Şikâyet konusunda en azından ben elimden geleni yapıyorum.
Görevli arkadaşlar bu gibi durumlarda üst yönetime sadece talepte bulunabiliyorlar. Onlara uzaklaştırmayı gerçekleştirebilme yetkisi verilmesi üst yönetime yapılabilecek bir öneri olarak değerlendirebilir.
Ayrı bir bölüm açılmayacak. Sadece bir alt bölüm daha oluşturulacak. Bunun örnekleri forumda zaten var. Yukarıda da uzantılarını vererek bunu somutlaştırdığımı düşünüyorum.
Mesajlarda fotoğraf paylaşmak farklı bir olgudur sadece fotoğraflardan oluşan konular açmak farklı bir olgudur. Bir konu içerisindeki yer alan fotoğraflar ve de sayısı değildir burada ifade etmek istediğim. Fotoğraf sayısı da ölçüt değildir.
"şahin görünümlü pejo" konusu buna bir örnektir. Sadece bir tane fotoğraf içermektedir.
Kaldı ki tek bir fotoğrafla çok daha farklı bir içerikte konu da açılabilir. Önemli olan mahiyetidir.
Sohbet içerikli konuşmalara elbette ki göz yumulacaktır. Nihayetinde insan iletişiminde bu olağan bir durumdur. Aksini kimse talep edemez ki. Burada yine bir ayrım gerekiyor ki o da gereksiz mesaj değeri kazanan sohbet içeriğinin önünün alınmasıdır.
Selam ile...
Zaten geçen gün konu dışı konusunda yazmaktan elim yorulmuştu. Ama bir sonuç alınamaması insanı üzüyor. El atılması gereken o kadar çok konu var ki... Neyse konuşacaklarım bu kadar. Karar yönetimindir. Ama bilinmelidir ki 3.5 aylık üye olarak ben de elimden geleni yapıyorum ve bundan da gurur duyuyorum...
değerli arkadaşlarım...
Konu kilitleme konusunda çok seçici olmak zorundayız sonuçta burası büyük bir paylaşım alanı..mesela, kimi zaman çok gereksiz bir konuyu bile iyi bir paylaşım safına çekildi diye kilitlemediğimiz oluyor vede tam tersi durumda önceden çok yapıcı olup sonradan toparlanamayan konularıda silmek/kilitlemek zorunda kaldığımız oluyor. yani bu işdede kriterlerimiz var. olmakta zorunda.
fotolarımızı paylaşacağımız iki adet topiğimiz var aslında...(kısayollara bakılırsa...)
Aksini iddia etmedim zaten. Sadece Ömer arkadaşımızın yaptıklarınaydı yorumum. Ama şu bilinmelidir ki aşırı yüksek fiyatlı araçlar için açılan konulara bir önlem alınmalıdır. Bu konular gereksiz oluyor, ve aşırı derecede kota yemesinin yanında bilgisayarı zorluyorlar... Bana kalırsa ciddi anlamda çalışılıp önceden açılmış konuların tekrar tekrar açılmışları ve belirttiğim yüksek fiyatlı araçların gereksiz konuları kilitlenmeli/silinmelidir BENCE...
Herkese iyi paylaşımlar. Saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: serkes
değerli arkadaşlarım...
Konu kilitleme konusunda çok seçici olmak zorundayız sonuçta burası büyük bir paylaşım alanı..mesela, kimi zaman çok gereksiz bir konuyu bile iyi bir paylaşım safına çekildi diye kilitlemediğimiz oluyor vede tam tersi durumda önceden çok yapıcı olup sonradan toparlanamayan konularıda silmek/kilitlemek zorunda kaldığımız oluyor. yani bu işdede kriterlerimiz var. olmakta zorunda.
fotolarımızı paylaşacağımız iki adet topiğimiz var aslında...(kısayollara bakılırsa...)
Böyle bir yaptırım var mı? Kısa yollarda var ama kurallarda maalesef yok. Fotoğraf menşeli konuları şikâyet edebilir miyim? Ya da bunun uygulama, yürütme durumu nasıldır?
yazdığım mesajda kimseye atıfda bulunmadım yanlızca durumu özetledim...
ayrıca şöyle bir kıssas yok "aşırı yüksek fiyatlı araçlar için açılan konulara bir önlem alınmalıdır. " konunu içeriğine bakmadan bunu diyemeyiz. ama genelinde kilit gerekir diyorsanız yinede bakmak lazım derim.
quote:
Orjinalden alıntı: Yarbay
@serkes
Aksini iddia etmedim zaten. Sadece Ömer arkadaşımızın yaptıklarınaydı yorumum. Ama şu bilinmelidir ki aşırı yüksek fiyatlı araçlar için açılan konulara bir önlem alınmalıdır. Bu konular gereksiz oluyor, ve aşırı derecede kota yemesinin yanında bilgisayarı zorluyorlar... Bana kalırsa ciddi anlamda çalışılıp önceden açılmış konuların tekrar tekrar açılmışları ve belirttiğim yüksek fiyatlı araçların gereksiz konuları kilitlenmeli/silinmelidir BENCE...
