Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NooJ3

HES gücünün ne olduğunu biliyorum Bu konuya öyle bodoslama dalmadım merak etme bir süredir bu tür konuları araştırıyorum. Türkiye'nin hidroelektrik potansiyeli yanılmıyorsam 130TWh ve bunun %40'ını kullanıyoruz. Buda yuvarlak 50TW'a eşit. Üzgünüm ama bu miktar Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılayamaz. Ben araştırdığımda böyle bir sonuçla karşılaştım. Eğer yanlışım varsa düzeltirsen memnun olurum. Sonuçta bu konuların amaçlarından biri düşünce şeklini ve kendini geliştirmek. Hiç kimsenin birbirine sinirlenmesine gerek yok.

Kimse kimseye sinirlenmiyor.Ben sadece size aksedileni değil gözünüzle gördüğünüze inanın.hangi üke kullanıyor vs. bizi ilgilendirmez.Japaonya gibi teknolojinin lokomotifi bir ülkede böyle kaza oluyor.Bizim ülkede olmayacak bunun garantisini de Rusyay giden Başbakanımız alacak.Herşeyeden önce komik olur insanlar bunu anlaması lazım.Nükleer enerji tehlikelidir.30yıl önce de tehlikeliydi şimdi de 30yıl sonrada da tehlikelidir.bunu da evimizdeki tüple kıyaslayamazsınızz..

Neyse 50TW herhalde tam emin değilim ama Afrika kıtasının enerji gücüne eşittir 130TW ile herhalde dünya enerji tedarikçisi olurduk. Birde o son koyduğun h saat başına üretilen enerji demektir.kurulu güçle aynı şey değil.diyelim 10.000MW kurulu gücün vardır 1000MWh üretirsin gibi..

Türkiyenin enerji ihtiyacını karşılar karşılmaz diye hiçbir şekilde değerlendirilmez.Hesap şebekelerin pik değerleri(yani yıllar içinde en yüksek ne zaman enerji ihtiyacı olmuş) ile mukayese edilip kafa yorulup ona göre enerji ihtiyacı tahmini bulunur buna göre kurulu güç oluşturulur.Aynı zamanda gelecek için yatırımlar hesap edilip şu 10yılda bu kadar daha ihtiyacımız var buna göre bir politika izleyelim kendimiz yapalım.yapamıyorsak özel sektörün bu işe girmesi için teşvik edelim alım garantisi verelim gibi stratejiler belirlenmelidir.

Türkiyenin enerji için bir stratejisi şuan için yok.gelişmiş ülkeler kullanıyor bu ülkeler bu yüzden kalkınıyor bizde kuralım belki kalkınırız gibi bir stratejisi var.20Milyar doları nükleere yatıracağına yenilenebilir enerjiye kaynak yaratılsın özel sektör zaten senin elektrik ihtiyacını karşılayacaktır.girin bakın enerji piyasası denetleme kurulu sayfasına kaç kişi sırada bekliyor ruhsat izni almak için santral yapmak için..

Devletin parası yoksa parayı nükleere yatıracağına versin kredi özel sektörden sağlasın.yok kaynağı varsa kendi kursun santralleri bu kadar basit..

Su gücünün ise yaklaşık %30unu kullanıyoruz.Büyük akarsuların büyük barajların yanlış anlaşılmasın HES derken kanal tipi hesler değil.Kanal tipi hesler küçük yatırımcıların kazanç kaynağı uğruna ülkenin sularını bedavaya kullanılmasıdır.

• Ekle hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoToHell

quote:

Orijinalden alıntı: RccP

quote:

Orijinalden alıntı: GoToHell

Ben 30 yasinda bir Ogretmenim ve nuk. enerjiyi isteyen birisiyim keza alternatif enerjilerin hic biri suan insan oglunun enerji acligini doyuracak seviyede degil binalen enerji uretiminin her turlusu kendi icinde tehlkike arz edebilir.

Yanlış biliyorsunuz.İnsanoğlunun enerji ihtiyacını ve açlığını ne nükleer karşılar ne rüzgar ne güneş.Koordineli bir şekilde planlama ülkelerin enerji ihtiyacını karşılar.Sadece rüzgar olmaz sadece su olmaz sadece güneş olmaz.Hepsi bir bütün içinde değerlenrilip stratejileri yapılmalı.Nükleer bunların en tehlikelisi.Rüzgardan sudan yeterince potansiyeli olmayan ülkelerin mecbur kaynağı!! diğer ülkeler mecburiyetten yapıyor.Bizim gibi olan potansiyeli kullnamamadan değil.

