Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (293. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.309
Cevap
40
Favori
905.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    slm bende 2000 model s40 2.0t kullanıyorum ben prins taktırmanı öneririm ben yaklaşık 60.000 km yol yaptım(2 yıl oldu taktıralı) ve aracım şuan 330.000km de. tüp takılalı daha arıza ışığı bile yakmadı. özellikle prins ve landi renzo bu konuda iyi diye biliyorum ama atiker taktıracaksanda karışım arızasının ışığını yaktırmaması konusunda teyit al bence. birde ben lpg taktırırken manifoldu söktürüp delim işlemini dışarda yaptırarak taktırdım 350 tl daha fazla ödedim ama değen bir uygulama çünkü o bölümden kaçacak en küçük bir demir talaşı moturuna zarar vermeye yeter. turbo bir araç kullandığın için taktırırken fiyat farkına çok bakma sonrasında emin ol kendini amorti ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanbingul

slm bende 2000 model s40 2.0t kullanıyorum ben prins taktırmanı öneririm ben yaklaşık 60.000 km yol yaptım(2 yıl oldu taktıralı) ve aracım şuan 330.000km de. tüp takılalı daha arıza ışığı bile yakmadı. özellikle prins ve landi renzo bu konuda iyi diye biliyorum ama atiker taktıracaksanda karışım arızasının ışığını yaktırmaması konusunda teyit al bence. birde ben lpg taktırırken manifoldu söktürüp delim işlemini dışarda yaptırarak taktırdım 350 tl daha fazla ödedim ama değen bir uygulama çünkü o bölümden kaçacak en küçük bir demir talaşı moturuna zarar vermeye yeter. turbo bir araç kullandığın için taktırırken fiyat farkına çok bakma sonrasında emin ol kendini amorti ediyor.

hocam aracınız 330000km de demişsiniz daha önce hiç motor felan yapıldımı acaba aracınıza

• gokhanbingul G kullanıcısına yanıt
    saol gokhanbingul. peki bu aracda kisa yol tuslarini kesfetme sansin oldumu. ayrica tekerlekler icin hava basinclarini kac bar da ayarlayim.
  • elalembialem_ kullanıcısına yanıt
    yok hocam motor yapılmadı yalnız benzinde kullanırken yağ eksiltme olmazdı şimdi biraz yağ eksiltiyor. bunu servise sordum lpg için yağ eksiltmesi normal dedi.
  • bkabakci B kullanıcısına yanıt
    kısayol tuşları derken yol bilgisayarının tuşlarımı? lastik basınçları 30-32 bar arası ayarlıyorum. aracın yük durumuna göre normalde 30 bar ama araç yüklü iken uzun yola çıkarsam 32 bar yapıyorum.
    Aracınız hayırlı uğurlu olsun.Güle güle kullanın.Prins turbo araçlarda kullanılan en sorunsuz kit ancak fiyatı malum.Fiyatı o kadar önemli değil derseniz kesinlikle Prins. Benim araçta Prins LPG li ve LPG de 1,4 bar turbo peak değerde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım.Diğer kitlerin bu değerlerde aracı LPG de çalıştırması zor gibi görünüyor.

Kısayol tuşlarını pek anlayamadım ama bu araçlarda 7 kademeli yol bilgisayarı var. Sanırım bununla alakalı değil.

Lastik hava basıçları ise kitapçığına bakmam lazım şu an bakamıyorum ama yanlış hatırlamıyorsam T4 le 2.0T lerin lastik basınçlarının aynı olması lazım 32-34 PSİ(bar değil)

Saygılar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: polydorıon

arkadaşlar ben volvo almayı düşünüyorum

kafamdakı bı takım soruların cevabını bulmak ıcın buraya gırdım :)

oncelıkle almak ıstedıgım model volvo s40 1,6 dizel 2006 -2008

bu araçların pıyasası su an 27 bın ıle 35 bin arası degısıyor

ilk etapta araçların genelı cok diri ve bakımlı gozukuyor

160 bın km yapmıs bı volvo s40 alsam kac yıl bınebılırım o araca benı bi 6 7 yıl gotururmu?

bu aracların yakıt durumu nedır? bir depo ile kac km gidebilirim ?

yağı suyu zamanında değişilmiş yığdırma olmamış düzgün bir motor neden götürmesin, ama denildiği gibi araba işi biraz şans işi, bu şansında olumsuz yanını en aza indirmek istiyorsan önerilen biir serviste teste sok aracı gözün gönlün rahat bir şekilde al bin.Bir de 2008 ler makyajlı kasa son kasası 2008 den aşagı almamanı öneririm

• evet bar yazmışım o psi olcak bu arada lastik basınçları kapı içinde yazan fotosunu koydum
     [DH]   V O L V O    for   L I F E
    Hocam kaç numara yağ kullanıyorsunuz? LPG de benim araçta eksiltiyor. Bu yüzden 5w-40 kullanıyorum. 5W-40 tam sentetiktir LPG için kullanabilirsiniz.

