Şimdi Ara

DH LİNEA TAKIMI (69 ÜYE ) (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.672
Cevap
47
Favori
536.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önümüzdeki 20 yıl içinde 1 lt petrolmü, yoksa 1 lt sumu daha değerli olacak. İşte bunun hesabını şimdiden yapabilen devletler ayakta kalacaktır. (Bir dizi repliği ama çok doğru.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: comedian9

Küçük hacimli dizel ve benzinli motorlar arasında çok önemli bir fark olmadığı Ortaya çıktı.Yakıt fiyatları birbirine denk hale geldi. Daha önce de belirmiştim benzinli motorların özellike 1.4 fire motoru linelarda 1,3 multijet dizeller kadar yakmaktadır. Km de 0,05 ykr oynuyor.Zaten iki aracın anahtar teslim fiyatlarına baktığımızda 4000-5000 ytl oynuyor.dizel araç alan bu parayı baştan veriyor.Benzinli alnalar benzin aldıkça bu farkı ödüyor.Tabiki 100.000 km kadar bir fark ortaya çıkmıyor. Şunuda söylemek isterim hem performanslı hem de ekonomik olmalı diyorsak kesinlikle lineaların dizel 105 hp ve 120 hp ( bu motoru koymaları gerekiyor) en iyi tercih olacaktır.Özellikle 120 hp dizel motorun performansı 2.0 vw tdı motorların verdiği tork ve gücü veriyor. Sene sonunu bekliyorum.Uygun kampanyalar olursa ve bir de şu 120 hp dizel mortoru koyarlarsa kesinlikle almayı düşünüyorum.

Bence yakıt fiyatları motorin/benzin eşit bile olsa, dizel bir motorun tüketimi sayesinde yinede benzinliden avantajlı gibi görünüyor. Gerçektende dediğiniz gibi 1.4 fire benzinli ve 1.3 mjet motorun yakıt sarfiyatı birbirine bu kadar yakınsa 1.3 mjet zaten direk mantıksız bir seçim gibi görünüyor.Ben aradaki tüketim farkı daha fazladır diye düşünüyorum. Linea 1.3 mjetin bence tam dolu deposu ile menzili 1000 km yi bulabilir.1.4 Fire motor ile de 800-900 km menzili bile olsa, mümkünmüdür bilmiyorum ama mümkünse gerçekten çok iyi bir sonuç.
    Linea lar 105 hp ile zaten satışa çıkmak üzere sanıyorum. Bu 1.6 mjet bencede illaki olmalı. Bazı arkadaşlar fiyatı Ford a, Toyota ya yaklaşır tutulmaz demişler ama bence daha çok tutulur.Sonuçta Linea nın Focus tan ve Toyota dan bir eksiği yokki. Zaten yakıt tüketimi sakin kullanımda bence 1.3 mjete de çok yakın olacaktır.Yok arkadaş yaksın ben performans seviyorum diyenleride fazlasıyla tatmin edecektir. Geriye 1.3 mjet in bir tek vergi avantajı kalıyorki bunuda bir araca 35.000-40.000 ytl ödeyen kimselerin pekte takacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raven1974 -- 15 Nisan 2008; 10:37:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: raven1974

Bu 1.6 mjet bencede illaki olmalı. Bazı arkadaşlar fiyatı Ford a, Toyota ya yaklaşır tutulmaz demişler ama bence daha çok tutulur.Sonuçta Linea nın Focus tan ve Toyota dan bir eksiği yokki. Zaten yakıt tüketimi sakin kullanımda bence 1.3 mjete de çok yakın olacaktır.Yok arkadaş yaksın ben performans seviyorum diyenleride fazlasıyla tatmin edecektir. Geriye 1.3 mjet in bir tek vergi avantajı kalıyorki bunuda bir araca 35.000-40.000 ytl ödeyen kimselerin pekte takacağını sanmıyorum.

Ben demiştim onu. Ama maalesef durum bu. Linea nın malzeme kalitesini dün bindiğim Focus trendle karşılaştırdım. Focus, B sınıfı kadar pile plastik kalitesi sunamamış. Ama gel de bunu anlat millete. Linea 1.6 ya 40 milyar fiyat çekerlerse hayatta satamaz. Satmasını ben de çok isterim ama satmaz.