Hidroelektrik gücünün bile %30unu kullanmaktayız biz,bırakın rüzgarı güneşi.bunları kullanmayıp yeni ve tehlikeli bir enerji çeşidine dönmek ahmaklıktır..

Mutabikiz enerji acliginin kapatilmasinda ama benim soylemek istedigim insanimizin aklinda olusan "alternatif enerji" ve bunun ile enerji istegini doyurmada ki yanlis gorustur. Suan gelinen en son teknoloji tum enerji kaynaklarinin kordineli olarak kullanilsa dahi bu enerjiyi istenilen enerji turune transfer etmekte malesef yetersiz. Bu konu hakkinda cok arastirma yaptim. Gunes enerjisini abd butun toprak yuzeyini bu sensorlerde doldursa dalga enerjisi olarak tum kiyilarini turibun ile donatsa ve hatta ruzgar enerjisi icin de ulkeyi tamamen ruzgar gulleri ile cevrelese suan ABDnin arz ettigi enerjinin sadece %40 kusurunu karsilayabiliyor. BBC'nin bu konuda calismasi var bulursam sizle paylasirim.

Dedigim gibi teknolojik olarak alternatif enerjileri kullanabiliyoruz ama gelinen teknoloji bu alternatif enerjileri istenilen duzeyde verim elde edilememesi ve bakimimi zor uretimi pahali olmasi da cabasi.

Ha calismalar durmus degil bir kac yeni fikir uzerinde yogunlasilmis durumda abd'de ozellikle nevada colunde kurulan gunes enerji ile calisan tesis binlerce yansitici levha sayesinde gunesten gelen isini gun boyunca bir tek hedefe yogunlastirip orada bulunan suyun kaynatilmasi ve olusan buhar enerjisi ile tirubunlerin dondurulmesi ile elde edilen yuksek verimlilik saglayan teknik uzerinde calisiyor.

Bu durumlar goz onune alindiginda hala nuk. enerji daha ucuz ve daha fazla verimlilik avantaji nedeni ile populerligini koruyor.

Japonya'da olan son vahim felakette insanimizin nuk. enerjiye bakisini bir kere daha negatif hale getirmistirki yine gozden kacan bir husus Japonyanin bu enerjiyi neredeyse 50 yildir hic sorun olmadan gunumuze kadar kullanmis olmasi ve son 8.9 neredeyse 9 siddetinde bir depremle bu sorunsuz kullanimin sona ermesidir. Burada dikkat edilecek husus depremin 9 siddetinde olmasidir bu siddet kac nuk. bombanin ayni anda patlatilmasi ile dogan enerjiye denk oldugunun unutulmamasidir. Japon halki icin yemek icmek uyumak ne ise depremde o dur. Bu ihtiyaclari gunu gunune karsilanmalidir aynen uzerinde oturduklari fay hattinin gunun her gunu sallanmak zorunda oldugu gibi.

Son olarak soyleyecegim ve daha oncede soyledigim sey sudurski enerjinin her turlusu kendi icerisinde risk tasir. Riski goze alamazsan birseylerden odun vermek zorundasin. Simdi kendin icin dusun. Iki gun elektiriksiz kalsan ne yaparsin ?

hiçbir enerji türü nükleer kadar tehlikeli değildir.Ben söyledim zaten 20yıl durum 50yıl durur ama sonra o durduklarının da hıncını alarak götürür..

Birkere kafamızdan ABd böyle yapıyor japonya şöyle yapıyor avrupa bunu yapıyor geçeceğiz.her ülke enerjide kendi stratejisini belirler ister Fransa gibi nükleere abanır ister Almaya gibi mevcut nükleerleri terk eder güneş ve rüzgara yoğunlaşır..Biz elimizde olan potansiyeli kullanmadan yeni enerji geçmemeliyiz..

alternatif enerjiden gayet büyük enerji elde edilebilri.Şuan için güneşten elde edilmiyor bu da gelecek zamanla fotovoltaiklerin verimlerinin artmasıyla gelişecek bir sektör olduğu düşünülüyor çünkü yakıtsız yakıtı yok.Verimi de %80olsa zaten heryer güneş paneli olur.

Biz mevcut potansiyeli kullanmadan yeni bir enerji çeşidine geçmemeliyiz.Üstelik geçtiğimiz de bu kadar tehlikeli iken..farklı çözüm yolları üretmeliyiz..

