Şimdi Ara

DH Otomobil ÖNERİ KUTUSU ve KISAYOLLAR (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
701
Cevap
5
Favori
90.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH Otomobil ÖNERİ KUTUSU ve KISAYOLLAR

(En Son Oy Tarihi: 15.8.2017)
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: polotje

benim bir derdim var fotograf ekleyemiyorum acaba bir problemmi var yoksa bana mi bir kisitlama oldu bilmiyorum bilenler varsa yardimci olsunlar

yonetimden veya bilen arkadaslar simdiden tesekkurler

[simage]...[/simage] içine linki yazarak resim yollayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: hesheit

Öneri: fake üyelikten ötürü daimi olarak banlanan üyelerin yazmış oldukları mesajlar hakaret içermese de silinsin. Mesajlar silinmediğinde banlanmak fake üyeliği yaşam biçimi haline getirmiş üyeyi etkilemiyor. Mesajı konu başlığında kalınca zaten amacına ulaşmış oluyor, bundan sonra da O'nun için pek sorun olmuyor, yeni bir fake alıp devam etmek!

haklısınız buna dikkat ederiz
    sizde şikayet ederseniz bize yardımcı olmuş olursunuz
  • birkaç gündür farkettim..forumun ana sayfasında(otomobil bölümü için söylüyorum)sayfanın 8/10 unu kaplayan reklam bannerları açılıyor ve kapatsanız bile sayfanın tamamı görülmüyor..bu gereklimidir??
  • reklam ile ilgili departmandaki arkadaşlara sormak lazım ama sonuçta biliyorum gereklidir denecek
    çünkü reklamlar internet sitelerinin ana gelir kaynağıdır. iyi gelir için reklamıda vurgulu yapmak isterler.

quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

birkaç gündür farkettim..forumun ana sayfasında(otomobil bölümü için söylüyorum)sayfanın 8/10 unu kaplayan reklam bannerları açılıyor ve kapatsanız bile sayfanın tamamı görülmüyor..bu gereklimidir??
  • Yani üyelikler paralı olsa da bilgisayarı 2 saatte bir kapatıp açmak zorunda kalmasak. Laptop kullanıyorum ve bilgisayar 2 saatte bir aşırı yavaşlıyor kapatıp açıyorum. Valla bu iş çok ilerledi bence. Aşırı reklam var firefox ta ne kadar engellesek te bilgisayar patlıyacak birgün.

Saygılar.
  • desene bilgisayarı yenileme vakti geldi ..

bu arada reklamlara fazla karışamıyoruz. sonuçta bu forumun genel bir idari şekli var ve reklamlarda üst yönetimin
    hiç bir zaman vazgeçemiyeceği bir olgu.

....bu reklamlar eskiden beri vardı acaba bir sorun mu var benim bilgisayarda yavaşlama olmuyor.
    yanlızca kenarda çıkması mesajları kısıtlıyor hepsi bu...sonuçta eskiden beridir bu böyle.

quote:

Orjinalden alıntı: Yarbay

Yani üyelikler paralı olsa da bilgisayarı 2 saatte bir kapatıp açmak zorunda kalmasak. Laptop kullanıyorum ve bilgisayar 2 saatte bir aşırı yavaşlıyor kapatıp açıyorum. Valla bu iş çok ilerledi bence. Aşırı reklam var firefox ta ne kadar engellesek te bilgisayar patlıyacak birgün.

Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: serkes

desene bilgisayarı yenileme vakti geldi ..

bu arada reklamlara fazla karışamıyoruz. sonuçta bu forumun genel bir idari şekli var ve reklamlarda üst yönetimin
    hiç bir zaman vazgeçemiyeceği bir olgu.

