Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim bu konuya yazdığım mesajlar neden ısrarla silinmekte anlamış değilim ama herneyse, işin çevresel boyutunu düşünenler çok fazla. Çokta uzatılacak bir muhabbet değil çünkü herkes görmek istediğini görür ve ona göre konuşur. Yalnız şöyle birşey var ki, bir nükleer santralden elde edilen enerjiyi, hangi yenilenebilir enerji kaynağıyla elde edebilirsiniz ? Yukarıda bir arkadaş çok güzel açıklamış güneş panellerinin nükleer santrale denk enerji üretmesi için gereken kilometre kareyi.

Riskli olabilir evet, ama üst düzey güvenlik önlemlerinin olduğu, manuel ve elekrtonik düzeneklerle herhangi bir zarar gelmemesi adına korunan kollanan bir yer için fazla endişeleniyorsunuz. Japonya'daki olay ders olmalı, yabancı kaynaklarda bile doğru bir bilgi yok, biri çekirdek eridi diyor diğeri erimedi soğutma işlemi devam ediyor. Öyle ya da böyle radyasyon içeren buhar zaten salınacak, kaçar yolları yok. Ama bu türkiye'nin başına gelecek diye birşey de yok. Zaten eşşek yüküyle vergi alınan bir ülkeyiz, bırakalımda biraz alternatif yollar çıksın, bu herkes için daha faydalı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

Vay be Fransa 70megaw Amerika 100megaw üretiyor. Fransa %75ini karşılarken USa sadece %20. Demekki ne yakıyo abi adamlar. Gerçi nüfus da büyük ama cayır cayır da yakıyolar hani

Konuya gelirsek, bence kurmak riskli olabilir. Sonuçta sonunda felaketler yaşanma ihtimali var. Bunları düşünmek gerek.

Malesef edindiğiniz bildi yanlış
    Amerika yıllık nükleer enerjiden 2.5 PWs(PetaWatt saat). Buda 2500000000 MWs'ye eşit ve bu enerji ABD'nin yıllık %9'luk enerjisi.

quote:

Orijinalden alıntı: jR.Arrhenius

benim bu konuya yazdığım mesajlar neden ısrarla silinmekte anlamış değilim ama herneyse, işin çevresel boyutunu düşünenler çok fazla. Çokta uzatılacak bir muhabbet değil çünkü herkes görmek istediğini görür ve ona göre konuşur. Yalnız şöyle birşey var ki, bir nükleer santralden elde edilen enerjiyi, hangi yenilenebilir enerji kaynağıyla elde edebilirsiniz ? Yukarıda bir arkadaş çok güzel açıklamış güneş panellerinin nükleer santrale denk enerji üretmesi için gereken kilometre kareyi.

Riskli olabilir evet, ama üst düzey güvenlik önlemlerinin olduğu, manuel ve elekrtonik düzeneklerle herhangi bir zarar gelmemesi adına korunan kollanan bir yer için fazla endişeleniyorsunuz. Japonya'daki olay ders olmalı, yabancı kaynaklarda bile doğru bir bilgi yok, biri çekirdek eridi diyor diğeri erimedi soğutma işlemi devam ediyor. Öyle ya da böyle radyasyon içeren buhar zaten salınacak, kaçar yolları yok. Ama bu türkiye'nin başına gelecek diye birşey de yok. Zaten eşşek yüküyle vergi alınan bir ülkeyiz, bırakalımda biraz alternatif yollar çıksın, bu herkes için daha faydalı olacaktır.

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Tuor] -- 16 Mart 2011; 3:53:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

Bu arada bir şeye çok sevindim. Japonyadaki depremden sonra bu kadar üye toplayabildiğimize, gerçekten bizim insanımızda iyi yönde gelişme var, medyaya bakıp galeyanaya gelme dönemi bitmiş

+ Fukushima Reaktöründeki radyasyona karşı savaş veren 50 teknisyene helal olsun diyorum, kendi canlarını, ülkeyi kurtarmak için riske atıyorlar, helal olsun

onlar aslında kendi ülkeleri haricinde 21 ülkeyi daha kurtarmanın hesabını yapıyorlar (rüzgarın durumuna göre bu sayı azabilir).Ayrıca tamamı teknisyen değil aralarında mühendis olanlarda var .
    50 tane kahraman ülkesini ve 21 ülkeyi daha kurtarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Umarım bunu da başarırlar.çünkü aksini düşünmek dahi istemiyorum.ben bile çok üzgünüm ki ben buradayım binlerce km uzaklarında. Ama insanız insanlığımızı kaybedersek afedersiniz hayvanlardan ne farkımız kalır.sonuçta o da benim bir kardeşim (japon halkı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 16 Mart 2011; 4:42:37 >