• Medyanın işi gücü nükleer olmuş maalesef medyaya hiç bir güvenim yok medya bu kadar saldırıyorsa iyidir diye düşünüyorum. Haritada nükleer yapmayan ülkelere bakın çoğu geri kalmış ülkeler.

Nükleere karşı çıkanlar ermenistandaki tesisin kapatılması için en ufak bir girişiminiz oldumu mesela sağa sola e-posta atmak gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 16 Mart 2011; 11:21:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

Bu arada bir şeye çok sevindim. Japonyadaki depremden sonra bu kadar üye toplayabildiğimize, gerçekten bizim insanımızda iyi yönde gelişme var, medyaya bakıp galeyanaya gelme dönemi bitmiş

+ Fukushima Reaktöründeki radyasyona karşı savaş veren 50 teknisyene helal olsun diyorum, kendi canlarını, ülkeyi kurtarmak için riske atıyorlar, helal olsun

ruslar da 800000 kişiyi harcamıştı çernobilde, o insanlar olmasa bugün çok daha kötü durumdaydık, neyse bizde de sizin gibi harcanacak adam çok nasılsa, birşey olursa gidersiniz tıpış tıpış, helal olsun diyerek oturduğun yerden ahkam kesmekle olmuyor böyle işler

medyaya bakıp da galeyana gelme dönemi iyi ki bitmiş gerçekten, iktidar yanlısı bir medya, iktidar propagandası her yerde, daha santralin herşeyini dışardan alıp uranyumu da yine dışardan alacakken, kendi toryum yataklarınızdan faydalanamayacakken, o uranyumu verirken bi tarafımızdan kan alacaklarının farkında olmayan zavallı bir halk, sonra buna dışa bağımlı olmamak diyorsunuz ya, ayakta alkışlayasım geliyor bu zihinleri, herşeyiniz dışardan gelir hiçbir bilimsel çalışma olmaz, ee nükleer santral geldi gelişmiş mi oluyoruz, aferin valla size, sonra eğitim seviyesi düşük deniyor halka, aman yani bir de yüksek olsa of of adamlar tepemize çıkacak heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: fasilgibi

Medyanın işi gücü nükleer olmuş maalesef medyaya hiç bir güvenim yok medya bu kadar saldırıyorsa iyidir diye düşünüyorum. Haritada nükleer yapmayan ülkelere bakın çoğu geri kalmış ülkeler.

Nükleere karşı çıkanlar ermenistandaki tesisin kapatılması için en ufak bir girişiminiz oldumu mesela sağa sola e-posta atmak gibi?

ermenistan o santrali kapadığı zaman enerjisini karşılayamaz zaten aç bir ülke hiçbir kaynağı yok doğru dürüst asla kapatmazlar patlasa ölseler de kapatmazlar

senin gönderdiğin e-postalara karşı onlar da milli marşımızda belirttiğimiz gibi işgal ettiğiniz 13 ili bırakın oralar bizim topraklarımız diye cevap atarsa çekilecek misin, nasıl bir zihniyet lan bu, yüksek zeka ürünü yani, aman mail gelse de kapasak diyorlar yani

• quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMirliva

quote:

Orijinalden alıntı: nurisexygüzel

Tam ermenistan sinirina yapicaksin patlasada gene kar ederiz ermeniler radyasyona maruz kalir.

Böyle düşüncelere sahip insanların savunduğu bir grupsunuz, boşuna tartışıyoruz.

Yapılıcaksa en güzel yer orasıdır.Zaten ermeniler tam sınırımıza en uyduruk santrali yaptı.Yani patlarsa bizim ki değil onların ki patlar ve yine zarar görürüz.
  • Benim anlatmak istediğimi bile anlayamamışsın? E-posta ile hiç bir şey olmaz ama en azından bir tepkidir. Greenpeace üyeleri madem nükleere karşı gitsin ermenistan sınırına gösteri yapsınlar ermenistan tınlamaz ama bizim hükümetin dikkatini çekip gündeme getirtebilirler. 800000 kişi nerde harcanmış bu arada?

