Şimdi Ara

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz? (170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.853
Cevap
140
Favori
130.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

(En Son Oy Tarihi: 13.10.2023)
Giriş

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

Mesajımı iyi okuyamamışsınız kargo ücreti 3tl kitap değil
    Satıcıya ptt ile göndermiyorsa mesaj yoluya söyleyin ptt ile göndersin 3tl

anladım hocam da 2-3 liranın üstünde kargo ücreti fazla o yüzden sordum
  •  |DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

Vakıf ile bağlantılı Robot serisinin 2. kitabı biraz önce bitti.

İlk kitap Vakıf'la bağlantısı açısından önemli bir kitaptı zira Arz yani şuanki dünyada geçiyordu ama polisiye yönü zayıf kalmıştı.Bu kitapta Asimov bizi kişi başına 10.000 robot düşen,insanların birbirlerini görme fikrini bile korkutucu bulduğu Solaria gezegenine götürüyor.

Başkarakterlerimiz (Dedektif Baley ve Robot Olivaw) ilk kitaptakiyle aynılar.Hiç polisin bulunmadığı bu gezegende Arz'lı dedektif Baley'in yardımıyla Solaria'da işlenen bir cinayeti aydınlatmaya çalışmamızın hikayesini barındırıyor.

Bu kitabın gördüğüm kadarıyla şimdilik Vakıf serisini etkileyen doğrudan bir bağı yok ve ilk kitapta olduğu gibi polisiye yönü zayıf da olsa Vakıf bağıyla kurtarabilecek bir kitap değil sonuç olarak.Ama Vakıf faktörüyle sıyrılmasına da gerek kalmıyor zira kitabın polisiye yönü ilk kitaba göre oldukça sağlam.Asimov ilk kitaptaki polisiye yönünden kaynaklanan acemiliği bu kitapta atmış ve ortaya güzel bir polisiye/bilimkurgu harmanı çıkmış.

Yazar yeni bir gezegende yeni bir toplum yaratmış.Bu toplumun ve insanlarının gelenekleri,düşünce yapıları günümüz dünyasıyla mukayese edildiğinde oldukça saçma gibi gelse de (örneğin insanların birbirleriyle aynı ortamda bulunma düşüncesini bile korkunç bulması) Asimov meseleyi adeta bir sosyolog gibi ele alarak her geleneği o gezegenin şartlarında mantıklı hale sokmuş ve siz bile alışıyorsunuz buna.Netice itibariyle ilk kitaptaki negatif yönler çözülmüş ve ilk kitaba oranla meseleye daha çabuk girdiğimiz okuması oldukça keyifli bir kitap çıkmış ortaya.

8.5

• quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

Rıdvan azmine hayranım lan. Sırf bu ay 7 kitap okudum ama inceleme yazısı yazmaya acayip üşeniyorum.

Bir şey yazmadığım kitapları sonra hiç okumamış gibi oluyorum böyle yapınca kitaplar sonra da aklımda kalıyor 2012'de okuduklarım hakkında hatırladıklarım sıfıra yakın çünkü o zaman tek kelime de olsa yazmıyordum böylesi daha iyi oluyorHem okumayı düşünenler rastlarsa bir fikir verir az çok.

Bende de oluyor o. Genelde sözlükte yazıyordum ama buraya da yazıyorum. Aslında bilgisayarda okuduğum kitapları yazdığım gibi ayrı bir de değerlendirmeleri yaptığım dosya açsam iyi olacak.
    Çünkü şu kitabı nereye yazmıştım diye arayıp bulmaya erindiğimden yazamıyorum :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uygun ama düşürülürse okuyan sayısı artar.
  • 2 haftada 108 oy kullanılmış kitap bölümü yaz aylarında hafiften kıpraşmaya başladı
  • 350 Sayfalık Deliduman kitabına 22,5 lira fiyat biçiliyorsa pahalıdır arkadaş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komedi türünde yerli yabancı fark etmez kitap önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkuaz Prusa

Komedi türünde yerli yabancı fark etmez kitap önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Şimdiden teşekkürler...

Alper Canıgüz'ün tüm kitaplarını öneririm hocam hepsi de okuması keyifli,mizah barındıran kitaplar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Turkuaz Prusa

Komedi türünde yerli yabancı fark etmez kitap önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Şimdiden teşekkürler...

Alper Canıgüz'ün tüm kitaplarını öneririm hocam hepsi de okuması keyifli,mizah barındıran kitaplar.

Teşekkürler

Vakıf serisiyle bağlantılı Robot serisinin 3. Kitabını da okumuş oldum.

