Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (296. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.309
Cevap
40
Favori
905.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bizim bayiden alındıktan sonra 2000 km yol yapmış son model aracımıza beton pompası vurdu arkadan. Kendisinin ne farı kırıldı ne tamponu büküldü. Bizim araçta 90 gün serviste kalacak kadar hasar çıktı tavanı değişti. Kaput,ön çamurluklar,ön kapılar harici her parçası değişti siz düşünün.Ön koltuklar arkadan vurmanın şiddetiyle kırıldı ve geriye yaslandı sonuna kadar orda kaldı öyle.Servis para kazansın ciddi indirimler yaparak %5 kalan aracı pert etmedi,birde ticari araçtı pert oranı daha yüksek.Aracı aldık 90 gün sonunda fakat birçok eksik vardı.Sigortadan parası alınan fakat araca takılmayan gözle görülür 2006 yılındaki 500 TL'lik parçayı ÇALMIŞLARDI !!! Hemde yetkili servis !Sonradan servise gidince olayı çaktığımızı anladılar aaaa unutmuşuz dediler çıkma bir parça taktılar.O dönemin bayi müdürü arkadaşımız olduğu için Otosan'a itiraz yapmadık.
    Kazadan sonra inip teklemedim farı kırılsın diye.Önünde ızgara vardı taş vs.. kırmasın diye tekmelemem boşa gitti :)
    Kaza değil cinayete teşebbüstü.Nasıl bir hızla geliyordu ki biz 20 km/s hızla giderken arkadan bize vurdu da aracı o hale getirdi.Olay yerinin yakınında taksiciler vardı. En az 60-70 vardı diyor adamlar,ne kadar gerçek bilemem. Patronları beton kurumasın içinde diye tam gaz istasyona getirme talimatı veriyormuş bunlara. Araçta takografta çıkmadı zorunlu olduğu halde. Gittiler otoparka çektiler polis huzurunda. İçindeki beton kurumuştur o süreç içinde. Men edilmişti trafikten.

• 98- 00 volvo c 70 almayı düşünüyorum fikir verirmisinizz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: winniesertan

Egzostu 200 liraya yapıyorlar sanayide. Spoiler işinin uzmanı Efe polyesterdir. Spoyler center diye de geçer. Ben 3-5 iş yaptırdım memnun kaldım,bu işleri yaptırmak isteyenlere de tavsiye ediyorum. Fiyatlarıda orta düzeydedir.

Tesekkurler bayram sonrası bi iki işlem yaptırayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkabakci

Arkadaslar tekrar dan merhaba . 2001 model volvo s40 2.0 t model aracim var. Sizlere sormak istedigim motor ilk calismada ve isinana kadar tuhaf sesler geliyor sanki bir pomba calisip durar gibi gibi frene basip biraktigimda yine bir pomba surekli calisir gibi acaba sizde ki araclar da da boyle mi. ancak isininca duzeliyor bir daha kontak ac kapalarda ses gelmiyor. Aracin fonksiyonu mu bole yoksa baska bir sikintisimi var anlamadim.

Hocam bende de var o ses ancak ne olduğunu bilemedim arka sol teker civarından geliyor sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karareis -- 16 Ekim 2013; 13:49:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Adanadan memleketime geri gelirken birden yol bilgisayarımda ayarlı olan anlık yakıt gösterirken birden dereceyi gösterip sag tarafında bir ikaz verdi ancak anlayamadım. Bilgisi olan cevap verirmi. Daha sonra ikaz gitti bir müddet sonra yine dereceyle birlikte yine geldi. Aracım 2001 model S40 2.0 t. Saygılar.
  • bkabakci B kullanıcısına yanıt
    eğer hava 2 derecenin altına indiyse don uyarısı vermiştir. ama adanada bu mevsimde don uyarısı almak garip geldi. aşağıdaki fotoğraftaki uyarı ise don uyarısıdır.
  • gokhanbingul G kullanıcısına yanıt
    saol gokhan bey dogru don uyarısıymış. Adana dan memlektim kastamonuya gelirken ılgaz dagında başıma geldi. bugun bende öğrendim dediğiniz gibiymiş.saolasın.
  • Merhabalar 2011 model S80 2.4 AWD premium paket araç aldım fakat daha evvel Volvo kullanmadığım için araca yabancıyım.Phone tuşu olmasına rağmen bastığınızda this car is not equiped with phone diyor.Araçta bluetooth yok mu?Yoksa sonradan takılabilir mi?
  • merhaba;

