Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Betonaoturmaüsütürsün

Amerikada 104 tane varmış nükleer santral. död kadar belçikada 54 tane... Ermenistanda bile var. Daha bizde yok...

İyi sallamışın, belçikada 7 tane var, ne 54 ü
  • quote:

yaş 24

itü bilgisayar mezunuyum

yüksek lisans yapıyorum

ve senin küçüçük sanal dünyanı aşamadığının farkındayım

tamam

quote:

Kendi görüşlerine uymayan herkesi liseli damgası vurmaktan başka birşey bilmiyorlar.Savunacak birşeyleri olmadığı için aşağılama yoluna gidiyorlar.

quote:

bu grup ağırlıklı ortalama ile ;

savunacak birşeyi olmamak?
    ilahi siz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vwsnc -- 16 Mart 2011; 1:05:35 >
  • Hadi hayırlısı.

EK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Erdoğan, Medvedev'e, "Nükleer enerjiden vazgeçmemiz söz konusu değil ancak Japonya gibi Türkiye de deprem kuşağında. Bu nedenle güvenlik konusunda ek önlemler açıklamanız, bizi de ikna etmeniz lazım" dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; ''Önümüzdeki 20 yıl boyunca Türkiye'de enerji alanında yaklaşık 100 milyar dolarlık yatırımın yapılması bekleniyor. Bu, yılda ortalama 5 milyar dolarlık yatırıma tekabül ediyor. Bu tür bir ortamın, Rus şirketlerine önemli fırsatlar sunacağı ve iki ülke şirketlerine işbirliği imkanları sağlayacağı kanısındayım. Bildiğiniz gibi nükleer enerjide Rusya ile birlikte attığımız adım (Mersin Akkuyu nükleer santrali) ki artık haftalar sayıyoruz, aylar diyemeyeceğim, bir an önce buna başlamak istiyoruz. Herşey tamam, kazma artık vurulacak ve 20 milyar dolarlık nükleer enerji yatırımına başlıyoruz. Rusya ile ekonomik ilişkilerde yakalanan bu ivmenin iki ülke menfaatine uygun olarak sürdürülebilmesi amacıyla öncelikle gümrük, ulaştırma, tarımsal, hayvansal ürün ticareti ve turizm alanlarındaki teknik temasların arttırılmasının yerinde olacağını düşünüyoruz.''

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2011/03/15/rusyadan_nukleer_guvence_istedi

• Tekrar haritayı koyuyorum, dünyadan ne kadar geri kaldığımızın kanıtı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

quote:

Amerikada 104 tane varmış nükleer santral. död kadar belçikada 54 tane... Ermenistanda bile var. Daha bizde yok...

Valla ben emre kongar'dan duydum. Senin gibi babamınmış edasıyla kaç tane olduğu hakkında rakam vermedim.

• quote:

quote:

quote:

Valla ben emre kongar'dan duydum. Senin gibi babamınmış edasıyla kaç tane olduğu hakkında rakam vermedim.

Emre kongar a iade ediyorum sözü o zaman :)

Eğer gerçekten böyle bişey dediyse rezalet, amerikada 100 küsür varken, belçikada nasıl 54 olur, mantık süzgecinden geçirsen bile saçma olduğunu anlarsın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Emre kongar a iade ediyorum sözü o zaman :)

Eğer gerçekten böyle bişey dediyse rezalet, amerikada 100 küsür varken, belçikada nasıl 54 olur, mantık süzgecinden geçirsen bile saçma olduğunu anlarsın.

evet 7 tane var

http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_by_country

• beni de ekle
  • Bugün nükleer santrale karşı çıkanlar kesin yıllar öncede petrole, fosil yakıta karşı çıkmışlardır. Riskin, tehlikesinin büyük olmasına karşın nükleer santrali destekliyorum. Ancak Japonya yapısı ve kontrolünde olan bir satralin bile tehlike yaratması patlaması radyasyon yayması büyük bir ders olmalı bunu uygun dayanıklılıkta, yeni teknolojili güvenliği en üst düzeyde olan santraller inşa edilmeli.. Ayrıca ülkemizde olası böyle bir faciaya karşın önlem alınabileceği konunda çekincelerim var. Bizde panik yapılır santral kendi haline bırakılır diye düşünüyorum.

