Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel bir konu olmuş, Tüm gelişmekte olan ülkelerin en çok ihtiyaç duyduğu şey enerji; taş kömürü,petrol ve doğa lgaz fakiri ülkemiz, elektrik enerjisinin bile %60 dan fazlasını doğal gaz çevirim santrallerinde üretiyor.

Petrol YOK, Doğal gaz YOK, Kömür ÇOK AZ

Nükleer enerji kullanımı ülkemiz için bir gereklilik halini çoktan almış durumda zaten;

Ancak, sigarasını hürmüzle yakmaya çalışan, tüpü çakmakla kontrol eden biz Türkler, disiplini az kurallardan nefret eden bir toplumuz..

Eğer bu karakteristik özelliklerimizi Nükleer santrali kurarken ve işletirken de sürdürürsek, darıya giderken bulgurdan da edebiliriz bizi.

Tabi ülkemizde ki siyasi kaygı, çözüm sürecinde yaşanan sıkıntılar, İŞİD ve ortadoğunun kaynayan kazanları... Bu nedenlerle sahip olacağımız santralleri bize karşı bir tehdit unsuru olarak kullanılması ihtimalini de düşünmek gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: JilberProduct

Nuri Demirağ benim idollerimden biridir.
    Kendisi batmamıştır yok edilmiştir.

Not: Nükleere HAYIR

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]

Rüzgar türbinleri vs doğal enerji kaynakları şuan bize yeterli değil maalesef.Enerji de pahalı ne yazık ki bu sebepten dolayı.Dolayısıyla ekonomik olarak birçok şeyin Önünü kapıyor.Nukleer enerji radyasyon açısından içaçıcı gözükmeyebilir şuan ülkemizin diğer ülkelere göre geri kalmasının başlıca nedenlerinden birisidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaz benide

• Kappa Face kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız asla nükleere karşı olmadım. Ama şu anki yönetimin zihniyeti, becerisi böyle ağır ve hata kaldırmayan bir işi yapamaz. Ayrıca nükleeri kurdukları yer Karadeniz. Türkiye'nin tek ormanlık ve doğanın gücüyle beslenen yeridir orası. Vay efendim orada deniz varmış. Zaten hatadan korkmasalar bunu düşünmezlerdi. Almanya'nın her yeri nükleer. Orada deniz mi var.

Akla hayale sığmayacak meblağalar konuşuluyor. O parayla hiç mi yenilenenilir enerji yapamayız. Bütün dünya nükleeri kaldırıyor, rüzgar, güneş enerjisi üretiyor. Biz mecburmuyuz onların 100 yıl gerisinden gelmeye. Onlar nükleer kullandığı zaman burada tövbe tövbe ısınmak için ceset yakıyorlardı. Şimdi nükleerin devri bitti biz yeni geçiyoruz o teknolojiye.
    Mecburmuyuz sıralamayı takip etmeye. O kadar güçsüz, akılsızmıyız. Direk nükleer teknolojiyi atlayıp yenilenenilir enerji kullanacak seviyeye gelemezmiyiz.

Tabi yenilenenilir enerji dandik ülkelerde kullanılırsa kim cebine para indirecek. Zenginler nasıl daha fazla zengin olacak.

Son olarak bize nükleeri yapacak olan Japonya, Fransa, Rusya. Onlarla yarışmak için yapacağımız santralleri rakiplerimiz yapıyor. Zaten ortalık karışık bir savaş çıktı mı ortada kalırız nükleerlerle. Bizim onları idare edebilecek gücümüz var mı? Bir parçası bozuldu mu yerine yenisini koyacak parçamız var mı? Bugün çok övündüğümüz uçakların, silahların hammaddeleri Amerika'dan geliyor. Nükleeri nasıl hangi kafayla yöneteceğiz. 1 değil 3-4 tane.kurtulalım derken yine dışarıya bağımlı hale geleceğiz. Bu bir nevi modern işgal. Şu anda nükleer kullanan pek çok ülke kendi teknolojisini kullanıyor. Ermenistan vs. Gibi ülkeler dışında.

Ayrıca 4 tane nükleer yapacaklarına 2 tane yapsınlar diğer ikisinin parasına rüzgar enerjisi yapsınlar en azından gelecek için alt yapı oluşturmuş olurlar

• Ben bu konuyu desteklemekte yim. Hatta termik santralini bile destekliyorum. Çünkü disa çok bagliyiz içerde donen paranin yarisindan çoğu disariya gidiyor buda bize yansiyor. Fransa elektrik ihtiyacinin %70 ini nükleer enerjiden kazanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JilberProduct

Hocam haklısınız asla nükleere karşı olmadım. Ama şu anki yönetimin zihniyeti, becerisi böyle ağır ve hata kaldırmayan bir işi yapamaz. Ayrıca nükleeri kurdukları yer Karadeniz. Türkiye'nin tek ormanlık ve doğanın gücüyle beslenen yeridir orası. Vay efendim orada deniz varmış. Zaten hatadan korkmasalar bunu düşünmezlerdi. Almanya'nın her yeri nükleer. Orada deniz mi var.

