sonraki ilk style isteyen kişiye yönelecektir. Mart içerisinde ilk teslimatlar olacakmış ancak gerçekten çok sınırlı olduğunu duymuştuk. Bir bayii listesinde 6. sıradayım :D bugün aradım iptal edenler veya vazgeçenler varmı diye, yokmuş. Bu arada hangi şehirdeyiz acaba?
aeo bir zam bekleniyoruz hep beraber, style plus mı bekliyorsunuz? Belki bu Mart ayı içerisinde sadece düz style olanlar mı geliyor diye merak ettim?
quote:
Orijinalden alıntı: bbasaran
ken_618 Bence oldukça yerinde bir karar sizden sonraki ilk style isteyen kişiye yönelecektir. Mart içerisinde ilk teslimatlar olacakmış ancak gerçekten çok sınırlı olduğunu duymuştuk. Bir bayii listesinde 6. sıradayım :D bugün aradım iptal edenler veya vazgeçenler varmı diye, yokmuş. Bu arada hangi şehirdeyiz acaba?
aeo bir zam bekleniyoruz hep beraber, style plus mı bekliyorsunuz? Belki bu Mart ayı içerisinde sadece düz style olanlar mı geliyor diye merak ettim?
Bu olay ocak sonu olmuştu daha sonra bu araç kıtlığı meydana geldi.Bana Ocak sonu sözü verildiği için ben pek önemsememiştim ama şimdi sorsa ikilemde kalırdım.Benim merak ettiğim kimse araç bulmazken benim bayi nasıl bana style buldu onu anlamadım:) Ben araya adam koyarak-sıra için değil araç önceliği için-konuşmuştum bayiimle,bayide bana hocam kimseye söylemiyorum style ister misin demişti...
ken_618 bilgilendirme için teşekkürler. Sanırım beklemenin (eğer aracınızı satmadıysanız) bir zararı olmayacaktır. Hep beraber bekleyeceğiz artık :D
quote:
Orijinalden alıntı: bbasaran
ken_618 bilgilendirme için teşekkürler. Sanırım beklemenin (eğer aracınızı satmadıysanız) bir zararı olmayacaktır. Hep beraber bekleyeceğiz artık :D
Ahh ahh artık çok geç Ocakta sattım aracı Ama yürümeye alıştırdım kendimi.Benim için problem yokta evdekilerin dırdırı çekilmiyor sattın aracı perişan ettin bizi diye...
Uzun zamandır arabayı değiştirme planları yapıyordum. İlk kez tüm yönleriyle içime sinen bir araç oldu bu ix35. Bayide dizel olanını inceleme fırsatım oldu. Dizele gücüm yetmiyor ama benzinli olanı da hayallerimi süslemeye yetiyordu. Şimdi olmasa da belki ileride LPG de takılabilirdi. Elbette 55 bin lira vermek o kadar da kolay değil. Ama bir plan dahilinde yakın zamanda almaya çalışacaktım. Forumu okuyunca araç sıkıntısını fark ettim. Eğer söylendiği gibi ciddi bir zam gelecekse bu kararımdan vazgeçeceğim. Sorun bir 6-7 bin lira daha vermek de değil sadece. Bu kurnazlık ve fırsatçılık midemi bulandırdığı için.
ken_618 eyvah, size kolay gelsin. Evdeki seslere bunca süredir iyi dayanmışsınız. Almanların bir lafı var birşey için uzunca bir süre bekleniyorsa mutlaka değecek birşeydir diye...
taylanözgür emin olun yanlız değilsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: taylanözgür
Uzun zamandır arabayı değiştirme planları yapıyordum. İlk kez tüm yönleriyle içime sinen bir araç oldu bu ix35. Bayide dizel olanını inceleme fırsatım oldu. Dizele gücüm yetmiyor ama benzinli olanı da hayallerimi süslemeye yetiyordu. Şimdi olmasa da belki ileride LPG de takılabilirdi. Elbette 55 bin lira vermek o kadar da kolay değil. Ama bir plan dahilinde yakın zamanda almaya çalışacaktım. Forumu okuyunca araç sıkıntısını fark ettim. Eğer söylendiği gibi ciddi bir zam gelecekse bu kararımdan vazgeçeceğim. Sorun bir 6-7 bin lira daha vermek de değil sadece. Bu kurnazlık ve fırsatçılık midemi bulandırdığı için.
