Şimdi Ara

DH Mühendisler ve Mühendis Adayları Odası (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
3.054
Cevap
81
Favori
244.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Chacco - Trakya Üniversitesi - Makine Mühendisliği - 2012
  • Hacettepe Üni - Otomotiv-Makina Müh. 1. sınıfa geçtim
  • Beyler 13 binlerdeyim itü makine 12 binle almış. Girme ihtimalim nedir? Birde itü makine ytü bilgisayar ve endüstri mühendislikleri hakkında bilgi verebilecek var mı?
  • itü meteoroloji müh. add pls
  • Selçuk Üniversitesi endüstri mühendisliği 2.sınıf

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilkent bilgisayar mühendisliği(hazırlık)
  • ALPOTEK Gaziantep üni.-İnşaat müh. 1.sınıf
  • istanbul uni eem 2.sinif beni de ekle
  • serhatcn kullanıcısına yanıt
    şu an ne konumdasın nasılsın abi biraz bilgi verbilirmisin
  • Kayseri erciyes bilg. müh. mi yazıyım / Konya selçuk Bilg müh mi. Birde ufakca nedenleriyle özet geçerseniz

teşekkürler şimdiden.
  • Makine Mühendisliği bitik şuan TR'de.

KTÜ 2013 mezunuyum, o kadar boş yatınca 1500 tl ye Konya'da işe girdim mecburen, sigara çay dahi getirttiler ben de 3 ay dayanabilip çıktım.
    Önüne gelen yere Makine Mühendisliği açıp hayvan gibi de kontenjan verip içine ettiler mühendisin.

Bankacılar bile bizden fazla para kazanıyor.

Öss'yi kazanmak için kas, okulu bitirmek için bi tarafını yırt, sonra 2 yıl bankacılık okuyan senden fazla para alsın :D
    Aynı durum herhangi bir memur için de geçerli. 0 kasma, kpss'den 70 al bi yere atan.
    Ama mühendissen 90+ alacaksın ki 2 yılda 200 kişi alınıyor sadece.

Oysa tam tersi olmalı. Mühendissen kpss de daha düşük puanla atanmalısın, çünkü o noktaya gelene kadar diğerlerinden fazla emek sarfettin.

Neyse içimi döktüm ama bu ülke böyle maalesef.

• IraArel kullanıcısına yanıt
    sadece makine degil neredeyse tum muhendislikler bitmis diyebiliriz. Kamu imkaninin az oldugu zaten bastan belli. diger bolumler 10 kadro alirsa muhendislikte 2 kadro cikarsa iyidir. Tabi bunu da muhendislik branslarina gore boluseceksiniz. tabii diger bolumlerin cogunda da mulakat oldugundan alinan kisilerin %90i onceden bellidir.

Eger ideallist degilseniz, bolum hosunuza gitmiyorsa, sirf universite kazandim diyebilmek icin bolum-muhendislik yazmayin. Eger muhendislik okursaniz becerebilirseniz kamu ya da kurumsallasmis firmalarda calismaya bakin. yoksa alacaginiz maastan pek beklentiniz olmasin. lise mezunundan bir kac kurus fazla kazanirsiniz. hatta tecrube kazaniyorsunuz diye ustune para isteyenler bile cikabilir.

eger zenginseniz kucuk bir dukkan acabilecek paraniz filan varsa hic dusunmeyin gidin ticarete atilin. daha cok rahat yasarsiniz.

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Yeni yazacaklar için güzel tavsiyeler.

Devleti istemiyordum ama bu yıl kpss'se kasacam bakalım ne olacak.
  • Kocaeli üniversitesi bilgisayar mühendisliği hakkında ne diyorsunuz abiler gidilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.S.I. -- 12 Temmuz 2015; 4:56:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IraArel

eğer okuduğun bölümden sadece diploma alarak çıkarsan,türkiyede istedğin koşullarda rahat bir iş bulamazsın,bu her mühendislik için geçerli. Makine veya herhangi bir mühendisliği bitirp de illa makine mühendisi olma şartı diye birşey yok,belli başlı firmalara proje geliştirme mühendisi vs bunun gibi konumlarda da iş bulmak mümkün,sadece diploma almakla bitmiyor,mesleğin gereği + olarak sertifakaları araştırıp bunları da cvye eklemek gerekiyor
    Örneğin enerji sektörü ve uçak sektörü,kolay kolay bitmeyecek alanlar,gerekli donanımda olup bu tarz firmalarla kontak halinde olabilen bir çok mühendis var.
    Sonuç olarak,mezun olup başvuruyım bir yere,alırlarsa alırlar mantığıyla zaten iş bulunmaz,biraz çevren olursa,kendinde üstüne koyarsan,bir şekilde bir işe kapak atarsın dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarda -- 13 Temmuz 2015; 1:20:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aarda