• selamlar...

dünyadaki enerji sektörünü elinde tutan global kuruluşlar sonuna kadar petrol'ü satmak isteyeceklerdir.

petrol ve doğalgaz bence 100 yıl yetebilir..ancak teknolojinin gücünü ezebileceklerini sanmıyorum.çok daha ucuz ve temiz yakıtların petrolün yerini alması kaçınılmazdır...

havadaki su buharı bile yakıt olarak kullanılabilecektir. bor'un kullanımı ile oluşacak temiz yakıtlar belki doğalgazı'ınbile bırakın ulaşım sektörünü ;ulaşımdan ısıtmaya hatta enerji gerksinimi olan tüm sanayi'ye bile rahatlıkla hitap edib,yine yıllarca kullanılabilecek ve bu sayede petrol fiyatları da çok düşerek çevre koruma sistemlerinin de gelişmesini sağlayacaktır..buna şüphe yok..yeter ki dünyada çıkacak bir enerji paylaşım savaşı,ucuz ve kısa atlatılsın..canlar yanmasın....

saygılarımla....
  • Burada yine marka polemiği yaşansın istemem ama bana göre Linea nın kalitesinin bence Focus'a göre bir eksiği yok. Fazlası var mı yokmu bilemem ama gayet kaliteli geldi bana...Bir kere Linea nın tasarımı, çizgileri diğer C segmenti araçlar göre çok daha şık ve asil görünüyor.Sanki makam aracı gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: havnitekin

selamlar...

dünyadaki enerji sektörünü elinde tutan global kuruluşlar sonuna kadar petrol'ü satmak isteyeceklerdir.

petrol ve doğalgaz bence 100 yıl yetebilir..ancak teknolojinin gücünü ezebileceklerini sanmıyorum.çok daha ucuz ve temiz yakıtların petrolün yerini alması kaçınılmazdır...

havadaki su buharı bile yakıt olarak kullanılabilecektir. bor'un kullanımı ile oluşacak temiz yakıtlar belki doğalgazı'ınbile bırakın ulaşım sektörünü ;ulaşımdan ısıtmaya hatta enerji gerksinimi olan tüm sanayi'ye bile rahatlıkla hitap edib,yine yıllarca kullanılabilecek ve bu sayede petrol fiyatları da çok düşerek çevre koruma sistemlerinin de gelişmesini sağlayacaktır..buna şüphe yok..yeter ki dünyada çıkacak bir enerji paylaşım savaşı,ucuz ve kısa atlatılsın..canlar yanmasın....

saygılarımla....

Petrol ve türevlerinin hala yakıt olarak kullanılması, ileride dünyamızı yaşamın çok zor olacağı günlere doğru sürüklerken artık geriye dönüşün çok zor olacağını açıklayan bir belgesel izlemiştim.Atmosfere salınınan karbondioksit, ısıyı dünyamıza hapsederken, buzulların erimesine yolaçan küresel ısınmanın nelere yol açabileceği şimdiden hissedilmeye başlanmıştır. Her 1 derecelik ısı yükselmesinde önce hangi bitki ve canlı türlerinin soyunun tükeneceğinin bile haritası çıkmışken, hala bu söz konusu global kuruluşlar neden petrol satmak isterki anlamak mümkün değil. ABD hala Kyoto anlaşmasını imzalamaktan yana değil. Halbuki atmosfere en çok karbondioksit salan ülkelerin başında. Ne yazıkki ülkemizde atmosfere en çok karbondioksit salan ülkeler arasında sayılıyor ve ABD gibi ülkemizde bu anlaşmaya imza atma taraftarı değil.İleride çocuklarımıza nasıl bir dünya kalacak, ne cevap vereceğiz bilnmez...

• selamlar....

ford olsun,renault olsun,honda ,toyota diğerleri olsun elbette çok kaliteli güzel araçlar...

ama fiat grubu da özellikle 1995'li yıllardan başlayarak özelikle de 2004 yılındaki yepyeni kararlar sonrasında çok yüksek kalite ve özellikte

araçlar üretmektedir ....buna hiç şüphe yok...

özellikle tofaş fabrikasının kalitesi dünya standartlarının da üstünde olup gurur vesilesidir...

satış sonrası hizmetler,müşteri hizmetleri ve halkla ilişkiler konusundaki insan kaynakları sorunu da ülkemizin genel sorunu olmakla birlikte

özellikle tofaş'tan daha dikkat,özen,özveri ve çaba bekliyoruz...

bu dileğimiz acil ve 1. sıradadır..pek çok vesile ile heryerde söyleyip duyurduğum bu konuyu ısrarla yinelemek istiyorum...

başarılar tofaş......

haydi...haydi....

sevgilerimle......