Sana %100 katılıyorum bayi zam geleceği için benden kapora bile istemedi bu gün aradaığım yerlerde çoğu kişi temmuz haziran bir yer mart nisan dedi oda belirsiz ve oralarda sıra banada gelmeyebilir. Kendi yazılı olduğum bayiylede bugün yine görüştüm ordada belirsizlik devam ediyor hatta oradaki arkadaşa dedim galiba vaz geçiyorum ( ben en azından hadi abi bekle az kaldı bak gibi laflar bekliyordum ) dedim. Adam çok rahat bir şekilde tabi abi ben olsam ben bile okadar beklemezdim dedi şok oldum ve çaktırmadan teşekkür ettim. Bir aksilik olmaz ise cmax e gönlüm ısındı. Benim kayınçonun adına cmax alıcam ( Otosan çalışanı 6-7 bin tl indirim var) hemde dizel olması beni cezbetti oda güzel araba cumaya kadar belli olur sanırım. Orası olmazsa IX35 i beklemeye devam bu arabayı 2. plana atacağımı hiç düşünmüyordum hadi hayırlısı.
Ben de ix35'e bakmazdan hemen önce Cmax'a bakmıştım. Onu da çok beğenmiştim. Dediğiniz gibi dizel olması da büyük avantajdı. Ama ne yalan söyleyeyim ix35'i görünce tüm seçenekleri elemiştim. Ama plan yapmaya ve hayal kurmaya gelmiyor bu memlekette. Vergi indirimi yapıldığında da firmaların fırsatçılığına az tanık olmamıştık hatırlarsanız. Nedense hiç şaşırmıyor insan yaşananlara. Zaten biraz beklemekten başka şansım yoktu benim. Ama sizler için, parasını yatırıp sıraya girenler için yapılanlar büyük terbiyesizlik. Bir gecikmeyse bile öyle ama asıl kötüsü başka planlarının olma ihtimali. Zam yapmak gibi örneğin.
quote:
Orijinalden alıntı: mrtxpp
i35 iç malzeme sert plastikti sogudum....????
araba sert plastik ama araba plastik o dikkatini çektiyse kaliteli plastik bence sağlam plastik olması daha iyi
quote:
Orijinalden alıntı: taylanözgür
Ben de ix35'e bakmazdan hemen önce Cmax'a bakmıştım. Onu da çok beğenmiştim. Dediğiniz gibi dizel olması da büyük avantajdı. Ama ne yalan söyleyeyim ix35'i görünce tüm seçenekleri elemiştim. Ama plan yapmaya ve hayal kurmaya gelmiyor bu memlekette. Vergi indirimi yapıldığında da firmaların fırsatçılığına az tanık olmamıştık hatırlarsanız. Nedense hiç şaşırmıyor insan yaşananlara. Zaten biraz beklemekten başka şansım yoktu benim. Ama sizler için, parasını yatırıp sıraya girenler için yapılanlar büyük terbiyesizlik. Bir gecikmeyse bile öyle ama asıl kötüsü başka planlarının olma ihtimali. Zam yapmak gibi örneğin.
