Şimdi Ara

DH Konu Dışı Çekiliş Sistemi [Çekilişçiler İçeri] [v0.1] [BETA]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
5
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  DH Konu Dışı Çekiliş Sistemi [Çekilişçiler İçeri] [v0.1] [BETA]
    Donanım Haber Konu Dışı Çekiliş Sistemi
    Sistem Durumu: KAPATILDI
    Sürüm: v0.1 BETA
    Geliştiren: özgür beyin

ÇEKİLİŞ KONULARININ AÇILMASININ ARTIK YASAK OLDUĞU İÇİN SİSTEM KAPATILMIŞTIR!

amaç?
    Kısaca konu dışı bölümünde yapılan çekilişlerde, çekilişi yapan kişinin işini kolaylaştırmak. Teknolojinin nimetlerinden faydalandırarak işi otomatikleştirmek.

nedir?
    Yukarıda belirttiğim amaca uygun çalışarak çekilişçilerin işini kolaylaştıran sistem. Sistemin çalışma prensibi şöyledir: çekilişçi ilk olarak foruma konuyu açar daha sonra konu linkini alarak sistemdeki ilgili kısma yapıştırır, süreyi ve kriteri seçtikten sonra çekilişi başlatır daha sonra konuya cevap yazanlar otomatik olarak çekilişe dahil edilir, süre bitmeden 1 saniye önce otomatik olarak liste güncellenir, bunun dışında "Listeyi Yenile" butonuna basarak çekiliş sırasında listeyi yenileyebilirsiniz. çekiliş süresi tamamlandığında ise belirttiğiniz kritere göre rastgele olarak talihli kullanıcı seçilir.

özellikleri?
    - kül yutmazdır; 2-3 kere konuya cevap yazanı anlar çekiliş listesine sadece ilk cevabını alır.
    - akıllıdır; çekilişi başlatan kullanıcıyı tanır ve onun cevaplarını çekilişe dahil etmez.
    - kullanıcı dostudur; siyah teması sayesinde çevre ve göz dostudur. bakarken gözleriniz yolurmaz.
    - fonksiyoneldir; kriter seçenekleri sayesinde ister konuya cevap yazan herkesi çekilişe dahil eder, ister sadece ilk cevap yazan x sayıda kullanıcıyı çekilişe dahil edersiniz.

hikayesi?
    normalde konu dışına pek takılmam ama arada baktığımda genelde çekiliş konuları falan görüyodum benimde aklıma birden bu fikir geldi. "lan" dedim "niye böyle bi' sistem yapıp donanım haber'de paylaşmıyorum ki?" diye sonrada olaylar gelişir. Geliştirme aşaması 2 hafta sürdü(hafta sonları köyde oluyorum karadenizde yaşadığımdan dolayı çay toplamaya çıkıyoruz). Gel zaman git zaman kodları tamamladım ve kendimce test ettikten sonra yayınlamaya karar verdim. tabii ki de sistem bu şekilde kalmıyacak ilerisi için aklımda güzel şeyler var fakat şirketimde de işlerim olduğu için o işlerden sıkıldığım zamanlarda bunu geliştiyorum bu yüzden yeni versiyonlar gelmesi biraz uzun sürebilir.

hangi malzemeler kullanıldı, gdo falan yok di mi?
    - 1 adet twitter bootstrap arayüzü -> genel arayüz için
    - 1 adet jQuery -> genel arayüz olayları için
    - 1 adet bootstrap timepicker aracı -> çekilişin biteceği zamanı seçmeye yarayan araç
    - 1 adet 'messi' message box aracı -> konu link'i kısmını boş bırakınca ekrana hata mesajı getiren araç
    - 1 adet jQuery countdown aracı -> çekilişi başlattıktan sonra kullanıcının seçtiği zamana göre geri sayım yapan araç
    - ve 1 adet php ve javascript bilen insan -> yukarda belirtilen malzemeleri kullanarak sistemi meydana getirecek kişi
    [ * ] malzemelerin gdo içermemesi için bizzat gidip kendi sitelerinden son sürümlerini bulup onları kullandım. gönül rahatlığıyla ailecek kullabilirsiniz.

enerji tasarrufu için faydalı bağlantılar
    - geliştirici onaylı: Grano.la enerji tasarrufu programı -> uzun zamandır kullandığım çok şahane bir enerji tasarrufu programıdır. arayüzünde bulunan bilgiler sayesinde kaç kwh enerji tasarruf ettiğinizi, elektrik faturasından kaç usd tasarruf yaptığınızı, doğaya, kaç ağaç dikmiş kadar faydalı olduğunuzu vb. gibi şeyleri öğrenmek mümkün. kullanılmasını şiddetle tavsiye ederim.
    - Enerji tasarrufu için 4 ipucu
    - Bilgisayarda enerji tasarrufu

[!]geliştirici uyarısı: sistem, henüz beta sürümde olduğu için çeşitli hatalar, buglar, takılmalar olabilir. çekiliş sırasında hata ile karşılaşır da çekilişiniz iptal olursa sorumlusu ben değilim. sonra "vay efendim gitti çekilişim","vay efendim bu nası sistem" demeyin, henüz beta aşamasında geliştirilmekte kusurlarını hatalarını affedin. karşılaştığınız sorunları konu altına yada özel mesaj göndererek belirtirseniz zaman oldukça sorunları gidereceğim. birde şunu belirteyim henüz sadece ilk 10 sayfadaki cevapları getirebiliyor, gerçi zaten çekiliş konularının o kadar uzayacağını zannetmiyorum ama ilerde bu sorunu gidermeye çalışacağım. ayrıca konu linklerinin şu(http://forum.donanimhaber.com/m_81142682/tm.htm) şekilde olması gerekiyorhttp://forum.donanimhaber.com/m_81142682/tm.htm#77451 bu tür linkler sistem tarafından kabul edilmiyor önce link'in fazlalıklarını atın daha sonra ilgili alana linki yapıştırın.

[!]geliştirici notu: sisteme paypal bağış butonu ekledim hayırsever abiler ablalar gönüllerinden koptukları kadarıyla bağış yaparlarsa çok mâkbule geçer.

destek
    |
    Türkiye
    |

Görüş, öneri ve isteklerinizi konu altında belirtebilirsiniz elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım. Enerji tasarrufu sağlayan farklı arayüz tavsiyelerinizi bekliyorum, işin uzmanından.
    Herkese iyi forumlar...

Bu sistemin tüm hakları alttan ikinci çekmecede saklıdır. İzinsiz kopyalanması ve ya çalınması ayıptır, emeğe saygısızlıktır, geliştiriciye hakarettir, yapmayın!