Şimdi Ara

DH MEiZU KULLANICI TOPLULUĞU -->İnceleme ve Firmware - Firmwareler Güncellendi (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.699
Cevap
9
Favori
111.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: herge76

Meizu yu aracımdaki aux girişinden kullandım.Fakat sesi beğenmedim.CD gibi kaliteli ses alamadım.Aranızda bu şekil kullanan varsa EQ ayarlarını buradan paylaşırsa çok sevinirim.

Arabada ki cihaz da eqolayzırı varsa;meizu'nun eq ayarını normal(flat) yapıp, deneyin..
    Ben ev de Denon Amplifikatör'e meizu'yu flat olarak bağlıyorum.. ses 25 civarı ve pioneer eqolayzır'da devre de olunca harika ses elde ediyorum
    Ayrıca cd çalara pek gerek duymuyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 22 Haziran 2009; 21:54:25 >
  • Evet araçta ki teypte de eq var.Aracın üzerinde gelen standart ses sistemi.flat dediğin ayar kişisel eq mı?Bu arada Spatializer açık mı kapalımı kullanıyorsun.Bass ve trebleyi kaçta tutuyorsun.
  • Araçta ki cihazın eq ayarını zevkine göre yapacaksın zaten.. meizu da Spatializer kapalı.. bas > 4 tiz > 3 olarak kullanıyorum..
  • teşekkürler.sabah denicem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: frux

cx300 kullandım ama cx300 II modelini kullanmadım.. ses olarak; cx200 II, eski versiyon cx300'e göre daha iyi.. Özellikle Baslar daha güzellerşmiş..
    cx200 II'nin kablosunun simetrik olması da iyi olmuş..

Öneri için teşekkürler sanırım en mantıklısı cx200 II olacak. Diğeri 2 katı bedel de ama o kadar ses farkı varmı açıkçası şüphedeyim.
  • Arkadaşlar aldığınız meizuların tarih ayarlarına dikkat ettiniz mi hiç? Benim kinin ne hikmetse tarihi doğru çıktı. Normalde bu tip aletlerde tarih 00 v.s. gibi çıkardı hep. Sadece saati 5 saat ileriydi ama tarih doğruydu. Acaba kullanılmamış kapalı kutu olsun dedikçe tongaya mı düştük. Çünkü aletin karton kutusun da ne bant var ne başka bir şey. Kitapçığında hem öndeki hem de arka da ki bandını sökmeyin demiş ama benimkinin ön yüzeyinde bant varken arka yüzeyinde metal ve üzerinde öyle şeffaf bir bant ya da film kaplama filan yok. Eğer öyleyse Darty de karıştıracağım da. Zaten siyah aletten beyaz deri kılıf ve beyaz ipod vari usb kablosu çıkması da ayrı kıllandırmıştı ama görmezden gelmiştim. Bilgisi olanların yardımını önemle rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
  • mors benim meizuyu hepsiburada dan aldım... ön yüzünde şeffaf bant var ama arka yüzeyinde yok... usb kablom yine beyaz... ve daha sonradan gönderilen kılıf da beyaz ;)
  • Aux'tan yaptığım bağlantıyla meizu dan bir türlü memnun kalamadım.Kulaklıkla çok keyifli ses aldığımı söyleyebilirim ama aracın kolonlarına verdiğimde sesi, özellikle yüksek seslerde temiz bir ses alamadım.EQ her türlü ayarı yapmama rağmen olmadı.Ya bass lar ya tizler ağırlık kazandı.Nerdeyse bütün kombinasyonları denedim eq için.Meizu yu alıp arabada kullanmayı düşünenler bu uyarımı dikkate alsınlar lütfen.
  • genelde kaliteli mp3playerlar araba tesisatında düzgün ses vermiyo :) bass gereğinden fazla ve boğuk oluyo :)
  • omaj farklılığından kaynaklanmış olabilir.
  • Kalitesiz mp3 player mı almak lazımdı o zaman:)

Omaj farklılığı ne demek ?
  • benim sony mp3 plşayerim vardı onu kuzenimin arabasında tesisata bağlıyoduk berbat bir ses alıyoduk. ama sonra kuzenim 40-50tlye piranha mp3 player aldı çok güzel ses verdi tesisatta tabi kulaklık ile işler tersine dönüyodu şaşırmıştım açıkçası bende :)
    bu arada nedeni sanırım kalitesiz mp3 playerlarda bass neredeyse yok kalitelilerinde ise var. vede mp3 playerin kulaklık için verdiği bass arabada büyük anfi ile beslenince gereğinden fazla oluyo . ama bass az olunca öyle bir problem olmuyo doğal olarak :) tabi bu sadece teori :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rstm -- 25 Haziran 2009; 23:23:51 >
  • Herkese Merhaba!
    Öncelikle bu sayfayı hazırlayarak Meizu hakkında bizi aydınlatan başta dr.alphi olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
    Şimdi izninizle aklıma takılan birkaç soruyu sizlere yönelteceğim;
    1-Meizu'yu hangi alış veriş sitesinden almayı önerirsiniz? (Fiyat, Kalite, Güvence v.s. açısından...)
    2-NEXT&MEiZU YE-M6 4GB modeli ile HYUNDAI MP4-405 4GB karşılastırsak sizce hangisini almak daha mantıklı? Şu açıdan soruyorum, Hyundai daha ucuz bir fiyata yanında Meizu'da bulunmayan birkaç özellikle beraber satılıyor (örn: hafıza kart yuvası, dışa ses verme, hediye mp3-fm transmitter v.s. ), bu da ister istemez insanın aklını karıştırıyor
    3-Müzik dinlemenin yanında film de izlemeyi düşünüyorum, bu özelliğinin tatmin ediciliği sizce ne kadar?