• Avni Bey çok geçmiş olsun. Dün sitenizi baktım.Açılmış mı açılmamış mı diye , sitenize koydunuğunuz aracın resmi bir harika.Oldum olası klasik arabalara hastayım.....
    Gelecekteki yakıt konusunda ülkemizdeki bor u bizim kullancağımızı pek zannetmiyorum.Yani izin vermezler.Hali hazırda bulunan petrol kaynaklarımızı KULLANDIRMIYORLAR.Açılan petrol kuyuları petrol yok diye kapatılıyor. Geleceğin yakıtı konusunda bor şüphesiz ki olacaktır.Ama bu süreç bana göre en az 20 yılı bulacaktır.Çünkü petrol fiyatlarının yüksek olması tüketimi düşürecektir.Bu da alternatif yakıtlar için yapılacak çalışmaları hızlandıracak ama bana göre geçiş sürecini uzatacaktır.Çünkü petrol daha var mantığıyla bu yakıtlar geç arz edilecektir.
    2. Husus lineanın satış rakamları.Otomotiv sektöründeki daralmayı diğer firmalar büyük indirimler yaparak atlatmaya çalışıyor. Lineada böyle büyük indirimleri göremiyoruz.Geçen hafta bayiye gittim.Mart ayında 1 adet linea satmışlar. Bu fiyat politikası lineayı , marea gibi yapacaktır.Araç parasına göre kaliteli ama istenilen satış rakamlarına ulaşamadı.Buna acil bir önlem alınması gerekir.
    3. Husus Lienaları 120 hp m-jet motoru neden koymuyorlar?Bunun nedeni nedir? Bana göre bu motoru koysalar dizle motorda piyasanın tek adı olacaktır. Bence insanlar yakıt fiyatlarındaki artıştan dolayı performans ve ekonomiyi düşünenler beygir gücü yüksek dizel motorlara yönelecektir. Şu an 1,6 lt 120 hp dizel motoru kullanan bir firma olmadığını biliyorum.

• herkeze merhaba.. linea ların plastik malzemelerinin kalitesizliğinden sıkça bahsediliyor. geçenlerde arkadaşımın focusunu kullandım ( 1.6 tdci ve düşük devirde cansızlık bu araçtada mevcut ) ve gördüm ki linea ya haksızlık ediliyor.konforuda pek yok gibi. özellikle süspansiyonları çok sert.linea, bence kalite açısından gayet iyi ve sınıfının özelliklerini fazlasıyla karşılıyor.. birde benim anlamadığım, performansını yeterli bulmuyorlarmış.yahu bu arkadaşlar hiç jetta yada audi ye binmemişler demekki.çekişi, yakıt ekonomisi ve konforu bence mükemmel.bir tek eksi yanı far ve yağmur sensörleri sağlıklı çalışmıyor..

DH LİNEA TAKIMI (69  ÜYE )

• bencede lineanın fiyatına göre herşeyi mükemmel motoru bernce çok rahat yetiyor arabaya
  • Evet arkadaşında dediği gibi, bizim milletimiz maalesef bir marka sevdasına kapılmış gidiyorlar.

Şu anda piyasaya araba diye sürülen audi A3 lerde 8 valf eski teknoloji motor kullanıldığını biliyormusunuz.

Bu Eski teknoloji motoru bir ara bora ile bizim millete yutturdular.

Ancak volkswagenin elindeki 8 valf motor stoğu bizim Türk milleti tarafından eritilince 16 valf motor koymaya başladı.

Bunu gören Audi de aynı yöntemle A3 lerde bu stokları eritme çabasında.

Marka sevdalısı bizim Türk milleti Audinin stoklarındaki 8 valf eski teknoloji motoruda eritecektir hiiç merak etmeyin.

Millet olarak ne zaman uyanıp markaya değilde teknolojiye para vereceğiz bilemiyorum.
  • selamlar....

sayın comedian9 çok teşekkür ederim...

web sitem deneme yayınına başladı,forum da hazırlanıyor....sitemde yaklaşık 50 yıllık otomotiv birikimimin yanısıra , fotoğrafçılık , sağlıklı beslenme ve tıp köşesi,doğru Türkçe kullanımı,toplum önünde söz söyleme sanatı,"düşün-konuş-dinle" öğretisi üzerine makaleler ve tüm bu ve benzeri konularda tartışma platformları ve forumlar olacak...başka sürprizler de hazırlıyorum...Türkiye otomobil sporları federasyonu ve yerel otomotiv spor klüpleriyle de gerekli temasları ve organizasyonları sağlayarak aktif bir hizmet ortamı yaratmak istiyorum....elbette gönüllü desteklere gereksinimim olacak..döküman,görüş,aktif katılım gibi....parasal hiçbir olgunun olmamasını arzu ediyorum...sevdiğim ve desteklediğim bazı sponsorların parasal değil hizmetsel desteğini arayacağım...