....bu reklamlar eskiden beri vardı acaba bir sorun mu var benim bilgisayarda yavaşlama olmuyor.
    yanlızca kenarda çıkması mesajları kısıtlıyor hepsi bu...sonuçta eskiden beridir bu böyle.

quote:

Yani üyelikler paralı olsa da bilgisayarı 2 saatte bir kapatıp açmak zorunda kalmasak. Laptop kullanıyorum ve bilgisayar 2 saatte bir aşırı yavaşlıyor kapatıp açıyorum. Valla bu iş çok ilerledi bence. Aşırı reklam var firefox ta ne kadar engellesek te bilgisayar patlıyacak birgün.

Saygılar.

yok be serkesim valla laptop 512 ram 1.73 işlemci 60 gb hdd var ya. Valla son zaman iyice coştu, ilk geldiimde böyle deildi. Hepsini engelledim zaten, bi de laptop yanacak valla

• hocam bu konu ile ilgili üst yönetime bir mesaj attım
    bakalım ne yorum gelecek.
  • quote:

hocam bu konu ile ilgili üst yönetime bir mesaj attım

Valla o yönetim mesajlarını çok biliyorum ben. Hiç birinden bişi çıkmıyor.

Eğer çıkarsa birde konu dışına el atıversinler...

• başka ne yapabilirim??? burda devrim yapacak halim yok.
    oldu yada olmadı sonuçta onlarda kendilerince birşey düşüneceklerdir yada düşünüyorlardır.

quote:

quote:

• quote:

başka ne yapabilirim??? burda devrim yapacak halim yok.
    oldu yada olmadı sonuçta onlarda kendilerince birşey düşüneceklerdir yada düşünüyorlardır.

quote:

quote:

Neyse Speed-Step geldi bi el atar sanırım şimdi

• birileri ilgilendiğine göre
    demekki fazlada ümitsiz vaka değilmiş.

quote:

quote:

quote:

quote:

• quote:

birileri ilgilendiğine göre
    demekki fazlada ümitsiz vaka değilmiş.

quote:

quote:

quote:

quote:

Aslında hazır bulmuşken konu dışını da söylesem mi

Yani artık ısrarlara dayanamadılar sanırım arada geseler ya böyle içimizi döküyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ömer
    Aslında güncel bir karşılaştırma konusu oluşturulabilir.
    Bundan sonra açılacak olan konular ise oraya yönlendirilebilir.

Daha evvel ki konular vardı ama motorlarda değişiklik olduğu için yeniden değerlendirilse daha sağlıklı olur.

İyi Forumlar...

http://forum.donanimhaber.com/m_13374216/tm.htm
  • Yarışmaların, fotoğraf ve video paylaşımlarının yapılabileceği yeni bir alt başlık oluşturulmasını talep ediyorum.

Sadece fotoğraflardan oluşan konulardan rahatsızlık hissediyorum.
    İçerisinde herhangi bir yorum bulunmadan sadece fotoğraf uzantılarının verilmesini doğru bulmuyorum. Bunun çeşitli yaptırım ve cezalar ile engellenebileceğini düşünmüyorum.

Videoların ise bir üst konuda sınırlandırılmasını engelleyici bir yapılaşma olarak düşünüyorum.

Ne yapabiliriz?

Yeni bir alt bölüm oluşturabiliriz.
    Burada mesaj sayımı yapılmayabilir. Böylece stres atmak isteyen, dinlenmek isteyen, hoş vakit geçirmek isteyen, gülmek ve de ilginç gelişmelerden haberdar olmak isteyen, öncelikli hedefi salt bilgi alışverişi olmayan arkadaşların otomobil dünyası ile ilgili muhtelif paylaşımlarını sunacakları bir platform oluşturulabilir.

Böylece yeni araçlar, yeni araçların yeni fotoğrafları, ilginç video görüntüleri bu yeni bölümde sunulabilir.

Yarışma konularında gayriihtiyarî sohbet içerikli mesajlar atılmaktadır.
    Söz ettiğim olay yukarıdaki fotoğraf içerikli konularda da görülmektedir. Bu tür aktiviteler de yeni alt başlığa yönlendirilirse sanırım daha muntazam olacaktır.

