Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (157. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben ne kadar anlatsam da sen anlamak istediğin gibi anlamak da ısrar ediyorsun kardeşim böyle tartışma olmaz sana hayırlı işler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloc Party

Dışa bağımlılığın çok az olduğu söylenmiş.Güldürmeyin beni .Şu anda nükleer santrallerde en çok kullanılan rezerv uranyumdur.Uranyum dışa bağımlılıktır.Uranuyumu gün gelir 10 katı fiyatına satarlarsa veya vermezlerse ne yapacaksınız?

Bakkaldan ekmek almakla karistirdiniz galiba ne o oyle giciklik olsun diye iki kati fiyattan saticaklar yada hic satmicaklar ? Bizde boru vermeyelim ozaman. Politika diye birsey var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekle,destekliyorum
  • quote:

Dışa bağımlılığın çok az olduğu söylenmiş.Güldürmeyin beni .Şu anda nükleer santrallerde en çok kullanılan rezerv uranyumdur.Uranyum dışa bağımlılıktır.Uranuyumu gün gelir 10 katı fiyatına satarlarsa veya vermezlerse ne yapacaksınız?

Türkiye'de uranyum rezervleri var

• Ekle

• ekle benide
  • quote:

Orijinalden alıntı: asosyalist

quote:

Türkiye'de uranyum rezervleri var

Tenoru nasıl onu söyle.Çıkarılamayacak kadar az.Toryum rezervi deseydin anlardım Türkiye'de çokça bulunur ama Toryum nükleerde geçiş elementidir , santrallerde reaktör için ana element uranyumdur.Uranyumu ithal edeceğiniz ülkeleri bir araştırın sonra destek olun derim.Milres gibi milli yenilenebilir enerjileri desteklemek varken türlü sorunlara davet çıkarabilecek potansiyeldeki enerjilere neden destek vereyim?Üstelik enerjide dışa bağımlılığın oluşmasını sağlıyorsa.

• Türkiye'de yeteri miktarda uranyum var. Ancak sorun uranyumu işlemekte. Kendimiz işleyebilsek dışa bağımlı olmayız tam tersi ihraç ederiz.
    Ayrıca thorium geçiş elementi demişsin. Ram tersine thorium geleceğin elementi. Gelecekte en çok thorium kullanılacak ve Türkiyede ciddi miktarda rezerv bulunmakta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    ham haldede zararlı olşan ne kadar risk oluşturuyor biliyor musun?
  • Öncelikle konuya hiç bilgim olmadan yani tamamen objektif bir şekilde girdim düşüncem ise ;
    Burdan okuyunca kesin yapılmalı desteklenmeli gibi duruyor yani konu başındaki yazıdan ama birde desteklemeyenler neden desteklemiyor diye düşünmek lazım keşke bunun hakkında da birşeyler yazsaydınız.
  • https://www.youtube.com/watch?v=jIgh8zhwDnc bi de bu abimizin fikrini alalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN-61

Çok güzel bir çalışma olmuş.Lütfen ekle

...
  • Hayatımda gördüğüm en gereksiz topluluk.

Türkiye toplum yapısı, sorumsuzluğu, rezalet kriz yönetimiyle nükleerin altında ezilir. Pazardaki muzu bile Çin'den ithal eden bir toplum, nükleer enerjiye geçince dışa bağlılık bitecek mi yani? Madene üç yüz, nükleere üç milyon. Huzur içinde yat Türkiye!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekle beni
  • Beni de ekleyin. Nükleer enerji doğru kullanıldığı vakit diğer enerji türlerinden çok daha temiz ve verimli bir enerji türü. Ancak bunu insanlara anlatmak çok zor. Şu hiç araştırıp, öğrenmeden eline pankart alıp çevre çevre diye sokaklara dökülen insanlar da bir o kadar sinir bozucu. Nükleer santral ülkemizde inşallah bu sefer kurulur ve düzgünce işletilir.
  • O çevreciler sizden daha çok şey biliyor merak etmeyin.Bir de bilgiç bilgiç konuşuyorlar.Te Allah'ım ya.

Nükleer enerji gereksizdir!Neden mi?Uzuuuuun uzun anlatılabilir ama kısaca:

1-Nükleer enerji dışa bağımlılığı azalmaz.Çünkü zenginleşmiş uranyum ihtiyacı duyar.Bizde bu teknoloji bulunmamaktadır.Dolayısıyla zenginleştirilmiş uranyumu(büyük ihtimal Rusya'dan) ithal etmek zorudayız.

2-Çalışması sırasında hava kirliği konusunda ergonomikdir, ancak aynı durum nükleer santral kullanım dışı kaldığında geçerli değildir.Kullanım sonrası nükleer atık problemi hala bugün hala geçerliliğini korumakta olan büyük ve tehlikeli bir problemdir.

3-Bugün sadece elektrik enerjisinin iletim işlemleri sırasında kaybolan enerji miktarı %15 dolaylarındadır.Basit bir yenilenme ile büyük bir enerji tasarrufu sağlanabilir.Öncelikle bütçe ayırılması gereken işlem HES ve nükleer santrallerden önce bu işlemdir.

4-Bugün Almanya enerjisinin 3'te 1'ini yenilenebilir enerjiden sağlamaktadır.2025 hedefi %50'yi bulmaktır.Rüzgar enerjisi konusunda en büyük potansiyele sahip 2.ülke Türkiye'dir.Ancak yenilenebilir enerji Türkiye'de ülke enerjisinin yanlızca %1,5-2'sini oluşturmaktadır.

5-Bizim gibi iş güvenliği sıfır olan,kendi yedikleri haltı "kader"e bağlayan ülkelerde bu iş çok çok tehlikeli bir hal alabilir.Nükleer ciddi bir iştir.Ha deyince olmaz.

Bu şartlar altında nükleer enerji SAÇMALIKTIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 12 Mart 2015; 17:10:10 >

• Destek

• YAZ HOCAM

• yetmez ama evet ekleyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsukru -- 12 Mart 2015; 17:42:16 >
  • 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.