Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

Türkiyenin dört bir yanı yayla gibi geniş düzlük arazilere sahip boş boş ekilip biçilmeyen alanlara sahipken güneş enerji sistemleri yerine hem kendine hem dünyaya zarar verecek bir sistem yapılsın ve enerji elde edilsin
    8 fizikciyi dagda ucak kazasıyla kaybeden bu ülke pilota alkolip diyim bordan enerji üretme aşamasına gelmiş kişileri kaybedip sesini cıkarmazken son kalan ögrenciyide kurşunların hedefi olmasına ragmen koruma altına almamasıda cok garip
    çernobilde pert olan karadenizli vatandaşların yaşadıklarını yaşamayanlar şimdi nükleer nükleer diye bi tarafını yırtıyor ...
    yırtının yırtının yırtındınız yerinizde patlar o nükleer

Sizim gibi boş boş oturmuyoruz en azından..Tutturmussunuz güneş enerjisi diye o güneşten üretilen elektiriğin verimi fiyat/performans oranını araştırta gel.

• Bizim bir arkadaş bağ evinde rüzgar gülü kurmuştu jandarma gelip dağıttı. Doğru ya rüzgar enerjisi yetmez, güneş panellerinin verimi düşük. Verimi düşük diye jandarma göndermişler. Uyumaya devam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: commodore63

Bizim bir arkadaş bağ evinde rüzgar gülü kurmuştu jandarma gelip dağıttı. Doğru ya rüzgar enerjisi yetmez, güneş panellerinin verimi düşük. Verimi düşük diye jandarma göndermişler. Uyumaya devam..

Vergi vermesse dağıtır tabi.Vergi vermesinede gerek yok.Ürettiği elektriği şebekeye verdiği taktirde evin elektirik saati terse dönüyor ve sizin şebekeden aldığınız elektiriğin fiyatından düşüyor.

Madem çevreci birşey yapıyorsunuz kurallara uygun yapın.Dünyada hiçbir yerde bedava elektrik yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

quote:

Türkiyenin dört bir yanı yayla gibi geniş düzlük arazilere sahip boş boş ekilip biçilmeyen alanlara sahipken güneş enerji sistemleri yerine hem kendine hem dünyaya zarar verecek bir sistem yapılsın ve enerji elde edilsin
    8 fizikciyi dagda ucak kazasıyla kaybeden bu ülke pilota alkolip diyim bordan enerji üretme aşamasına gelmiş kişileri kaybedip sesini cıkarmazken son kalan ögrenciyide kurşunların hedefi olmasına ragmen koruma altına almamasıda cok garip
    çernobilde pert olan karadenizli vatandaşların yaşadıklarını yaşamayanlar şimdi nükleer nükleer diye bi tarafını yırtıyor ...

Sizim gibi boş boş oturmuyoruz en azından..Tutturmussunuz güneş enerjisi diye o güneşten üretilen elektiriğin verimi fiyat/performans oranını araştırta gel.

uranyuma kaç para vereceksin haberin var mı mr. performans

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Phoneline

quote:

quote:

Verilen paranın karşılığını yüksek performans olarak alacağız mr. ekonomist

• Ekle dostum.
  • anlamadığım bu tesisi ruslar yapacak.bizim topraklarımızda onlar sahibi olacaklar bunun,bilmem kaç yıl boyunca onlara taahhüt edilen fiyatta avrupadaki fiyatın 2 katı.güvenliğinden her şeyinden onlar sorumlu olacak.bizim hiç bir söz hakkımız olmayacaksa bunu ülkemize yapmanın mantığı nedir.belki çok daha uygun maliyetli ve daha iyi bir teknolojiyle yapılabilecekken hiç ihale falan yapmadan niye ruslara verdik bu tesisin yapımını.benim toprağımda bu kadar riskli bi şey olacak bunu başkası işletecek.bugün dostun olan yarın düşmanın olur.milli menfaat böylemi olur.nükleer zararından yararını geçtim biri bana bunu açıklasın hemen.
  • quote:

quote:

Bizim bir arkadaş bağ evinde rüzgar gülü kurmuştu jandarma gelip dağıttı. Doğru ya rüzgar enerjisi yetmez, güneş panellerinin verimi düşük. Verimi düşük diye jandarma göndermişler. Uyumaya devam..

Vergi vermesse dağıtır tabi.Vergi vermesinede gerek yok.Ürettiği elektriği şebekeye verdiği taktirde evin elektirik saati terse dönüyor ve sizin şebekeden aldığınız elektiriğin fiyatından düşüyor.