quote:

eğer okuduğun bölümden sadece diploma alarak çıkarsan,türkiyede istedğin koşullarda rahat bir iş bulamazsın,bu her mühendislik için geçerli. Makine veya herhangi bir mühendisliği bitirp de illa makine mühendisi olma şartı diye birşey yok,belli başlı firmalara proje geliştirme mühendisi vs bunun gibi konumlarda da iş bulmak mümkün,sadece diploma almakla bitmiyor,mesleğin gereği + olarak sertifakaları araştırıp bunları da cvye eklemek gerekiyor
    Örneğin enerji sektörü ve uçak sektörü,kolay kolay bitmeyecek alanlar,gerekli donanımda olup bu tarz firmalarla kontak halinde olabilen bir çok mühendis var.
    Sonuç olarak,mezun olup başvuruyım bir yere,alırlarsa alırlar mantığıyla zaten iş bulunmaz,biraz çevren olursa,kendinde üstüne koyarsan,bir şekilde bir işe kapak atarsın dostum.

Kıl olduğum konulardan biri de bu.

Yukarıda örnekler verdim.
    Adam tüm hayatı boyunca yatarak okuyor ama benden fazla para alıyor.

Ben o kadar kasıyom, autocad biliyom solid biliyom. E bunu her mühendis biliyor diyorlar. Şaka gibi :D

Sertifika işleri ayrı bi saçmalık, bugün olsa yine gitmem. Gideceksin bir saat konfreansa gireceksin hop sertifika.
    Mantığı da neymiş, o işle ilgili gözüküyormuşun :D Anca bizim ülkede böyle bir mantık olur.

Proje vs konularına katılıyorum.
    Ama bunları yapabilen insan sayısı ne kadar sizce?
    Boşa mı 4 yıl okudum ben. Üstüne bir de proje, uçak enerji vs kasıcam. Hayır kolay olsa, ya da öğretmek amaçlı alsalar eyvallah da, adam direk bunu bileni alırım diyor.

En nihayetinde olay çevre dediğine yani referansına yani torpile geliyor.

Allah'ın Niğde'sinde ne çevrem olacak acaba :)
    Niğde'li olmak benim suçum değil ki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aarda

quote:

Kıl olduğum konulardan biri de bu.

Yukarıda örnekler verdim.
    Adam tüm hayatı boyunca yatarak okuyor ama benden fazla para alıyor.

Ben o kadar kasıyom, autocad biliyom solid biliyom. E bunu her mühendis biliyor diyorlar. Şaka gibi :D

Sertifika işleri ayrı bi saçmalık, bugün olsa yine gitmem. Gideceksin bir saat konfreansa gireceksin hop sertifika.
    Mantığı da neymiş, o işle ilgili gözüküyormuşun :D Anca bizim ülkede böyle bir mantık olur.

Proje vs konularına katılıyorum.
    Ama bunları yapabilen insan sayısı ne kadar sizce?
    Boşa mı 4 yıl okudum ben. Üstüne bir de proje, uçak enerji vs kasıcam. Hayır kolay olsa, ya da öğretmek amaçlı alsalar eyvallah da, adam direk bunu bileni alırım diyor.

En nihayetinde olay çevre dediğine yani referansına yani torpile geliyor.

Allah'ın Niğde'sinde ne çevrem olacak acaba :)
    Niğde'li olmak benim suçum değil ki.