Medya almanya kilit vurdu diyor ne kilit vurması 30 seneden daha önce yapılmış olan santralleri tedbir ve denetim amaçlı kapattı o kadar. Dünyada panik olduğu doğru ama vazgeçme yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 16 Mart 2011; 11:51:39 >
  • quote:

Benim anlatmak istediğimi bile anlayamamışsın? E-posta ile hiç bir şey olmaz ama en azından bir tepkidir. Greenpeace üyeleri madem nükleere karşı gitsin ermenistan sınırına gösteri yapsınlar ermenistan tınlamaz ama bizim hükümetin dikkatini çekip gündeme getirtebilirler. 800000 kişi nerde harcanmış bu arada?

ya ne tepkiler verildi hükümete bugüne kadar, adamların arkasında ne yapsa eyvallah diyen bunca insan topluluğunu görmüyor musun, bunların en gündemde olanları yoğun bakımda uyutulan adamı uyandırmayın benim için diyen adam mesela, bu insanlar sizi yönetiyor, kendi hükümetin senin seçtiğin adamlar seni sallamazken dışardaki ermeni mi sallayacak seni komik olmayın ya hala dediğimi anlamamışsın falan deme yani, biraz düşün kendi ülkendekiler işine gelmeyeni tepki gösteriyor diye adam yerine koymuyor, avrupada bakanlar halkla beraber seyahat edebiliyor burda en dandiği bile zırhlı s500 le geziyor, trafiğe çıkarken yol kapanıyor bilmem ne, bunlar halkın içinde halkı dinleyen adamlar mı oluyor yani, 3-5 tane destekçisi çıkıyor tv de bunlarla konuşunca halk desteği almış oluyorlar, star vs bilgisiz cahil herifleri toplayıp haber yapınca halkı kötülüyor oluyor o kanallar, komik olmayın objektif yaklaşın

ermenistanda yaptı mı bilmiyorum da birçok yerde gösteri yaptı adamlar, japonların balina avlayan gemilerine teknelerle saldırdılar taciz için ne oldu yani, umrunuzda değil bazı şeyler nolacak lan demesi kolay da birşey olup canınız yandı mı aman da aman pışpışlamadan susturamıyoruz, 28 şubatta okşadılar dincileri hala ağlıyor adamlar, bir de radyasyondan birşey olsa tamam baş düşmanı siz olursunuz da işte yaşamadan öğrenmek gerek bazı şeyleri

800.000 kişi çernobilin yangının söndürülmesi, radyoaktif atıkların ve sızıntının temizlenmesi için bir kaç yıl içinde harcanan insan miktarı, bir kısmı kanserden gitmiş, bir kısmı kafayı yemiş intihar etmiş, bir kısmı sakat kalmış vs vs, çok çok büyük bir çoğunluğunun hayatı bitmiş yani, bugün japonyadaki nükleer sızıntı da atmosfere karışmış durumda, rus sınırlarına nükleer etkisi artıyor, o atmosfere karışan bulut sağda solda insanlar tarafından solunuyor, çok normal ama bunlar değil mi, güneş panelleri verimsiz, rüzgar türbinleri gereksiz, madem ölmeye bu kadar meraklı bizim millet ölün de enerji kullanımı azalsın yani

• Önemli olan hükümetin ne düşündüğü hükümette kararlı yapmaya. Zamanında matbaa ya karşı çıkanlar olduğu gibi nükleere de karşı çıkanların olması normal. Ülkeler ağır sanayinin ihtiyacı olan yüksek miktar enerjiyi karşılamanın yolunu nükleer ile bulmuş, kullandığınız arabaları ve teknolojileri kullanmayın o zaman hem teknolojiden yararlanacaksınız hemde nükleer istemeyeceksiniz olacak işmi?

Japonyada 9 şiddetinde deprem oluyor, bildiğim kadarıyla deprem değil tsunami yıkıyor üstelik, reaktör 35-40 yıllık ve hala büyük bir felaket yok. 9 değil 8 şiddetinde bir depremde istanbulun yarısı ölür zaten.
  • Ekle hocam.
  • Bugün 3 kuruşa ucuza alacağın elektrik 20 sene sonra çocuklarının hayatını mahvedecek.

Benim son sözüm budur, bu forumda da bunu konuyu tartışmam artık. Gereksiz.
  • quote:

Önemli olan hükümetin ne düşündüğü hükümette kararlı yapmaya. Zamanında matbaa ya karşı çıkanlar olduğu gibi nükleere de karşı çıkanların olması normal. Ülkeler ağır sanayinin ihtiyacı olan yüksek miktar enerjiyi karşılamanın yolunu nükleer ile bulmuş, kullandığınız arabaları ve teknolojileri kullanmayın o zaman hem teknolojiden yararlanacaksınız hemde nükleer istemeyeceksiniz olacak işmi?