• İnşallah olmaz da olurki nükleerler kuruldu bir kaza yaşandı.Japonyadaki o fedakar 50kişi gibi bu forumda bunlara destek verenlerden olursa çok iyi olur.Hepiniz birer kahraman olursunuz.
  • Akkuyu’da yapılacak olan nükleer santralin güvenlik önlemleri;

Santralin çevresi kalın beton duvarlarla çevrilecek.
    Her duvarın arasına sızdırmayı önleyici maddeler konulacak.
    Erken uyarı sistemi kurularak, olası risk anında sistem otomatik olarak santrali kilitleyecek.
    Sel, yangın, sabotaj, deprem gibi tüm felaket senaryoları için ayrı ayrı test yapılacak.
    Aktif ve pasif güvenlik sistemleri konulacak.
    Lokalizasyon sistemi ile, olası kaza anında erimiş madde aktif bölgeden otomatik olarak çıkarılacak.
  • Yaz beni de arkadaş büyük dünya ülkelerinde var bizde de olacak geri kafalılığın bir alemi yok bu ülkenin ilerlemesini istemeyen ne kadar insan var arkadaş ya
  • okuyun da öğrenin biraz..

http://www.ntvmsnbc.com/id/25192762/

• Avusturalya! Dünyanın en güzel ve yaşanabilir ülkesi.. Güneşten , sudan sonuna kadar faydalanıyorlar. Neden nükleer santral kurup kendi doğasını zehirlesin ki? Dünyadan çok mu geride kaldılar şimdi?

Dünyanın en ileri teknolojisini kullanan japonlar bile, bu tür durumlarda nükleer tehlikenin önüne geçemiyorlar. Yine bir sızıntı başlamış...Önüne geçemezlerse dünyanın yarısı tehlikede.
    Düşünüyorumda böyle bir santral bizde olsaydı ve böyle bir felaket yaşamış olsaydı, bırakın kendimizi, dünyanın sonunu getirirdik biz.
    Tüpraş yandığında gördük. Bizzat o bölgedeydim. Tüpraş patladığında , kendi itfaiyesi ve personeli patlama olur olmaz herşeyı bırakıp kaçıyor. Yanında bulunan Pet-Kim'den gelen ekipler müdahale edip, yangının büyümesini önlüyorlar. Nükleer santrali düşünemiyorum. O yüzden son derece tehlikeli bulmakla birlikte, şiddetle karşı cıkıyor, desteklemiyorum. Bu, böyle bir felakette, ülkemizi geçtim , dünya için bir tehtit oluşturabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood -- 16 Mart 2011; 9:37:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

Akkuyu’da yapılacak olan nükleer santralin güvenlik önlemleri;

Santralin çevresi kalın beton duvarlarla çevrilecek.
    Her duvarın arasına sızdırmayı önleyici maddeler konulacak.
    Erken uyarı sistemi kurularak, olası risk anında sistem otomatik olarak santrali kilitleyecek.
    Sel, yangın, sabotaj, deprem gibi tüm felaket senaryoları için ayrı ayrı test yapılacak.
    Aktif ve pasif güvenlik sistemleri konulacak.
    Lokalizasyon sistemi ile, olası kaza anında erimiş madde aktif bölgeden otomatik olarak çıkarılacak.

Japonyada yok mu bunlar?Ek güvenlik nerede olmazsa olmazı bunlar..
  • Türk milletinin özentilik damarı tutmuş. Bütün büyük ülkelerde var. Türkiye de yok. Yahu sen o santrali dikince gelişmiş mi olacaksın gsmh 10bin dolar döt kadar adada 125 milyon nüfusu olan Japonyada 40 bin dolar. Çöpten ekmek toplayan adamları görmüyoruz. Sonra bunu dikince gelişmiş olacağız.
  • ekle, destekliyorum. sizinle karşıt düşüncedeki insana 18 yaş altı diyerek ne olduğunu belli etmiş bazıları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

/>

Avusturalya! Dünyanın en güzel ve yaşanabilir ülkesi.. Güneşten , sudan sonuna kadar faydalanıyorlar. Neden nükleer santral kurup kendi doğasını zehirlesin ki? Dünyadan çok mu geride kaldılar şimdi?