Herkese iyi paylaşımlar. Saygılar...
Ömer
Anladığım kadarıyla serkesin linkini verdiği konular genel fotğraflar olarak değerlendirilmiş. Yani şimdi ben konu açıcam diyelim. Açtığım konuyla ilgili koyacağım fotoğrafı engelleyemezler ki... Yani şimdi ben konuyu açıp fotoğrafı o konuya koydum oraya bakın diyemem. Yani açtığım konuyla ilgili fotoğrafı koyma özgürlüğüm var. Fakat sadece fotoğraf koymak için açılmış bir konunun geçerliliği yok. Fakat sadece fotoğraf koymak için açılmış onlarca konu var, bunların kilitlenmesi lazım sanırım. Yani ben hemen ilk bulduğum aracın fotoğrafını koyarak bir konu açarsam kilitlenir anladığım kadarıyla ama açtığım konuya eğer fotoğrafla anlatmam gerekirse bunu koyabilirim.
evet şikayet edebilirsiniz.. bazen kilitliyoruzda. ama yetişemeyip paylaşım hat safaya çıkınca bazen müdahale etmiyoruz. bu konuda bir üst konu olmalı bence....(ve galiba sizcede)
quote:
Orjinalden alıntı: Ömer
quote:
Orjinalden alıntı: serkes
değerli arkadaşlarım...
Böyle bir yaptırım var mı? Kısa yollarda var ama kurallarda maalesef yok. Fotoğraf menşeli konuları şikâyet edebilir miyim? Ya da bunun uygulama, yürütme durumu nasıldır?
@Yarbay, Mesajlarda fotoğraf paylaşmak farklı bir olgudur sadece fotoğraflardan oluşan konular açmak farklı bir olgudur. Bir konu içerisindeki yer alan fotoğraflar ve de sayısı değildir burada ifade etmek istediğim. Fotoğraf sayısı da ölçüt değildir.
Bunu yukarıda izah etmiştim. Önemli olan mahiyetidir, hizmet ettiği amaçtır. Yoksa fotoğrafı yasaklayan yok ki.
@serkes, son açıklamanız yeterli olmuştur. Bundan sonra şikâyet edeceğim.
İyi Akşamlar.
@serkes
Mesela ses sistemiyle ilgili bir konumuz var genel olarak. Ama önüne gelen
Bu anfi buna uyarmı gümbür gümbür ses sistemi Hangi bası almalıyım anfi çıkışları kurtarır mı pioneer mi sony mi hangi kabin kicker 120 rms kaç watta yanar
gibi veya
20 ytl ye kaç km giderim 450 km yi 65 ytl mazot ile gittim 1100 km de ne yakar ford focus 100 km de ne yakar 50 ytllik tüple opel corsa ile ne kadar giderim
gibi veya
kim suçlu arkadan çarptım yardım
gibi konular açılıyor bunlar yerine;
TÜM SES SİSTEMLERİ (bu zaten var sanırım diğer açılan konulara müdahele edilmeli)
GENEL YAKIT SORULARI
TRAFİK KAZALARI GENEL SORUNLARI
konuları gibi genel başlık yapsak ta herkes bir başlık altında toplansa daha iyi olmaz mı???
Bu başlıklar açılırsa sanırım herkes bir arada toplanmış olur ve konu kirliliği ortadan kalmkmaz mı. O zaman forumda yavaş yavaş toparlanmaya başlamaz mı? Bence artık en çok sorulan sorularla ilgili konular genelleştirilip tek başlık altında toplanmalı...
vb...o kadar çok alt başlık açılabilirki bunları bizde çok düşündük ama sonunda fazla alt başlık pek doğru olmayacağı kanısına vardık.