Ülkemizde nükleer santrale evet ancak bunun için en uygun yer seçilmeli gerçi en uygun seçilen yerin halkı karşı çıkacaktır.. Yapının güvenliğinin üst düzeyde ve olası kazalarda bölge halkının bilinçli olması sağlanmalı, nükleer santral kurulduktan sonra ülkemizden yeterli teknik bilgiye (Dünya düzelyinde JAponlarla eş değer bilgi tecrübeye sahip uzamanlar olmalı.) Bu Japonya'daki radyosyon salınımı sonrası halka bir tablet dağıtılmış sanırım radyasyonun triot bezlerinde mi ne tutunmasını önlüyormuş. Ülkemizde olası kazalar sonrası bu denli önlemler uygulanabilir olmalı, insan sağlığına fayda sağlayan ilaç stoğu, insana karşı önemlemleri olmalı ülkemizin.

Nükleer santral hakkında sizlerler yarıştırabilecek çok fazla bir bilgim olmasada riskinide düşünerek bu santralleri destekliyorum. Ama çok çok büyük önlemler ve risk sonrası yönetimin planlanmış olması lazım.. Ülkemizde bu teknolojiye, santrale müdahale edebilen teknik alt yapı olmalı..

• Valla elimde olsa, evimin yanında kurdururdum, o derece istiyorum santrali :)
  • Bu arada bir şeye çok sevindim. Japonyadaki depremden sonra bu kadar üye toplayabildiğimize, gerçekten bizim insanımızda iyi yönde gelişme var, medyaya bakıp galeyanaya gelme dönemi bitmiş

+ Fukushima Reaktöründeki radyasyona karşı savaş veren 50 teknisyene helal olsun diyorum, kendi canlarını, ülkeyi kurtarmak için riske atıyorlar, helal olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 16 Mart 2011; 1:35:59 >
  • Bir mak.müh. ve fizikçi olarak elbetteki destekliyorum.Desteklemeyen zaten bilgisi olmayan kişilerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UcanHollandali

Hadi hayırlısı.

EK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Erdoğan, Medvedev'e, "Nükleer enerjiden vazgeçmemiz söz konusu değil ancak Japonya gibi Türkiye de deprem kuşağında. Bu nedenle güvenlik konusunda ek önlemler açıklamanız, bizi de ikna etmeniz lazım" dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; ''Önümüzdeki 20 yıl boyunca Türkiye'de enerji alanında yaklaşık 100 milyar dolarlık yatırımın yapılması bekleniyor. Bu, yılda ortalama 5 milyar dolarlık yatırıma tekabül ediyor. Bu tür bir ortamın, Rus şirketlerine önemli fırsatlar sunacağı ve iki ülke şirketlerine işbirliği imkanları sağlayacağı kanısındayım. Bildiğiniz gibi nükleer enerjide Rusya ile birlikte attığımız adım (Mersin Akkuyu nükleer santrali) ki artık haftalar sayıyoruz, aylar diyemeyeceğim, bir an önce buna başlamak istiyoruz. Herşey tamam, kazma artık vurulacak ve 20 milyar dolarlık nükleer enerji yatırımına başlıyoruz. Rusya ile ekonomik ilişkilerde yakalanan bu ivmenin iki ülke menfaatine uygun olarak sürdürülebilmesi amacıyla öncelikle gümrük, ulaştırma, tarımsal, hayvansal ürün ticareti ve turizm alanlarındaki teknik temasların arttırılmasının yerinde olacağını düşünüyoruz.''

