Şimdi Ara

Dh şifrenizle dh'ye bağlı mail'inizin şifrenizi aynı yapmayın (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
3
Favori
16.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: baykus_reyis

Ben gayer de oldum, yetkililer kısmından birkaç kişiye de yazmama rağmen geri dönüş olmadı. Hatta sadece ben değil başka 1 2 kişi daha aynı onudan muzdarip oldu. Savcılığa şikayet de ettik ama sonuç yok. Hatta tarafınızdan bilgi bile talep ettim dosyaya eklemek için. Öyle olmadı demekle olmamış olmuyor.

Edit: gerekli adımlar atılmış çoktan.

Bilgiyi sizin değil sizin şikayetiniz sonucu savcılığın bizden istemesi gerekiyor.

• Para kasasıyla aynı şifre kullanıyorum. Hadi bakalım 💪

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şifrelerim aynı değil ama mail adresimin en üst hesabım olduğunu, onu alanın her şeyimi alabileceğini düşündüğümden kısa süre önce telefondan SMS şeklinde 2FA aktifleştirdim. En azından diğer sitelerde bir şey olursa hepsinin temeli mail bende olacaktır.

2FA önemli gerçekten mail gibi kritik yerlerde kullanmanızı öneririm.
  • Az önce canlı hack yaşandı üyelerin çoğu farkına varmadı

Francis beni hackleme knk. Şahit oldum cidden kötü bi durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda yönetimi çok darlıyorsunuz bence. 13 yıldır forumdayım. Daha hack mevzusu ilk defa görüyoruz (veya ben hatirlamiyorum). Geçen sürede hack yemeyen site kalmadi dünya'da. apple'den tut facebook'a kadar.

Din bölümü açılması taraftariyim. Powerstorm bahsettiğiniz o curcuna zaten bütün bölümlerde var. Bu mantıkla gidersek siyaset bölümünüde kapatin. Siyasethaber görmekten şikayetciyiz. Eğer bu forum çoğu dala açılıyorsa din'de olmali.

• Forumda şu an başka bir sıkıntı daha var, aşağı çekiyorum sayfa ikiden üçe geçmiyor, ikinci sayfa sayıklayıp duruyor mesela.

şöyle bir şey var siteye kayıt olurken pass generator en aşağı 10 haneli kompleks şifre üretsin.

şifreyi ali1234 yapanın hesabını deneme programıyla adam buluyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 8 Nisan 2020; 3:18:41 >
  • powerstorm kullanıcısına yanıt
    O değilde inanç bölümü açın.
  • Ayrıca son zamanlarda birbiri ile bağlantısı olduğunu düşündüğüm şüpheli hesaplar türedi. Bunlar genellikle "Anasayfa Haberleri" bölümünde yazıyorlar. Genelde aynı tarihlerde üye olmuşlar. Profil fotoğrafları bile birbirine çok benziyor. Özellikle belli bir yerden alınmış gibi.

Birkaç örnek hesap;

farukkartal1

https://forum.donanimhaber.com/profil/2883259#!/

denizyavuz1

https://forum.donanimhaber.com/profil/2880759#!/

iremyavz

https://forum.donanimhaber.com/profil/2871335#!/

anlkostu

https://forum.donanimhaber.com/profil/2880620#!/

hamdisoylu

https://forum.donanimhaber.com/profil/2880613#!/

ugurcabarli

https://forum.donanimhaber.com/profil/2880752#!/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 8 Nisan 2020; 3:30:58 >

• powerstorm kullanıcısına yanıt
    Ülke ve Dünya Gündemi bölümünde sanırım buradan daha büyük sıkıntılar var. Adam hakaretler ediyor, hiçbir şey olmuyor. Biz hakaretsiz karşılık verince ufak da olsa ceza alıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: powerstorm

Sadece burası için değil her yer için geçerli bir kuraldır. Farklı hesaplar için ayrı şifreler tercih edin. Gelen maillerdeki linklere dikkat edin.

Forumda ise şifrenizi güncel tutuyorsanız bir problem olmaz.

İki adımlı doğrulama sistemi gelsin köklü çözüm olur. Lütfen rica ediyorum yalvarırım iki adımlı doğrulama getirin. Farklı konumdan veya farklı tarayıcıdan giriş yapıldığında sms ile veya seçime bağlı olarak maile doğrulama kodu gönderilsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cobbler

Şifrelerim aynı değil ama mail adresimin en üst hesabım olduğunu, onu alanın her şeyimi alabileceğini düşündüğümden kısa süre önce telefondan SMS şeklinde 2FA aktifleştirdim. En azından diğer sitelerde bir şey olursa hepsinin temeli mail bende olacaktır.