Yazar bir önceki kitapta yaptığı gibi bu yeni dünya için yepyeni koşullar,davranış biçimleri,gelenekler oluşturarak dünyalı birini bu bambaşka gezegende çalışmaya itmiş ve insanların dünyadaki gibi hareket etmediği,düşünmediği,davranmadığı bambaşka bir gezegende bu dünyanın kurallarını bilmeyen bir insan nasıl bir soruşturma yapabilir bunu da bize göstermiş.Bu bakımdan alışılagelmişin dışında bir polisiye (önceki kitapla birlikte).

İlk kitap biraz hayalkırıklığına uğratmış ama ikinci kitapla yine çıta yükselmişti.Bu 3. Kitapla ise çıta çok daha yükseldi.Vakıf serisinin 4. Kitabındaki iki seriyi birleştirici rol Robot serisinin ilk iki kitaptan yaklaşık 30 yıl sonra yazılan bu 3. Kitabında da mevcut.Kitap Robot serisi ile Vakıf serisinin birbirini sarmalaması ve insanlığın geleceği açısından kilit rol oynuyor.

İlk iki kitaptaki anakarakterlerimiz olan Dedektif Baley (ki ben kendisini oldukça sevdim/benimsedim 3 kitaptır) ve Robot Olivaw üçüncü kitapta da bize eşlik ediyorlar.Arz ve Solaria’nın ardından bu kitapla dedektifimiz Aurora gezegeninde bir olayı aydınlatmaya çalışıyorlar.
    Serinin Vakıf açısından önemini bir kenara bırakırsak kitap tek başına oldukça iyi bir kurguya sahip mükemmel bir kitap.Okuyanı başından kaldırmamakta son derece başarılı.

9.5/10

Yazar Mustafa Kemal olmadan Çanakkale Savaşları'nı nasıl anlatırım diye baya uğraşmış.İsmi 500 küsür sayfa boyunca 3-4 yerde sıradan bir er/erbaşmış gibi geçiyor.Gerçeğe bakacak olursak 8 Ağustos 1915'ten sonra çanakkalede bulunan tüm orduların komutanı.Yazar bunu es geçerek kendince Atatürk'ü itibarsızlaştırmaya çalışılmış.Kitapta Atatürk'ün savaşın en kritik cephelerindeki ( Arıburnu, Conkbayırı, Anafartalar) başarıları bir iki cümleyle bile bahsedilmiyor.Kitap tarihi gerçekleri yansıtmadığı için sınıfta kalıyor.Elde kitap boyunca bahsedilen isimsiz kahramanlar kalıyo onlar içinde anı kitapları daha doğru bir tercih olucaktır.

1/10

• Bu gün kazmanın biri geldi gene klasik soru fantastik kitap sana ne katıyo dedi.
    Bunu diyen adam belkide 1 yılda eline 1 kitap alır onuda yarım sayfasını okumaz.
    yav illa gidip tarih kitabımı okumak lazım vay arkadaş anlattım kelime dagarcıgı olsun en önemlisi hayal gücü olsun falan boş teneke...
  • çok şükür ki internet kitapçılığı diye birşey çıktıda kitap için para ayarlayabiliyorum yoksa kitaba para vermek fazlasıyla yük ,kütüphanedeki ve 2.el kitaplardan güncel değil zaten.
  • quote:

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

Vakıf serisiyle bağlantılı Robot serisinin 3. Kitabını da okumuş oldum.

Yazar bir önceki kitapta yaptığı gibi bu yeni dünya için yepyeni koşullar,davranış biçimleri,gelenekler oluşturarak dünyalı birini bu bambaşka gezegende çalışmaya itmiş ve insanların dünyadaki gibi hareket etmediği,düşünmediği,davranmadığı bambaşka bir gezegende bu dünyanın kurallarını bilmeyen bir insan nasıl bir soruşturma yapabilir bunu da bize göstermiş.Bu bakımdan alışılagelmişin dışında bir polisiye (önceki kitapla birlikte).

İlk kitap biraz hayalkırıklığına uğratmış ama ikinci kitapla yine çıta yükselmişti.Bu 3. Kitapla ise çıta çok daha yükseldi.Vakıf serisinin 4. Kitabındaki iki seriyi birleştirici rol Robot serisinin ilk iki kitaptan yaklaşık 30 yıl sonra yazılan bu 3. Kitabında da mevcut.Kitap Robot serisi ile Vakıf serisinin birbirini sarmalaması ve insanlığın geleceği açısından kilit rol oynuyor.