Akla hayale sığmayacak meblağalar konuşuluyor. O parayla hiç mi yenilenenilir enerji yapamayız. Bütün dünya nükleeri kaldırıyor, rüzgar, güneş enerjisi üretiyor. Biz mecburmuyuz onların 100 yıl gerisinden gelmeye. Onlar nükleer kullandığı zaman burada tövbe tövbe ısınmak için ceset yakıyorlardı. Şimdi nükleerin devri bitti biz yeni geçiyoruz o teknolojiye.
    Mecburmuyuz sıralamayı takip etmeye. O kadar güçsüz, akılsızmıyız. Direk nükleer teknolojiyi atlayıp yenilenenilir enerji kullanacak seviyeye gelemezmiyiz.

Tabi yenilenenilir enerji dandik ülkelerde kullanılırsa kim cebine para indirecek. Zenginler nasıl daha fazla zengin olacak.

Son olarak bize nükleeri yapacak olan Japonya, Fransa, Rusya. Onlarla yarışmak için yapacağımız santralleri rakiplerimiz yapıyor. Zaten ortalık karışık bir savaş çıktı mı ortada kalırız nükleerlerle. Bizim onları idare edebilecek gücümüz var mı? Bir parçası bozuldu mu yerine yenisini koyacak parçamız var mı? Bugün çok övündüğümüz uçakların, silahların hammaddeleri Amerika'dan geliyor. Nükleeri nasıl hangi kafayla yöneteceğiz. 1 değil 3-4 tane.kurtulalım derken yine dışarıya bağımlı hale geleceğiz. Bu bir nevi modern işgal. Şu anda nükleer kullanan pek çok ülke kendi teknolojisini kullanıyor. Ermenistan vs. Gibi ülkeler dışında.

Ayrıca 4 tane nükleer yapacaklarına 2 tane yapsınlar diğer ikisinin parasına rüzgar enerjisi yapsınlar en azından gelecek için alt yapı oluşturmuş olurlar

Tıpkı nükleer gibi yenilenebilir enerji kaynaklarında da dışarıya bağlı olacağız gibi çünkü onlarda da teknoloji farklılıkları olabiliyor

Örneğin biz daha yeni güneş pillerinin verimini arttırmaya çalışırken diğerleri çoktan bunu başarıp üst seviyelere taşımış durumdalar

Ya da rüzgar türbinlerini de ithal ediyoruz ülkemizde üretimi yok diye biliyorum

• Beni de ekleyebilirsiniz, bu zamana kadar çoktan yapıp kullanıyor olmamız gerekiyordu
  • nükleer enerji tercih değil ihtiyaçtır. türkiyenin cari açığını yükselten en temel kalem enerjidir.
    türkiye vatandaşlarının emeklerinin petrol çıkaran ülkelerin zenginlerine harcanmasına karşıyım.
    enerjide bağımsız bir türkiyenin ekonomi sorunu kalmaz.
  • Kaçak elektirik kullananlar olduğu sürece bunlardan milyon tane dik yine birşey değişmez.
    Sayın devletimiz zamanın birazını kaçak kullanan kişileri bulmaya adasa, şimdi kaynaklarımızda yeter.
  • cok bile geç kaldık cok
  • Benide ekler misin?
  • Beni de ekleyin

• Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 14 ülkeden 75 bilim insanı, nükleer enerji karşıtlarına açık mektup yazdılar. bilim insanları mektuplarında, dünyada nükleer enerjinin kullanımının yaygınlaştırılmaması durumunda insanlığın küresel ısınma ve iklim değişikliği ile olan mücadelesini kaybedeceğinden bahsettiler.

http://edition.cnn.com/2013/11/03/world/nuclear-energy-climate-change-scientists/index.html

http://edition.cnn.com/2013/11/03/world/nuclear-energy-climate-change-scientists-letter/

• Lütfen ekleyin..http://sozcu.com.tr/2013/ekonomi/hangi-ulkede-kac-tane-nukleer-santral-var-397919/
    Beğenmediğimiz bir çok ülke bu teknolojiye geçmiş iken bizim geri kalmamız engellenmiş olmamız gerçekten anlaşılır birşey değil..felaket senaryosu yazanlar Bulgaristan daki bir santralin başına bir iş gelmesi sadece o ülke sınırlarında mı kalacak bu teknoloji geçmemiz kaçınılmaz bir duruma gelmiştir.
  • ya patlarsa ben bakamam

• ekle. yorum yapmama gerek yok sanırım. gerekli fikirler ortaya konulmuş.

• Nükleer enerji en verimli ve verimliliğine kıyasla en temiz enerji çeşididir.Yeşil enerji diye yutturulmaya çalışılan rüzgar ve güneş ile sağlanan enerji yeterlilikten çok uzak.Daha da geliştirilmesi lazım.Şuan dikilen bir rüzgar gülünün kendini amorti etmesi on yıllar sürüyor.
    Hidroelektrik santrallerinin bile doğaya zararı ortada.Ancak ya patlarsa diye nükleere karşı saf insanımız.

Sokağa da çıkmayın o zaman.Ya başınıza saksı düşerse?Ya araba çarparsa?

• Vietnam, Bangladeş ve Nijerya nükleer santral için ruslarla anlaşmışlar. Gerisini anlayın artık hangi ülkelerle aynı seviyedeyiz.

• Böyle saçmalık görmedim derneğine yazın beni de.
  • 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.