En son olarak da yanlış yere açılan konular ilgili alt bölüme taşınacağından gerekli mesaj sayısı düşümü ilk genel bakımda gerçekleşir.

Bunlar sadece benim önerilerimdir. Konuyu okuyan arkadaşlar elbette ki aksi yönde önerilerde bulunabilirler.

Değerlendirirseniz sevinirim.

Selam ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 7 Nisan 2007; 16:39:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ömer
    Yarışmaların, fotoğraf ve video paylaşımlarının yapılabileceği yeni bir alt başlık oluşturulmasını talep ediyorum.

Sadece fotoğraflardan oluşan konulardan rahatsızlık hissediyorum.
    İçerisinde herhangi bir yorum bulunmadan sadece fotoğraf uzantılarının verilmesini doğru bulmuyorum. Bunun çeşitli yaptırım ve cezalar ile engellenebileceğini düşünmüyorum.

Videoların ise bir üst konuda sınırlandırılmasını engelleyici bir yapılaşma olarak düşünüyorum.

Ne yapabiliriz?

Yeni bir alt bölüm oluşturabiliriz.
    Burada mesaj sayımı yapılmayabilir. Böylece stres atmak isteyen, dinlenmek isteyen, hoş vakit geçirmek isteyen, gülmek ve de ilginç gelişmelerden haberdar olmak isteyen, öncelikli hedefi salt bilgi alışverişi olmayan arkadaşların otomobil dünyası ile ilgili muhtelif paylaşımlarını sunacakları bir platform oluşturulabilir.

Böylece yeni araçlar, yeni araçların yeni fotoğrafları, ilginç video görüntüleri bu yeni bölümde sunulabilir.

Yarışma konularında gayriihtiyarî sohbet içerikli mesajlar atılmaktadır.
    Söz ettiğim olay yukarıdaki fotoğraf içerikli konularda da görülmektedir. Bu tür aktiviteler de yeni alt başlığa yönlendirilirse sanırım daha muntazam olacaktır.

En son olarak da yanlış yere açılan konular ilgili alt bölüme taşınacağından gerekli mesaj sayısı düşümü ilk genel bakımda gerçekleşir.

Bunlar sadece benim önerilerimdir. Konuyu okuyan arkadaşlar elbette ki aksi yönde önerilerde bulunabilirler.

Değerlendirirseniz sevinirim.

Selam ile...

Buna binaen;

http://forum.donanimhaber.com/m_13406953/tm.htm

2 tane uzantı, 18 tane fotoğraf, 3 tane simgeye dayanan bir de “Artık konsept değil... Resmi haliyle M3” başlığı bulunan bir konu.

• Ömer;

Aksini düşünen arkadaşlar olabilir demişsin. Haklısın çünkü zaten forumun seviyesi gitgide düşüyor. Ve bununla birlikte önemli ve ciddi paylaşımları bulmakta güçlük çekiyoruz.

Videoların üst konuda sınırlandırılmasını engelleyici olarak düşünüyorum demişsin. Peki üst konuda toplanmasa da herkes video atsa forumun hali ne olur sana soruyorum. Ha diyeceksin ki başka bölüm açsınlar. Olmaz bunu açmazlar. Zaten gelen videoların hepsi youtube den geliyor. İsteyen girer bakar. Önemli olan bizim içni diğer paylaşımlar.

Fotoğraf konusuna gelince;

Sonuçta paylaşım yaptığımız yer bir otomobil forumu ve görsel konular elbet ki olmak zorunda. Görsel olması için de mutlaka fotoğraflar olmak zorunda. Fotoğraflarını küçük imageler halinde koyma sınıtrı getirilebilir. Tamam haklısın sayfayı bir açıyoruz 50 tane foto birden kota yiyiyor. Gereksiz fotoğraf koyan çok fakat bununla ilgili fotoğrafları küçük imageler şeklinde konulması sadece fotoğrafın üzerine gelince tıklanınca açılması sağlanabilir. Böyle olursa kimse de şikayet etmez.