Son derece güvenli olan santrali dahada güvenli yapacaklar.Şu temel atma günü gelsede kutlasak

quote:

Bu arada bir şeye çok sevindim. Japonyadaki depremden sonra bu kadar üye toplayabildiğimize, gerçekten bizim insanımızda iyi yönde gelişme var, medyaya bakıp galeyanaya gelme dönemi bitmiş

Evet hocam bu konu belkide açılabilecek en kötü zamanda açıldı ve ona rağmen bu sayıdayız.Bilgili olan ülkenin geleceğini düşünen bir topluluğuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkanbaba -- 16 Mart 2011; 1:38:33 >

• ekle benide bu arada..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

quote:

Orijinalden alıntı: UcanHollandali

Hadi hayırlısı.

EK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Son derece güvenli olan santrali dahada güvenli yapacaklar.Şu temel atma günü gelsede kutlasak

quote:

Bu arada bir şeye çok sevindim. Japonyadaki depremden sonra bu kadar üye toplayabildiğimize, gerçekten bizim insanımızda iyi yönde gelişme var, medyaya bakıp galeyanaya gelme dönemi bitmiş

Evet hocam bu konu belkide açılabilecek en kötü zamanda açıldı ve ona rağmen bu sayıdayız.Bilgili olan ülkenin geleceğini düşünen bir topluluğuz

Ben net olarak istiyorum veya katılmıyorum demiyorum fakat kesin bir şey var siz ne kadar haklı iseniz bizde kendi düşüncelerimizi savunuyoruz. Ülkenin geleceğini düşünen bir toplumuz demişsiniz bumu geleceği düşünmek?? Bana geleceğini gösterebilen bir ülkeden örnek versenize. Şu örnek aldığınız dünyadan bir örnek verin hele, milyarlarca silah üretiliyor bumudur örnek aldığınız ülkeler, silahlara yatırım yapılana kadar teknoloji geliştirilse geri kalmış aç ülkeler sömürülmese zaten enerji ihtiyacı sorunu kalmaz . İran sizce nükleer gücü elektrik elde etmek için mi geliştiriyor yoksa nükleer güçleri elinde bulunduran ülkelere karşı bir koz olarak mı tutuyor. Dünyanın milyarlarca senede yapamadığını insanoğlu 100 senede başardı ve dünyanın ekolojik, iklim yapısının içine etti. Palavra okumayın artık teknoloji vazgeçilmez bir unsur değildir ilk öncelik değer insana verilmediği için bunlar geliyor başımıza belki çok genel olarak düşünüyorum fakat zaten insanlığın başına ne geliyorsa kendi zamanını kurtarma çabası içinde olduğundan dolayı geliyor. Dahada güçlenelim dahada büyüyelim enerji kaynaklarımız sınırsız olsun bu sayede tüketimide arttıralım, tüketim artsında ihtiyacımızda artsın. Hiç bir zaman reaktörler ihtiyacımızı karşıyamayacak. Herşey elde edilir teknolojik olarak fakat toprak ve atmosferin, iklimin içine edildiği zaman geri dönüşü olmaz. Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar! Teknolojiyi gücü elde etme pahasına dünyayı her alanda yok ediyoruz. Eğer bir şeyi savunuyorsanız bunun bedellerinide yok saymayın veya getirilerini bedellerinden çok sayarak onu vazgeçilmez olarak savunmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: vwsnc

18 yaş altı
    çevre,insan,doğa,insanca yaşam gibi hatrı sayılır önemli kavramlardan bihaber,
    yaptığı tek şey;"başka ülkelerde var bizde neden yok" gibi sığ yüzeysel ve içi boş yorumlarda bulunan.
    ülkeleri halkları anlamsızca birbiriyle kıyaslayıp "senin ülken çok güçsüz" "bizim ülkemiz seninkinine bin basar" zeka seviyesine sahip tespitlerde bulunan

yenilenebilir enerji yerine;
    insanı,doğayı,hayatı,katleden binlerce masum insanın katılı olan bir teknoloji sadece "ucuz enerji" "daha cok eğlence" mantıgına körü körüne sahiplenen

uranyumun sınırsız oldugunu zanneden.
    nükleer atıkların cevreye verecegi tahribatı aklının ucundan bile geçirmemiş.
    olası bir durumda bir insan hayatının herşeyden daha önemli olduğu bilinci yerine oturmamış insanlardan oluşuyor.