linea satış konusuna gelince ...linea satış ve üretiminde bir problem yoktur...planlanan üretim kotasının üzerindedir...daha da önce bir başlıkta yazdığım gibi ihracatı da olan linea'nın ilk yıl nispeten az olacak olan üretimi giderek artacaktır...ancak beklenmeyen bazı ekonomik olgular sadece fiat'ın değil tüm firmaların bazı önlemler almasını gündeme getirmiştir...1.6 mj lerin çıkmasıyla yeni bir ivme kazanacak olan linea üretimi..planlandığı gibi dünyanın diğer fiat fabrikalarında da üretilmeye başlayacaktır...120 hp lik değişken turbolu modelin de çıkması gerekir....test araçları var..maliyet analizleri onu da piyasaya sürebilir....bir bakarsınız 105 yerine 120 çıkar sadece...kimbilir....hayat sürprizlerle dolu......

sevgilerimle.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 16 Nisan 2008; 23:19:37 >

• Arkadaşlar merhaba.Dün ilk kaza mı yaptım. Park ederken geri geri giderken dükkanların önüne konan bir taşa tamponu çarptım. Linealarda bu tamponu neden nu kadar büyük ve yumuşak plastik parçadan yaptıklarını anladım. Taşa çarpmama rağmen tampon hafif eğildi, kırılmadı .Tamponun karosere bağlantı yeri eğildiği için biraz eğik duruyor.Geri geri giderken dikkat edin.Benim gibi taşa çarpa bilirsiniz

DH LİNEA TAKIMI (69  ÜYE )
  • quote:

Orjinalden alıntı: comedian9

Arkadaşlar merhaba.Dün ilk kaza mı yaptım. Park ederken geri geri giderken dükkanların önüne konan bir taşa tamponu çarptım. Linealarda bu tamponu neden nu kadar büyük ve yumuşak plastik parçadan yaptıklarını anladım. Taşa çarpmama rağmen tampon hafif eğildi, kırılmadı .Tamponun karosere bağlantı yeri eğildiği için biraz eğik duruyor.Geri geri giderken dikkat edin.Benim gibi taşa çarpa bilirsiniz

Çok geçmiş olsun...Allah daha kötüsünden korusun....
  • comedian9 geçmiş olsun .....nazar değdi herhalde...
  • Bende nazar değidiğini düşünüyorum.Buna da şükür biraz daha soldan çarpsaydım egsoz eğilirdi. Bundan sonra park ederken daha dikkat edeceğim.Herkese duyurulur. Serviste yaptırmak ne kadar tutar?
    Diğer bir hususta aracımın performansında çok memnunum.Gün geçtikçe daha performanlı ve daha az yakıt yakmaya başladı. Fire motorun yetersiz olduğu düşüncem tamamen kayboldu.Araca alıştıkça araçtaki memnuniyetim dahada arttı.Özellikelş yakıt tassrufu konusunda sürüş alışkanlıklarımız yakıt tüketimi ile bire bir alakalı.Tüketimi düşürmek tamamen sürücünün elinde.
  • Geçmiş olsun, bu tip araçlarda artık park sensörü taktırmak illaki gerekli oldu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: raven1974

Geçmiş olsun, bu tip araçlarda artık park sensörü taktırmak illaki gerekli oldu...

Selam. Bende park sensörü olduğu halde yaklaşık 10 gün önce benzin istasyonunda geri geri çıkarken arkamdan hızla geçmeye çalışan bir araca çarptım.Sensörün öttüğünü bile duyamadım.Tampon ve 2 adet park sensörü kaskodan değişti o yüzden fiyatlarını sormadım ama serviste park sensörü değiştirmenin sıfırdan takmaktan pahalı olduğunu söylediler. Bu yüzden park sensörü olan arkadaşlar dikkat edin çarpmayın.
  • Sizede geçmiş olsun. Elbette sizinki gibi istisna durumlar oluyor.Arkanızdan hızla geçen araç için park sensörü olmasada bu sonuç kaçınılmaz.Zaten hareketli cisimlere park sensörüde fayda etmez.İsmi üzerinde park sensörü, park ederken sürücüye yardımcı oluyor sadece.
  • kardeş geçmiş olsun bende arabanın altını vurdum ama şükür bir şey olmadı sadece ön tampon altı çizildi görünmeyen yerde ama :)) evet o esneklik benimde dikkatimi çekti
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.