Madem çevreci birşey yapıyorsunuz kurallara uygun yapın.Dünyada hiçbir yerde bedava elektrik yok.

Yok vergi vermediği için değil verimi düşük olduğu için dağıtmış jandarma. Dünyayı örnek göstermeye devam edin zaten bizim kafamız daha ileriye gidemez, dünyada ne varsa bizde onların eskilerini giyiniriz. Reaktörler gelsin bakalım neler değişecek, mucize olarak neler getirecek bizlere. Elektrik kesintileri yaşanmaz, faturalarımız düşer ise, kanserden de ölen olmaz ise bir 10 tane daha kurulsun. Ama bir çare olmaz ise boşuna fazladan kurmasınlar.

• quote:

quote:

quote:

Yok vergi vermediği için değil verimi düşük olduğu için dağıtmış jandarma. Dünyayı örnek göstermeye devam edin zaten bizim kafamız daha ileriye gidemez, dünyada ne varsa bizde onların eskilerini giyiniriz. Reaktörler gelsin bakalım neler değişecek, mucize olarak neler getirecek bizlere. Elektrik kesintileri yaşanmaz, faturalarımız düşer ise, kanserden de ölen olmaz ise bir 10 tane daha kurulsun. Ama bir çare olmaz ise boşuna fazladan kurmasınlar.

Bende yazlığa kurmuştum ne saat var ne bir şey geldiler kaldıracaksınız bunu dediler. Vergisini vermiyormuşum. Yahu benim alet neden batar devlete. Güya lüksmüş. O santrali yapsalar bile elektriğe zam gelir. Yine de biz kullanamayız

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSagara

quote:

quote:

quote:

Bende yazlığa kurmuştum ne saat var ne bir şey geldiler kaldıracaksınız bunu dediler. Vergisini vermiyormuşum. Yahu benim alet neden batar devlete. Güya lüksmüş. O santrali yapsalar bile elektriğe zam gelir. Yine de biz kullanamayız

İşte sırf kendinizi düşünüyorsunuz devlet bana ne karışır diyorsunuz.Çıkarcısınız.Adam gibi kur ne kuruyorsan ürettiğin elektriğin belli bedelini ver devlete.Tabi size ne devletten demi elektrik beleş olsunda devlet naparsa yapsın.Elektiriğin bedava olduğu bir ülke varmı bak bakalım.Bütün ülkelerde böyledir bu.Ürettiğin elektiriği şebekeye verirsin şebekeden aldığınız elektirikten verdiğiniz elektriğin parasını düşerler.

• ekle
  • ekle abi beni de
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Verilen paranın karşılığını yüksek performans olarak alacağız mr. ekonomist

senin kafadakileri iyi ağlatacaklar uranyumu verirken kıllık yaparak işletirken zırt bırt tehlikeli durum oldu diye reaktörü kapatarak da neyse, kendi düşen ağlamaz, kanserden de ben ölmem nasılsa yazdan sonra yokum burda

ayrıca birazcık kör cahil olmayın, türkiyenin altında toryum yatakları var deliler gibi, en çok rezerve sahip olan ülkelerden biri, herkes daha temiz yakıt, daha az plütonyum üretiyor daha az atık çıkıyor diye toryuma geçerken size uranyum kitliyorlar gene güle oynaya, yazık bari savunduğunuz şeyi doğru dürüst savunun

• ekle benide
  • bence geç bile kalındı yeter sağlamlığı ve gerekli önlemler alınmış olsun
    ekleyin benide
  • quote:

Orijinalden alıntı: plasmafly

Bütün konuyu okumadım ama fikrimi belirteyim:

Bütün enerji en verimli şekilde kullanıldığında;
    mümkün olan bütün yenilenebilir enerji kaynakları artık yetmiyorsa;
    ancak ve ancak 4. nesil nükleer santrale izin verebilirim. (zaten üstteki şeyleri yaparsak pekte gerek kalmaz gördüğüm araştırma sonuçlarına göre)
    Ha, bu ülkede/bu sitemde bu kadar optimize enerji kullanmak mümkün değil.