Bir çoğunuzun daha kişiliği oturmadıgını anlamak çok zor degil.
    Bu yüzden sizi anlıyorum.
    Biraz büyüyün fikriniz değişecek.

Bu arada aklınızda olsun.Bu fikirle "Sadece Uluslararası Sermayeye" hizmet edebilirsiniz.
    Sermayenin tek amacı yüksek kardır.
    Doğayı ve senin yaşadıgın cevreyi asla düşünmez.
    Pazardan en uygun şekilde faydalanır ve işi bitince öylece herşeyi bırakır ve gider.

Edit:Düzeltme.

arkadaşım ipsiz sapsız konuşma dangalaklığında lüzumu yok sen bi santralin ürettiği enerjiyle kac tane güneş ve ya rüzgar paneli üretiyor biliyomusn 3 santral kurulması planlanıyor ve büyük ihtimalle 4. santral yerli imkanlarla kurulucak bazı arkadaşlarda nük yapılınca elektirik düşmicek devletin cebi dolucak diyor devletin cebi ne kdar dolarsa o kdar memur o kdar yatırım o kdar zam olaraqk geri döner (bu arada rüzgar,güneşde kursan maliyeti cıkarana kadar indirim olmaz hos gerçi ne kdarını karşılıcakta indirim gözükücek)bu santrallerin amacı rusyanın enerji tekelini kırmak gerçi sizin gibi eğitimli biride enerji=eğlence demekle ne kdar BOŞ pardon dolu olduğunu gösteriyor.Hadi şimdi sağlam kaynaklarla gel ve nükleer enerjinin alternatifinin olduğunu göster bize

• Beni de ekle.
  • Vay be Fransa 70megaw Amerika 100megaw üretiyor. Fransa %75ini karşılarken USa sadece %20. Demekki ne yakıyo abi adamlar. Gerçi nüfus da büyük ama cayır cayır da yakıyolar hani

Konuya gelirsek, bence kurmak riskli olabilir. Sonuçta sonunda felaketler yaşanma ihtimali var. Bunları düşünmek gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSagara

quote:

Orijinalden alıntı: vwsnc

18 yaş altı
    çevre,insan,doğa,insanca yaşam gibi hatrı sayılır önemli kavramlardan bihaber,
    yaptığı tek şey;"başka ülkelerde var bizde neden yok" gibi sığ yüzeysel ve içi boş yorumlarda bulunan.
    ülkeleri halkları anlamsızca birbiriyle kıyaslayıp "senin ülken çok güçsüz" "bizim ülkemiz seninkinine bin basar" zeka seviyesine sahip tespitlerde bulunan

yenilenebilir enerji yerine;
    insanı,doğayı,hayatı,katleden binlerce masum insanın katılı olan bir teknoloji sadece "ucuz enerji" "daha cok eğlence" mantıgına körü körüne sahiplenen

uranyumun sınırsız oldugunu zanneden.
    nükleer atıkların cevreye verecegi tahribatı aklının ucundan bile geçirmemiş.
    olası bir durumda bir insan hayatının herşeyden daha önemli olduğu bilinci yerine oturmamış insanlardan oluşuyor.

Bir çoğunuzun daha kişiliği oturmadıgını anlamak çok zor degil.
    Bu yüzden sizi anlıyorum.
    Biraz büyüyün fikriniz değişecek.

Bu arada aklınızda olsun.Bu fikirle "Sadece Uluslararası Sermayeye" hizmet edebilirsiniz.
    Sermayenin tek amacı yüksek kardır.
    Doğayı ve senin yaşadıgın cevreyi asla düşünmez.
    Pazardan en uygun şekilde faydalanır ve işi bitince öylece herşeyi bırakır ve gider.

Sonuna kadar katılıyorum. Ayrıca yenilenebilir enerji kaynakları bakımından en zengin ülkelerden biriyiz. Güneş enerjisinden yararlanma oranımız %10 civarı ve güneş enerjisinden bile vergi alan bir devletimiz var. Ben evime 10bin lira harcayarak bütün evin ihtiyacını karşılayacak sistem oluşturabiliyorum. Fakat her sene vergi vermek zorundayım.

