Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bukalemun

quote:

Orijinalden alıntı: Basileus of Macedon

Nükleer santral elbette ki Türkiye için gereklidir lakin bir Sinoplu olarak, denetim mekanizmalarının yetersiz olduğu bu ülkede bir nükleer santralin yapılmasını doğru bulmuyorum.

Merhaba

Şehir endiseniz de belki haklisiniz.

Ancak TC' i için son 5/7 yıldaki hic bir şeyi istemeyen milyonlarca insan ve basta İngiltere - Almanya var.

Yani bu teknoloji ve mimari bize ait değil başka ülkeler yapacaklar.

Dünyadaki en yeni İlk 10 santral sen birisi olacak ve dünya sıralamasında en kötü durumdayız (siyasi olarak iran' a izin verilmiyor )

Sadece müslüman bir ülkede nükleer santral olması açısından bile büyük bir gurur.

Tren ve Gemi sanayi hatta savunma sanayi nasıl sıfırdan bugüne geldi ise inşallah nükleer santral de ülkemize ARTİ katacaktır.

Zamana yayılmış ve gayet yavaş ilerleyen bir yatırım eksikler daha iyi fark edilecektir.

Fransa 80 yıl LİBYA dan petrol çıkartmıştır ama nükleer santral kullanıyor. En büyük sorun ve çelişki bence bu olmalı

Nükleer teknolojinin ve bilimden ilimden yararlanabilmek ve öğrenebilmek için ayrıyetten enerji ihtiyacını karşılayabilmek için çok mantıklı fakat (bu kısmı dikkatle okumanızı tavsiye ederim) silah yapıp o silahı yüzlerce gazeteci ve meraklı insan içerisinde kamera karşısında korumasız bir şekilde havaya sıkan insanlar bir şey yapmasın.

Bu ülkede ciddi miktarda petrolde var fakat bize kazık gibi sokulurken diğer ülkelere kaç kat ucuza satılıyor.Sonra forumda arkadaşlarımızda e ticaret yapmamız lazım adamlar alır mı yoksa petrolümüzü şeklinde salak salak konuşuyorlar.Diyeceğim şu ki o reaktör bizim ecelimiz olacak.Sizlerin demek istediğinizi de anlıyorum.Ülkemiz satım yapsın vergiler azalsın diye istiyorsunuz ama çok beklersiniz.Boşuna yerli üretimi silah,nükleer güç vb. şeyler ile güçleneceğimizi zannetmeyin.

Derin bir nefes alıp mantıklı bir şekilde düşünerek izleyin lütfen.Zannettiğiniz,düşündüğünüz şeylerin hiç biri olmayacak.Kaç yüz tane reaktörleri olan işlerini adam akıllı yapan adamlar bizden malzeme mi alacak hayal kurmayın ve bol bol dua edin çünkü çok kötü dönemlere gidiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 31 Ağustos 2014; 10:40:14 >

• Dünyada topraklarına ve nüfusuna göre en küçük. Askeri ve nükleer gücü bilinmeyen. Ve hatta dediğimiz bu videonun GERCEK sorumlusu ülke,

1: ?

İste bu ülke rastgele değilde! Kasten 10 binlerce kişiyi dünyanın en güçlü silahları ile vuruyor

Sorun yok

Nükleer Enerji siyasi bir kötüleme kampanyasına maruz kalmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bukalemun

Dünyada topraklarına ve nüfusuna göre en küçük. Askeri ve nükleer gücü bilinmeyen. Ve hatta dediğimiz bu videonun GERCEK sorumlusu ülke,

1: ?

İste bu ülke rastgele değilde! Kasten 10 binlerce kişiyi dünyanın en güçlü silahları ile vuruyor

Sorun yok

Nükleer Enerji siyasi bir kötüleme kampanyasına maruz kalmaktadır.

