Şimdi Ara

[DH]-------------Megane I Kulübü-------------[98-04] (348. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.148
Cevap
26
Favori
749.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 346347348349350
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim. Kurban bayramınız mubarek olusun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sileceklerim ses yapmaya başlamıştı şoför tarafı da su bırakıyordu bu yüzden Bosch Eco marka silecek aldım gercekten cok sessiz ve güzel siliyo su bırakmadan. Yakın zamanda sileceklerini değiştirmek isteyen varsa tavsiye ederim.
     [DH]-------------Megane I Kulübü-------------[98-04]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackdıamond -- 29 Eylül 2015; 14:31:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackdıamond kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam,

Kendiniz takabiliyor musunuz ? Ben eskileri çıkarmaya çalıştım ama beceremedim :) Fiyat nerelerde bir de?
  • Evet kendim taktım hocam alisinca zorluk cekmiyorsunuz:) takımını 25 tl ye aldım. Biri 55 cm diğeri 50 cm. 35 tl olan dukkanlar da vardı biraz araştırıp bakmak lazım. Hocam internette bu konuda videolar var seyredip biraz da el emeğiyle değiştirebilirsiniz. Ayrıca uzun zaman sileceğin celik kasasını degistirmeden sadece silecek süpürgesi değişimi yapmayı düşünüyorum bu sayede daha ucuza gelmiş olacak bu tür işlemler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackdıamond -- 29 Eylül 2015; 16:30:40 >
    Cevabınız için teşekkürler Hocam, netten alacağım büyük ihtimalle o yüzden sormuştum sağlam silecekleri alıp ondan sonra tekrar deneyeyim çıkarmayı o zaman :)
  • Rica ederim hocam ne demek birbirimize yardım için buradayız:) eskiler muz tip silecekti ama bu sefer telli olandan aldım. Eger muz tip alacaksanız bosch aerotwin markasini öneririm (ama fiyatı tuzlu 60 tl civarında ) normal telli alacaksanız bosch eco modeli uygundur. Muz tipi ucuz silecekler yüksek hızlarda işlevsiz hale geliyo hafifliginden dolayı. Bunu dikkate almanızı öneririm. Ayrıca internetten alımlarda farklı boyda almanız biraz zor aynı boyda takım halinde satılıyor çünkü.

Çok teşekkür ederim Hocam, Muz tipi de olabilir telli de özel bir tercihim yok. Sadece Muz tipi sileceklerin kauçuk kısmı daha fazla olduğu için daha iyi sildiğini biliyorum. (yanlış biliyor da olabilirim!) Diğer bir konu; Aynı uzunlukta olmaları bizim araçlar için bir avantaj ya da dezavantaj mıdır? Sanıyorum ki şuan kullandıklarım muz tipi ve eşit uzunluklarda! Marka tercihi kullanım kalitesi ve ömrünün fazla olması açısından önem kazanıyor hocam bunu memlekete giderken acı bir şekilde tecrübe ettim :) 6-7 saat sağanak yağmur altında gidince silecekler de folloş oldu afedersiniz. Arabam yoğun iş temposundan dolayı biraz bakımsız kaldı. Şimdi yavaş yavaş toparlamaya çalışıyorum Hocam.
  • Hocam bi ara ben de ikisini 55 cm kullanmıştım sağ sileceğin alt kısmı camın alt kısmındaki plastik kısıma denk geliyodu bi süre sonra sileceğin alt tarafı deforme oldu. Fabrika verisinde olduğu gibi 55-50 cm kullanmaya başladım.bizim insanımız silecege pek önem vermez taa ki ne zaman 120 140 km hızla bi kamyon sollarken camurlanan camını silmeye çalışana kadar :) bence araçta lastik tercihi kadar önemli bi durum.