Yarışma konusuna gelince;

Forumu bir araya toplayıp eğlenceli bişiler yapmak istedik. Eğer bu sorun olduysa yarışma kousu silinebilir. Mesaj sayıdının artıp artmaması önemli değil bizler için. Gerekli paylaşımlarımızı zaten yapıyorum. 1000 olmuş 10000 olmuş mesaj sayısı önemlil değil. Eğer bu göze battıysa cidden yarışma konusu silinebilir. Yani forumda birliği bütünlüğü sağlamak için neler yapılmalı almıyor kafam. Ne yapsan suç oluyor.

Ben istersen forumdaki gereksiz kişileri sana sayabilirim ama bunu yapamam.

Eğer yarışma konusu ciddi anlamda rahatsızlık yarattıysa başka yerlere taşınmasına gerek yok silin gitsin...

• Ben kendimi daha iyi izah edebilmek için benim önerimden hareketle ithaf ettiğiniz bölümleri cevaplamak istiyorum;

Yeni bir alt bölüm daha eklenirse ve de orada mesaj sayımı yapılmazsa amaç araç ilişkisinin daha sıhhatli anlaşılabileceğini düşünüyorum.

Kimseyi zan altına bırakmıyorum. Böylece post kasmak isteyen zihniyet ile gerçekten buraya gönül veren zihniyetin ayrımı çok daha kolay yapılabilecektir bunu belirtmek istiyorum. İnanın ki bu tür konularda da azalma olacaktır.

Söz ettiğim bu yeni alt bölümde Motorlu Araçlar Dünyası ile ilgili her türlü muhtelif paylaşım yapılabilir.

Fotoğraflar için bir alt bölüm, videolar için bir alt bölüm açılmasını önermemiştim. Diğer her şey bölümünden daha farklı ama salt amacı bilgi paylaşımı olmayan aktarımların sunulduğu bir alt bölümdü sadece tasavvur ettiğim.

Fotoğraf konusunda ise evveliyatında forumda fotoğrafların azami ölçüleri ile ilgili genel bir kural bulunuyordu. Bunu görevli arkadaşlarımız da anımsayabilirler. Daha sonra geliştirilen yöntemler ile programcı arkadaşlar bir üst sınır standardı getirdiler. Ne kadar büyük bir fotoğraf eklenecek olunursa olunsun görünebileceği en büyük ölçüler şu an itibari ile sabittir.

Burada 20 tane fotoğraf eklenerek açılan konular gündeme gelir ki buna da engel olmak sanırım mümkün olmayacaktır.

Videolar ise üzerinde konuşulmak üzere ekleniyor. Eğer dediğim gibi bir alt bölüm oluşturursa orada videolar için birer konu açılabilir. İnsanlar düşündüklerini yazabilirler. İç içe olmaz. O haldeyse şu an niçin videolar üst konuda toplanırken fotoğraf içerikli konulara izin veriliyor sorusunu sormamız gerekiyor.

Yarışma hususunda ise size ya da güzelliklere vesile olmak amacıyla yaptığınız, öncülüğünü üstlendiğiniz oluşuma karşı bir antipatim ya da eleştirim yoktur.

Sadece bu tür konular sohbet içermektedir. Bu da gayet doğaldır. Bu mesajları şikâyet edebilmek mümkün değildir. Yönetici arkadaşlar da silmek istemezler. Çünkü hemen yanlış anlaşılırlar. Dediğim gibi farklı bir alt bölümde farklı bir yapısallaşma içerisinde bulunursa daha güzel olur. Bu gibi alınganlıkların önü de alınmış olunur.

