Dh şifrenizle dh'ye bağlı mail'inizin şifrenizi aynı yapmayın (10. sayfa)
-
-
-
Sayın powerstorm ben tek bir şey sormak istiyorum.
Diyelim 3 tane hesabımız var, bu siteye iki tanesini kullanarak aynı ip ile giriş yaptık ama aradan 1 gün geçmiş olsun diyelim, hatta üçüncüsü ile 1 hafta sonra girdik, forumun bunu tespit etme mekanizması var mı?
Ben bu forumda bazı yandaşların ceza alıp alıp benzer yazı stiliyle gelip yine yorum yaptıklarını az çok algılıyorum çünkü kiminin üslupları zamanla aklımızda yer ediyor mesela.
Bunun denetleme mekanizması nasıl oluyor forumda? -
niye yaptınız?quote:
Orijinalden alıntı: powerstormOnu yapan bendim o değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dh telefon uygulamasını sildim her ihtimale karşı
Silmene gerek yok. Yakın bir zamanda telefonun üyeliğinin anahtarı olacak.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Aynı ip üzerinden girdiğinde tabi ki tespit edilebiliyor. Ancak sizin dediğiniz gibi mesajın tarzından ya da başka bir kaç kriterden de tespit edilebildiği oluyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Olayın detayına bakamadım. Captcha yoktu eklenmesi iyi olmuş. Adam selenium ya da jmeter gibi bir program ile bruteforce kullanarak şifrelere erişmiş gibi gözüküyor. Otp gibi bir sistem ile tek seferlik şifre değişimi gelmesi gerek. Bir de 2fa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 9 Nisan 2020; 10:3:4 > -
quote:
Orijinalden alıntı: BekirHan
Ayrıca bir konu başlığını kapatırken kapatma nedeni konu başlığının açılma sebebi ile aynı olan ve bunu idrak edemeyen adminleriniz mevcut.
Kel alaka adamın birisinden küfür yemem dolayısıyla başlık açtım ama başlık küfür içeriyor diye sormadan, sorgulamadan kapatmış konuyu pek saygı değer admininiz.
Yahu konunun açılma sebebi zaten nasıl oluyor da bu kadar kolay küfür yiyebiliyoruz, forumun sağı solu reklamla doldurulurken yıldan yıla bir altyapı çalışması yapılıp kelime süzgüsü konulmaması trajikomik cidden.
İnsanda azıcık mantık olur önce!Bu tarz sorunlar için konu değil forum destek kısmına form açmalısınız. Küfürü şikayet etmek için küfürü içeren başlık açılması zaten garip.
İnternet aleminde küfürü nasıl yediğinizi benim size anlatmam garip olur. Sanal alemin nasıl bir yer olduğunu eminim benim kadar biliyorsunuzdur. Ayrıca bu tarz ortamlarda karşılaşılan küfürlerin ciddiye alınması bence komik. Adı üstünde sanal alem.
Forum alt yapısında kelime filtresi var ama kullanmıyoruz. Edilen küfür filtreye takılırsa ona ceza verme işlemleri uzuyor. Daha sonra üyelerimiz bu adam bana ne dedi diye bize sorup duracaklar. Bu şekilde olması ceza verme konusunda daha verimli. Sizde küfürleri kafasına takmayın.
-
sms onay yapında uygulamanın içine koymayın lütfen yada opsiyonlu olsunquote:
Orijinalden alıntı: powerstorm
Silmene gerek yok. Yakın bir zamanda telefonun üyeliğinin anahtarı olacak. -
quote:
Cezalarınıza destek üzerinden itiraz edebilirsiniz. Yanlışlık varsa düzeltiriz problem değil.
quote:
Her üyenin bir konusu var her gün nir konuda üyeyle ilgili dedikodu yapıyoruz. Ortam fena
Bir üyenin ismi toplantı odasında geçiyorsa ya kural ihlali vardır ya da üyenin bir isteği ya da sorunu vardır. Üyelerle ilgili dedikodu yapamayacak kadar yoğun oluyoruz zaten. Arkadaşlar sonuçta gönüllülerden oluşuyor. Gevezelikten daha önemli işlerimiz var.
Hele ki şu sıralar karantina sebebiyle yoğunluk çok. Günlük şikayet sayıları 400 ü geçti.
İnsanların çok bahsettiği ve hatta konu açarak şikayet ettiği destek formları bir kısır döngü yaratmıyor mu hocam bir üye atıyorum yaptırım alıyor, haksız buluyor, kabul etmiyor ya da beğenmiyor, haliyle desteğe dönüyor. O zaman şikayet trafiği tam çözümlenmeden bu trafiğin bir kısmı destek kısmına hareket ediyor ve bir yandan da yeni şikayetler gelmeye devam ediyor.
Nacizane fikrim desteğe dönüşleri minimize edecek bir ceza sistemi geliştirmesi yapmanız. Yoksa daimi yük altında özellikle de adminler (desteğe bakmadıkları için modlar değil) ezilir, daha kaotik bir ortam oluşur. Büyüyen yük itibariyle ister istemez adminin yargıları serileşmeye - isabetsizleşmeye başlar, bu da haliyle daha çok destek formu olarak döner.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hahahaahquote:
Orijinalden alıntı: Jeolog.Şu mesajı atarken hiç utanmadınız di mi ? kırgınım size.
Alıntıları Göster
Sizin işinize diyecek yok hocam masallahınız var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
hesabinizdaki bilgileri ifşa edecegim dedi bana. ben de et bakalım dedim. bir şey yapabilcek mi bakalım -
hocam aynısını bana da yazdı bu adam.quote:
Orijinalden alıntı: Hatsune Miku
hesabinizdaki bilgileri ifşa edecegim dedi bana. ben de et bakalım dedim. bir şey yapabilcek mi bakalım
hacklediği profil linki aha bu adamın.
https://forum.donanimhaber.com/profil/105144#!/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyinhayko cepkinci -- 9 Nisan 2020; 13:42:2 >
-
Ayni olunca nasil buluyorlar?
Çok enteresan. Şifreler plain_txt tutulmuyordur sanırım.
Ancak 2fa veya token auth gibi seçenekler gelmeli foruma.
Bir de sevgili @powerstorm. Naçizane bir önerim daha var; 6 ay yada 1 yıl inactive olan üyelikleri suspend edin bence.Bir uyarı mesajı gitsin girmezse hesabına tamamen silineceğini belirtin.
Ve lütfen, bir kez daha belirtmek istiyorum yeni üyelerin konu açmasına lütfen sınırlama getirin. -
aynı kişi hocam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
daha sitede kaç saat öncesinin konuları gözüküyor konu açıyoruz gözükmüyor saatler sonra gözüküyor ayların bug'ını bir çözemediler mesajı editliyorum gözükmüyor ya da 1-2 saat sonra gözüküyor hesapların güvenliğini mi sağlayacaklar ? -
Adam beni farklı farklı profilleri hackleyip attığı özel mesajlarla taciz edip duruyor.
Ne diyorsun ya? Gerçekten adın admin ama işlevin 0.
Kime laf anlatıyorsak!
Bu kafayla drvam et sen genç arkadaşım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X