2FA önemli gerçekten mail gibi kritik yerlerde kullanmanızı öneririm.
    Kesinlikle öyle hocam. Eskiden gereksiz görüyordum. Sadece güçlü şifre kullanırdım(büyük küçük harf, rakam ve özek karakter karışımı) ama yeterli olmuyor bazen.
    Bir ara ilginç bir şekilde Google hesabıma başkasının girdiğini farkettim. Tuhaf tuhaf +18 reklamlar çıkıyordu. Google hesabım sadece telefon ve bilgisayarımda girili olduğu için ve ben de öyle şeylere bakmadığım için(en azından normal sekmede, gizli sekmede gırla :d) böyle reklamlar çıkmaması gerekiyordu. Hemen Google hesabıma girip hangi cihazlarda açık olduğuna baktım. Yabancı bir telefonda hesabıma açıkmış. İşin kötü yanı Google hesabımda bütün şifrelerim kayıtlıydı.
    Önce hemen bütün şifrelerimi değiştirdim sonra destekleyen bütün sitelerde iki adımlı doğrulamayı açtım. Özellikle mail ve sosyal medya hesaplarımda. Zaten şöyle güzel bir yanı var bu cihazda bir daha sorma derseniz sürekli kod gelmesini beklemiyorsunuz.

• Donanımhaber hackleme hatta üye listesini çekme programı bile vardı 2002 yıllarında falan wordlist yükleyip üyelerin şifrelerini brute force atak yöntemi ile hackliyorlardı kişinin sql incj. yaptığını sanmıyorum o zaman herkesin şifrelerini almış olurdu büyük ihtimal wordlistler oluşturup brute force atack yapıyor forumunda deneme yanılma yönemi için basit şifreleri hackliyor ama aslında buna hiç gerek yok kısaca yazacağım bir kod ve subdomain ile donanım haber'de açtığım konuya yada açılmış bir konuya giren herkesin şifrelerini tek tek toplaya bilirim yöneticiler banlamazlar ise örnek olarak yapabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 8 Nisan 2020; 6:40:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

Benim anlamadığım adam benim şifreyi kabak gibi görebiliyor mu yani karşısında şifreleyip öyle tutmuyorlar mı sunucuda bu bilgileri
    Ya beyler neden şaşırıyorsunuz? Adamlar netflix kırıyor, twitter kırıyor vs vs.

Miyon mail ve pass ile tarama yapılıyor. İlla düşüyor bir iki hesap.

Bilip bilmeden güvenlik açığı demeyin yahu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 8 Nisan 2020; 6:55:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Ülke ve Dünya Gündemi bölümünde sanırım buradan daha büyük sıkıntılar var. Adam hakaretler ediyor, hiçbir şey olmuyor. Biz hakaretsiz karşılık verince ufak da olsa ceza alıyoruz.
    Aynen mesela ben kendi derdimi yazsam yönetimin verecek bir cevabı bile olamaz muhtemelen.

Beni sıkıldıkça 4 ay banlayan o yönetici kim çok merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerstorm

Bahsettiğinizi bir ara gündeme almıştık ancak editörle verimliliği konusunda sıkıntı vardı sanırım. Talebinizi tekrar iletirim.
    Editör'ü belki opensource başka bir editör ile replace edebilirsiniz. Buna engel bir şey olabileceğini sanmam.

Son olarak ciddi bir önerim daha var madem reply alıyoruz adminden;

Lütfen ama lütfen her hangi bir kullanıcı 100 ya da 200 mesaja kadar KONU AÇMA HAKKI OLMASIN.

Bir çok global forumda uygulanan bir kuralı buraya da uygulayın.

Konu dışı gibi çöplüğe dönen yerlerde goygoy'un önüne geçilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Çok haklısınız @powerstorm tek yetkili değil sanırım. Bunun için bir düzen de gelmiyor.

Özellikle mi yapıyorlar anlamıyorum. Misal bana da bir sürü hakaret içeren mesaj geliyor, şikayet etmeme rağmen cevabım düzgün olmasına rağmen 7 gün 30 gün aldığım bile oldu. ama adamın değil ceza alması mesajları bile duruyordu.

Yoğun itirazlarım ile mesajlar silindi. Başka bir admin/mod "hani nerede mesajlar" diye sorabildi.

Düzgün bir moderasyon ekibi yok maalesef.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Can sıkıntısından üye banlamışlığımız yok ama neden aldığınızı merak ettiğiniz bir ceza varsa söyleyin size bilgi vereyim.

• astegon kullanıcısına yanıt
    Sizden de kontrol için örnek mesaj linki ya da üye ismi rica ediyorum. Özel mesajla gönderebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Donanımhaber hackleme hatta üye listesini çekme programı bile vardı 2002 yıllarında falan wordlist yükleyip üyelerin şifrelerini brute force atak yöntemi ile hackliyorlardı kişinin sql incj. yaptığını sanmıyorum o zaman herkesin şifrelerini almış olurdu büyük ihtimal wordlistler oluşturup brute force atack yapıyor forumunda deneme yanılma yönemi için basit şifreleri hackliyor ama aslında buna hiç gerek yok kısaca yazacağım bir kod ve subdomain ile donanım haber'de açtığım konuya yada açılmış bir konuya giren herkesin şifrelerini tek tek toplaya bilirim yöneticiler banlamazlar ise örnek olarak yapabilirim
    Valla bu iş bu kadar kolaysa zaten izne gerek yok sanırım :). Deneme yaparsanız sonucu bilmek isterim.

• Şimdi onlar düşünsün 💪

Dh şifrenizle dh'ye bağlı mail'inizin şifrenizi aynı yapmayın

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.