Şimdi Ara

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ *** (931. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.759
Cevap
86
Favori
696.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 929930931932933
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mart ayında turbo scross aldım. 50% den vergi ile faturalandı. 248 ödedim. 230 üst sınır fatura kesilmişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • değerli arkadaşlar , bir arkadaşım Fiat sedici aldı ama Antalya da yaşıyor , Antalya dan usta tavsiyesi yapabilecek olan varsa buraya yazarsa çok memnun olurum.

• Arkadaşlar merhaba, bu aralar 2. el araba alma planlarım var ve arabadan hiç anlamayan birisiyim, ehliyetimi de yeni aldım zaten. Ama arabadan anlamasam da Suzuki ye niyeyse içim ısındı, Swift ve Sx4 lere bakıyorum. Bütçe olarak 90.000tl belirlemistim ama ekstra para bulma durumum olursa 110.000e kadar çıkarım diye plan yaptım şimdilik. Kia Picanto, Hydundai i10, Fiat Punto, Nissan Micra falan da baktım aslında ama Suzukiler daha kaliteli gibi duruyor sanki.Cevaplayabilirseniz sorularım var

1) ilk defa araba alacak birisi için bu marka/modeller zor bir tercih mi?
    2) Çanakkale/biga da yaşıyorum, araçlar ilgili sorunlarda herhangi bir sanayi ustası anlıyor mu yoksa büyüksehirlerdeki servislere mi gitmek gerekiyor?
    3) tüplü mü tüpsüz mü modellere mi bakmalıyım?
    4) manuel modellere bakıyorum, benim baktığım fiyat aralığında genelde 2007-2009 modeller var, alırken özellikle bakmam gereken şeyler var mi?
    5) ekspretiz bakilirken aracın marka/modelinin önemi var mi? Yani suzukiler çok piyasada olmayan model diye hatasini gedigini diger marka modellere göre bulunamama problemi gibi bisey oluyor mu?
    6) bakim/teknik servis vs gibi işlerde swift yada sx4 arasında bi fark olur mu? Yani Swift in problemleri daha çabuk kolay çözülür gibi bi durum olur mu?

Sorularım acemice olmuş olabilir, dediğim gibi arabadan hiç anlamıyorum, araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

• Merhaba,Suzuki sx4 ve Fiar Sedici için konuşuyorum

ilk defa araç alacak birisi için aracın yerden yüksekliği, sürücü koltuğu pozisyonu ve görüş açısı çok güzeldir.

Çanakkale de suzuki sx4 sahibi arkadaş var zaten sıkıntı yaşadığını zannetmiyorum

tercihen tüp olmasın , çünkü belli zaman sonra başka arızalara sebebiyet veriyor.

Ben olsam otomatik tercih ederdim ama manuel de fiyat olarak daha ucuz olur.

5.soru ve 6. soru anlamsız olmuş , hiçbir fark olmaz .

Şimdi bak kardeşim bu arabaların ,daha doğrusu ithal arabaların sıkıntısı şu , ön tamponu kırdın mesela , farı kırdın inşaallah olmazda , Çanakkale , Balıkesir , Aydın ve buna benzeyen sanayi sitelerinde ha deyince bulamazsın , İstanbul. Ankara. İzmir , Bursa da bulursun hiç olmadı çıkmasını bulursun .Yetkili servis getirtir ama pahalı olur. Yukarıda saydığın arabalarınkinide bulamazsın o saydığın arabaların hepsi suzukiden daha fazla satmanıştır Fiat Punto hariç .

Fren balatası , hava filtresi vs. gibi bakım parçaları çanakkalede çok rahat bulabilirsin internettede var . ve fiyatlarıda diğer otomobillerle aynıdır yani renault clio balatası ile suzuki arasında sanayi sitelerindeki parçacılarda pek fark olmaz .

Bu aracın ön ve arkasınada koruyucu demir taktır ufak tefek tıklamalarda aracın zarar görmez.

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ ***

Mesela bu arabayı arkadaş yeni aldı 2008 model otomatik 105 bin liraya arkadaki demiri görüyormusun;? böyle birşey taktırabilirsin .

