Şimdi Ara

DH HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ (63. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.914
Cevap
100
Favori
1.375.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün bayi ile yaptığım görüşmede öğrendiğime göre sırada olanların araçları Mart ayı içinde teslim edilecekmiş, Mayıs-Haziran söylentileri var dediğimde ise fabrikayla görüşüldüğünü ve öyle bir şeyin mümkün olmadığını söylediler. Hatta takip eden arkadaşlar hatırlayacaktır, bizim bir siyah bir de beyaz siparişimiz vardı ve 3. ve 4. sıradaydık, eğer önümüzde siyah tercih eden yoksa bugünlerde siyahın geleceğini ve hemen teslim edebileceklerini söylediler.
    Benim gibi hasretle aracını bekleyen arkadaşlara ve "spekülatör"lere önemle duyurulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dischci
    Arkadaşlar bugün bayi ile yaptığım görüşmede öğrendiğime göre sırada olanların araçları Mart ayı içinde teslim edilecekmiş, Mayıs-Haziran söylentileri var dediğimde ise fabrikayla görüşüldüğünü ve öyle bir şeyin mümkün olmadığını söylediler. Hatta takip eden arkadaşlar hatırlayacaktır, bizim bir siyah bir de beyaz siparişimiz vardı ve 3. ve 4. sıradaydık, eğer önümüzde siyah tercih eden yoksa bugünlerde siyahın geleceğini ve hemen teslim edebileceklerini söylediler.
    Benim gibi hasretle aracını bekleyen arkadaşlara ve "spekülatör"lere önemle duyurulur.

Mart nisan gibi olacaksa benim hyundai bolge mudurunden aldigim bilgi dogru demektir.daha once forumada yazmistim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L 77

quote:

Orijinalden alıntı: bbasaran

musluoto spekülasyonluk haberler zaten belli. Umarım benim yukarıda paylaştıklarımı bu sınıfta görmüyorsunuzdur. Bir Alman forumunda konuşulanlar ve Almanların da araba konusunda bizim kadar bilgililer, gayet sistematik ve bilinçli yazılıp çiziliyor.

Almanya'da Ekim tarihinde siparişini veren herkes Şubat ayı itibari ile aracına kavuşmuş. Bizden temel farkları iç döşeme rengini motor tipini navigasyon vs. gibi detayları tek tek belirtebiliyor olmaları. Bayiiler adamlara ekimden buyana sipariş ettikleri arabayı veya ellerindeki en uygun arabayı ücretsiz olarak kullanıma sunmuş durumda ve hem radyolarda hem yerel basında özür ilanları verdirmiş durumda. 10 aydır bekleyen adamların açmadığı dava, bayilere iteklemedikleri fiyat kalmamış bunu paylaşıyoruz lütfen bunlara spekülatif falan demeyin.

Yine yaşanan sorunlar altında bir başlık var; şöyle demişler

-Kaput belli bir hızın üzerinde titriyor/sarsılıyor/sallanıyor.
    -Kapı saçı titriyor/sarsılıyor/sallanıyor.
    -Didonkilitlememekanizması yüksek ısılarda bloke ediyor (Lenkradschloßzylinder blockiert bei hohen Temperaturen - tam olarak ne demek istediklerini anlamadım)
    -Arka aks sarsıyor.
    -Sağ ortada dayanılmaz sürtünme sesi.
    -Orjinal CD'ler bazen okunamıyor.
    -Salanan vites kolu
    -Update edilmesi rağmen doğru çalışmayan dahili navigasyon cihazı.
    -Tam kapanmayan kaput.
    -Tam kapanmayan bagaj kapağı (su kaçırıyormuş)
    -Arka lampaların olduğu alanda su birikmesi.
    -Önkonsol klima kullanımında ses çıkartması.
    -Arkakapıların yalıtımlarının düşmesi ve kapnın tam kapanmaması.
    -Cam açma kapama butonlarının arzalanması

Bireysel arza bildirimleri var ama genel olarak ifade edilenler bunlar. Farklı kişiler tarafından 8 sayfalık bir başlık içerisinde listeliyorlar. Ek paylaşımlar olursa buraya aktarmaya çalışırım.