İlk iki kitaptaki anakarakterlerimiz olan Dedektif Baley (ki ben kendisini oldukça sevdim/benimsedim 3 kitaptır) ve Robot Olivaw üçüncü kitapta da bize eşlik ediyorlar.Arz ve Solaria’nın ardından bu kitapla dedektifimiz Aurora gezegeninde bir olayı aydınlatmaya çalışıyorlar.
    Serinin Vakıf açısından önemini bir kenara bırakırsak kitap tek başına oldukça iyi bir kurguya sahip mükemmel bir kitap.Okuyanı başından kaldırmamakta son derece başarılı.

9.5/10

Bu yazarı duymuştum çok bahsediliyordu

Robot serisinin 4. ve son kitabı da bitti,noktaladık bu seriyi de.

Çeşitli yazarların oluşturduğu serilerle özdeşleşen karakterler vardır ve bu seriler bu karakterlerin ismiyle de anılır.Bu seri de öyle bir seriydi.Başkarakterimiz Arz(Dünya)'lı Dedektif Baley ve Robot Olivaw bu serinin başkahramanları.İlk üç kitapta gerek cinai yönden bir olayın peşine düşüldü gerekse bu kitaplarla Vakıf serisine hikaye olarak destek sağlandı.Bu 4. ve son kitap ne yazık ki ilk 3 kitaptan sanırım 150 yıl sonrasını anlattığından Dedektif karakterimizi bu kitapta göremiyoruz.Zaten bu kitap bir dedektiflik kitabı da (nispeten) değildi.

Üçüncü kitapla Vakıf serisi birleşmişti zaten ama bu 4. kitap Vakıf serisine tam anlamıyla bir geçiş kitabı olmuş.İlk üç kitaptaki gibi yüksek aksiyona sahip,olaylara direk dalıp Dedektif Baley'in peşinde bir yandan cinai gizemi aydınlatmaya çalışıp bir yandan da Vakıf evreninin öncesini gördüğümüz bir kitap değil.Diğer kitaplarda bize eşlik eden Robot Olivaw bu kitapta da bizimle ve sadece Vakıf'ın geçmişine yönelik olayları aydınlatma ve Vakıf'a serisine geçiş için gerekli izahların bize sunulduğu aksiyonu çok daha düşük bir kitap.Zayıf bir kitap kesinlikle demiyorum ve Vakıf serisi için mükemmel öneme sahip (omurga da diyebiliriz) bir kitap ama özellikle %65'lik kısım oldukça durgun.Kitap büyük oranda durgun olsa da serileri birbirine bağlayan kurgu açısından oldukça sağlamdı.Dediğim gibi kitap Vakıf serisi için çok önemli bir kitaptı ve okuması bu durgunluğa rağmen yine de keyifliydi.

Robot serisi tek başına bile oldukça sağlam bir seriydi ve bulabilirseniz okumanızı tavsiye ederim.Tabii Vakıf ile birlikte okuma imkanınız varsa alacağınız keyif birhayli katlanacaktır.Şimdi geriye sadece 3 Vakıf kitabı kaldı okunacak

8/10

• Kral katili güncsinin ikinci kitabına 38 TL verirken maşallah dememek elde değildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Kral katili güncsinin ikinci kitabına 38 TL verirken maşallah dememek elde değildi.

Forumda çoğu kişi iki kitabı 42 liraya aldı hocam.Kitap başı 21 lira o kalınlıkta kitaplar için normal bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 25 Temmuz 2014; 22:10:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Kral katili güncsinin ikinci kitabına 38 TL verirken maşallah dememek elde değildi.

Forumda çoğu kişi iki kitabı 42 liraya aldı hocam.Kitap başı 21 lira o kalınlıkta kitaplar için normal bence.

O kampanya biteli çok oldu diye biliyorum. Bana toplam 65-70 civarı bir şeye geldi ama olsun, değer.

• Merhaba.Sınav maratonu boyunca kitaplardan uzak kaldım geri dönüşüm muhteşem olsun istiyorum son bir yılda çıkan en sevdiğiniz kitap hangisiydi ya da geçtiğimiz 1 yıllık süreçte öne çıkan, saran alıp götüren kitap ne oldu? Hiçbir özelliği fark etmez her türden her konudan her kitabı okurum ıssız adaya düşüp gelmiş gibiyim bana boşluk doldurmasız kutucuksuz stresli yarış atları için değil normal huzurlu insanlar için 'ygs lys başarı kariyer üniversite' kelimeleri içermeyen kitaplar önerin acil.

• Brandon sanderson - kralların yolu

• 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.