Dünyanın en ileri teknolojisini kullanan japonlar bile, bu tür durumlarda nükleer tehlikenin önüne geçemiyorlar. Yine bir sızıntı başlamış...Önüne geçemezlerse dünyanın yarısı tehlikede.
    Düşünüyorumda böyle bir santral bizde olsaydı ve böyle bir felaket yaşamış olsaydı, bırakın kendimizi, dünyanın sonunu getirirdik biz.
    Tüpraş yandığında gördük. Bizzat o bölgedeydim. Tüpraş patladığında , kendi itfaiyesi ve personeli patlama olur olmaz herşeyı bırakıp kaçıyor. Yanında bulunan Pet-Kim'den gelen ekipler müdahale edip, yangının büyümesini önlüyorlar. Nükleer santrali düşünemiyorum. O yüzden son derece tehlikeli bulmakla birlikte, şiddetle karşı cıkıyor, desteklemiyorum. Bu, böyle bir felakette, ülkemizi geçtim , dünya için bir tehtit oluşturabilir .

Avusturya'nın imkanları var. Amerika'da enerjisinin %8'ini hidroelektrikten sağlıyor. Bizde bir bölümünü hidroelektrikten sağlıyoruz. Ancak hidroelektrik malesef tek başına ülkelerin enerjilerini karşılama potansiyelinden çok uzakta. Doğasını kirletmiyor diyorsun, iyi diyorsun ama yenilenebilir enerjiye atık bakımından rakip olabilecek tek enerji türü nükleer. Şu anda nükleer santrali en büyük tehlikesi çekirdek erimesi gibi olaylar ve bu olaylar dünyada sadece bir kez Çernobil'de gerçekleşti, sonuçlarıda çok kötü oldu ama Çernobil oldukça eski bir teknoloji ile yapılmıştı ve patlamadan önce reaktörün sınırlarını deneme amaçlı bir çalışma yapılıyordu. Bu yüzden soğutma sistemi ve alarm sistemi kapatılmıştı. Yani kısacası insan hatası çok büyük ama bunun gibi olaylardan ders alıyor insanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: vwsnc

bu grup ağırlıklı ortalama ile ;

18 yaş altı
    çevre,insan,doğa,insanca yaşam gibi hatrı sayılır önemli kavramlardan bihaber,
    yaptığı tek şey;"başka ülkelerde var bizde neden yok" gibi sığ yüzeysel ve içi boş yorumlarda bulunan.
    ülkeleri halkları anlamsızca birbiriyle kıyaslayıp "senin ülken çok güçsüz" "bizim ülkemiz seninkinine bin basar" zeka seviyesine sahip tespitlerde bulunan

yenilenebilir enerji yerine;
    insanı,doğayı,hayatı,katleden binlerce masum insanın katılı olan bir teknoloji sadece "ucuz enerji" "daha cok eğlence" mantıgına körü körüne sahiplenen

uranyumun sınırsız oldugunu zanneden.
    nükleer atıkların cevreye verecegi tahribatı aklının ucundan bile geçirmemiş.
    olası bir durumda bir insan hayatının herşeyden daha önemli olduğu bilinci yerine oturmamış insanlardan oluşuyor.

Bir çoğunuzun daha kişiliği oturmadıgını anlamak çok zor degil.
    Bu yüzden sizi anlıyorum.
    Biraz büyüyün fikriniz değişecek.

Bu arada aklınızda olsun.Bu fikirle "Sadece Uluslararası Sermayeye" hizmet edebilirsiniz.
    Sermayenin tek amacı yüksek kardır.
    Doğayı ve senin yaşadıgın cevreyi asla düşünmez.
    Pazardan en uygun şekilde faydalanır ve işi bitince öylece herşeyi bırakır ve gider.

Edit:Düzeltme.

Ben 30 yasinda bir Ogretmenim ve nuk. enerjiyi isteyen birisiyim keza alternatif enerjilerin hic biri suan insan oglunun enerji acligini doyuracak seviyede degil binalen enerji uretiminin her turlusu kendi icinde tehlkike arz edebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: NooJ3

quote:

/>

Avusturalya! Dünyanın en güzel ve yaşanabilir ülkesi.. Güneşten , sudan sonuna kadar faydalanıyorlar. Neden nükleer santral kurup kendi doğasını zehirlesin ki? Dünyadan çok mu geride kaldılar şimdi?