Bunlar sadece benim bireysel görüşlerimdir.
    Değerlendirme, gerek görülürse üst yönetime bu şekilde bir talepte bulunma görevli arkadaşların inisiyatifine kalmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 7 Nisan 2007; 17:22:11 >

• Öncelikle fotoğraf konusundaki konulara dikkat edildiği üzere bende karşı çıktım. Fazla değil dün açılan amg mi cls mi gibi abuk bir konu vardı. Bu konuya bi gireyim dedim abartmıyorum 30 tane fotoğraf açılmaya başladı. O konuya yaptığım yorumu okursanız bu tip konularda hasaas olduğumu görürsünüz. Gelelim sizin konunuza madem öneri dediniz, sizin bu önerinize bende birşey ekliyeyim. Madem ciddi önlemler alınması gerekiyor,

Bu yazdığımı kimse üstüne alınmasın. Cebinde 1 ytl parası olmayan bir adam sadece konu açma amaçlı;

100000 ytl ye ne alırım?
    amg mi ferrari mi?
    dayım 2007 mustang aldı
    250000 Euro luk araba.
    Gallardoya bakın mutlaka

gibi gibi....

konular direkt silinsin. Madem önlem alınmak isteniyor. Öncelikle bu konular silinmeli. Buna ilave olarak yöneticilere direkt banlama yetkisi verilmeli ve yönetici konuya anında müdahele edebilmelidir bu konuda. Yazdığınız örnekler gibi yüzlerce konu var. Silinmesi gereken o kadar konu varki... Burası bir otomobil bölümüyse ayrı bir bölüm açılmamalıdır zaten yeteri kadar bölüm açılmıştır. Video üst konusu var zaten herkes kuralları okuduğuna göre video ile ilgili açılan mesajlar kilitlenmeden direkt silinmelidir. İllaki fotoğraf ile ilgili bir konu açılacaksa ya az önce de dediğim gibi fotoğraflar ufak image şeklinde açılmalı isteyenler fotoğrafın büyük halini görmeli ya da fotoğrafa pikel sınırı getirilmelidir ve konu başına fotoğraf sınırı getirilmelidir yada sadece konuyu açan arkadaş fotoğraf koyabilmelidir...

Bunların dışında;

Otomobil bölümünde arasıra yapılan sohbet amaçlı konular elbette olacaktır. eğer burada HER ZAMAN ciddi konular yazılacaksa silinecek okadar çok konu var ki. Ayrıca yöneticilerde dahil olmak üzere onlar bile ortamı şenlendirme amaçlı mesajlar yazıyor. Zaten arada sırada yapılmayan şamatalar olmazsa forumda kimse kalmaz.

Mesela bugün bir arkadaşı şikayet ettim. İsmi lazım değil fakat arkadaşı uzun süredir takip ediyorum. Foruma sadece girmek için girilmemeli ve üyelerde takip edilmelidir. Bugün şikayet ettiğim arkadaş her ama her mesajında 15 karakteri geçmeyen mesajlar atıyor ve arkadaş bu şekilde 800 mesaja kadar gelmiş. Dikkat ediyorum ya araba aldım konusuna hayırlı olsun ya da otomobil karşılaştırmasına şunu al diye yorumlar yapıyor. Hiçbir fikir beyan etmiyor. Bu sadece bir örneği.

Sonuç olarak burada sohbet amaçlı konuşmalar yapılmaz ise forumdaki üye sayısının belirgin sayıda düşeceği ortadadır. Gerekirse düşsün ama daima ciddi konular konuşuılacaksa o zaman buraya otomobil mühendisler, ustalar vb. insanlar gelsin. Geçenlerde konu dışında aynı konuyu tartışmıştık ve hiçbir sonuç alamadık...

Yani foruma ciddi anlamda el atılması gerekiyor. Böyle gelmiş böyle gider mantığının kalkması lazım artık...

SAYGILAR.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.