Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (299. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.309
Cevap
40
Favori
905.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tesekkürler yağdanmış :)
  • Arkadaşlar yeniden başınızı ağrıtacam. Volvo 2.0t aracımı çalıştırdığımda kalorifer 0 iken hala çalışmaktadır. hangi konumu aldığımda çalışıyor sebepi ne olabilir.
  • bkabakci B kullanıcısına yanıt
    fan mı çalışıyor, yoksa araba hareket edince menfezlerden hafif bir sıcak havamı geliyor.eğer hareket ederken fan çalışmadığı halde içeri sıcak hava geliyorsa o benim aracımda da oluyor normal bir durum olması lazım. bunu engellemek için gögüslükteki menfezleri kapat. eğer 0 konumunda fan çalışıyorsa araçta bir sorun vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkabakci

Arkadaşlar yeniden başınızı ağrıtacam. Volvo 2.0t aracımı çalıştırdığımda kalorifer 0 iken hala çalışmaktadır. hangi konumu aldığımda çalışıyor sebepi ne olabilir.

Arabanizin klimasi acik olabilir baktinizmi, klima acik pozisyonsa ise arabalar en dusuk pozisyonda havalandirmayi calistirirlar aksi halde klima acik ve herhangi bir hava surkilasyonu olmazsa klima mekanizmasi icerisinde buzlanma olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhanbingul G kullanıcısına yanıt
    Eski V40'ımda da aynı sorun vardı. Klima kontrol ünitesi arızalıydı.

• volkan.d kullanıcısına yanıt
    arkadaşın anlattığı sorun otoban gibi hızlı seyredilen yollarda üfleme olmasa bile; yaz kış hafif bir sıcak hava geliyor. bu sorunu da arabanın içindeki menfezleri kapatarak gideriyorum. gerçi rahatsız edici düzeyde değil bendeki sorun ama genede servise gittiğimde baktıracağım. benim eski aracımda da vardı o yüzden çok sorun etmedim.
  • herkese selamlar,

benim aracim Volvo S40 1.6 D2 2012 model
    15bin km.de
    genelde gunluk olarak evden ise 10+10= 20 km kullaniyorum

arabadan genel olarak memnunum.
    sormak istedigim bir kac nokta var
    eger ayni durumda daha once olan veya bir fikri olan birileri cevaplarsa cok sevinirim

1-arabanin yakit ortalamasi son aylarda iyice artti
    daha once 5.7-5.8 olan ortalama 6.6-6.7 litre/100 km gibi oldu
    sizce bu normal mi?
    ankaranin kisi sogugu ile ilgili olabilir mi?

2-arabaanin arka kelebek camlarindan bayagi bir ses geliyor
    bu kucuk camlari cevreleyen plastik contalar pek de saglam saglikli iyi oturtulmus gibi gorunmuyor
    bunun bir caresi var midir?

hepinize saygilar
  • bkabakci B kullanıcısına yanıt
    Sevgili arkadaşım,bahsettiğin arıza;klima ısı kademe düğmesi sıfırda iken klima devreye girip çıkıyorsa;(aynı arına benimde başıma geldi)düğmenin altında diyot vardır ve o diyot bozulup görevini yapamadığından,sözünü ettiğim durum yaşanmaktadır.Bir volvo servisine gittiğinde diyotu değişerek bu rızayı gidereceklerini tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyazi54

selam arkadaşlar... sakarya dayım. kocaeli özel servis tavsiyesi olan varmı...
    şimdiden tesekkurler..

Arkadaslar yardim lutfen.....

• gokhanbingul G kullanıcısına yanıt
    Gökhancığım klorifer rezistansı arızanmış. Yenisi 250 lira. Aracın yolcu tarafında altta polen filtresinin yanında elektonik bir parca. söktüm tristör arızalanmış kendim değiştirdim ve arızayı hallettim toplam bana olan maliyet 9 lira oldu :) parcanın hepsi olsa olsa 40 lira maliyet olur ama bizlerden 250 lira istenmektedir. Bence herkes biraz aracı tanımalı. Arkadaslar eğer konum 0 iken klorifer sürekli hızlı ayarda calısırsa bu parcadan yapıyor. sökülmesi ve tamir edilmesi cok kolay. ilginize tesekkurler.
  • aracımın sağ arka tekerleğini falçata bıçağı kesmiş yanlız bildiğiniz yarık olmuş 4 cm katad kesik olmuş bunu yama ile bugun yaptırdım kesik lastiğin  [DH]   V O L V O    for   L I F E

resimdeki 1 numaralı bolgede kesik oluştu

sorum lastiğin değişmesi gerekirmi , yama sıkıntı yaratır mı tavsiyeleriniz

lastik 225 45 r17 w
     [DH]   V O L V O    for   L I F E

• fozix F kullanıcısına yanıt
    gerçek resim var mı?
    Daha sağlıklı yorum yapabiliriz belki o zaman.
  • Çok hoşuma gitti...

