Şimdi Ara

DH Simcity Hattı. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
3.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • simcity 3000i acayip oynardım. 4 bende takılıyor ya:/ hemde nedensiz. yani kasmaması lazım benim sistemimde. fear'ı her şey açıkken oynadım simcityi oynayamıyorumbunun yaması falan var mı?
  • arkadaşlar

2 milyon nüfusa ulaşanınız varmı

ben ulaştım

simcity 2 milyon
  • Uzun zamandır foruma giremiyordum.(İş, okul, hayat işte epey yoğundum anlayacağınız)."keskinbalta" 2 milyonu çok geçtim hatta kendi rekorumu kırmaya çalışıyorum (kırdımda) şu anda tek bir şehirde nüfusum yaklaşık 500.000 sağlıktan tutunda eğitime varana kadar herşey üst noktada...
    Bri kaç haritada çok sayıda şehri bir arada oynuyaorum artık hangisin de ne yaptığımı unutur oldum.Kafa dağıtmak için birebir oyun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: we[AGRA]

quote:

Orjinalden alıntı: _Agwe_

quote:

Orjinalden alıntı: LC

quote:

Orjinalden alıntı: _Agwe_

SİMCİTY, Adı üstünde simülasyon...Bunun strateji ile ne alakası var,simulasyon bölümüne açmalıydın bu konuyu...

Söylediklerinden anlaşılan simcity hiç oynamamışsın bir oyna ondan sonra karar ver bence (simülasyon mu? strateji mi?).. Teşekkürler.

Önce oyun türlerini öğren,Sen yolda misket oynarken ben atari solanlarında hagarla tuşları aşındırıyordum.Bunu gidipte IGG'nin forumlarında açsan millet ağzını bıkrakıp başka bir tarafıyla güler sana...Ayrıca bir oyunun ne tür olduğunu anlamak için oynamak gerekmez....Bunun için sadece ve sadece oyunları takip etmek ve gerekli deneyime sahip olşmak yeterli.

Atari salonunda hagar oynayan insanla yolda misket oynayan insan arasında fazla yaş farkı olmasa gerek

Simulasyon mu? Strateji mi? konusunu fazla uzatmak istemedim baktım ki "Tartışma" bilgi sınamaya dönüşüyor en iyisi hiç uzatmamak dedim ve kapattım konuyu arkadaşında yazdıklarını silmedim ki insanların konuşma özgürlüklerini kısıtlamış gibi olmayayım diye.Hayatta hiç sevmediğim şeylerden bazıları da karşındakini küçük görmek ve onu tanımadan bilgisini sınamak... Neyse benim bu konuyu neden açtığım ilk mesajımda yazıyor zaten... Neyse bizim konumuz Simcity gerisi önemli değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: SadeceEmrehan

yahu o kadar güzel şehir kuruyorum,herşey düzgün ama gönlüm bol da ondan mı bilmiyorum ayda ya 100-200 dolar(ya da simoleon) kazanıyorum,ya da kazanamıyorum
    hocam bak şimdi şehir olarak planladığım yerin ortasına yaklaşık 9x9 luk bi alana polis,itfaiye,klinik,okul yapıyorum,sonra bunların etki anlanı dışında kalmayacak şekilde low -medium residential(bu ne demek lan imar alanı desene şuna) yapıyorum sonra çok uzağa çöplük yapıyorum sonra başka yönde uzak bi yere yollarla 9 büyük kare parçaya ayrılacak şekilde medium-high endüstri alanı,yanına coal electric station bi de güzelce suyu,elektrik tellerini döşüyorum,araya bikaç faklı park serpiştiriyorum evlere yakın yerlere de azcık mağaza yeri yapıyorum sonra oyun başlıyo okulun vs ücretini ihtiyacı karşılayacak kadar ayarlıyorum(örnek 34 öğrenci varsa kapasiteyi 40 olcak şekilde ayarlıyorum) ama vergilerden midir nedir para gelmiyo

