Şimdi Ara

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz? (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.853
Cevap
140
Favori
130.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

(En Son Oy Tarihi: 13.10.2023)
Giriş
  •  |DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

Vakıf serisinin yazılış sırasında 5. kitabı olan Vakıf ve Dünya'yı an itibariyle bitirdim ve niye bilmiyorum oldukça garip hissediyorum.

Serinin bir önceki kitabı olan "Galaksi Çöküyor"dan sonra seriye ara verip seriyle bağlantılı olan 4 kitaplık "Robot" serisini okumuştum.Daha sonra internette okuma sırasına dair en popüler kaynağı boşverip başka bir okuyucunun okuma deneyimine güvenip bu kitabı öne çektim ve zaten dediğim gibi yazılış sırasına uygun olan şekli budur o popüler kaynak her iki durumda da bu kitabı sona atıyordu.Ben izlediğim sıranın doğruluğunu veya yanlışlığını kalan iki kitabı okuduğumda yazacağım.

Bir önceki kitapta (Galaksi Çöküyor) Arz'ı(Dünya) aramak için yola çıkıp türlü badireler atlatan Trevize ve Pelorat bu macerasına kaldığı yerden yanına iki de arkadaş alarak bu kitapta devam ediyor.

Kitap 2 seri içinde en beğendiğim kitap oldu bunun sebebi hem kitabın diğer kitaplara oranla çok daha yüksek olan temposu hem de iki seriyi bütünleştirmesi(Bağlama demiyorum).Bu kitap Asimov'un kurgu konusundaki dehasını tam anlamıyla sunduğu(2 serideki görevi açısından) kitap olmuş ve şuan "Ben başka bir seriye başlarsam artık ne kadar zevk alabilirim?" diye düşünüyorum sadece.Bu cümlemin ve ilk cümlemdeki "garip hissediyorum" kısmının sebebi ise Vakıf ve Dünya'nın yazım sırasında 5 kronolojik sırada 7.(son) kitap olmasından ileri geliyor.Yani an itibariyle serinin nasıl bittiğini biliyorum.Bilmediğim Vakıf kısmının nasıl başladığı onu da kalan 2 kitapta öğreneceğim artık.

Belirtmek istediğim son şey ne yazık ki bu kitabı 2 seriyi çeviren "Altın Kitaplar" değil "İnkılap Kitabevi" basmış ve çeviri konusunda vasat bir kitap olmuş.Buna rağmen puan kırmıyorum zira bu haksızlık olurdu benim gözümde çeviriye rağmen tam puandır.

10/10

• Yeni anket ne zaman başlayacak acaba?
  • DH Kitap Tutkunları isimli bir whatsapp grubu var mıydı?
  • Bu aralar hic kitap okuyamiyorum, bi nallerde oldu bana ilk defa bu kadar uzun suredir kitaplardan uzak kaaldim. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat_60

DH Kitap Tutkunları isimli bir whatsapp grubu var mıydı?

Ben duymadım hocam olsa rastgelirdim sanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grup,konu güzel teşekkürler. Fakat memlekette bu kitap fiyatlarına harbiden bir el atmak lazım. Tek çare korsan kalıyor. En çok kitap okuyan kesim öğrenciler ve öğrencilerde de malum para sıkıntı yüksek düzeyde. Kütüphane,kitap değişimi,takas vs. bunlarda bir yere kadar. Bu duruma artık birinin el atması lazım. 25-30TL'ye satılan kitapları almaya herkesin gücü yetmiyor maalesef ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjanahmet

Yeni anket ne zaman başlayacak acaba?

Bu aralar yoğunum o yüzden anketi düzenleyemedim en yakın zamanda yeni anketi başlatacağım.
  • Hocam genellikle isim yapmis saglam kitap firmalari fiyatlari bu kadar sisiriyor. Ben ayni kitabi 5 tl de 25 tl yede bulabiliyorum. Arasindaki fark biri marka kitap yayincisi olmasi. Artik bu sektorde bu kafayla calisiyor. Tuketiciyi dusunen yok.
  •  |DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

Asimov'un evreninde 11, Vakıf serisinde 6. kitap da nihayet bitti.