quote:
Orjinalden alıntı: Yarbay
@serkes
Mesela ses sistemiyle ilgili bir konumuz var genel olarak. Ama önüne gelen
Bu anfi buna uyarmı gümbür gümbür ses sistemi Hangi bası almalıyım anfi çıkışları kurtarır mı pioneer mi sony mi hangi kabin kicker 120 rms kaç watta yanar
gibi veya
20 ytl ye kaç km giderim 450 km yi 65 ytl mazot ile gittim 1100 km de ne yakar ford focus 100 km de ne yakar 50 ytllik tüple opel corsa ile ne kadar giderim
gibi veya
kim suçlu arkadan çarptım yardım
gibi konular açılıyor bunlar yerine;
TÜM SES SİSTEMLERİ (bu zaten var sanırım diğer açılan konulara müdahele edilmeli)
GENEL YAKIT SORULARI
TRAFİK KAZALARI GENEL SORUNLARI
konuları gibi genel başlık yapsak ta herkes bir başlık altında toplansa daha iyi olmaz mı???
Bu başlıklar açılırsa sanırım herkes bir arada toplanmış olur ve konu kirliliği ortadan kalmkmaz mı. O zaman forumda yavaş yavaş toparlanmaya başlamaz mı? Bence artık en çok sorulan sorularla ilgili konular genelleştirilip tek başlık altında toplanmalı...
Üstadım, bence çözüm değil. Ama öyle yapalım diyorsanız ona da hay hay.
@serkes
Hayırlı günler,
POPÜLER KONULAR isimli bir bölüm oluşturulsa da konu belli bir mesajı aldıktan sonra bu bölüme taşınsa sizce de uygun olmaz mı?
Mesela;
Çok konu görüyorum 2000 cevap almış 1000 cevap almış. Mesela konu 500 mesaj aldıktan sonra POPÜLER KONULAR veya sizin belirleyeceğiniz bir isim altında toplansa sizce nasıl olur???
bence, işte dh otomobil bölümü.
aslında hiç bir bölümde bu kadar aktif ve düzenli çalışan modlar yok keşke her bölüm otomobil bölümü gibi olsa.
şöyleki;
1. tüm konuları bölümleyerek alt konuları nerdeyse tek tek ayırıp yeni konu başlıkları açtılar ve yeni başlıklar altına attılar 2. bununla yetinmeyip markalar ve diğer otomobiller bölümünü hatta motosiklet bölümünü açtılar 3. kısayolları oluşturup gereksiz konu açılmamması için elinden geleni yaptılar 4. otomobil bölümü için en gerekli kuralları koydular. ve belli bir saygı çerçevesinde bunu idame ettirdiler 5. aramızdan biri olup bizimle yazıştılar. ve bilgilerini aktardılar. 6. ankettler ve güzel yarışmalar düzenlediler. 7. gerektiğinde bize pm atın deyip en azından diğer modların yapmadığı yakın ilgiyi gösterdiler. 8. banlanmış üyelere her ne kadar gereksizde görülse geri gelmelerine ön ayak oldular yani genelin ricasını kırmadılar. bunların arasında kimler yokki. gkhn_ M.C.K. vs. 9. hangi bölümün kendine ait modu varki. hemde yaşca büyük saygın. 10. ben bu bölümün modlarıyla gurur duyuyorum çünkü bunu anlamak için diğer bölümlerde az çok yazışında görün . kim kime dum duma. ben bir forumda böyle sıcaklık beklerdim buldum ve elimden geldiğincede bu sıcaklıktan dolayı bu forumda bulunacam. ama buna rağmen beğenmeyen varsa bence diğer forumlara kaymaya başlasın
beğenmemenin ötesi nankörlüktür derim. ve tüm dh otomobil forum ahalisine saygılarımı sunarım.
***bu arada bir şey daha ilave etmek istiyorum. hiç bir zaman mod lardan topik bekciliği beklemeyin çünkü forumun genelinden sorumlular vede bu forum şikayet butonuyla işler bir düzeni vardır. Eğer yazılanlarla biraz daha ilgileniyorlarsa bilinki bu bizim şansımızdır. lütfen olaylara bakış açımızı dar tutmayalım. (bu arada fanatikler için söylenecek fazla bir şey yok. )
içinden geldi yazdım.
quote:
Orjinalden alıntı: abbess ...