Japonyada 9 şiddetinde deprem oluyor, bildiğim kadarıyla deprem değil tsunami yıkıyor üstelik, reaktör 35-40 yıllık ve hala büyük bir felaket yok. 9 değil 8 şiddetinde bir depremde istanbulun yarısı ölür zaten.

ee deprem olduğunda ona bakarsan teknoloji de kalmaz ülkede, gerek de yok o zaman nükleer santrale falan, sırf cevap vermiş olmak için cevap yazmayın

tsunami yıkıyor diyerek savunmanı da alkışlıyorum gerçekten, siz de denizin dibine yapıyorsunuz, bir taraf karadeniz bir taraf akdeniz, ee o zaman, bizde tsunami olmaz diye bir dalgaya girmenin anlamı yok değil mi

yaptığınız şuna benziyor, gelişmek istiyoruz bunu yaparsak gelişiriz zarar görürsek de yapacak birşey yok gelişmek istiyorduk, e o zaman silahları kuşanıp kuzey ırak topraklarına girerek tek başınıza herkesi öldürmeye çalışmakla aynı bu, ölmezsen eğer büyük bir petrol yatağı ve toprak sahibi olursun, ölürsen de zengin olma isteğin için ölürsün, kafa mı yani bu

nanoteknoloji diye bir olay var malum, güç tüketen cihazların büyük çoğunluğu için uygulanabiliyor, daha küçük parçalarla daha verimli işler yapılıyor daha az enerji harcayarak, aman bunlar gelmesin de biz hazır reaktör alalım eski düzen devam etsin değil mi, bu gelişmeyi istemek oluyor yani

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMirliva

quote:

Tam ermenistan sinirina yapicaksin patlasada gene kar ederiz ermeniler radyasyona maruz kalir.

Böyle düşüncelere sahip insanların savunduğu bir grupsunuz, boşuna tartışıyoruz.

Yapılıcaksa en güzel yer orasıdır.Zaten ermeniler tam sınırımıza en uyduruk santrali yaptı.Yani patlarsa bizim ki değil onların ki patlar ve yine zarar görürüz.

evet reaktörün ucuna taramalı da takarız..önce tarar sonra patlar bonba

• ekle dostum
  • Hacı senden beklemezdim. Sildim seni defterden Sana rakip konu açayımda gör sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkayboys -- 16 Mart 2011; 13:19:05 >
  • ekle hocam neden akıllı mantıklı denize uzak depremde selde zarar görmeyecek biryerde akıllı başlı olduktan sonra yapılmasın neden elektrik enerjimi dışardan satın alıp pahalı kullanayım uzan bey beden bana barajından elektrik satıyordu eskiden ? benim ülkem neden dışarıya enerji satamasın ?

cahil insanların yüzünden bu hale geldik zaten dış birimler gelip halkımızı kışkırtıp duruyor sonra o dış güçler bize enerji altın bor satıyor yazıktır

imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GitarxtanbuL -- 16 Mart 2011; 13:29:06 >
  • ekle benide
  • Türkiyenin dört bir yanı yayla gibi geniş düzlük arazilere sahip boş boş ekilip biçilmeyen alanlara sahipken güneş enerji sistemleri yerine hem kendine hem dünyaya zarar verecek bir sistem yapılsın ve enerji elde edilsin
    8 fizikciyi dagda ucak kazasıyla kaybeden bu ülke pilota alkolip diyim bordan enerji üretme aşamasına gelmiş kişileri kaybedip sesini cıkarmazken son kalan ögrenciyide kurşunların hedefi olmasına ragmen koruma altına almamasıda cok garip
    çernobilde pert olan karadenizli vatandaşların yaşadıklarını yaşamayanlar şimdi nükleer nükleer diye bi tarafını yırtıyor ...
    yırtının yırtının yırtındınız yerinizde patlar o nükleer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 16 Mart 2011; 13:30:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

ekle hocam neden akıllı mantıklı denize uzak depremde selde zarar görmeyecek biryerde akıllı başlı olduktan sonra yapılmasın neden elektrik enerjimi dışardan satın alıp pahalı kullanayım uzan bey beden bana barajından elektrik satıyordu eskiden ? benim ülkem neden dışarıya enerji satamasın ?

cahil insanların yüzünden bu hale geldik zaten dış birimler gelip halkımızı kışkırtıp duruyor sonra o dış güçler bize enerji altın bor satıyor yazıktır

imla hatası

Uranyumu biz mi çıkartacağız? Dışarıya enerjimi satacağız? Cahil insanların yüzünden mi bu haldeyiz? Yoksa gözünü para hırsı bürümüş insanlar yüzünden mi.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.