Saygılar,
  • sef_welder kullanıcısına yanıt
    5w-40 yağ olarak bir önceki bakımda castrol edge kullandım. ondan önce mobil 1'in 10w-60 kullandım. ama içlerinde en çok yağ eksilttiği castrolun 5w-40 edge serisiydi(10 bin km'de 2lt den fazla yağ ekledim). şuan 10w-40 kullanıyorum. gene eksiltiyor ama çokta sorun edilecek düzeyde olmadığından önemsemedim şuana kadar. ama içlerinde en az yağ eksilten 10w-60 olan yağdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

Şimdiden hayırlı olsun.
    Aracı görmeden al yada alma demek fal açmaktan başka hiçbir şey olmaz.
    İçinize sindiyse servisine götürüp gerekli incelemelerden sonra aracı alabilirsiniz.
    Bu tamamen şans ve nasip işi.
    Ama parası piyasanın altında olan araçlarda sorun çıkması kuvvetle muhtemeldir.

elbette dostum haklısın gormeden bısı soylemek mumkn degıl
    yok hayir bilgisayarin degil. mesala kilometre sifirlama dugmesine basili tutarak arac anahtarini 2 konuma aldiginda servis lambasi yanip sonuyor o esnada sifirlama dugmesini biraktiginda service lambasi sonuyor. bunun gibi. camlar ve sunroof acikken herhangi bir kisa yolla araci kilitledigimde kendi kapanirmi mesela ornek vermem gerekirse. aracin onler 30 arkalar 32 mi olsun sende olemi. ben hepsini 32 ayarlamistim aracda hafif ziplama olustu tekrar 30 aldim duzeldi. 32 34 ayarlarsam daha fazla ziplama olur herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanbingul

5w-40 yağ olarak bir önceki bakımda castrol edge kullandım. ondan önce mobil 1'in 10w-60 kullandım. ama içlerinde en çok yağ eksilttiği castrolun 5w-40 edge serisiydi(10 bin km'de 2lt den fazla yağ ekledim). şuan 10w-40 kullanıyorum. gene eksiltiyor ama çokta sorun edilecek düzeyde olmadığından önemsemedim şuana kadar. ama içlerinde en az yağ eksilten 10w-60 olan yağdı.

hocam bu yağ yakma olayı artık motor yapılması gerektiğinden mi acaba egzost ta mavi duman atma sorunu felan varmı acaba
  • Web sitesi güncellenmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bende bir o servis ışığı söndürme olayını biliyorum onun dışında bir özellik varmı yokmu bilmiyorum. lastiklere 32-33 bastım araba çok zıplattı. artık 30 basıyorum en uygun basınç o bence. sadece uzun yola gidersem araba çok yüklüyse 32 basarım onun dışında bence 30 ideal
  • elalembialem_ kullanıcısına yanıt
    bende mavi duman sorunu yok. zaten benzinde kullandığımda yağ yakma olmadığı için motor yaptırmaya gereksinim yok. ben eski aracımıda 360.000 km de sattım hiç lpg takılmamış ve hiç motor yaptırmamıştım ona rağmen gram yağ yakmazdı. bu yağ yakma sorununa neden olan şey lpg. ben bu araçların motorlarının en az 600.000 km gideceğini düşünüyorum(tabiki normal kullanımda).
    Bugun bende 32 on 30 arka psi bastirdim bakalim ne degisiklik olacak. ama dedigin gibi 30 psi kullanim en idaeli galiba. Aracin kisa yol tuslarini ben arastiriyorum bulduklarimi sana yazarim. Benim bildigim kisa yol uygulamalari var ama ne kadar konusunda bilgim yok.
  • Kullanım kitapçığında lastik basınçları şu şekilde;
    Hocam motor katkısı kullandınız mı? Motorsilk ya da Liqui Moly(MOS2) kullanabilirsiniz. İkisini de kullanan biri olarak bence Liqui Moly Motorsilk e göre daha etkili en azından benim düşüncem. Belli kilometreden sonraki araçlar için faydalı oluyor. Saygılar;

Edit:Foto eğik çıkmış yeniledim.

• sef_welder kullanıcısına yanıt
    motor katkısı kullandım. galiba katkılar 40 bin 50 bin km de bir konuluyor motora, onlardan bir kere koydum. bir bakım sonra 40 bin km dolacak gene eklicem. ben motorsilk kullanmıştım bu bakım liqui moly kullanayım.
    hocam bu katkılardan motorda ne gibi bir değişme oldu. bende sadece rolantide çalışma sesi biraz düştü. sende ne gibi bir etki sağladı.
  • 
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.