Benim ulaşabildiğim araç arzalarına ilişkin net bilgiler bunlar.

aktardığınız bilgiye spekülatif demek abes kaçar. bizim kullanıcılarımız yapıcı eleştiriler ve geri dönütler sağlamak yerine aracı göklere çıkarmayı tercih ediyor olabilir fakat görüyoruz ki elin yabancıları verdiği kuruşun hakkını istiyor. belki de üretimdeki gecikme bu tür şikayet ve geri dönütlerin üzerine iyileştirme ve kalite kontrol ve yapılanma çalışmalarından dolayıdır. bilgi için teşekkürler. ben de ingilizce siteleri takip ediyorum..

Sayın spek yine sahnedesin. Sana ne diyeceğimi bilemiyorum. Kullanmadığın bir araç için yabancıların yorumlarına inanarak veyahutta inandirmaya çalışarak ne kazanacağını İnan merak ediyorum. Bu sorunlar eğer varsa ben hiçbirini yasamadım. Eğer kullanıcı olupta bu sorunlardan birisini yaşayan olsa idi eminimki paylasirdi. Sana bir sorum olacak; kimin adamısın ve kimin adına çalışıyorsun???

• Evet chn06 zaten bildiğiniz gibi bilgi kaynağımız ve bayimiz de aynı :)) , ayrıca bu bilginin fabrika tarafından da teyid edildiği söylendi, inşallah doğrudur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alliens

quote:

quote:

musluoto spekülasyonluk haberler zaten belli. Umarım benim yukarıda paylaştıklarımı bu sınıfta görmüyorsunuzdur. Bir Alman forumunda konuşulanlar ve Almanların da araba konusunda bizim kadar bilgililer, gayet sistematik ve bilinçli yazılıp çiziliyor.

Almanya'da Ekim tarihinde siparişini veren herkes Şubat ayı itibari ile aracına kavuşmuş. Bizden temel farkları iç döşeme rengini motor tipini navigasyon vs. gibi detayları tek tek belirtebiliyor olmaları. Bayiiler adamlara ekimden buyana sipariş ettikleri arabayı veya ellerindeki en uygun arabayı ücretsiz olarak kullanıma sunmuş durumda ve hem radyolarda hem yerel basında özür ilanları verdirmiş durumda. 10 aydır bekleyen adamların açmadığı dava, bayilere iteklemedikleri fiyat kalmamış bunu paylaşıyoruz lütfen bunlara spekülatif falan demeyin.

-Didonkilitlememekanizması yüksek ısılarda bloke ediyor (Lenkradschloßzylinder blockiert bei hohen Temperaturen - tam olarak ne demek istediklerini anlamadım)
    -Arka aks sarsıyor.
    -Salanan vites kolu
    -Tam kapanmayan kaput.

Bireysel arza bildirimleri var ama genel olarak ifade edilenler bunlar. Farklı kişiler tarafından 8 sayfalık bir başlık içerisinde listeliyorlar. Ek paylaşımlar olursa buraya aktarmaya çalışırım.

aktardığınız bilgiye spekülatif demek abes kaçar. bizim kullanıcılarımız yapıcı eleştiriler ve geri dönütler sağlamak yerine aracı göklere çıkarmayı tercih ediyor olabilir fakat görüyoruz ki elin yabancıları verdiği kuruşun hakkını istiyor. belki de üretimdeki gecikme bu tür şikayet ve geri dönütlerin üzerine iyileştirme ve kalite kontrol ve yapılanma çalışmalarından dolayıdır. bilgi için teşekkürler. ben de ingilizce siteleri takip ediyorum..

