Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (153. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekle kardeş ekle :D
  • Bu destekçi arkadaşları kurulacak nükleer santralin çevresine yerleştirsinler mümkünse. İlerde çocuklarını torunlarını orada büyütsünler.
  • Avrupa ve birçok gelişmiş devlet yıllardır çocuklarını nükleer enerji ile el ele büyütüyor, bizde büyütürüz, kömür santralinin dibinde büyütmekten kat kat daha sağlıklı.

• ekle tabiki şu devirde enerji yetirmek kolaymı her akan suya barajmı yapılsın ?
    sonra elektrikler gidiyor elektrik yetmiyor vs. elektrik bile ithal ediyoruz ona göre yapılmalı tabiki güvenlik önlemleri yeri çevresinin boş olması gibi kriterleri göz önünde bulundurursak çok iyi olacağını düşünüyorum.
  • Daha YHT dogru düzgün calışmıyor. Santralde bi kaza olsa hesabini kim verecek... Nükleermiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_phase-out

Al bakalım babalık öyle çoğu deaktif capsler paylaşmakla oluyor muymuş bu iş gör. Mutlu mesut oldukları için uzun dönem planları anti nükleer hareket çevresinde yapıyorlar değil mi.
  • Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için nükleer enerjiye ya da bir petrol&doğalgaz rezervi bulmasına ihtiyaç var. Rezerv bulmak oldukça zor olduğu için, nükleer enerji en doğrusu. Ayrıca hali hazırdaki birçok enerji üreten santralden daha az kirlilik yaratıyor. Tabi ki nükleer enerji karşıtı arkadaşlarımızın verebileceği kötü örnekler var. Çernobil ve Fukusima gibi. Fakat gerekli önlemler alınırsa bir sorun çıkmaz gibi. Örnek olarak Sinop'a kurulması iyi bir önlem. Yani depremden sakınılması için. İlaveten, nükleer enerji ülkeye ciddi miktarda doğalgaz ve petrol yüzünden dışa giden paranın içerde kalmasını sağlayacak. Hem bize enerji üretip ekonomiye yardımcı olacak hem istihdam sağlayacak hem de dışarıya giden parayı engelleyip içeride kalmasını sağlayacak. Nereden bakarsalım bakalım gerçekten oldukça verimli bir yatırım. Ciddi tehlikesi olduğunu atlamak yanlış olur. Ama üstesinden gelinemeyecek tehlikeler değiller.

• Ekle

• Bu değerli konuda, fikirda$larımla olmak bana mutluluk verir.
  • Lütfen benide Ekleyin
  • Ekle bakalım.Yararlı konu.Sonuna kadar destekliyorum.
  • Soma yı denetleyip yaptırım uygulayamanlar, göz yumanlar, önergeleri duymazdan gelenler Nükleer i mi denetleyecekmiş :)) sevdikleriniz yanınızda nükleer şehirlerde mutlu hayatlar sürerken görebilmeyi dilerim destekçi arkadaşları
  • Nükleer santral gerekli bu ülkeye
    Beni de listeye ekleyin

• Ekle

• tabloya kanser etme oranlarını ekler misiniz?
  • türkiyenin çok önceden yapması gereken bir şeydi geç oldu ama sonunda yapılmaya başlanıyor

çevreyi kirletiyor diyenler elektrik faturası çok geldiği zamanda isyan ediyorlar

benide ekleyin
  • Nükleer santral elbette ki Türkiye için gereklidir lakin bir Sinoplu olarak, denetim mekanizmalarının yetersiz olduğu bu ülkede bir nükleer santralin yapılmasını doğru bulmuyorum.
  • Volkanbaba kullanıcısına yanıt
    Eklermisiniz hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Basileus of Macedon

Nükleer santral elbette ki Türkiye için gereklidir lakin bir Sinoplu olarak, denetim mekanizmalarının yetersiz olduğu bu ülkede bir nükleer santralin yapılmasını doğru bulmuyorum.

Merhaba

Şehir endiseniz de belki haklisiniz.

Ancak TC' i için son 5/7 yıldaki hic bir şeyi istemeyen milyonlarca insan ve basta İngiltere - Almanya var.

Yani bu teknoloji ve mimari bize ait değil başka ülkeler yapacaklar.

Dünyadaki en yeni İlk 10 santral sen birisi olacak ve dünya sıralamasında en kötü durumdayız (siyasi olarak iran' a izin verilmiyor )

Sadece müslüman bir ülkede nükleer santral olması açısından bile büyük bir gurur.

Tren ve Gemi sanayi hatta savunma sanayi nasıl sıfırdan bugüne geldi ise inşallah nükleer santral de ülkemize ARTİ katacaktır.

Zamana yayılmış ve gayet yavaş ilerleyen bir yatırım eksikler daha iyi fark edilecektir.

Fransa 80 yıl LİBYA dan petrol çıkartmıştır ama nükleer santral kullanıyor. En büyük sorun ve çelişki bence bu olmalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.