Yinede enerji açığını kapatmak için:
    İlk aşamada tüketimi azaltmak/optimize etmek;
    sonrada diğer temiz enerji kaynaklarını kullanmak şart.
    Zaten bu iki aşamadan sonra bu enerjiye olan talep çok az olur.

allah razı olsun o zaman biz kolları sıvayalım
    temiz enerji olayının bizi sadece geri bıraktığını dış ülkelere olan enerji muhtaçlığımızın vadesini uzattığını artık bilmemiz gerekiyor

elin avrupalısının amarikalısının japonun aklı yok bitek bizim kafamız çalışıyor hee-mi ?

bu arada baraj kurulmasına bile hayır diyen insanlar var onların ülkemizde yüzle elektrik kullandığını merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baysan240 -- 16 Mart 2011; 18:16:27 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSagara

quote:

quote:

quote:

İşte sırf kendinizi düşünüyorsunuz devlet bana ne karışır diyorsunuz.Çıkarcısınız.Adam gibi kur ne kuruyorsan ürettiğin elektriğin belli bedelini ver devlete.Tabi size ne devletten demi elektrik beleş olsunda devlet naparsa yapsın.Elektiriğin bedava olduğu bir ülke varmı bak bakalım.Bütün ülkelerde böyledir bu.Ürettiğin elektiriği şebekeye verirsin şebekeden aldığınız elektirikten verdiğiniz elektriğin parasını düşerler.

Devlet bana ne veriyor ki? Benim sigortam yoktur, aldığım her ürüne vergi veriyorum peki yarın bir gün hastalansam sahip çıkan olmasa gebersem devlet baba mı gelip bana bakacak? Cidden bu sorunun cevabını bilmiyorum bilen var mı. Benim hayatım boyunca verdiğim bedeli hangi hizmetler olarak bana veriyor devlet? Adam gidip simit satıyor kalacak bir yeri bile yoktur sonra gidip devlete vergi veriyor nasıl bir mantıktır anlayamadım henüz. Devlet sen açlıktan sefaletten ölsen ruhu duymaz, kardeşim açmısın açıktamısın karnın tokmu, ama git bir dükkan aç ertesi günü gelirler maliyeden seni bu sefer çok iyi tanırlar. Ben güneş enerjisi kurdum diyelim balkonuma devlet bana bu güneş paneli için destek mi verdide ben ona vergi vermek zorundayım? Ciddi ciddi bunu söyle , bu nasıl bir fikir ile alakalıdır? Ama dünyanın hiç bir yerinde bedava elektrik yoktur diye bir mantık yürütme. Hep bana mantığı değil bu devlet bana bir şey vermiyorsa benden neden alıyor? Benden vergi alsın sonrada gidip kömür dağıtsın seçim yatırımı olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: baysan240

quote:

ancak ve ancak 4. nesil nükleer santrale izin verebilirim. (zaten üstteki şeyleri yaparsak pekte gerek kalmaz gördüğüm araştırma sonuçlarına göre)

temiz enerji olayının bizi sadece geri bıraktığını dış ülkelere olan enerji muhtaçlığımızın vadesini uzattığını artık bilmemiz gerekiyor

elin avrupalısının amarikalısının japonun aklı yok bitek bizim kafamız çalışıyor hee-mi ?

bu arada baraj kurulmasına bile hayır diyen insanlar var onların ülkemizde yüzle elektrik kullandığını merak ediyorum

senin kafanın çalışmadığı kesin de, amerikalının japonun çalışıp çalışmadığı tartışılır

adamların seninkinin kaç katı büyüklüğünde sanayisi var adamların, ki çin hepsini katlar bak bakalım durum nasılmış orda, asyada bugün çin tayvan güney kora tüm dünyaya üretim yapıyor inanılmaz bir sanayi var enerji durumu nasılmış kaç tane varmış koca asyada görelim

http://www.insc.anl.gov/pwrmaps/map/world_map.png

avrupalı o kullandığı enerjiden sonra açığa çıkan atıklardan ne silahlar yaptı farkında değilsiniz hala, nükleer başlık kaynıyor her yer, siz de gelişmiş ülke olacakmışsınız ya yapabilecek misiniz bakalım