Sayın spek yine sahnedesin. Sana ne diyeceğimi bilemiyorum. Kullanmadığın bir araç için yabancıların yorumlarına inanarak veyahutta inandirmaya çalışarak ne kazanacağını İnan merak ediyorum. Bu sorunlar eğer varsa ben hiçbirini yasamadım. Eğer kullanıcı olupta bu sorunlardan birisini yaşayan olsa idi eminimki paylasirdi. Sana bir sorum olacak; kimin adamısın ve kimin adına çalışıyorsun???

adam verileri toplamış araştırmış,, uydurmamış.. sen kimin adamısın demen yalnış,,
    yapacaksan aynı sitede, eş deger araçlardaki şikayetleri toplar ve şunu dersin, bu bahsedilen şikayetlerden şunlar giderildi,, şu şeki,lde ,, kaldıki diğer markalarda şu şlu şikayetler var yani hyundai şikayetleri az sayılır diğerlerine göre demelisin.. diyemiyorsan,,
    adamın yaptığı araştırmaya saygı duymalısın ve başka çalışmaların la çürütebilirsende çürütürsün,, bireysel örneklerin pek anlamı yok..
    adam genel şikayetlerden bahsetmiş..

• quote:

Orijinalden alıntı: dischci

Evet chn06 zaten bildiğiniz gibi bilgi kaynağımız ve bayimiz de aynı :)) , ayrıca bu bilginin fabrika tarafından da teyid edildiği söylendi, inşallah doğrudur...

Arkadaşlar, Benim aldığım bilgiye göre mart ortasında 25 adet style gelecekmiş. Bu çok küçük bir rakam. Ama inşallah bundan sonra araç gelişi hızlanır.

Bu arada yukarıda bazı problemlerden bahsedilmiş ki, bende bu problemlerin hiçbiriyle karşılaşmadım. Hafta sonu Ankara'ya gidip geldim. Dönüşte ortalama 150-160 la döndüm. Valla araç acayip güven verdi, ve çok rahat. Öyle dendiği gibi kaputta titreme, kapıda titreme vesaire gibi bir şey yok.

Yanlız dikkatimi çeken, bir arkadaşta yazmıştı burada. 190 ın üzerine çıkamadım. Devir 5500 bile değildi. Arkadaş yazılımla hızın sınırlandırılmış olabileceğinden bahsetmişti. Haklı galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtxpp

quote:

Orijinalden alıntı: alliens

quote:

quote:

-Arka aks sarsıyor.
    -Salanan vites kolu
    -Tam kapanmayan kaput.

adam verileri toplamış araştırmış,, uydurmamış.. sen kimin adamısın demen yalnış,,
    yapacaksan aynı sitede, eş deger araçlardaki şikayetleri toplar ve şunu dersin, bu bahsedilen şikayetlerden şunlar giderildi,, şu şeki,lde ,, kaldıki diğer markalarda şu şlu şikayetler var yani hyundai şikayetleri az sayılır diğerlerine göre demelisin.. diyemiyorsan,,
    adamın yaptığı araştırmaya saygı duymalısın ve başka çalışmaların la çürütebilirsende çürütürsün,, bireysel örneklerin pek anlamı yok..
    adam genel şikayetlerden bahsetmiş..

Bundan önceki yazdıklarını okursan böyle Konusmazdin. Forum müdavimleri beni anlamislardir.

• Şimdi benimde bugün bayimden aldığım bilgi ışığında ki oda 20 Mart gibi bekliyoruz dedi ve diğer arkadaşlarımızın söylemleri doğrultusunda Mart sonu gibi sevkiyat sözkonusu.Ayrıca yukarıda bir yanlış anlaşılma sözkonusu olmuş alliens 'ın tepkisi bbasaran'a değil L77'ye.Alıntı yapınca ortalık karışmış sanki o yazıyormuş gibi algılamış olabilir arkadaşımız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ken_618 -- 1 Mart 2011; 0:41:39 >
  • alliens Açıkcası bana niye bu şekilde tepki gösterildiğini anlayamadım. Başka bir forumda adamların (ki link de paylaşıldı) yaşadıkları sorunları buraya taşımanın dışında birşey yapmadım. Birşey kazanmak gibi bir derdim yok kendim için faydalı olacağına inandığım bilgileri burada başka kullanıcılar ile paylaşmak spekülasyon veya bir şirket çalışanı olduğum anlamına mı geliyor?

mrtxpp Öncelikle düşünceleriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Hiçbir şekilde birilerini yanıltmak veya yönlendirmek gibi bir niyetim olmadığını söyleyebilirim.