Şu an için aklımdaki sorular bunlar, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

• herkese selamlar,
    arkadaşlar bende kızım için bu ürünün 2gb lik modelinden aldım fakat kutu içinden pirizden şarj için adaptör çıkmadı harici bir adaptör almak istiyorum şarj için nerden alabilirim yardımcı olurmusunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: L-S-D

Herkese Merhaba!
    Öncelikle bu sayfayı hazırlayarak Meizu hakkında bizi aydınlatan başta dr.alphi olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
    Şimdi izninizle aklıma takılan birkaç soruyu sizlere yönelteceğim;
    1-Meizu'yu hangi alış veriş sitesinden almayı önerirsiniz? (Fiyat, Kalite, Güvence v.s. açısından...)
    2-NEXT&MEiZU YE-M6 4GB modeli ile HYUNDAI MP4-405 4GB karşılastırsak sizce hangisini almak daha mantıklı? Şu açıdan soruyorum, Hyundai daha ucuz bir fiyata yanında Meizu'da bulunmayan birkaç özellikle beraber satılıyor (örn: hafıza kart yuvası, dışa ses verme, hediye mp3-fm transmitter v.s. ), bu da ister istemez insanın aklını karıştırıyor
    3-Müzik dinlemenin yanında film de izlemeyi düşünüyorum, bu özelliğinin tatmin ediciliği sizce ne kadar?

Şu an için aklımdaki sorular bunlar, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

iki ürünü birbiri ile mukayese edilemeyecek derecede kalite farkı var!!
    Meizu, next gibi iyi bir firmanın ithal ettiği global kaliteli bir ürün.. Hundai ise sadece Türkiye için fason üretilmiş vasat bir ürün..
    Yabancı bir çok inceleme sitelerine bakarsan, Ne demek istediğimi anlarsın.. Bu gibi inceleme sitelerin de Hundai gibi bir media player'a rastlayamazsın..
    Meizu m6 >http://reviews.cnet.com/portable-video-players-pvps/meizu-mini-player-4gb/4505-6499_7-32034121.html?tag=mncol;lst
    Bu konuyu baştan sona kadar iyice incelemeni öneririm..

• quote:

Orjinalden alıntı: maslan7

herkese selamlar,
    arkadaşlar bende kızım için bu ürünün 2gb lik modelinden aldım fakat kutu içinden pirizden şarj için adaptör çıkmadı harici bir adaptör almak istiyorum şarj için nerden alabilirim yardımcı olurmusunuz.

şarj adaptörü ayrı satılıyor.. Gittigidiyor veya ebay'da var.. ya da piyasa da satılan 400mAh'lik kaliteli usb girişli adaptörler de olur..
  • arkadaşlar ben de uzun süredir meizu m6 sl ile sony nwz a729 arasında kararsızdım , nihayet gg'den 250 ytlye 16 gb sony nwz a729 aldım , öncesinde iriver clix2 kullanıyordum ve onun ses rengine alışmıştım.. playerı açtığımda benim için de hayal kırıklığı oldu,sesi yeterince iyi değildi, eq ile uğraşmaktan hiç haz almam o yüzden genellikle internetten belli müzik türlerine uygun eq ayarlarını deneyip öyle karar veririm. anythingbutipodda aynı playerdan kullanan birinin ses ayarlarını aynen uyguladım(sadece equaizerden bahsetmiyorum,bir de firmware menüsünden bass ve tiz dengelerini ayarlayabiliyorsunuz) , o ayarları yaptığımda istediğim şeye nihayet ulaştım metal müzik dinlerim genelde, yaptığım ayarlar ile davul sesi çok net oldu ve önplana çıktı,tizler iriver clix kadar olmadı ancak yine de gayet tatmin edici,basslar çok iyi,elektrogitar soundu ve midler çok parlak ve net çıkıyor.. vokaller de gayet berrak .. sony deneyen arkadaşlar firmware menüsünden de sesi ayarlamanız gerekiyor kaliteli ses için.. meizudan son anda vazgeçip bunu aldım,bi gün kısmet olur da elime bi meizu geçerse onunla karşılaştırıp yorumlarımı yazarım, nwz a729 ile ilgili bilgi almak isteyenler de bana ulaşabilir

• Ben clix 2 de kullandım.. meizu'nun sesi clix 2'den daha yüksek ve ses tonlaması olarak da daha iyi diyebilirim..
    Ama video ve ekran kalitesi olarak clix 2, çok daha iyi..
    ses kalitesi olarak;''Wolfson WM8987'' üst model audio chip kullanan meizu m6 sl modelinin ses tonlaması geniş eq ayarları ile harika diyebilirim..
    Aynı marka chip'in alt versiyonlarını cowon D2 - iriver clix 2'de de kullanıyor..
  • Ben clix 2 de kullandım.. meizu'nun sesi clix 2'den daha yüksek ve ses tonlaması olarak da daha iyi diyebilirim..
    Ama video ve ekran kalitesi olarak clix 2, çok daha iyi..
    ses kalitesi olarak;''Wolfson WM8987'' üst model audio chip kullanan meizu m6 sl modelinin ses tonlaması geniş eq ayarları ile harika diyebilirim..
    Aynı marka chip'in alt versiyonlarını cowon D2 - iriver clix 2'de de kullanıyor..
    >>
    iPod uses Wolfson WM8721 / WM8731
    iRiver Clix uses Wolfson WM8731
    Samsung uses Wolfson WM8731
    Cowon D2 uses Wolfson WM8985
    Meizu m6 sl uses Wolfson WM8987

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 28 Haziran 2009; 20:52:56 >
  • hocam peki sony nwz a729 hangi chipi kullanıyor ?
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.