Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (298. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.309
Cevap
40
Favori
905.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bilen yok mu? @Mc7042
  • Mc7042 M kullanıcısına yanıt
    Gaz kelebeği. Sanırım aracınız benzinli ve turbosuz. Fotoğraftan anlaşılan bu :) Hava filtresinden çıkıyor ve anında gaz kelebeği başka bir kombinasyonda olamaz.

Arıza lambası yakmıyorsa, çekişinde bir düşüklük,tüketiminde bir yükselme yoksa devam edin. Fuzuli paranızı kaptırmayın.

Bazı araçlarda kontak açıkken gaz kelebeğinden ses geliyor. Artık o esnada ne yapıyor bilmiyorum. Sonuçta motor çalışmıyor kapalı durumda olması lazım. Ama artık nedendir bilmiyorum ince bir ses oluyor.
  • bu gaz kelebeği ne işe yarar? sesi beni rahatsız ediyor.
    değiştirirsem ne kadar masraf olur?

paylaşılan bilgiler için çok teşekkürler.
  • kontağı yarım çevirdiğim an bu ses başlıyor. geri kapatsam da bi süre daha devam ediyor.

çalıştırdığımda da ses gelmeye devam ediyor.

bu arada bi tecrübemi paylaşmak istiyorum. bu ses için şimdi küfür ederek ağzımı bozmak istemediğim bi usta bozuntusu "arabanın küllüğünün içerisindeki dumanı dışarı atmaya yarayan parça, bu ses çok normal" demişti. ve bu eleman benden motor bakımı için 300 tl para almıştı ama yine de motordaki titremeyi halledememişti. en son motor kulağını değiştirerek başka bi usta çözdü problemi. siz siz olun her ustaya güvenmeyin. gerçekten çok tepkiliyim bu tür elemanlara.

cevaplar için çok teşekkürler.
  • veya tamir edilebilir mi? çok basit bi arızaya benziyor.

sadece ses geliyor. içinden. arabaya farkettiğim herhangi bir etkisi olmadı.
    Usta konusunda haklısınız. Kadınlar gibi ustalar; vezirde ediyor arabayı rezilde.

İnceden bir ses ise normal.

Bu sese en yakın seshttp://www.youtube.com/watch?v=SmtZNyRo_AA linkindeki sestir.

Kontağı açınca ve aracı stop ettikten birkaç saniye sonra dahi gelen ses normaldir. Tabi dediğim ses ise.
  • BURDAKİ SESE BENZİYOR AMA ANORMAL OLDUĞU KESİN. ÇÜNKÜ ARABANIN İÇİNE KADAR GELİYOR SES. HATTA ROLANTİDE ÇALIŞIRKEN BİLE DUYUYORUM.

HESAP EDİN İŞTE NE KADAR YÜKSEK OLDUĞUNU. BU PARÇA ELEKTRONİK Bİ PARÇA MIDIR YOKSA MEKANİK Mİ ACABA?

TAMİRİ MÜMKÜN DEĞİL Mİ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mc7042

BURDAKİ SESE BENZİYOR AMA ANORMAL OLDUĞU KESİN. ÇÜNKÜ ARABANIN İÇİNE KADAR GELİYOR SES. HATTA ROLANTİDE ÇALIŞIRKEN BİLE DUYUYORUM.

HESAP EDİN İŞTE NE KADAR YÜKSEK OLDUĞUNU. BU PARÇA ELEKTRONİK Bİ PARÇA MIDIR YOKSA MEKANİK Mİ ACABA?

TAMİRİ MÜMKÜN DEĞİL Mİ?

Gaz kelebeği tamir edenler var. Google'a bile yazınca çıkıyor onlarca.

Parça hem elektroniktir hemde mekaniktir. Birçok sensörden alınan değerler beyinde işlenir ve haritalanmış değerlere göre gaz kelebeğine sinyal gelir. Bu sinyal şu oranda açık ol gibilerindendir. Beyin sinyali yollar içindeki servo motora. Motor o oranda açık tutar kelebeği. Kelebeğin duvarları veya kendisi kirlendiğinde hareketi kısıtlanır. Kimyasallar ile temizliği mümkündür.

Kelebeğinizde ne sorun olduğunu burdan tahmin etmek imkansız. Normalde bir sesi vardır olması gereken ve linkteki gibi. Aracın içinden araç çalışmazken duymanız mümkünüdür. Tiz bir sestir.