• 200 olduk
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baysan240

quote:

senin kafanın çalışmadığı kesin de, amerikalının japonun çalışıp çalışmadığı tartışılır

adamların seninkinin kaç katı büyüklüğünde sanayisi var adamların, ki çin hepsini katlar bak bakalım durum nasılmış orda, asyada bugün çin tayvan güney kora tüm dünyaya üretim yapıyor inanılmaz bir sanayi var enerji durumu nasılmış kaç tane varmış koca asyada görelim

http://www.insc.anl.gov/pwrmaps/map/world_map.png

avrupalı o kullandığı enerjiden sonra açığa çıkan atıklardan ne silahlar yaptı farkında değilsiniz hala, nükleer başlık kaynıyor her yer, siz de gelişmiş ülke olacakmışsınız ya yapabilecek misiniz bakalım

konuş la konuş o mükemmel fikirlerinle aydınlat bizi
    israil amarika kıtasında değilmi asyada değil bak bunu bilmiyorduk
    bide dünyanın en gelişmiş ülkeleride asyada değilmi bak bunuda bilmiyorduk
    hacı sende ne cevherler varmış yaw aydınlat bizi nolur bak hepimiz cahil kalacağız burda bizleri bilgilerinden mahrum etme

haa bu arada sana acıdımla şu aşağıdaki makaleyi bi oku yazıktır olm sana bak bunları burada söyledin başka yerde söyleme

http://www.atonet.org.tr/yeni/index.php?p=1442&l=1

gerçi senin gibilere araştırma yapmak zulumdür siz herşeyi doğuştan bilmekle tanınırsınız ben en iyisi buraya kopyalıyım onları
    Nükleer Enerji kullanan ülkelerde hem kişi başına düşen elektrik tüketimi hem de milli gelir yüksek…

ha bu arada senin güney korede 20 nükleer santral varmış 2 tane inşaat halinde 6 tanede hazırlık aşamasındaymış

- GELİŞMİŞLİK ÖLÇÜTÜ KABUL EDİLEN KİŞİ BAŞINA ELEKTRİK TÜKETİMİNİN DÜNYA ORTALAMASI 2.456 KWH İKEN TÜRKİYE"DE 1.766 KWH...
    - 104 NÜKLEER SANTRALİ BULUNAN ABD"DE KİŞİ BAŞINA ELEKTRİK TÜKETİMİ 13.338 KWH, KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİR 45 BİN 594 DOLAR.
    - 59 NÜKLEER SANTRAL İLE ABD"DEN SONRA İKİNCİ SIRADA BULUNAN FRANSA"DA KİŞİ BAŞINA ELEKTRİK TÜKETİMİ 7.689 KWH, KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİR 40 BİN 782 DOLAR.
    - 55 SANTRAL İLE ÜÇÜNCÜ SIRADA YER ALAN JAPONYA"DA İSE KİŞİ BAŞINA ELEKTRİK TÜKETİMİ 8.076 KWH, KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİR 34 BİN 23 DOLAR.

- 1970"LERDEN BU YANA TARTIŞTIĞI NÜKLEER SANTRAL İÇİN NİHAYET DÜĞMEYE BASAN TÜRKİYE"NİN, ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULARAK KİŞİ BAŞINA ELEKTRİK TÜKETİMİ VE MİLLİ GELİRİNİ ARTIRMASI İÇİN ADIMLARINI HIZLANDIRMASI GEREKİYOR.

- AYGÜN: "TÜRKİYE ENERJİ KRİZİNE DOĞRU GİDİYOR. KAYBEDECEK ZAMAN KALMADI. NÜKLEER SANTRAL TÜRKİYE"Yİ DIŞA BAĞIMLILIKTAN BÜYÜK ÖLÇÜDE KURTARACAKTIR."

Ankara Ticaret Odası (ATO), kişi başına enerji tüketimi ile gelişmişlik ilişkisi ve bu ilişkide nükleer santrallerin yerini mercek altında aldı.

ATO"nun Dünya Nükleer Birliği"nin (World Nuclear Associated) verilerinden yararlanarak hazırladığı rapora göre, 33 ülkede toplam 433 adet nükleer santral faaliyet gösteriyor. 31 adet nükleer santral ise yapım aşamasında bulunuyor. Nükleer santrali 1970"li yıllarda gündemine alan Türkiye ise henüz yolun başında...

Kişi başına düşen yıllık birincil enerji tüketimi, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde önemli bir kriter kabul ediliyor. Bir başka ifadeyle, enerji tüketiminin artması GSMH"yı büyütüyor ve ekonomiyi geliştiriyor. Uluslararası Enerji Ajansı 2004 yılı istatistiklerine göre, kişi başına elektrik tüketiminde dünya ortalaması 2.456 kwh. Kişi başına elektirk tüketiminin gelişmiş ülkeler ortalaması 9.503 kwh iken, az gelişmiş ülkelerde 358 kwh olarak hesaplanıyor.

