Şimdi Ara

[DH]-------------Megane I Kulübü-------------[98-04] (350. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.148
Cevap
26
Favori
750.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sigorta yapıldı bugün, anadolu sigorta 470 tl fiyat verdi 3 taksit. Bundan önce hep ak sigota poliçeyi düzenliyordu ve memnudum, yüksek fiyat verince anadolu sigortaya geçtik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • baranel B kullanıcısına yanıt
    Hocam yazınızı şimdi gördüm rolanti sorununu ben de yaşadım.
    Rolanti motorunu falan temizlediğiniz halde sorun devam ediyorsa çok basit bşr sebebi var.
    Gaz enjektörünün (adı farklı olabilir) motora bağlandığı yerde conta var, oring contası. Onu değiştirsen yeterli. Conta zamanla bozulup sertleşiyor ve gmrwvini yapamıyor. Dolayısıyla motora giden gaz miktarı fazla oluyor yani kaçırıyor. Bu da rolantinin düzensiz olmasına yol açıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • soulstriper kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Bizim arabalardak7m 8v o contadan yok, buğaz kelebeği değişti ne kadar sensör varsa değişti sorun çözülmedi. Sizin bahsettiğiniz 16 v motorlar için,
    Çıkan ilk montaj parça elimde şimdi onda baktım ondada yok o contadan ki oda sağlammış.
    Diğer tüm boğaz kelebek kutusu 8v olanlara baktım hiç birisinde yoktu.
    Sorun şuan çok çok nadirde olsa devam ediyor o kadar masrafa rağmen ilk masraftan sonra değişen bir şey olmamıştı neredeyse aç kapa kontak tekrarlayıp duruyordu. Arabayı muayene öncesi alt üst motor yıkamaya soktum geçen ay, ve motor yıkandıktan sonra yapmamaya başladı, arada çok çok nadir yapsa dahi rölantisini hatırlayıp tekrar olması gereken seviyeye düşüyor. Maşallah diyorum elimi bile sürmüyorum. Birde şunu yapıyorum araba normal rölanti seviyesinde stop ediyorum, şu an sorun yok.
  • Hocam hayır bende 2000 rta var 8 valf. Tam 7 ay çektim sorunu
    Bahsettiğim contanın tanesi 25-50 kuruş çok basit birşey, yarın müsait olursam resmini yerini atarım size

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dün silecek fıskiyesi çalışmayınca açıp baktım soldaki fıskiye kırılmış. Yol üstü servise girdim 37 tl fiyat verdi montaj fiyatı hariç ve ellerinde yokmuş.
    Yol üstü sanayide bir yere sordum 5 tl dediler aldım kendim taktım hemen orada, şimdi sorunsuz çalışıyor.
  • megan 1 için hangi seriyi tavsiye edersiniz.
  • atmaca57 kullanıcısına yanıt
    Makyajlı 16 v olan medelleri lpg de daha iyi olabilir. Bendeki 8v kışın bile lpg de şehir içi 20 krş ve altıda yakıyor. 16 v lpg yakıt verilerni yazar arkadaşlar. Örneğin bendeki k7m motor 8v ve lpg ye mükemmel uyum sağladı ve yakıt verileri çok iyi ve ilk ayara gittiğimdede usta kolay kolay bozmaz k7m demişti ve ayarlara dokunmamıştı. 16 v lpg uyumu nasıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 28 Aralık 2015; 17:42:59 >
    Benim de 8 valf hocam, ortalama 100-110 km hızda km de 17-18 kuruş yakıyor, ama istasyon çok değiştiriyor, ben opetten alıyorum. Siz nerden alıyorsunuz gazı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bakıma gittim bugün yağ buji yağ filtresi hava ve polen değişti toplam145 tl tuttu.
    Daha önceden Meksika bujisi varken Fransa bujisinde tekliyor diye tekrar Meksika bujisi taktırmıştım.
    Sordum bu bakımda Meksika buji bulamayıp Fransa taktırdım, eve gelinceye kadar sürekli yeniden teklemeye başladı araba. Yakındaki bir oto elektrikçiye girip eski Meksika malı bujilerini geri taktırdım tekleme durdu.
    Hocam neresi 2 tl nin altında satıyorsa oradan alıyorum. Bu aralar tp milangaz 1.99 oradan alıyorum geçen baktığım 425 km 67 tl lik gaz aldı. Dolumdan sonra bir öncekinde 4 tl lik daha basmasını beklemiştim, bu sefer 1 tl yani biz buna 70 tl diyelim. Araba ilk marş ve bir miktar ısınıncaya kadar benzin harcıyor, bunu da hesaba katıp ben 20 krş ve altında yakıyor diyorum. Hocam sizin araba k7m
    K4m mi.
    K7m hocam aynı motor. Ben opetten alıyorum 450 km gidiyor, Karadeniz aldım 300 anca gitti, total 400 gidiyor.opetten daha iyi ama çekiş düşüyor