Yenisinin 400 liradan aşağı olacağını zannetmiyorum.

Fişini çekip sesin gelip gelmediğini denediniz mi ?

Ve yakıt tüketiminde artış,çekişinde düşüklük vs yoksa fuzuli kurcalamayın. Temizletip geçin.

• fişini nereden çekiyoruz ve kontrol ediyoruz?

onu da söylerseniz çok memnun olurum.

araba 1.8 volvo s40. ve ciddi manada hantal bi kullanımı var. yani beklediğim serilik yok arabada. belki bundan kaynaklanıyodur.

çok teşekkürler.
    Selam,

bir yetkili servise gösterseniz tüm sorularınızn cevabını alırsınız. Buradan nereye kadar çözüm bulmayı ümit ediyorsunuz bilmiyorum ama eninde sonunda bir parça değişimi gerekecek.Aracı fiziksel olarak görmeden, sesi dinlemeden buradan yapılacak yorumlar da çok sağlıklı olmayacak. Yetkili Servis istemiyorsanız, yine sanayide güvenilir tamirciler var. Kimler olduğunu size Sn. Hesheit , Highwaymouse Büykbilge gibi üstadlar anlatabilir.

Sevgiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssozen11

Selam,

bir yetkili servise gösterseniz tüm sorularınızn cevabını alırsınız. Buradan nereye kadar çözüm bulmayı ümit ediyorsunuz bilmiyorum ama eninde sonunda bir parça değişimi gerekecek.Aracı fiziksel olarak görmeden, sesi dinlemeden buradan yapılacak yorumlar da çok sağlıklı olmayacak. Yetkili Servis istemiyorsanız, yine sanayide güvenilir tamirciler var. Kimler olduğunu size Sn. Hesheit , Highwaymouse Büykbilge gibi üstadlar anlatabilir.

Sevgiler

+1

Nerede ikamet ediyorsunuz? Belirtirseniz usta, özel servis tavsiyesi alabilirsiniz. Aksi takdirde burada size yardımcı olacak kişi bulmanız zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankara merkezde oturuyorum.
  • quote:

ankara merkezde oturuyorum.

Şaşmaz'da Özel Volvo Servisi Bulut Otomotiv var. Savaş Usta bu konuda yardımcı olacaktır. Roteks Volvo ile tartışmam sonucu kendisi de benden daha iyi burası var diyerek oraya yönlendirmişti. Savaş Usta'nın telefon numarası: 05323050320

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok sağolun
  • quote:

ankara merkezde oturuyorum.

Volvo servislerinin en çok bulunduğu ilde ikamet ediyorsunuz :) Burdan Sabri Beyin de dediği gibi sonuç almanız imkansız. Aracın başında bile sorunlar anlaşılamıyor. Diagnostic cihazla bağlanılarak bakılmalı. Bunu da en iyi yapan servisler. Vida programı ve dice cihazı bulunan servisi tercih edin. Yetkili servislerin tamamı ve birkaç özel serviste bulabilirsiniz.

• sc-900 üzerinde radyo kanallarını nasıl hafızaya alacağız
    ve bilgisayarda track olarak çektiğim parçalar çalışmıyor bir önerisi olan var mı
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-2010-model-volvo-s40-1-6-dynamic-148536060/detay

arkadaşlar bu araçtaki bilgi ekranı, gösterge lambalarının mavi rengi, özellik midir?Yoksa sonradan mı değiştirilmiştir, bizim yeşillerden oldukça şık görünüyor
  • Sakarya'da önerebileceğiniz volvo'dan anlayan iyi bi usta varmıdır acaba?
  • Değerli arkadaşlar, volvo s40 2011 model bi araç almaya karar verdim. değerlendirme aşamasındayım ancak 2011 model benzinli s40 lar. sadece
    s40 1.6
    s40 1,6 prime
    s40 1,6 dynamic
    s40 1,6 premium olarak 4 gruba ayrılıyor acaba, sadece s40 1,6 olan serinin özellikleri nelerdir? bilgisi olan arkadaş beni aydınlatırsa sevinirim. şimdiden teşekkürler
  • selam arkadaşlar... sakarya dayım. kocaeli özel servis tavsiyesi olan varmı...
    şimdiden tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyazi54 -- 29 Ocak 2014; 16:34:15 >
  • 
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.