Taylan kardeşim bu kararımda özelikle geçen gece hastalanan kızımında etkisi büyük oldu. Gece gece taksi çağırıp sonra yarım saat taksi bekleyince ayar oldum. Ya daha sonra daha kötü bir şey olursayı da içimden geçirdim belkide sabırsızlığım bu yüzden. Her ne kadar istanbulun göbeği ( bostancıda ) oturuyorda olsam yok arkadaşım arabasız olmuyor hele birde alışırsan; hee arabasız olanlar ne yapsın oda ayrı ama imaknım varken ben bu insanların yanlış bilgilendirmesi veya umarsmazlıklarından dolayı niye kendimi riske atayım diyorum elalemle niye uğraşayım. Kimsenin kesin ve net bir şey söylememesi bambaşka bir dünya .Hayırısı olsun daha oda garanti değil kayınçoma okadar kredi çıkacakmı bakalım yarın belli olacak. Rabbim hayırlısı ne ise onu versin. Saygılar herkese alırsam zaten yazrım buraya. Buradaki arkadaşların yardım severliği ve bilgi paylaşımı çok güzel hyundai alamasam bile bu muhabbetler çok keyifliydi. Herkese teşekkür ediyorum tekrardan.
quote:
Orijinalden alıntı: volkilim
quote:
Orijinalden alıntı: mrtxpp
i35 iç malzeme sert plastikti sogudum....????
araba sert plastik ama araba plastik o dikkatini çektiyse kaliteli plastik bence sağlam plastik olması daha iyi
Sert plastik olayına bence takılmayın arabayla test sürüşü yaptım aranda hiç ses yok çok keyifli araba hem bir getz deki sert plastik değil garip bir plastik ama kaliteli belli ediyor kendini ufak araçlardaki sert plastik ile karıştırmayın.
Dün görüştüğüm ve kapora verdiğim bayi ile aramızda geçen konuşmayı ilginç olduğu için aktarmak istiyorum: Her aradığımda aracın kısa sürede!!! geleceğini belirten satış sorumlusu arkadaş, bu kez ellerinden bir şey gelmediğini, mahçup olduklarını falan söylemeye başladı. Ben araçların gelişi hakkında Haziran gibi spekülasyonlar var, doğru mudur? dediğimde ise olabiliir, biz de bekliyoruz gibi laflar etti. O zaman bu kadar süre bekleyemeceğimi belirttiğimde, kaporanızı iade edelim şeklinde teklifte bulundu. Defalarca aradığım ve her seferinde "ilk sıradasınız, gelecek araçtan zam olsa da etkilenmeyeceksiniz vs. " diyen satış temsilcisinin bu şekilde davranması, akla mantıken şunu getiriyor: 1.)Araçlara bence YAKINDA kesinlikle zam gelecek 2.)Sırada olan ve önceden kapora verip bekleyenlere bu zamları yansıtmak bayileri sıkıntıya sokacak. 3.)Gelecek olan araç sayısı kısıtlı ve sırada olan kişi sayısından çok az olacağından, bayiler doğal olarak sırada bekleyen ve zamdan etkilenmeyeceğini uman kişileri bu şekilde bertaraf etmeye çalışacaktır. (özür dileyip kaporaların iade edilmesi gibi) 4.)Sonuçta araca talep fazla olduğundan kısıtlı sayıda gelen araçlar çok kısa sürede zamlı fiyattan da olsa zaten tüketilecektir. Bayiler de böylece derin bir nefes alacaklardır. 5.) SONUÇ OLARAK OLAN BİZİM GİBİ KAPORA YATIRIP 4 AYDIR BEKLEYEN VE MÜŞKÜL DURUMDAKİ KİŞİLERE OLDU...
BU DURUM HYUNDAİ GİBİ MARKANIN KESİNLİKLE TÜRKİYEDE NE KADAR BOKTAN BİR KONUMDA OLDUĞUNU GÖSTERMEKTEDİR. Hyundai markasını ve özellikle Türkiye temsilciliğini bizi düşürdükleri bu durumdan dolayı KINIYOR ve bu zor durumda bekleme sabrını gösteren tüm arkadaşlara allahtan sabır diliyorum.