okuyup da cevap yazabilirsen helal olsun sana LC kardeş ve diğer dh üyeleri

Kömürle çalışan elektrik santralini uzak bir yere kur, çöp olarakta atıkları elektriğe çevireni alıp ayarından elektrik üretimini "0 §" yap.Arazinin değerine ve şehrin yerleşim, ticaret ve sanayi talebine göre bölgelerini seç ve vergilerini ona göre ayarla, okul hastane ve benzeri kamu binalarını şehrinin belli bölgelerine dağıt yani kamu binaları bir arada olmaması daha iyi çünkü kamu binalarının etrafı değerlendiği için şehire ne kadar yayarsan gelişimide o denli yaymış olursun gerçek hayatta olduğu gibi tabii ki bu söylediğim şey ilk başta şehiri geliştirme aşamasındayken yapılması daha olur şehir gelişdikten sonra iç içe kamu binaları oluyor zaten (yer kalmayınca mecburen). Su kirliliğini ve hava girliliğini en aza çekmeğe çalış ağaç dikerek, fonları devreye sokarak, su arıtma tesisi dikerek vs. Verilen hediyeleri muhakkak dik örneğin; golf sahası şehrine zenginleri çeker bu da talebi yükseltmeye katkıda bulunur.Trafik sorununu en alt düzeye düşür ileriye yönelik metro hattı, tren hattı gibi ulaşımı rahatlatacak şeyleri önceden planla.Evleri ve ticaret alanlarını talep doğrultusunda 2 kare falan yap ve ilk kademeyi işaretle talep dayima ilk kademeden başlar.Sanayi yapıyorsan şehirden ne kadar uzak yapabilirsen o kadar iyi.Etrafa park bahçe koy.Daha çok şey var ama hangi birini anlatıcağımı şaşırdım bu oyunu oynadıkça öğreniyorsun sadece ilk başlarda biraz sabır gerektiriyor malum çabuk bata biliyorsun ilk oynadığım zamanları düşünüyorum da neyse düşünmesem daha iyi olacak
    Umarım şimdilik bu kadar yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LC -- 5 Ekim 2007; 2:29:25 >

•  DH Simcity Hattı.

simcity3000 günlerinden bir SS.
  • quote:

Uzun zamandır foruma giremiyordum.(İş, okul, hayat işte epey yoğundum anlayacağınız)."keskinbalta" 2 milyonu çok geçtim hatta kendi rekorumu kırmaya çalışıyorum (kırdımda) şu anda tek bir şehirde nüfusum yaklaşık 500.000 sağlıktan tutunda eğitime varana kadar herşey üst noktada...
    Bri kaç haritada çok sayıda şehri bir arada oynuyaorum artık hangisin de ne yaptığımı unutur oldum.Kafa dağıtmak için birebir oyun.

ben tek şehirde 2 milyon yaptım

resimlerim linktedir tıklayabilirsin

sende tek şehirde mi 2 milyonu geçtin yoksa toplamdamı

ahada link: http://www.simcitytr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1855&postdays=0&postorder=asc&start=0

• quote:

Orjinalden alıntı: keskinbalta

quote:

Uzun zamandır foruma giremiyordum.(İş, okul, hayat işte epey yoğundum anlayacağınız)."keskinbalta" 2 milyonu çok geçtim hatta kendi rekorumu kırmaya çalışıyorum (kırdımda) şu anda tek bir şehirde nüfusum yaklaşık 500.000 sağlıktan tutunda eğitime varana kadar herşey üst noktada...

ahada link: http://www.simcitytr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1855&postdays=0&postorder=asc&start=0

Benim tek şehirde fakat benim şehirdeki düzenle seninki farklı şöyleki sen sırf nüfusa göre ilerlemişsin ben ise nüfus, ticaret ve sanayide + bir kısmıda sahil var.Ama bayağı ilerlemişsin yaklaşık 250. yıla gelmişsin benim o kadar değil daha 100'ü geçmedim kısacası iyi şehir yapmışsın tebrikler
    Simcity oynayanların büyük sorunu artık şehirdeki herşeyi kullanmamız daha fazlasını istememize rağmen oyunda bulunmayan özellikler olsa gerek...