Yamtar55 25 adet gerçekten çok az, umarım rakam daha yüksektir.

ken_618 bende emin olamadım bana mı başkasına mı, ancak herkese çok net şunu söyleyebilirim. Ne bir şirketin elemanıyım ne de spekülasyonla işim olur.
  • quote:

alliens Açıkcası bana niye bu şekilde tepki gösterildiğini anlayamadım. Başka bir forumda adamların (ki link de paylaşıldı) yaşadıkları sorunları buraya taşımanın dışında birşey yapmadım. Birşey kazanmak gibi bir derdim yok kendim için faydalı olacağına inandığım bilgileri burada başka kullanıcılar ile paylaşmak spekülasyon veya bir şirket çalışanı olduğum anlamına mı geliyor?

mrtxpp Öncelikle düşünceleriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Hiçbir şekilde birilerini yanıltmak veya yönlendirmek gibi bir niyetim olmadığını söyleyebilirim.

Yamtar55 25 adet gerçekten çok az, umarım rakam daha yüksektir.

ken_618 bende emin olamadım bana mı başkasına mı, ancak herkese çok net şunu söyleyebilirim. Ne bir şirketin elemanıyım ne de spekülasyonla işim olur.

Bbasaran dostum yanlış anladin beni. Tepkim sana degildi. :)
    tepkim L77 ye idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alliens -- 1 Mart 2011; 8:04:38 >

• alliens Anladım, kusura bakma sabah mahmurluğu ile yanlış anlamışım.
  • L77nickli vatandaş ortalığı karistirmaktan başla bir şey yapmıyor. Kullanıcı yorumlarının aksine yorumlarda bulunuyor. Sonuçta bu firma benim değil. Altı üstü bir arabam var zaten sorunlu olsa satar ve başka bir araç alırdım. Ömür boyu aynı arabaya binecek değiliz. Ama bir sorun yoksa ve olmayan sorunların (en azindan bende yok) saklanmış olarak tabir edilip Avrupa vatandaşlarını bizlerden üstün gören zihniyeti kınıyorum.
  • bbasaran amacım sizi kırmak değildi benim spekülasyondan
    kastım aracın geliş tarihi ile ilgili değişik tarihlerden
    ibarettir.lütfen alınmayınız yaptığınız araştırmalar sizin şahsi
    fikirleriniz değil sonuçta başkalarının fikirlerini ve deneyimlerini
    yansıtmışsınız.aracı kullanan veya araç hakkındaki her bilginin
    paylaşılmasının gerektiğine inanıyorum tabi hepsinin tamamen
    doğru olması beklenemez saygılar.
  • musluoto Hepimiz ulaşabildiğim kaynaklardan gelen bilgileri burada derleyip mantıklı sonuçlara ulaşmaya çalışıyoruz. Dediğiniz gibi Almanya'da geçerli olan teslim tarihleri bizleri ne kadar bağlar belli değil. Ekim ayında sipariş geçenler Şubat ayında teslim almışlar araçlarını, almamış olan yok şuanda. Ve yine dediğiniz gibi Adamların kaportaları oynuyordur bu 1-2 kişinin yaşadığı bir sorun da olabilir veya amortisörlerden gelen ses gibi daha fazla kullanıcı tarafından bildirilen şeyler olabilir.
    Samimi olarak bunları paylaşırken sadece ek bilgileri aktarmak istiyorum, inanın ne aracı kötülemek ne de başka bir amacım yok. Sonuçta bugün telefonla çağırıp gelin alın deseler gider alırım.
    Hepimizin kendine göre bir bilgisi ve fikri var bunları paylaşırsak hep beraber en doğru olana ulaşmamız kolaylaşır. Aynı yakıt tüketiminde olduğu gibi sanırım artık buradaki herkes kabaca bu aracın ortalama yakıt tüketim değerlerini biliyordur. Bunu burada muhtelif bilgileri paylaşıp yine bunları derleyen kullanıcılara borçluyuz.
    Sonuçta bir müddet daha beklemek durumundayız, aracı kullananlar da yaşadıklarını, tecrübeleri ve sorunları paylaşırlarsa herkes için daha yapıcı olacağına inanıyorum. Sizleri yanıltıysam veya kırdıysam bende özür dilerim.