Bu arada sizin sorununuz için oring contası demiştim bence bir dahaki servise gidişte değiştirin 2 lira en fazla. Denemeye değer bence

Hocam k7m orijinal kelebek bende ki bu parça. Oem 7700861679
    Bugün soracaktım vaktim yoktu şimdi siz hatırlattınız, internetten bakıyorum bu oem için o contadan yok. Manifold bağlantı contası görünüyor oda değişti, oda lastik bi conta değildi.

[DH]-------------Megane I Kulübü-------------[98-04]

• Hocam aynı motor, sağdan 2. Bujide sorun var mı tekleme yapıyor mu?
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=74763463&p=1#74763463

Burayı inceleyin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulstriper -- 2 Ocak 2016; 21:29:43 >
    Arabada nadir tekleme var özellikle düşük devir ara hızlanma arasında, ama Meksika bujisinde daha az bugün yeni bujilerde bir çok kez ard arda yapınca söktürüp eskileri taktırdım. Hocam internetten gördüğüm boğaz hava hortum contasına benziyor, oranın bir contası yok. Ama verdiğiniz linki daha önceden de okumuştum, sanırım bahsettiğiniz rölanti valfi arası contası yada sensörü contası. Orijinal değiştiği için o bölümler işaretli trokunda sıkılmıştı. Aynı arızayı eski parçada da yapıyordu.
    Hocam yakın zamanda ustamın yanına gidersem tam olarak ne olduğunu öğrenip size söylerim, o linkteki işlemleri yaptığımda rolantide düzelme olmuştu ama tekrar etti. Tekleme olayı bende de oldu, 3 defa buji değişti ama yine aynı sorun yaşandı.
    Ustayla sıfır buji taktık bosh marka, yine tekliyordu. Kompresör ile bakıldı sorun görünmüyordu. En son benden 2 lira aldı bu contada getirdi, onu taktığı anda hem buji çalıştı tekleme gitti, hem de rolanti Düzeldi. Yalnız bu contayı rolanti valfine takmadı başka yere taktı. Ben arabayı çalıştırdığım için içindeydim görmedim ama valf takılırdık sökmemişti. Öğrenip söylerim size

• Arkadaşlar arka askılık kırınca yenisini bi çok yerde aradım bi yerde buldum 7 tl. Alıp taktım.

Arkadaşlar bu arada bizim araçların orijinal cam suyu fıskıyesi ( barutcu ) marka ve piyasada 5 tl, servis 37 tl.
  • Geçenlerde LPG montajı yaptırdığım yere lpg enjektörlerinin temizliği için gittim. Bir ara manifoldu ön tarafından (4 contanın olduğu yer) eliyle biraz kaldırdı ve hava alıyor dedi. Zaten ben de şüpheleniyordum sabahları motor ısınmasına rağmen rölanti geç düşüyordu. Fakat kime dediysem ellemeye çekiniyordu.
    Manifold ve boğaz kelebeği temizlendi, contaları yenilendi. Hepsini orijinal aldım. Boğaz kelebeği ve rölanti motorunu geçen yaz temizletmiştik. Contalar değişince çekiş muhteşem oldu, sanki yeni motor gibi, hani kemikli derler ya öyle.
    Eğer 150.000i geçmişseniz ve işini bilen bir usta bulursanız contaları değiştirtin derim. Malzemeler 100, işçilik 50-100 arası tutar.
  • 1999 model megane sw alarak araniza katildim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir_yilmaz

1999 model megane sw alarak araniza katildim.

Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir_yilmaz

1999 model megane sw alarak araniza katildim.

Güle güle kullanın, hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.