Bakın işte hepimiz o dediğiniz ülkenin kim olduğunuzu biliyoruz.Dünyaya hükmeden ülkeyi bilmeyenimiz mi var.İşte demek istediğim de bu.O meşhur ülke şimdi bizi atom bombalarıyla 10 dakika içerisinde yok edemez mi eder.Ama neden etsin ki?70 milyon köle gibi çalışacak onların rahatını sağlayacak insan varken neden böyle bir şey yapsınlar ki?Fiziki olarak hayır gelmeyen toprağın altındaki materyalleri almak istedikleri yerlerde zaten dediğin gibi tanklarla girip yakıp yıkıyorlar.Türkiyede petrol var ama tankla tüfekle girip 70 milyonu öldürmeye değecek kadar değil onlar için.Olurda bor petrol kadar değerlenirse o zaman görün curcunayı.

İşin komik tarafı o insanlara o insanların yaptığı teknoloji ile saldırmayı düşünmeniz ne kadar trajikomik.Geçenlerde konunun birinde biri hırsız amerika her şeyi çalmış demişti.Adamların askeri amaçla kurduğu internette adamları kınıyorİşte nasıl ki o ülke o santrali patlattırdı içeriden bir adama bakar bu ülkedeki santralide patlattırması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 31 Ağustos 2014; 11:39:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Basileus of Macedon

Nükleer santral elbette ki Türkiye için gereklidir lakin bir Sinoplu olarak, denetim mekanizmalarının yetersiz olduğu bu ülkede bir nükleer santralin yapılmasını doğru bulmuyorum.

doğru söze ne denir.
  • yaz benide
  • Bir sorum olacak.

Insanlara buyuk olcude zarar veren ve kansere sebep olan nukleer yagmurlari nukleer santralden cikan atik gazlar yuzunden olmuyor mu?

• Nu.D.38 kullanıcısına yanıt
    Nuri Demirağ benim idollerimden biridir.
    Kendisi batmamıştır yok edilmiştir.

Not: Nükleere HAYIR

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]

• atom239 A kullanıcısına yanıt
    hayır..patlama sonucu açıpa çıkan radyoaktik bulutlar sonucu oluyor..yoksa avrupda 500 tane nukleer santral var avrupda insan yaşamazdı senin dedğin gibi olsa..
  • Bende destekliyorum benide eklermisin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nükleer santral kurulmalı ama ülkenin ortasın değil, sınırlara kurulmalı. Yunanistan sınırına kurum bakalım yunanistan nasıl koruyor o nükleer santrali, çünkü patlarsa kendi de zararlı çıkar. Ayrıca işini bilenler nükleer santrali yönetmeli, gazeteden nükleer santrale işçi aranıyor diye ilan verilmemeli Almanya aslında kapatmakla çok doğru bir iş yapıyor, ilerde Almanya'nın nükleer santralleri neden kapattığını hepimiz anlayacağız.
  • Karşı çıkanlar bu ülkeyi 70 yıldır geri bırakanların kafasıyla aynı..hiç fark yok..Adamlar HES karşı çıkıyor nukleere karşı çıkıyor neymiş rüzgarmış rüzgarla bu değirmeni suyu dönmez arkadaş..Bir öğrenmişler Çernobil paylaş dur..Avrupada 300-400 tane nukleer santral var adamlar tıkır tıkır işletiyor..Gerekli önlemler alınırsa bence hiçbir mahusuru yok..Kontroller sıkı tutulmalı çalışanlar 6 ayda bir sıkı mülakatlara tabi olmalı yani psikolojik fiziksel..Dikkat dağınıklığı olmamalı Homer Simpson gibi olmayan kişi olacak yani..

not: sabancı bu sektörden uzak dursun ulan her yeri satın aldı soyguncular bu ay ki faturaya bakın tek kişiyim buzdolabı pc televizyon ve bir kişinin kullanabileceği kadar lamba..misafir hiç gelmez..gelse bile gündüz gelir fatura 120 tl..ohha utan sabancı utan..biliyorum araya aboneler farketmez diye 10-20 tl sıkıştırıyorsun abone ne yapcabilecek diyorsun(bunda haklı) sana dava açsa baş edemez ödemezse avukatları peşine takar..türkiyedeki durum bu malasef adamlar meşru hırsızlar onlar için halk sömürülmeyi bekleyen hazine kafasındalar..ulan gidin diğer ulkelere saldırın açlığınızı dışardaki ulkelerde giderin hiç olmazsa bu ulkeye döviz getirirsiniz..ama yok masum halkımız varken dışarıya ne luzum var..amerikda enerji şirketleri dunyaya yatırım yapar ulkesine döviz sağlar bizimkiler bizi soyar..tum sektör için geçerli..