Bu ve diğer paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim Hocam yeni silecek alırken buna da dikkat edeyim. :) Aklıma takıldı Hocam;? Silecekleri farklı uzunluklarda almak mümkün mü? Paket içerisinde aynı uzunlukta ve çift mi satılıyorlar? Yoksa bu aldığınız ürünler birerli paket halinde de siz iki farklı ürün mü tercih ettiniz ?
  • Hocam internette ben de araştırdım almadan once megane 1 icin 55-50 cm olarak satılıyor ama ilanda bu ölçüleri vermesi lazım. Sanayide bu tür ürünleri satan yerlerde istediğiniz ölçüde alabilirsiniz onlar paketlerinden birer tane çıkartıp veriyolar ben 55 cm lik kutuya koyup aldim ikisini. Dip not olarak; eğer sanayiden alacaksanız açılmamış veya tekli paket almaya özen gösterin ağzı açık dışarıda bırakılmış sileceklerin lastikleri zamanla deforme olur. 55 cm aldigim silecek tekli paket icindeydi 50 cm lik olanda cift takimdi açılmamış paketten bi tanesini aldim.

• S.a arkadaşlar benimde 20 bin tl lik bütçem var megane 1 almak istiyorum ancak piyasa şuan uçmuş durumda sanki rxt modellerine bakıyorum hep 22 23 24 arası gidiyo piyasası düşer mi beklesem mi yoksa başka araçlara mı yönelsem clio albea tarzı uçan tenekelere para vermek istemiyorum açıkçası ilk arabam olucak ne düşünüyorsunuz beklemeli miyim yardımcı olursanız sevinirim.
  • Hocam daha bugün araba pazarına uğradım aklimdaki bi iki arac icin. 23-24 leri sadece malum internet sitelerinde mevcut ben pazarda abartı fiyatlar gormedim 20-22 civarıydı. Bence biraz cevrenizden soruşturun ya da lokasyon açısından hangi büyük şehire yakınsanız oradaki oto pazarlarına gidin. Rxt olmazsa expression(2002 sonrası) serisine de bakın derim donanım olarak tatmin edici seviyededir. İnşallah gönlünüze göre bi araç bulursunuz.

• Hocam İstanbul'da oturuyorum araba pazarına uğramadım daha peder beyle gidicez bi ara,babam daha ucuz acemiliği atabileceğim bi araba alalım diyo direk 20 binlik makina almayalım diyo kararsız kaldım bende bi yandan da haklı bu hafta sonu gidicez bakıcaz modellere fiyatlara belki megane 1 niyetiyle gidip başka bişeyde çıkabilir belli değil vala ikilemde kaldık.Herşeyin hayırlısı olsun iyi dilekleriniz için sağolun.
  • Hocam oncelikle hangi araclara bakacaginiza karar verin onlari netten bi araştırın forum sitelerinde her aracin olumlu olumsuz ozellikleri kullanıcı yorumları ve kronik sorunlari yazar. Başka araçlar icin tavsiyem, megane kadar bütçe ayırmadan megane motorlu clio'lara bakın derim. Onlarda da klima cift havayastığı elektrikli camlar vs. Mevcut. Araca baktirirken km nin orijinal olduğuna emin olun. Yetkili servislerden rica ettiginizde onlar yardimci olur. Ayrica triger kayışı yağ ve lastikleri kontrol ettirin. Komple boyalı araclara da pek yaklaşmayın küçük çaptaki kazaları da onemsemeyin macunsuz boyalar vs. Ilk aracınız olacağı icin cok sorun çıkaran bi arac sizi arabadan soğutur fiyatı her yuksek arac iyi bakımlı olmayacağı gibi her düşük fiyatli arac da kötu bakimsiz olacagi anlamina gelmez. Ayrica galeri haricinde al-sat işini yapanlardan uzak durun onlar aracın büyük sorunlarini iki üç ay idare edecek şekilde yaptırıp satarlar sanayide cok şahit oldum. Kusura bakmayın uzun oldu biraz ama bu konuda hassasiyetli olmak lazım.