Vakıf serisinin sıralaması konusunda bazı karmaşalar mevcuttur.Bu karmaşaların birine de kayıprıhtımdaki liste sebep oluyor gördüğüm kadarıyla ve internette her yerde rastlayacağınız o listede yazım sırasında sunulmasına rağmen yazım sırasına da ters düşecek şekilde Galaksi Çöküyor-İmparatorluk Kurulurken-Erişilmez İmparatorluk-Vakıf ve Dünya sırası tavsiye ediliyor.Vakıf ve Dünya kronolojik sırada da yazım sırasında da sona bırakılıyor o listede ama ben yazım sırasına net uymak istediğimden Galaksi Çöküyor-Vakıf ve Dünya-İmparatorluk Kurulurken sırasını izledim ne ne kadar doğru bir karar verdiğimi görüyorum.Bunu seriye başlama niyeti olan arkadaşlara kaynak olsun diye yazıyorum yazım sırasında okuyacaksanız Vakıf ve Dünya'yı yazım sırasına ters şekilde sona bırakmayın.Kronolojik sıraya uyup Vakıf serisine bu kitapla başlamanız ise kaba bi tabir de olsa seriye tecavüz olacaktır bunu da belirtmiş olayım.

Kitaptan biraz bahsedecek olursak Vakıf serisinin halk gözünde yarı tanrı adamı efsane Hari Seldon'un gencecik halinin biyografisini görüyoruz.Yine Vakıf kitaplarda sürekli sözü edilen Seldon'un yarattığı ve onla da tarihe gömülen Psikotarih biliminin ilk filizlerinin atılmasıyla Seldon'un tehlikeden tehlikeye koşmasına tanık oluyoruz.Kitap aksiyon düzeyi birhayli yüksek,Asimov'un kurgu konusundaki dehasını yenidien gördüğümüz mükemmel bir kitap olmuş.

Tek üzüntümse Robot serisiyle birlikte 12 kitaplık bu serinin 12. kitabını okuyamadan Kindle'ımı satmış olmam.O yüzden serinin son kitabı "Erişilmez İmparatorluk"u tamamlayıp bir anakonu açma fikrim bir süre ertelenmiş görünüyor.

10/10

• Sentez* kullanıcısına yanıt
    Yorumunuzu gördüğüm iyi oldu . Robot serisinin son kitabındayım bu bitince Vakıf Kurulurken i okuyacaktım . Sizin okuma sıranızı takip edeceğim artık .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yeni anket için önerileriniz var mı?
  • |DL| kullanıcısına yanıt
    Favori yayınevi filan mı yapsak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

Favori yayınevi filan mı yapsak?

Olabilir yalnız anket seçenekleri nasıl olacak kaç yayınevi koyacağız ve hangilerini koyacağız.
  • |DL| kullanıcısına yanıt
    Populerleri yaz işte
    Can altın metis ithaki iletişim dex doğan yky epsilon martı işbankası vs...

Benim kitapların %60ı ithaki ona veririm

• quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

Populerleri yaz işte
    Can altın metis ithaki iletişim dex doğan yky epsilon martı işbankası vs...

Benim kitapların %60ı ithaki ona veririm

Hocam siz daha iyi bilirsiniz suç ve ceza yı işbanka sından aldım nasıldır?
    Bu arada benide eklerseniz sevinirim

• İzmirli Samuray kullanıcısına yanıt
    Klasikleri ben pek bilmem ki

Can iş ve iletişim bu 3 yayınevi klasikte iyidir ama

• Selamlar, reklamcılıkla ilgili pazarlama, kitleleri etkileme, halkla ilişkiler, tüketim psikolojisi gibi konularda bildiğiniz kitap varsa söylerseniz sevinirim reklamcılık okuyacağım da bi' demo olsun istiyorum.Bunun dışında istihbarat,siyaset, uluslararası ilişkiler, tarih,felsefe,sosyoloji, psikoloji konulu her kitap tavsiyenize açığım, şimdiden teşekkürler.

• Patasana -Ahmet Ümit hem tarih hem de cinayet romanidir. Cok sevdigim bir kitapti. Size de oneririm.

• Onu okudum.

• O zaman psikiyatrist -Wulf Dorn da guzel. Psikoloji ve gerilim romani.

• 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.