• Avrupada 196 tane var neredeyse birbirlerinin üzerine çıkacak kadar fazla ulan atom bombasına ne gerek var avruapdakiler patlasa tum kıta hoşaf olur sonra uğraş dur zombilerle....sadece ABD de 104 tane..amerika her zaman ki gibi bu alandada dunyanın..
  • Ben de nükleer enerjiyi destekliyorum. Evet belki zararları olabilir ancak bizim ülkemiz için şart şart şart. Ortadoğu ülkesiyiz ve nüfusu çok kalabalık bir ülkeyiz. Ve enerji ihtiyacımız oldukça fazla. Yenilebilir enerji tesisleri çok maliyetli ve nükleer tesislere oranla çok daha az enerji üretimi yaptığını okumuştum. Almanya nükleer tesislerini kapatacağını söyledi fakat sonra caydı vazgeçti. İleri tarihe aldılar. ( O zaman da tesislerin ömrü tükeniyor. Göyaa kapatıyorlar işte. Bizim bazılarını da böyle kandırıyorlar işte. ) Sonuna kadar işin ehli kişilerle bu yapılmalı.
  • Yaz beni
  • Beni de yaz. Sadece güneş enerjisi ve rüzgar enerjisini kullanılmasına karşıyım. Her enerji kaynağı kullanılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarik13 -- 19 Eylül 2014; 23:25:23 >
  • eğer sağlam güvenilir olursa zaten biz yapmiyormusuz desteklerim tabi

• benide ekle
  • Nükleer enerji güzel de bizimkiler beceremez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-A-R-S

Karşı çıkanlar bu ülkeyi 70 yıldır geri bırakanların kafasıyla aynı..hiç fark yok..Adamlar HES karşı çıkıyor nukleere karşı çıkıyor neymiş rüzgarmış rüzgarla bu değirmeni suyu dönmez arkadaş..Bir öğrenmişler Çernobil paylaş dur..Avrupada 300-400 tane nukleer santral var adamlar tıkır tıkır işletiyor..Gerekli önlemler alınırsa bence hiçbir mahusuru yok..Kontroller sıkı tutulmalı çalışanlar 6 ayda bir sıkı mülakatlara tabi olmalı yani psikolojik fiziksel..Dikkat dağınıklığı olmamalı Homer Simpson gibi olmayan kişi olacak yani..

not: sabancı bu sektörden uzak dursun ulan her yeri satın aldı soyguncular bu ay ki faturaya bakın tek kişiyim buzdolabı pc televizyon ve bir kişinin kullanabileceği kadar lamba..misafir hiç gelmez..gelse bile gündüz gelir fatura 120 tl..ohha utan sabancı utan..biliyorum araya aboneler farketmez diye 10-20 tl sıkıştırıyorsun abone ne yapcabilecek diyorsun(bunda haklı) sana dava açsa baş edemez ödemezse avukatları peşine takar..türkiyedeki durum bu malasef adamlar meşru hırsızlar onlar için halk sömürülmeyi bekleyen hazine kafasındalar..ulan gidin diğer ulkelere saldırın açlığınızı dışardaki ulkelerde giderin hiç olmazsa bu ulkeye döviz getirirsiniz..ama yok masum halkımız varken dışarıya ne luzum var..amerikda enerji şirketleri dunyaya yatırım yapar ulkesine döviz sağlar bizimkiler bizi soyar..tum sektör için geçerli..

Ülekyi 70 yıldır geride bırakanlar

Sen nükleer enerjiyi Türkiye için istemiyorsun ki hükümet dediği için istiyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E84249922 -- 1 Ekim 2014; 23:33:35 >

• 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.