Dostum öncelikle hop sertifika,her sertifika programı için geçerli değil, belli nitelikli sertifa programlarında eğitim süresince gayet faydalı olup kişiye birşeyler kattığını duyduğum bir çok tanıdığım var,onların söylediklerine göre söylüyorum.
    Niğdeli olmak senin suçun değil evet,fakat o açıdan bakarsak Türkiyede doğmak da bizim suçumuz değil :) Tabiki çevren olmasa da işe girebilirsin,torpil olmasa da,fakat sen türkiyedeki sayılı universitelerden birinden bile dümdüz mezun diplomasıyla çıktığında bile zor iş buluyorsun(boğaziçi/odtü dışında) Sen kendini geliştirmezsen,CV ne sadece diplomanı yazarsan,onca mühendis arasından seni neden işe alsın ki,yurtdışındaki her ülkede işsizlik %0 mı hayır,bir şekilde şartları zorlaman lazım eğer bu ülkede çalışmak istiyorsan maalesef böyle,bir şekilde emeğinin karşılığını alırsın eğer çabalarsan gerektiği kadar.
    Örneğin bankalar,en çok torpilin döndüğü yer. Bi arkadaşım bu sene daha yeni Dokuz Eylül'den mezun oldu,eğitim süresince sadece ingilizce kursuna gitti,onun dışında kendini geliştircek hiçbir şey yapmadı,fakat kızın kendine özgüveni vardı,çok nitelikli konuşmalar yapabiliyordu vs, daha sonra belli başlı bankaların mezunlara açık eğitimleri vardı 1 haftalık 2haftalık,bunlardan birine katıldı daha sonra da o eğitimi veren bankaya iş başvurusunda bulundu,şuan çok yüksek evine 5dk mesafede olan,o bankanın o yerdeki şubesinde işe başlayacak
    Ha diceksin mühendislik ile bankacılık vs bu sektörler aynı mı, benzer bir çok noktası var fakat dikkat çekmek istediğim nokta, banka sektöründe ne denli torpiller dönmesine rağmen,o kızın sıfır torpille, üniversitede kendini nerdeyse hiç geliştirmemiş olmasına rağmen,çabalayıp kendi emeğiyle bir nokta gelebilmiş olması.
    Mühendislik te bu geçerli fakat sen mühendissen,sadece elinde diploman varsa tercih edilmezsin,binlerce mezun arasından sıyrılman için seni onlardan ayıran birşeye sahip olman lazım, sen ktüden 5arkadaşınla mezun oldun örneğin,5inizde eğitim süresince herhangi bir şey yapmayıp diploma alıp iş aramaya başladınız, neden işe alınasınızki,piyasada o kadar mezun mühendis adayı varken,senin firmaya ben diğerleriden farklıyım,diğerleriden farklı olarak ben de bu var,şu var diyebilmen lazım,bende şu diploma yanında birde bu diploma var,şu sertifakalar var şunu yaptım bunu yaptım diyip cvni olabildiğince kalabalık tutabilmen lazım.
    Türkiyedeki sistemi kesinlikle savunmuyorum kimse yanlış anlamasın,seneye bende mezun olucam kısmet olursa,ilersini düşünüp buna göre yatırımlar yapabilirsek kendimiz adına daha mutlu daha doğru kararlar verebilmiş oluruz diye düşünüyorum :)

• Seni sadece derse yönlendirsinler sen de başarılı ol o konuda ama sonra farklı farklı Özellikler istesinler.

E kardeşim bu niye sadece mühendislikten istemiyor onu anlamıyorum.
    Zamanında yapsalardı işletmeyle aynı puanı(şu an yapmışlardır heralde) yazmazdık Boşa strese girmezdik.

Senin benim açımdan bakamadığın kısım şu, birileri yatarak okuyor yatarak para kasıyor sen de durum tam tersi ve buna rağmen ek kabiliyetler istiyorlar senden.

• quote:

Seni sadece derse yönlendirsinler sen de başarılı ol o konuda ama sonra farklı farklı Özellikler istesinler.

E kardeşim bu niye sadece mühendislikten istemiyor onu anlamıyorum.
    Zamanında yapsalardı işletmeyle aynı puanı(şu an yapmışlardır heralde) yazmazdık Boşa strese girmezdik.

Senin benim açımdan bakamadığın kısım şu, birileri yatarak okuyor yatarak para kasıyor sen de durum tam tersi ve buna rağmen ek kabiliyetler istiyorlar senden.

Meslekler arası karşılaştırma yaparsak ülkemizde en yüksek parayı işçilerin alması lazım o mantıkla,işçi çalışmasın mı yüksek maaş alamıyor diye
    Herhangi bir eşit ağırlık bölümünün aldığı maaşla mühendislikleri karşılamak mantıklı değil,Bu bölümü sadece iyi para kazanmak üzerine okuduysan zaten tatmin olmazsın iş hayatın boyunca alcagın veya alacağın ücretten,makine okudun üstüne koyucan öyle bişeyler yapıcaksın,milletin el ense yatması beni ilgilendirmiyor ben kendi işime bakarkm,işletme okuyan adam benim işimi engellemiyor sonuçta ben kendi alanındaki mezunların önine geçmek için çabalarım,bir şekilde ulaşırsın istediğine

• 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.