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum hocam palio 1.2 1.4lere de göz gezdriyorum bir kaç seçenek var önümde temizini bulduğumda servisten baktırıp satıcı tarafından söylenilen şeyler doğru çıkarsa alıcam.
  • Arkadaşlar trafik sgorta primleri çok arttı deniliyor, daha benim 2 ay daha var. Bu aralar fiyat alan bu konuya yazsın, sonuçta aynı arabaları kullanıyoruz. Kendi adıma söyleyeyim bu zamana kadar bilindik sigorta şirketleriyle sigortamı yaptırdım, bundan sonra bana uçuk rakamlar verirlerse adını bile duymadığım firmalara sırf daha ucuz diye sigorta yaptırmak zorunda kalırım. Herkez aldığı fiyatları yazsın. Geçen internet üzerinden baktım çıkan fiyatı burada paylaşmak dahi istemiyorum moraliniz bozulur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz lastiklerinin kullanım ömrü bittiği için uzunca bi araştırmadan sonra 185-60-r15 continental CPC5 serisini 750 tl ye aldık. 4 tane de jant aldım lastikleri onlara taktırıp kilere kaldırdım şuan arabanın üstünde kışlıklar var. bundan sonra hem sök tak parası vermemiş olcam her sene Hem de lastiğin ömrü azalmamış olacak.

• Blackdıamond Hocam çok iyi yapmışsınız, bende her sene kendim söküp takıyorum, her lastiğin
    Kendi jantı var.
    Arkadaşlar arabama atiker gold lpg sistem taktırdım, sıralı sistem. 1350 TL 9 taksit yaptılar ve aynı gün sızdırmazlık raporunu aldılar. Stepne için kılıf hediye ettiler çok kaliteli bir kılıf. Şöyle söyleyeyim bilmeyen araba lpg de gidiyor diyemez, performans çok başarılı. Yine de bir benzin kadar değil ama pek aratmıyor. Motor çalışırken hafif enjektör sesi var usta normal dedi, 20 tl gaz almıştım 50 km yaptım daha uyarıvermeye başlamadı bile. Benim canımı sıkan tek konu simit tank takıldı ve üst kapak vidaları kelebek 2 tane onlar bağlarsan 1 cm yüksek atıyor. Bagaj keçesi altını doldurmak gerekiyor, onu da çözerim ince vida ve eski kapak vida contası ile. Birde stepne başa bela oldu artık onada mini stepne bakıyorum, onu da çözdük mü tamamdır. Araba ilk marjda benzinde çalışıyor biraz ısınır ısınmaz lpg ye geçiyor, geçişi hissetmiyorsun bile.
    Arkadaşlar epeydir rölanti sorunu var arabada valf değişti ama düzen tutmadı, kelebek kutusu değişecek mecbur. Şimdi fiyat araştırması yapıyorum, orijinal valf farkı var orijinal phılıps, yeni üretimde vdo marka.
    NOT: Arkadaşlar aklınızda bulunsun rölanti yüksek seviyelerde takılıp kalır ve düşmez ise, kapı kilit tuşuna bastırın olması gereken seviyeye iniyor. Daha sonra kilitlediğiniz kapıları geri açmayı unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 13 Kasım 2015; 17:56:04 >

• Hayırlı olsun hocam Allah güle güle kullanmayı nasip etsin. Mini stepne gercekten görüldüğünün aksine çok işe yarıyor. Hatta bazı firmalar mini stepne kullanıyorlar araçlarında. Belki eski usul aracın alt tarafına yapılabilir mi ? Rölantiyle benim de başım belada aslında sık sık olmasa bile nadiren aracı ilk çalıştırdığımda felaket bi sarsıntı oluyor titremenin çok ötesinde. Bazen stop ettiği de oluyor ama biraz gaz verince hemen kesiliyor ben bobinlerden supheleniyorum ama tam emin olamadım. Ayrıca kapı kilit tuşu olayı resetleme gibi bsy galiba :)

• Lpg yakıt verileri şu şekilde arkadaşlar. Toplam yapılan km 370km ben bunun 20 km si benzin kullandı diyorum, yani ilk çalışma benzin. Motor sıcaksa çok kısa bir sürede benzine geçiyor, soğuksa 1-1.5 km sonra. 350 km düşüyorum lpg de 20 krş yakmış. Ölçüm kesin çünkü gaz bitene kadar almadım 70 tl şehir içi 350 km.
    Rölanti sorunu için bir kaç parçacı dolaştım fiyatlar kombinasyonlar hep farklı. Bizim araba kelebek kutusu İtalyan Dellorto, valf alman phılıps , sensör ab elektronik oda alman. Piyasa sagem ve vdo kullanmış bazıları ab elektronik.
    NOT: k7m 8v motor için geçerli. Yazayım şuraya işine yarayan birileri olur.
  • 
Sayfa: önceki 346347348349350
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.