• benm merak ettğim ise asıl şu. şehirleri birbirine bağlamak ne kadar değişiklik sağlıo. mesela bi şehirde endüstri az iken diğer şeihrde commercial fazla gibi bşi denesek nası olur acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: bekoc

benm merak ettğim ise asıl şu. şehirleri birbirine bağlamak ne kadar değişiklik sağlıo. mesela bi şehirde endüstri az iken diğer şeihrde commercial fazla gibi bşi denesek nası olur acaba

Şehirleri birbirine bağlamak demek bütün şehirlerin parçadan bütüne doğru ilerlemesi demektir.Yaptığın bir şehirde nüfus bakımından gelişmesini ve hava kirliliğini min. düzeye çekmek istiyorsun iki şehiri birbirine bağlayıp bir şehirde nüfus artarken diğer şehirde de sanayinin gelişmesi sağlanır yani A şehrinden B şehrine işçi gidişi başlar böylelikle A şehrinde işsizlik olmaz ve şehrin daha hızlı gelişmeye başlar bunun yanı sıra elektriği ve çöpü de B şehri karşılarsa A şehri çoşar...

• quote:

quote:

quote:

Benim tek şehirde fakat benim şehirdeki düzenle seninki farklı şöyleki sen sırf nüfusa göre ilerlemişsin ben ise nüfus, ticaret ve sanayide + bir kısmıda sahil var.Ama bayağı ilerlemişsin yaklaşık 250. yıla gelmişsin benim o kadar değil daha 100'ü geçmedim kısacası iyi şehir yapmışsın tebrikler
    Simcity oynayanların büyük sorunu artık şehirdeki herşeyi kullanmamız daha fazlasını istememize rağmen oyunda bulunmayan özellikler olsa gerek...

teşekkürler amacım nüfusu abatmaktı

ayrıca tek bölgeyi sadece residential yapmak daha kolay oluyor

• Arkadaşlar benim Simcity-4'ün cdsinde de dat.4 dosyası bozuk. gönderebilecek biri varsa çok teşekkür ederim.
  • arkadaşlar bende uzun zamandır oynamıştım fakat şu an kurulu değil. Bu bat nighlighting patch hala warez'e düşmedi mi ya ? haberi olan veya elinde olan paylaşabilirmi? Araya araya ölüp, bulamayıp
    sinirlenip kaldırmıştım oyunu
    şimdi şehirleri gördüm canım çekti :D bende yardım edebilirim arkadaşlar sorunuz veya problemleriniz var ise..
  • quote:

quote:

2 milyon o kadar da büyük bir rakam değil bence oyunu iyi bilen için. Mesela ben 2 milyonu nüfusu KatKat geçmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 27 Ekim 2007; 16:00:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

Arkadaşlar benim Simcity-4'ün cdsinde de dat.4 dosyası bozuk. gönderebilecek biri varsa çok teşekkür ederim.

Tekrar
  • dosya boyutu ne kadar? eğer sc4 cd sini kırmadıysam bakiyim belki rapide atarım
  • 90 mb kadar bişey. Teşekkür ederim.
  • cd duruyorsa bakarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

quote:

Orjinalden alıntı: EMRES754

Simcitytr ye gidin gezin Şehir Albumlerinden SilverStone kullanıcılı olanlar benim iyi seyirler sorularınız olursa pm e atın

bi de o sitede Para ve Şehir Düzeni Rehberivar,
    bil bakalım onu kim yazmış

o site bana faydalı olmuştu baya bişeyler öğrenmiştim

http://www.simcitytr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1855&postdays=0&postorder=asc&start=0

• quote:

Orjinalden alıntı: ozan301

quote:

quote:

2 milyon o kadar da büyük bir rakam değil bence oyunu iyi bilen için. Mesela ben 2 milyonu nüfusu KatKat geçmiştim

2 milyon tek bölgede okadar büyük bir nüfus değilmi bence büyük konuşmuşsun büyük bir bölgenin kapasitesi 5 milyonu bulsada 2 milyona ulaşabilmek rush hourda çok zor ben 10 gün oynadım kafa patlattım kareli deftere planlar çizdim ancak 2 milyon yaptım lütfen küçümseme o nüfusa gelene kadar neler çektiğimi ben bilirim

ayrıca dikkatini çekerim ben sadece bir bölgedeki nüfusu diyorum toplam regionu demiyorum zaten 2 milyonu buldumu trafik ve güvenlik zorlaşıyor

http://www.simcitytr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1855&postdays=0&postorder=asc&start=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 28 Ekim 2007; 13:55:03 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.