[DH]   V O L V O    for   L I F E
  • KAISERLEVIN K kullanıcısına yanıt
    Soğuk havalarda yakıt tüketiminin artması normal bir durum motor geç ısındığı için. 2008 model S40 1.6d aracımın yaz kış şehir içi tüketimi 6.4-6.8lt, yaz aylarında klima çalıştığı için tüketim değişmiyor.
  • serhat_1 S kullanıcısına yanıt
    tahmin etmistim.
    benim de kis basina kadar ekranda gozuken 5.6-5.8 gibi idi
    kis basladigindan bu yana 6.5-6.6 gibi oldu.

cok tesekkurler.

selamlarimla
  • Dün başıma gelen bir olay ile ilgili bilgilendirme yapmak istiyorum. Başka birinin başına gelirse kolayca tamir edebilsin diye. Aracım 2009 s40. Dün benzinciye gittim. Benzin kapağını açmak için malum far düğmelerinin orada bulunan tuşa bastım. Benzinci açılmadı dedi. Dönüp baktığımda benzin ve yanındaki sis farı düğmelerinin hepsinin içe geçtiğini gördüm. Far ise devamlı açık pozisyonda sabitlendi. Yani parklar falan yanmıyor.

Oldukça basit ama volvoya yakışmayacak bir arıza. Sanayiye gittiğimde konsolun kapı tarafında bulunan yan camlara hava üfleyen bir hava çıkışı var. Kapıyı açınca görünür. Parmağınızı oraya sokup diğer elinizle de söz konusu parçayı alttan çektiğinizde o parça dışarı çıkıyor. Oldukça basit vida falan yok. Çıktıktan sonra far ünitesini elinizle dışarı çıkarıp soketini söküyorsunuz. Arıza şu: düğmelerin bastığı elektronik kartı tutan arka plastik kapağın tırnakları kırılmış. Durduk yere yani incecik tırnaklar zaten. Burayı bir bantla yapıştırıyorsunuz ve sorun çözülüyor. Servise sakın gitmeyin o parçayı size sıfırdan aldırırlar. Fiyatını tahmin bile etmek istemiyorum.

Ayrıca bagajdan farın olduğu yerden elinizi sokup manuel benzin kapağını da açabilirsiniz ama önce birinin göstermesi gerekebilir. Bagaja bunun için manuel bir tel, ip koymayan volvoya da yazıklar olsun. Uzun yolda olsa kimden nasıl yardım alacaksınız bu 5 dakikalık bir arıza için. İnsan bir vida atar ya da sağlam takar orayı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar 2000 model s40 ın kaloriferin fan devir ayarını yapan düğmenin içindeki ampül yandı bunu ben kendim değiştirebilirmiyim sökmek kolaymıdır. bilgisi olan birisi yardım edebilir mi? yoksa servise gidip mi değiştirmem gerekir...
  • Daha önce bu yapmadıysanız, servise yaptırın derim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HERKESE İYİ GÜNLER DİLERİM.

2005 MODEL 1.8 S40, BENZİNLİ, MANUEL

HIZ 100 KM'YE ULAŞTIĞINDA DEVİR DE 3000'E GELİYOR. (5. VİTESTE)

BİRAZ ANORMAL DEĞİL Mİ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanbingul

arkadaşlar 2000 model s40 ın kaloriferin fan devir ayarını yapan düğmenin içindeki ampül yandı bunu ben kendim değiştirebilirmiyim sökmek kolaymıdır. bilgisi olan birisi yardım edebilir mi? yoksa servise gidip mi değiştirmem gerekir...

Kardeş çok basit o ayar düğmelerini çıkartıyorsun.ince bir tornavida yardımıyla
    Aralatıp çıkartıyorsun fazla zorlamadan.yoksa çatlar çünkü sert malzeme.çıkardığın zaman hemen aralama soket var.küçük lambaları göreceksin iki adet.hani mekanın yakınmı bilmiyorum yardımcı olurum.aklıma gelmedi sökerken resimleseydim keşke faydasını görürdün elin yatkınsa bence servise gidilecek bir sorun değil.biraz kurcalarsan incelersen çözersin parana yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarals40 -- 14 Şubat 2014; 18:50:42 >
  • 
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.