Avusturya'nın imkanları var. Amerika'da enerjisinin %8'ini hidroelektrikten sağlıyor. Bizde bir bölümünü hidroelektrikten sağlıyoruz. Ancak hidroelektrik malesef tek başına ülkelerin enerjilerini karşılama potansiyelinden çok uzakta. Doğasını kirletmiyor diyorsun, iyi diyorsun ama yenilenebilir enerjiye atık bakımından rakip olabilecek tek enerji türü nükleer. Şu anda nükleer santrali en büyük tehlikesi çekirdek erimesi gibi olaylar ve bu olaylar dünyada sadece bir kez Çernobil'de gerçekleşti, sonuçlarıda çok kötü oldu ama Çernobil oldukça eski bir teknoloji ile yapılmıştı ve patlamadan önce reaktörün sınırlarını deneme amaçlı bir çalışma yapılıyordu. Bu yüzden soğutma sistemi ve alarm sistemi kapatılmıştı. Yani kısacası insan hatası çok büyük ama bunun gibi olaylardan ders alıyor insanlar.

Türkiyenin kurulu HES gücü nedir ve ne kadar kurulabilir biliyor musun?Bi bunları araştır istersen..

Çekirdek erimesi dediğin şey nükleerin koruyucu kabının erimesidir.Çernobil uranyum zenginleştirmesi için de kullanılan bir santraldi bu yüzden yıkımı çok büyük oldu.Japonyadaki da sanılandan büyük olur bir reaktörü kaybederlerse.Çünkü müdahale ekibini de geri çekerler ve reaktörlere kimse müdahale edemez zincirleme olarak tüm reaktörleri kaybederler ve radyoaktif madde açığa çıkar..

• quote:

Orijinalden alıntı: GoToHell

Ben 30 yasinda bir Ogretmenim ve nuk. enerjiyi isteyen birisiyim keza alternatif enerjilerin hic biri suan insan oglunun enerji acligini doyuracak seviyede degil binalen enerji uretiminin her turlusu kendi icinde tehlkike arz edebilir.

Yanlış biliyorsunuz.İnsanoğlunun enerji ihtiyacını ve açlığını ne nükleer karşılar ne rüzgar ne güneş.Koordineli bir şekilde planlama ülkelerin enerji ihtiyacını karşılar.Sadece rüzgar olmaz sadece su olmaz sadece güneş olmaz.Hepsi bir bütün içinde değerlenrilip stratejileri yapılmalı.Nükleer bunların en tehlikelisi.Rüzgardan sudan yeterince potansiyeli olmayan ülkelerin mecbur kaynağı!! diğer ülkeler mecburiyetten yapıyor.Bizim gibi olan potansiyeli kullnamamadan değil.

Hidroelektrik gücünün bile %30unu kullanmaktayız biz,bırakın rüzgarı güneşi.bunları kullanmayıp yeni ve tehlikeli bir enerji çeşidine dönmek ahmaklıktır..

• quote:

Orijinalden alıntı: RccP

quote:

Orijinalden alıntı: NooJ3

quote:

/>

Türkiyenin kurulu HES gücü nedir ve ne kadar kurulabilir biliyor musun?Bi bunları araştır istersen..

Çekirdek erimesi dediğin şey nükleerin koruyucu kabının erimesidir.Çernobil uranyum zenginleştirmesi için de kullanılan bir santraldi bu yüzden yıkımı çok büyük oldu.Japonyadaki da sanılandan büyük olur bir reaktörü kaybederlerse.Çünkü müdahale ekibini de geri çekerler ve reaktörlere kimse müdahale edemez zincirleme olarak tüm reaktörleri kaybederler ve radyoaktif madde açığa çıkar..

HES gücünün ne olduğunu biliyorum Bu konuya öyle bodoslama dalmadım merak etme bir süredir bu tür konuları araştırıyorum. Türkiye'nin hidroelektrik potansiyeli yanılmıyorsam 130TWh ve bunun %40'ını kullanıyoruz. Buda yuvarlak 50TW'a eşit. Üzgünüm ama bu miktar Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılayamaz. Ben araştırdığımda böyle bir sonuçla karşılaştım. Eğer yanlışım varsa düzeltirsen memnun olurum. Sonuçta bu konuların amaçlarından biri düşünce şeklini ve kendini geliştirmek. Hiç kimsenin birbirine sinirlenmesine gerek yok.