NÜKLEER SANTRAL MİLLİ GELİR DE ÜRETİYOR

Nükleer enerji konusunda mesafe katederek enerji sorununu büyük ölçüde çözmüş ülkelerin kişi başına milli gelirlerinin de yüksek olması dikkati çekiyor.

Dünyada en çok nükleer santrali bulunan üç ülke sırasıyla Amerika, Fransa ve Japonya...

104 santral ile ilk sırada yer alan Amerika"da kişi başına 45 bin 594 dolar milli gelir düşüyor. Amerika"nın kişi başına elektrik tüketimi ise 2004 yılı itibariyle 13.338 kwh.

59 nükleer santral ile ikinci sırada bulunan ve yılda 3 milyar euroluk elektrik ihraç eden Fransa"da kişi başına milli gelir 40 bin 782 dolar. Fransa"da kişi başına elektrik tüketimi 7.689 kwh.
    Amerika ve Fransa"dan sonra dünyanın en çok nükleer santrale sahip ülkesi Japonya"da ise kişi başına milli gelir 34 bin 23 dolar. Japonya"nın 55 adet nükleer santrali bulunuyor. Japonya"da kişi başına elektrik tüketimi de 8.076 kwh.

1950"li yıllarda ekonomisi Türkiye ekonomisinden daha kötü olan ve Türkiye"nin askeri yardımına ihtiyaç duyan Güney Kore"nin 20 adet nükleer santrali bulunuyor. Kişi başına düşen milli geliri ise 19 bin 624 dolar. Enerji ihtiyacının yüzde 97"sini ithal eden Güney Kore, nükleer enerji konusuna ulusal öncelik veriyor ve kişi başına elektrik tüketimi 7.391 kwh.

Nükleer santrali bulunan ülkelerden bazılarının kişi başına milli geliri ve kişi başına elektrik tüketim rakamları şöyle:

Kişi başına milli gelir Kişi başına elektrik tüketimi
    İsviçre 56 bin 711 dolar 8.102 kwh
    İsveç 47 bin 069 dolar 15.420 kwh
    ABD 45 bin 594 dolar 13.338 kwh
    Hollanda 45 bin 429 dolar 6.923 kwh
    İngiltere 45 bin 301 dolar 6.206 kwh
    Finlandiya 44 bin 912 dolar 16.784 kwh
    Kanada 42 bin 738 dolar 17.170 kwh

TÜRKİYE ENERJİYE AÇ...

Tarım toplumu olmaktan kurtulma ve sanayileşme sürecinde olan Türkiye"de kalkınma için enerji açlığı yaşanıyor.

Türkiye"nin gelişmişlik çizgisini yakalayarak, sanayileşmiş bir ülke konumuna ulaşabilmesi için elektrik tüketimlerini bugünkü düzeyinin çok üzerine çıkartması gerekiyor. Kişi başına milli geliri 5.447 dolar olan Türkiye"de kişi başına elektrik tüketimi 2004 yılı verilerine göre 1.766 kwh.

Türkiye"nin enerji üretim ve tüketimini artırması için enerji kaynaklarını da çeşitlendirmesi gerekiyor. Bugün itibariyle yüzde 70 ithal kaynaklı girdilerle enerji üretimi yapılan Türkiye, enerjide dışa bağımlı durumda. Türkiye"nin 2007 yılı sonunda enerji kaynakları ithalatının 35 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
    FRANSA ELEKTRİK İHRACATÇISI
    59 adet nükleer santrali bulunan ve elektriğinin yüzde 78"ini nükleerden elde eden Fransa, dünyanın en büyük elektrik ihracatçısı durumunda... Elektrik ihracatından yılda 3 milyar euro kazanan Fransa, nükleer reaktör ve yakıt da ihraç ediyor.

Uzun soluklu bir enerji politikası izleyen Fransa, nükleer teknolojinin gelişmesinde çok aktif rol oynuyor.

KANADA URANYUM ZENGİNİ
    Kanada, iki ana madenden çıkan uranyum ile dünya rezervinin üçte birini elinde bulunduruyor. 18 adet nükleer santrali bulunan Kanada"nın inşa halinde iki, planlama aşamasında 4 santral projesi var.

ÇİN NÜKLEER ATAKTA

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan Çin"de elektrik talebi de çok hızlı büyüyor. Çin"de nükleer enerjinin elektrik üretimi içindeki payı henüz yüzde 1.9 seviyesinde... Ancak, 2020 yılında nükleer enerji kapasitesini 40 Gwe"ye, 2030 yılında ise 120-160 Gwe"ye çıkarmayı hedefliyor. Çin bu hedef doğrultusunda 5 adet nükleer santral inşa ediyor. Bunlara ek olarak 30 adet daha nükleer santral yapmayı planlıyor.

