Şimdi Ara

[DH]-------------Megane I Kulübü-------------[98-04] (346. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.148
Cevap
26
Favori
749.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: de-ka

Megane 1 ler 2. elde tutulan araç, ancak temizini bulmak zor, bu nedenle temizleri emsallerine göre yüksekten gidiyor, örneğin benim araç tüpsüz, 2001 model rxt, "0" dan beri bende, yani ilk sahibiyim, garaj arabası, 5-6 ay daha binmem gerekiyor, aracı bilenler 23-23.5 veriyorlar.Km. de emsallerine göre oldukça düşük, belki bunun da etkisi vardır.

Dediklerinize katılıyorum. Piyasada km 210 220 bin üzerinde araçlar da var onlara da aynı para yazıyorlar ha pazarlıkla belki bir miktar indirim alınabilir. Ancak herkese göre farklı bir özellik değerli mesela bence boyasız kazasız ve değişensiz olması önemli km de önemli tabi dediğiniz gibi.
  • Arkadaşlar yarın arabayı ustaya akşamdan bırakıyorum, lpg takılacak. Atiker gold nasıldır birkaç yere sordum iyi dediler, nasıldır önerir misiniz? Simit tank düşünüyorum kaçlık olsun, bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar nelere dikkat etmeliyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranel

Arkadaşlar yarın arabayı ustaya akşamdan bırakıyorum, lpg takılacak. Atiker gold nasıldır birkaç yere sordum iyi dediler, nasıldır önerir misiniz? Simit tank düşünüyorum kaçlık olsun, bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar nelere dikkat etmeliyim.

Atiker gold bilmiyorum ama simit tank 41-43 litre olsun, daha büyük olursa ağırlık yapar ve muayenede sıkıntı olur, daha küçük olursa da menzil düşer.
  • Hocam usta 48 lt ye kadar takarım demişti, benim endişem simit tankın bagaj halısı arasına köpük koymaktı. Ağırlık derken neden sıkıntı çıkarır muayenede, olmazsa 43 e düşürürüm.
  • Benim montajı yapan usta esprili bir şekilde 50lik takarız ama bir yolcu eksik bindirirsin demişti. Aracın ağırlığını artırıyor

http://www.bugun.com.tr/otomobil/otogaz-taktiranlar-dikkat-haberi/850115
    http://forum.donanimhaber.com/m_83588993/tm.htm
  • Bugün lpg işini erteledim, birde muayene yaptırmam gerekiyormuş, şöyle bi hesap yaptım 3000 tl yi geçecek. Muayenesi yaklaşırken taktırırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar rölanti dalgalanması ile ilgili araştırma yaparken farklı forumlarda temizlik ve adaptasyon (16V motorlarda) ile ilgili bazı bilgilere rastladım. Aracım bir kaç defa klima açıkken debriyaja basınca stop etmişti. Hem yağ değişimi hem de bu sorun için lpg montajı yapılan yere gittim. Rölanti valfi veya motoru denen parça ve gaz kelebeği balata spreyi ile iyice temizlendi. Arkasından adaptasyon yapıldı. Anladığım kadarıyla temizlik sonrası adaptasyon işlemi yapılmazsa rölantide dalgalanma devam ediyormuş.
    Normalde adaptasyon işlemi serviste bilgisayara bağlanarak ECUya bazı bilgilerin gönderilmesi ile yapılıyor.
    Fakat benim götürdüğüm yerde aşağıdaki metodla yapıldı.
    Bu işlem benim araçta 3 defa yapıldı, 10 defa yapılır diyen de var. Sadece bizim araçlar için değil VW gibi araçlar için de yapılıyor.
    Eğer gaz ayarı yaptırcaksanız bu işlemlerden sonra yaptırın.

Aşağıdaki linkte konu güzelce açıklanmış. Rölanti soketi sökülüp takılıyor ve kontak 10 sn açık- kapalı tutuluyor.