Sizin bu mutluluğunuzu paylaştığın gibi bizlerde sorun ve önerilerimizi paylaşıyoruz. Modları anlamak için diğer bölümlerdeki modlarla yazışmaya gerek olmadığı gibi, buna kimsenin tenezzül edeceğini düşünmüyorum. Pardon ama yazdığınız DİĞER FORUMLARA KAYMAYA BAŞLASIN sözü yazdığınız cümleye yakışmamış... Herkes burada sorununu ve önerisini kurallar dahilinde yazmakta özgürdür. Eğer konuşmayı önerisi olan arkadaşlara İSYAN ediyorlar diye yazdıysanız gereksiz bir konuşma olmuş. Ki anladığım kadarıyla beğenmeyenler var dediğinize göre o insanlara yazdınız. Ama mutluluk anlamında yazdıysanız diyecek birşey yok. O zaman da ya BEĞENMEYENLER ve FORUMA KAYMA sözlerini çıkarıp editlemenizi rica ederim. Yazdıklarınız modlara ise lütfen sadece O'nlara hitafen yazınız. Aksi takdirde yazdıklarınız üyeleri daha çok fişekleyecektir.
Saygılarımla...
sigorta konusunun üst konu olması taraftarıyım.. çünkü hergün kullanıcılar bu konu ile ilgili olarak bir kez daha konu açıyorlar...
şöyle bir düşününce sana hak vermemek imkansız ben bu bölümün daha üstlerde hatta bu forumdan ayrı bir şekilde olmasını isterdim. gerçekten en kaliteli paylaşımın yapıldığı otomobil forumu bu.
quote:
Orjinalden alıntı: abbess
bence, işte dh otomobil bölümü.
aslında hiç bir bölümde bu kadar aktif ve düzenli çalışan modlar yok keşke her bölüm otomobil bölümü gibi olsa.
şöyleki;
1. tüm konuları bölümleyerek alt konuları nerdeyse tek tek ayırıp yeni konu başlıkları açtılar ve yeni başlıklar altına attılar 2. bununla yetinmeyip markalar ve diğer otomobiller bölümünü hatta motosiklet bölümünü açtılar 3. kısayolları oluşturup gereksiz konu açılmamması için elinden geleni yaptılar 4. otomobil bölümü için en gerekli kuralları koydular. ve belli bir saygı çerçevesinde bunu idame ettirdiler 5. aramızdan biri olup bizimle yazıştılar. ve bilgilerini aktardılar. 6. ankettler ve güzel yarışmalar düzenlediler. 7. gerektiğinde bize pm atın deyip en azından diğer modların yapmadığı yakın ilgiyi gösterdiler. 8. banlanmış üyelere her ne kadar gereksizde görülse geri gelmelerine ön ayak oldular yani genelin ricasını kırmadılar. bunların arasında kimler yokki. gkhn_ M.C.K. vs. 9. hangi bölümün kendine ait modu varki. hemde yaşca büyük saygın. 10. ben bu bölümün modlarıyla gurur duyuyorum çünkü bunu anlamak için diğer bölümlerde az çok yazışında görün . kim kime dum duma. ben bir forumda böyle sıcaklık beklerdim buldum ve elimden geldiğincede bu sıcaklıktan dolayı bu forumda bulunacam. ama buna rağmen beğenmeyen varsa bence diğer forumlara kaymaya başlasın
beğenmemenin ötesi nankörlüktür derim. ve tüm dh otomobil forum ahalisine saygılarımı sunarım.
***bu arada bir şey daha ilave etmek istiyorum. hiç bir zaman mod lardan topik bekciliği beklemeyin çünkü forumun genelinden sorumlular vede bu forum şikayet butonuyla işler bir düzeni vardır. Eğer yazılanlarla biraz daha ilgileniyorlarsa bilinki bu bizim şansımızdır. lütfen olaylara bakış açımızı dar tutmayalım. (bu arada fanatikler için söylenecek fazla bir şey yok. )
içinden geldi yazdım.
bu chip uygulamasıyla ilğili bir konu vardı. kemal abi dedik uyarıyı aldık. bu nedir?anlamıyorum. maliye bakanlığının getireceği uygulamada tarım ve köy işleri bakanının ismini mi zikredecez?
sonunda bende size bir uyarı verecem şaşırıp kalacaksınız.
kimin uyarı verdiğini biliyormuş gibi konuşuyorsun. o kişiyi biliyorsanda özelden ulaşsan daha doğru olmazmıydı
bide milleti şaşırt bakalım bizde görelim
quote:
Orjinalden alıntı: ricardozonta
bu chip uygulamasıyla ilğili bir konu vardı. kemal abi dedik uyarıyı aldık. bu nedir?anlamıyorum. maliye bakanlığının getireceği uygulamada tarım ve köy işleri bakanının ismini mi zikredecez?
sonunda bende size bir uyarı verecem şaşırıp kalacaksınız.