Evimle işimin arası çok yakın. Taksiyle 11-12 TL yazıyor. Yürüyerek yarım saatte gidiyorum. Ama toplu taşıma kullandığımda önce Kızılay sonra işe gelme trafik vs girdiğimden minimum 45-50 DK süren yolum oluyor. O yüzden toplu taşımayı çoğunlukla kullanmam. Kullanacağım zamanda minibüse biner 5 dk ayakta durup indiğimden ötürü toplu taşıma, yer verme, kadın erkek ilişkileri gibi yazılan olayların hiç birini yaşamamıştım. Ama sürekli genç olduğu için, sadece oturduğu için yada erkek olduğu için yaşanan durumlarda ciddi anlamda sinirlenir ben olsam şöyle yapardım diye aklımdan geçiriyordum.
Ki ben olsam durumunu dün yaşadım.
Şirket arabasıyla işten çıkıp önce Meşrutiyet arkasından da Necatibey cd.ndeki işlerimi hallettim. Arkadaşım Yenimahalle'de işinin olduğu halledip işe döneriz dedi ama ben Viking'in son bölümlerinde kaldığım için iş yerine gidip bitirme isteği ile ben burada iner otobüsle geçerim dedim. Bilen bilir Ankara'da çoğu noktada minibüs yok, otobüsler ise artık para almadığı için eskisi gibi nakiti olan ÖHO kartlılar ise EGO'ya binerdi. Bu durum olmadığı için o işsiz, yaşlı amca ve teyzelerle dolu otobüse mecbur kaldım.
Olay anı özet geççiler için :)
Otobüse binerken sıra oluştu, bende kendi sıramdan ilerlerken yan taraftan direk kapıya ilerleyen 2 tane teyzeyi gördüm. Zaten DH'de gördüğüm konular yüzünden ortada bir şey olmasa bile tilt moddayken teyzenin biri tam ben binecekken kolunu atıp bindi. Neyse dedim tekrar adımımı atarken diğer teyzede kolunu atınca, kolunun arkasında 1.90'lık bir adamın basıncını hissedince ( cinsiyetçi bir şey değil, sadece kolunu atınca ben adımımı çekmedim ve ya kolu kırılacak yada çekecekti ) kolunu çekti. Kartı mı bastım, önümde arkaya doğru ilerleyen teyze 1 ben arkamda ise teyze 2 ileriyoruz. Kızılaydan Farabiye gideceğim. Yani toplamda 3. durakta ineceğim ki bu mesafe yaklaşık 5-6 dk. Ama oturayım maillere bakayım iş yerine kalmasın dedim ve ilerlerken teyze 1'in otobüste tek boşlu 2 koltuğun yol kısmında diğer arkadasının gözünün içine baktığını gördüm. Sanırım hayatım boyunca ilk bu denli bariz terbiyesizlik yaptığımı biliyorum. Yada terbiyesizlik mi onu da bilmiyorum ama, teyze 1'e müsade eder misiniz oturucam dedim. Arkadaşımı bekliyorum diyen teyze 1'e eee? Bundan banane. Sırayla geldik ve boş ver var müsade eder misiniz dedim. Teyze 1 afalladı, teyze 2 hemen arkamdan arkadaşım, arkadaşım dedi. Oturmamla yanımdaki teyze 1 sustu. Teyze 2 birazdan ineceğiz dedi. O sırada arkamda ( görmediğim ve sesinden genç olduğunu düşündüğüm ) yiğidim aslanım teyze 2'ye yer için lütfen geçini filan duydum.
Ve 3. durakta indim. Bir olay yaşanmadı aslında ama;
Teyzeler ağzıma s*çabilirdi. Bu güçleri vardı ve kadın olmaları kaynaklı toplumun desteğini alabilirdi. Biz çok delikanlıyız diyip bana atarlanmaya çalışan olabilirdi. En başından yer özellikle verilmeyebilirdi. Bunları otururken düşündüm. Yani yaptığım bir bakıma yalnıştı ama DH'de gördüğüm onca olay, konu biraz buna itti. Bilmiyorum paylaşmak istedim :)
Ayıp etmişsin bu kadar çirkefleşmeye değmezdi
Mesajımda da belirttiğim üzere "Sanırım hayatım boyunca ilk bu denli bariz terbiyesizlik yaptığımı biliyorum. Yada terbiyesizlik mi onu da bilmiyorum" ama o kadar çok olay gördüm ki, sanırım ben olsam şunu yapardım ben olsam bunu yapardım vs. lerin patlaması o 2 teyzeye oldu..