Sorun: Rölantide dengesizlik, dalagalı çalışma, debriyaja basınca veya boşa atınca stop etme
    Çözüm: Boğaz kelebeği ve rölanti motorunun (valfi) temizliği ve adaptasyon

http://forum.donanimhaber.com/m_74763463/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 2 Temmuz 2015; 15:50:55 >

• Alphace A kullanıcısına yanıt
    Yararlı bilgi dostum eline sağlık. Evet benimde başıma geldi. Temizlik işlemlerinden sonra benim usta direk beyini sıfırlarız demişti. Akü kutup başını sök beyine akım gitmesin, kontağı aç kapa sistemde dolaşan elektrigide al yani. Bu işlemden sonra olması gereken seviyeye gelmişti rölanti.
  • Arkadaşlar benim şu an asıl sorunum araba düşük devirlerde zaman zaman tekliyor. Bu durum bakım buji değişiminden sonra olmaya başladı bujiler yeniden değişti durum aynı. Usta buji kablosu diyor bi ihtimal oda 140TL olmadı şu parça bu parça. Yanlız bi durum dikkatimi çekti önceki bujiler aynı kod ama meksika yapımı, diğerleri fransa, oda kutuya sonradan baskılı.
  • quote:

Arkadaşlar benim şu an asıl sorunum araba düşük devirlerde zaman zaman tekliyor. Bu durum bakım buji değişiminden sonra olmaya başladı bujiler yeniden değişti durum aynı. Usta buji kablosu diyor bi ihtimal oda 140TL olmadı şu parça bu parça. Yanlız bi durum dikkatimi çekti önceki bujiler aynı kod ama meksika yapımı, diğerleri fransa, oda kutuya sonradan baskılı.

buji kablosundan takımı 30 tl almıştım ben
  • 06ozan19 0 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Hocam mais değildir o kablo. Yansanayi ürün almak pek istemiyorum. Sizin kablo değiştirme nedeniniz tekleme sorunumuydu ve düzeldimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 5 Temmuz 2015; 0:53:36 >
  • Bujilerin tırnak aralığını düşünmeyi denediniz mi? Benimkilerde fransız ve 0.9 dan 0.8 mm e duşuruldu.

• quote:

Cevabınız için teşekkür ederim. Hocam mais değildir o kablo. Yansanayi ürün almak pek istemiyorum. Sizin kablo değiştirme nedeniniz tekleme sorunumuydu ve düzeldimi.

Hocam tekleme yapıyordu araç egzoz patlatıyordu kablolar değişti düzeldi, Autolite markası baya kaliteli ama.
  • Arkadaşlar 8v buji kablo numarasına bi bakabilirmisiniz, elimde farklı yerlerden alınma farklı numaralar var. Bendeki kablo acaba değişmişmi orijinalmi şuan ünsünde olan. Bi ara buji kablosu ss lerini çekip koyun aynı motorda farklı buji kablo olup olmadığını anlayalım.

• Arkadaşlar kaç zamandır arabaya koku arıyorum bulamadım. Benim aradığım koku tarif edeyim ciklet kousu gibi sakız. Siz hangi koku ve markayı kullanıyorsunuz. Geçen arabada bi koku buldum burnumun direği kırıldı desem yeridir, hemen çöpe attım. Sanırım aradığım koku eski tipitip kokusu, baktım onu bile yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 7 Temmuz 2015; 19:21:41 >
  • hocam renault yetkili servisinden bakım yaptırmam dolayısıyla bikaç tane koku vermişlerdi aynaya takılan lastikli olanlardan :) renkler ve zevkler tartışılmaz tabi ama gerek benim için gerekse arabaya binenlerin hoşuna gitmişti yolunuzun üstünde bi servis varsa bi iki tane rica edebilirsiniz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün inegöl-eskişehir gidiş dönüş tek kişi bagaj ve arka koltuklar valizlerle dolu. 211 km -10.8 lt. - 5.1 lt/100 km yol bilgisayarı verileri sizce nasıl arkadaşlar ?

• blackdıamond kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok iyi benzin 95 oktanmı 97 mi. Daha geçen gün servisteydim, o ara haberim olsaydı alırdım. Ama benim aradığım kesinlikle tipitip kokusu.

• 95 oktan hocam ve sürekli shell'den alıyorum benzini. Ara sıra da olsa istasyon değiştirmeyi uygun bulmuyorum.

• Arkadaşlar daha buji kablosu arayışındayım, bizim araçların kablo üretici oem no ve model no ile arattım. Sizde bakın doğru kw değerindemi. Benim araç 66 kw
    http://beru.federalmogul.com/es/e-catalogue/vehicle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 16 Temmuz 2015; 19:23:03 >
  • 
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.