• Ekle dostum. Bizim de kurmamız gerek.
  • ekle benide
  • çok geç kaldık nüklere hemen ekleyin :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: RccP

quote:

Orijinalden alıntı: GoToHell

Yanlış biliyorsunuz.İnsanoğlunun enerji ihtiyacını ve açlığını ne nükleer karşılar ne rüzgar ne güneş.Koordineli bir şekilde planlama ülkelerin enerji ihtiyacını karşılar.Sadece rüzgar olmaz sadece su olmaz sadece güneş olmaz.Hepsi bir bütün içinde değerlenrilip stratejileri yapılmalı.Nükleer bunların en tehlikelisi.Rüzgardan sudan yeterince potansiyeli olmayan ülkelerin mecbur kaynağı!! diğer ülkeler mecburiyetten yapıyor.Bizim gibi olan potansiyeli kullnamamadan değil.

Hidroelektrik gücünün bile %30unu kullanmaktayız biz,bırakın rüzgarı güneşi.bunları kullanmayıp yeni ve tehlikeli bir enerji çeşidine dönmek ahmaklıktır..

Mutabikiz enerji acliginin kapatilmasinda ama benim soylemek istedigim insanimizin aklinda olusan "alternatif enerji" ve bunun ile enerji istegini doyurmada ki yanlis gorustur. Suan gelinen en son teknoloji tum enerji kaynaklarinin kordineli olarak kullanilsa dahi bu enerjiyi istenilen enerji turune transfer etmekte malesef yetersiz. Bu konu hakkinda cok arastirma yaptim. Gunes enerjisini abd butun toprak yuzeyini bu sensorlerde doldursa dalga enerjisi olarak tum kiyilarini turibun ile donatsa ve hatta ruzgar enerjisi icin de ulkeyi tamamen ruzgar gulleri ile cevrelese suan ABDnin arz ettigi enerjinin sadece %40 kusurunu karsilayabiliyor. BBC'nin bu konuda calismasi var bulursam sizle paylasirim.

Dedigim gibi teknolojik olarak alternatif enerjileri kullanabiliyoruz ama gelinen teknoloji bu alternatif enerjileri istenilen duzeyde verim elde edilememesi ve bakimimi zor uretimi pahali olmasi da cabasi.

Ha calismalar durmus degil bir kac yeni fikir uzerinde yogunlasilmis durumda abd'de ozellikle nevada colunde kurulan gunes enerji ile calisan tesis binlerce yansitici levha sayesinde gunesten gelen isini gun boyunca bir tek hedefe yogunlastirip orada bulunan suyun kaynatilmasi ve olusan buhar enerjisi ile tirubunlerin dondurulmesi ile elde edilen yuksek verimlilik saglayan teknik uzerinde calisiyor.

Bu durumlar goz onune alindiginda hala nuk. enerji daha ucuz ve daha fazla verimlilik avantaji nedeni ile populerligini koruyor.

Japonya'da olan son vahim felakette insanimizin nuk. enerjiye bakisini bir kere daha negatif hale getirmistirki yine gozden kacan bir husus Japonyanin bu enerjiyi neredeyse 50 yildir hic sorun olmadan gunumuze kadar kullanmis olmasi ve son 8.9 neredeyse 9 siddetinde bir depremle bu sorunsuz kullanimin sona ermesidir. Burada dikkat edilecek husus depremin 9 siddetinde olmasidir bu siddet kac nuk. bombanin ayni anda patlatilmasi ile dogan enerjiye denk oldugunun unutulmamasidir. Japon halki icin yemek icmek uyumak ne ise depremde o dur. Bu ihtiyaclari gunu gunune karsilanmalidir aynen uzerinde oturduklari fay hattinin gunun her gunu sallanmak zorunda oldugu gibi.

Son olarak soyleyecegim ve daha oncede soyledigim sey sudurski enerjinin her turlusu kendi icerisinde risk tasir. Riski goze alamazsan birseylerden odun vermek zorundasin. Simdi kendin icin dusun. Iki gun elektiriksiz kalsan ne yaparsin ?

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.