Dediğiniz gibi düşünenler olabilir ama bu şekilde bir genelleme yaparak aklın yaşta değil başta olduğunu kanıtlıyorsunuz. Bu şekilde konuşuyorsunuz ama gerçekten iyi bir araştırma yaptınız mı? Yenilenebilir enerji kaynaklarını(hidroelektrik hariç) hemen hemen hiç bir ülke deney amacı dışında kullanmıyor. Çünkü nükleer enerji gerekli özeni gösterildiğinde güvenli, temiz ve büyük bir güç kaynağı. Ayrıca rüzgar ve güneş enerjisini kullanmak için gereken tarlalar çok büyük yer kaplıyor ve örneğin rüzgar enerjisini adam akıllı kullanmak için binlerce değirmen gerekiyor. Buda şu anda yenilenebilir enerjiyi kullanmayı neredeyse imkansız hale getiriyor. Bir teknolojiyi daha bu kadar verimsizken kullanmak mantıklı değildir. Birçok ülke ve şirket yenilenebilir enerji konusunda AR-GE yapıyor. Gelecekte Bu enerjilerin kullanımı çok daha verimli ve ucuz hale gelicek. O zamana kadar nükleer enerji insanlığın ihtiyacını karşılayabilir.
    Uranyum rezervlerinden bahsetmişsiniz. Uranyum rezervleri şu an için yeterli durumda ama ileri nesil reaktörler toryum vb. elementlerle çalışabilecek şekilde dizayn ediliyor. Yani bir süre yakıt problemi olamayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Tuor] -- 16 Mart 2011; 3:30:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

Vay be Fransa 70megaw Amerika 100megaw üretiyor. Fransa %75ini karşılarken USa sadece %20. Demekki ne yakıyo abi adamlar. Gerçi nüfus da büyük ama cayır cayır da yakıyolar hani

Konuya gelirsek, bence kurmak riskli olabilir. Sonuçta sonunda felaketler yaşanma ihtimali var. Bunları düşünmek gerek.

Bu konuya ikinci mesajımı bu mesaja alıntı yaparak yazıyorum.

Enerji elde etmek için en riskli yöntem olarak görüyorum şuan (bildiğim), ancak dünya bu şekilde enerji üretmeye yıllar öncesinden geçmiş ve gelecekte alternetif olmayı geçip mecburiyet olacağını düşünüyorum. Risk gerçekten korkutuyor bu korkuyu göz önünde tutup güvenlik önlemlerinin, olası kazalar sonrası uygulanacak yöntemlerin üzerinde durulmalı, gerekli teknik ekip, Türk uzmanlar anlık müdahale edebilen deneyimli ekip bulunmalı. Yerleşim yeri olmayan yer yok ama vatandaşa en az risk teşkil edebilecek yer seçilmeli.

Yapılması planlanan santral umarım verimli ve güvenli olup ülkemize yarar sağlar. Riskin diğer çoğu ülkeden fazla olduğunu düşünüyorum ama yinede bu riski göze almalıyız önlemleri arttırmalıyız.

* Bu arada biraz okuduğum öğrendiğim kadarıyla yuukarıda bir arkadaşın elektirik enerjisi depolanabilir sözüne bir cevap vermek istiyorum. Sanırım ülkemizdeydi bir müstakil iki katlı eve güneş panelleri döşemişlerdi ancak bu panallerden daha pahalıya mal olan depolama için kullanılan pillerdi ve çok büyük yer kaplıyordu bir ev içimn.. Yani kolay depolanamıyor elektrik enerjisi, şuan kullandığız elektirik sürekli üretiliyor. Ayrıca elektirikli araçların yaygınlaşamamısının nedenide yüksek kapasiteli depolama alanı sunamayan pillerden kaynaklanmakta ve arabalarda çok yer kapladıkalrı için menzilleri kısa oluyor.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.