Hindistan ve Japonya da Çin gibi nükleer santral konusunda hızlı adımlar atıyor. 17 nükleer santralin işletmede olduğu Hindistan"da 6 adet nükleer santral yapımı sürerken, 10 adet nükleer santral ise planlama aşamasında bulunuyor. 2020"ye kadar nükleer enerji kapasitesini 20.000 Mwe"ye çıkarmayı hedefleyen Hindistan, 2050"ye kadar elektriğinin yüzde 25"ini nükleerden sağlamayı amaçlıyor.

Dünyada en çok nükleer santrale sahip üçüncü ülke konumundaki Japonya"da faaliyetteki 55 santrale ek olarak, 2 adet yapım aşamasında, 11 adet de planlama aşamasında nükleer santral bulunuyor. Enerji gereksiniminin yüzde 80"ini ithal eden Japonya, ilk nükleer reaktörünü 1966"da faaliyete geçirdi. Nükleer enerji, 1973 yılından bu yana Japonya"nın öncelikli ulusal stratejilerinden birini oluşturuyor.

DÜNYA ELEKTRİĞİNİN YÜZDE 16"SI NÜKLEERDEN

Dünyada kullanılan elektrik enerjisinin yüzde 16"u nükleer enerjiden elde ediliyor.

Fransa, elektriğin yüzde 78"ini, Litvanya yüzde 69"unu, Slovakya yüzde 57"sini, Belçika yüzde 54"ünü, İsveç ve Ukrayna yüzde 48"ini, Bulgaristan yüzde 44"ünü, Ermenistan yüzde 42"sini, Slovenya yüzde 40"ını, Güney Kore yüzde 39"unu, Macaristan yüzde 38"ini, İsviçre yüzde 37"sini, Almanya yüzde 32"sini, Çek Cumhuriyeti yüzde 31"ini, Japonya yüzde 30"unu; Finlandiya yüzde 28"ini, İspanya yüzde 20"sini, Amerika yüzde 19"unu, İngiltere yüzde 16"sını, Kanada ve Rusya yüzde 16"sını nükleer enerjiden üretiyor.
    - NÜKLEER SANTRAL SAYISI -

Dünyada faaliyet gösteren nükleer santrallerin ülkelere göre dağılımı ise şöyle:

ABD 104, Fransa 59, Japonya 55, Rusya 31, Güney Kore 20, İngiltere 19, Kanada 18, Almanya ve Hindistan 17, Ukrayna 15, Çin 11, İsveç 10, İspanya 8, Belçika 7, Çek Cumhuriyeti 6, Slovakya ve İsviçre 5, Macaristan ve Finlandiya 4, Bulgaristan, Romanya, Arjantin, Meksika, Güney Afrika, Brezilya ve Pakistan 2, Litvanya, Ermenistan, Slovenya ve Hollanda 1.

ATO BAŞKANI AYGÜN

ATO Başkanı Sinan Aygün, dünyadaki her ülkenin enerjiye olan ihtiyacının hızla arttığını, gelişmiş ülke olmanın kriterlerininden birinin enerji tüketimi olduğunu belirterek, "Türkiye, kalkınmasını uzun vadede besleyebilecek bir enerji yapılanması ortaya koymak zorunda. Otoritelere göre, önümüzdeki 50 yılda dünya, tarihinden bu yana kullandığı enerjiden daha fazlasını tüketecek. Türkiye"nin bu gerçekleri görmezden gelerek nükleer santralden kaçınma şansı yoktur" dedi.

Şu anda tüm dünyada toplam 94 adet nükleer santral yapımının planlandığını belirten Aygün, önümüzdeki yıllarda elektrik üretiminde nükleer enerjinin payının daha da artacağını kaydetti.

TBMM"nin çıkardığı Nükleer Santral Yasası"nın enerjide devrim yaratacak bir girişimin ilk adımı olduğunu vurgulayan Aygün, şunları söyledi:

"Yasanın çıkması çok önemli bir başlangıç... Ancak bundan sonra daha büyük ve hızla adımlarla ilerleyip bir an önce nükleer santral yapımına başlamalıyız. Türkiye enerji krizine doğru gidiyor. Kaybedecek zaman kalmadı. Nükleer santral Türkiye"yi dışa bağımlılıktan büyük ölçüde kurtaracaktır."

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.