• Piyasa fiyatlama yaptı
    https://www.sahibinden.com/973156352https://sahibinden.com/973156352

• aracım 2008 model, manuel, 135 bin km'de ve 5 yıldır sahibiyim (91bin km iken almıştım). Bu zamana kadar periyodik yağ ve filtre değişimi, fren disk, balata değişimi ve alt takımda bazı ufak parçaları değiştirdim. Bakım zamanı yaklaşıyor, başka nelerini değiştirmemi tavsiye edersiniz? şanzıman yağı, antifiriz, bujiler, V kayışı, akü vs..

• GYKA G kullanıcısına yanıt

Dot 4 yağını mümkünse tümünü boşaltıp yenisi ile değişmek lazım. Üzerine ekleme bence olmasın.

...

Öteki ihtiyaçları bilmiyorum.

Yazdıklarınız yeterli olur sanırım.

• Arkadaşlar 2013 SX4 'e nereden dodik bulabiliriz acaba , bilen biri yol gösterirse sevinirim . Neredeyse tüm dodikler artık yerinden çıkıyor ve bu da çok kötü bir görüntü oluşturuyor.

• yigid01 Y kullanıcısına yanıt
  • GYKA G kullanıcısına yanıt

Arkadaşım , aracın LPG li mi? benzinlimi ? yazmamıssın . Eger LPG varsa buji lerin normal kullanım ömründen daha çabuk ömrünü dolduruyorlar . Servis kitabın varsa oradan buji ömrünü km cinsinden görebilirsin , Mesela 2011 sonrası araçlarda iridium buji orjinal takılı olarak geliyor , benzinde ömürleri 100.000km diye kitap yazıyor ama LPG de 70.000km de değişsen iyi olur diye tavsiyem olurdu. Ayrıca da LPG varsa LPG filtre değişimi için bir montaj servisine gitmelisin . Yine LPG varsa , bi sibop ayarı yaptırmalısın . falan filan , iyi bir japon ustası seni yönlendirirdi .

• GÖLCÜK G kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim yanıt için. Araç benzinli, düşük devirde kullanınca arada tekleme yapmaya başladı. Boğaz kelebeği veya bujilerden diyorum ama bir vakit ayarlayabilirsem genel bakımını da yaptırasım var. 90.000'deyken iridium buji takılmış (5 sene önce), şu an 136 bin km falan ama değişim süresi gelmiş olabilir diye düşünüyorum.

• Bu anlatacağım yeni başımıza geldi , ben motor yağının sahtesini duymuştumda Buji nin sahtesini duymamıştım .

Arkadaşın Honda aracı yolda giderken çekiş düşüklüğü vs. vs. yaşıyor bujileri söküyorlarki erimişler .NGK marka iridium bujiler resmen erimişler , hemen bi araştırma tabii, NGK Türkiye 'ye maill gönderme filan , bujilerin sahte olduğu anlaşılıyor . internetten almış , nereden aldığınıda unutmuş , derken yapacak bişey yok tabii. Eski bujilerini atmamış fabrika bujilerini ,onları takmış. Ustası Ateşleme bobinlerini nasıl olduda yakmadı demiş , eriyen parça silindirin içine düsse o en büyük sıkıntı . bugün motor yaptırmak 30bin lira yazar , kime güveneceğimizi şaşırdık .

Youtube da sahte buji diye arattırdım ,Amerika da bile sahte leri piyasada varmış , anlamak için C.S.I dedektifi olmak lazım .

Sayın GYKA için söylüyorum , sizde böyle bir sıkıntıya düşmüş olabilirmisiniz. merak ettim doğrusu.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 3 Ocak 2022; 14:33:57 >

• GÖLCÜK G kullanıcısına yanıt

Aman hocam korkutmayın :) 5 yıldır bir problem yaşamadım, 1 aydır tekleme problemi var ara ara yaşadığım, hala göstermek için zaman bulamadım desem yeridir. Parça orjinalliği konusunda birçok markada elimiz kolumuz bağlı gibi, imkan el verdiğince kurumsal yerlerden alış veriş yapmaya çalışmak lazım ancak yine de gönül rahatlığı ile aracı ustaya teslim etmek pek de kolay olmuyor. Teşekkürler ilginiz ve uyarınız için.