• 1.6 style plus'lar Haziran-Temmuz'da..çok az sayıda 1.6 style 20 Mart'ta.
  • Önce problemler:
    -Emin olana kadar yazmak istemedim ama artık eminim. Benim sağdan daha çok olmak üzere ön amortisörden lokurtu geliyor. Servis sesi tespit etti ve bunun üzerinde fabrika çalışmaları yapılıyor biz size bilgi veririz dediler. Benim ilk aracım Opel Corsa 1,3cdti idi. O aracı aldıktan satana kadar ki dönemde hep sıkıntı yaşadım. En önemli sıkıntım stabilize ve parke yollarda traktör kullanıyomuş gibi takır tukur gitmesi idi. Amortisör değil de direksiyon takımından geliyordu ve dayanılmazdı. Problemi bilmeyen birini bile bindirdiğinizde hemen tespit edebiliyordu. İX35 deki lokurtuyu ise söylemediğiniz sürece kimse farketmiyor.
    -Diğer bir seste bagajdan geliyor benim koyduğum eşyalardan (bebek arabası, trafik seti vs.) olabilir ama bulamadım bu sesi de çıt çıt diye tarif edeyim.
    -Zannedersem soğuktan oluyor ama emin değilim göstergeler yarım saniye gidip geliyor ilk çalıştırdığımda. Ama çok sık olmuyor.
    -Yine çok sık olmayacak şekilde 1. viteste sürtünme sesi geliyor.

Şimdi olumlu tespitler
    -Km 1100 civarı siyah 1,6gdi style plus. Eskişehirde ortalama şehir içi 9,2 yaktım. Gitgide daha da az yakıyor. Dizelden sonra ayağımızı ancak alıştırıyoruz.
    -Gerçekten çok ilgi çekici ve memnun edici.
    -Hızlanması, frenlemesi, manevra kabiliyeti umduğumdan çok çok iyi.
    -Tüm donanımları çok çok iyi çalışıyor. (Oto Klima, Bluetooth, yağmur far sensörü, koltuk ısıtma vb.)
    -Yan aynaların düğme ile katlanması Eskişehir gibi illerde bence çok iyi bir özellik malum don olayları.
    -Dikiz aynasının otomatik kararması ve geri görüş kamerası kusursuz çalışıyor ve büyük kolaylık sağlıyor.
    -Kirli araba kesinlikle hoş değil ancak bu araba kirliyken bile hoşuma gidiyor.

• blueli_24 Öncelikle paylaşımlarınız için teşekkürler. Aktardığınız sorunların bir kısmını başka alanlarda okumuştuk bunların büyük kısmını servisiniz giderecektir. örneğin amortisör sorunuzu çözecek amortisör parçalarının mart sonu gibi gelmesi bekleniyormuş (forum içerisinde başka bir kullanıcının aldığı duyum bu yönde). Kişisel olarak durumu teknik servis ile paylaşabilirseniz eminim garanti kapsamında üstlerine düşeni yapacaklardır.

Demek ki arada sırada gördüğüm siyah sytleplus sizinkisi olabilir, gıpta ile bakıyoruz haberiniz olsun ;) iyi günlerde kullanınız.
  • Daha iyileri sizin olsun inşallah. Ben Eskişehir bayiden ve servisten fazlasıyla memnunum. Sorunlar çözülmese dahi Corsa da yaşadığım kadar rahatsızlık vermediğinden önemli değil. Keyfekeder sıkıntılar ve çoğu araçta var.
  • blueli_24 çok teşekkür ederiz, hayırlısı bakalım. Aracınızı ne zaman aldınız acaba? Bende servis konusunda emin olamiyorum ama sanırım genel olarak memnun olunmayacak bir durum yok.
  • 9 aralıkta aldım. Ben aldığımda 1 adet beyaz style plus, 1 adet beyaz style ve benim araç vardı. Hem satış departmanından hem de servisten çok memnun kaldım.
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.