• Herkese Merhabalar arkadaşlar. 2013 sx4 sahibiyim araçtan genel olarak çok memnunum ama aracın ilk çalışması çok geç oluyor yani geç marş alıyor. Herhangi bir ustaya göstermedim sizin aranızda da bu sorunu yaşayan arkadasim var mı varsa ustasiz onerebileceginiz bir çözüm yolu var mıdır ?

Ayrıca aracın sağ ön kapı bandı yok . Yedek parçasını nereden bulabilirim veya alternatifi var mıdır ? Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.

• aracınız da LPG varmı? varsa durum değişir , kaç km de ? hava filtreniz temizmi? bujiler değiştimi ? hangi ilde ikamet ediyorsunuz? bu bilgiler lazımki yardımcı olabilelim .

Mesela Antalyada olsanız , oradan bi suzuki tamircisi önerebiliriz , o adamda çıkma suzuki parçacılarını tanır ihtiyacınız olan kapı bantını bulabilir , falan filan ....

• Yakın zamanda yaptırdığım bakım listesi, şehir: Ankara

Bir de aracın japon veya macar üretimi olduğunu nasıl anlayabilirim, balata boyutları değişik oluyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GYKA -- 23 Mart 2022; 11:31:17 >
  • Sayın GYKA, aracın tavanındaki Radyo anteninin yeri ARKA tarafta ise aracın 2010 model yılına kadar ait olduğunu gösterir , Yani sizin deyiminizle Japon üretimi .(bu araçlardan 2011 de çıkabilir, önemli olan antenin yeridir )

Ön camın hizasına denk gelen tavan daki Radyo anteni 2011 model yılı ve sonrasını ifade eder .Yani Macaristan üretimi .

Bence her iki modelde Macaristan Magyar fabrikası üretimidir , ,ama 2010 modele kadar olanlar japon spec geçiyor . Mesela Fiat Sedici 2008 model , motor etiketinde Magyar Suzuki yazar . yani Macar üretimi .Eger o tarihte Macaristanda sedici yapılıyorsa , sx4 niye japonyadan gelsin?

Sonuç ; bu iki tip aracın Hava filtesi, buji, fren balatası ,Fren Diski ,Amortisör, ön takım gibi bazı parçaları birbirine uymaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 24 Mart 2022; 9:41:37 >
  • Üstadım bu servis kim ise birdaha sakın gitme çok fazla fiyat almış senden , o listeye baktım sadece Otomatik Şanzuman değişimi fiyatı normal.

Amortisör tamiri nedir ya ? randıman vermiyorki ,sanayi ci tuzağı , ancak kesinlikle piyasada bulunamaz bi amortisör olusa belki tamir yoluna gidilir, senin amortisörlerden yenisi var zaten piyasada. Amotisörün 800 lira tamirine vermişsin 500 lirada ayrıca işcilik yazmış,Yuh vallaha . yok arkadaşım üst taraf yağ kaçak temizli 1850 nedir ?

sakın bu adama gitme hatta kim ise buradan ifşa et kimsede gitmesin.

Ankarada da uygun adam gibi adam usta vardır zaten.

Bu forumun zaten amacıda bu değilmi Tavsiye almak , tecrübelerden faydalanmak , kazıklanmamak.

Bu ilanı şimdi tesadüfen buldum bakınız lütfen.

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ ***sahibinden.com
    Otomobil & Arazi Aracı / Yürüyen & Direksiyon / MITSUBISHI SX4 AMORTİSÖR ÖN 2006-2012 ARASI sahibinden.comda - 993193594
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-mitsubishi-sx4-amortisor-on-2006-2012-arasi-993193594/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 24 Mart 2022; 10:2:32 >

• https://megaparca.com/urun/suzuki-sx4-arka-amortisoer-83025

Vallaha ihtiyacı olan alsın tamirine 400 lira almışlar Sıfırı 475 lira ve japon malı amortisör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 24 Mart 2022; 10:7:51 >

• Arkadaşlar Teknik konularda önceden bilgi paylaşyığımız bi sayfamız daha vardı , bakıyorum ki unutulmuş , buraya link atayım , yedek parça numaraları hakkında ve tamir hakkında çok faydalı bilgiler var işinize yarayacaktır.

https://forum.donanimhaber.com/suzuki-sx4-teknik-servis-kullanici-listesi--95717363

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 24 Mart 2022; 10:26:20 >
  • 
Sayfa: önceki 929930931932933
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.