2011 model d2 s40 aracım var.. ilk sahibiyim.. ve araç benim ilk aracım.. 30 yaşımda araba kullanmayı bu araçta öğrendim.. araç 15 bin kilometrede.. her gün 6 kilometre uzaklıktaki işime gitmek için kullanıyorum.. yolda sürekli trafik oluyor ve genelde 2. viteste yavaşlayarak, durarak yeniden hızlanarak falan gidiliyor..

bir ay kadar önce motor her zamankine göre daha fazla sesli çalışmaya başladı.. bir gariplik var gibiydi.. aracı ilk aldığım zamanlarda farklı bir yerden yakıt almıştım ve benzer bir durum olmuştu.. (yakıt olarak sadece opet kullandım.) ama bu sefer hem daha gürültülü çalışıyor hem de sanki daha az güç üretiyor..

pazartesiye randevu aldım servisine göstereceğim ama benim yorumum baskı diskinden dolayı gücü iletemiyor oluşu.. baskı diskini bitiren arkadaşlar aracın son dönemdeki durumu ile ilgili tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim...
    Paylaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helfgott -- 26 Ekim 2013; 18:11:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: helfgott

merhaba;

2011 model d2 s40 aracım var.. ilk sahibiyim.. ve araç benim ilk aracım.. 30 yaşımda araba kullanmayı bu araçta öğrendim.. araç 15 bin kilometrede.. her gün 6 kilometre uzaklıktaki işime gitmek için kullanıyorum.. yolda sürekli trafik oluyor ve genelde 2. viteste yavaşlayarak, durarak yeniden hızlanarak falan gidiliyor..

bir ay kadar önce motor her zamankine göre daha fazla sesli çalışmaya başladı.. bir gariplik var gibiydi.. aracı ilk aldığım zamanlarda farklı bir yerden yakıt almıştım ve benzer bir durum olmuştu.. (yakıt olarak sadece opet kullandım.) ama bu sefer hem daha gürültülü çalışıyor hem de sanki daha az güç üretiyor..

pazartesiye randevu aldım servisine göstereceğim ama benim yorumum baskı diskinden dolayı gücü iletemiyor oluşu.. baskı diskini bitiren arkadaşlar aracın son dönemdeki durumu ile ilgili tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim...
    Paylaş

Sn Helfgott,

anlattığınız sürüş tarzı dikkate alındığında, belirttiğiniz semptomlar ile birlikte Dizel Partikül filtresi tıkanmışa benziyor. Bunun sebebi aracın sürekli çok kısa mesafelerde kullanılıyor olması. Araç belirli dönemlede DPF'de biriken kurumu yakar. Ancak bu işlem için yüksek motor devrinde belirli bir mesafe gitmesi gerekir. Bu işleme rejenerasyo denir. Rejenerasyon tamamlanamadığında araç her fırsatta yeniden denemeye başlar. Motor sesindeki değişim buna işarettir. Servise acilen giderek manuel kurum yaktırma işlemini yaptırmanızı tavsiye ederim.

Bundan sonrası için ise aracınız haftada bir kez en azında uzun yola çıkartım ki hafta içinde biriken kurum yakılma fırsatı bulsun.

Tabi ki bunlar benim sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak tahmin ettiklerim. Yetkili servs size en doğru bilgiyi verecektir.

Sevgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: ssozen11

quote:

Orijinalden alıntı: helfgott

merhaba;

Paylaş

Sn Helfgott,

anlattığınız sürüş tarzı dikkate alındığında, belirttiğiniz semptomlar ile birlikte Dizel Partikül filtresi tıkanmışa benziyor. Bunun sebebi aracın sürekli çok kısa mesafelerde kullanılıyor olması. Araç belirli dönemlede DPF'de biriken kurumu yakar. Ancak bu işlem için yüksek motor devrinde belirli bir mesafe gitmesi gerekir. Bu işleme rejenerasyo denir. Rejenerasyon tamamlanamadığında araç her fırsatta yeniden denemeye başlar. Motor sesindeki değişim buna işarettir. Servise acilen giderek manuel kurum yaktırma işlemini yaptırmanızı tavsiye ederim.

Bundan sonrası için ise aracınız haftada bir kez en azında uzun yola çıkartım ki hafta içinde biriken kurum yakılma fırsatı bulsun.

Tabi ki bunlar benim sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak tahmin ettiklerim. Yetkili servs size en doğru bilgiyi verecektir.

Sevgiler

hocam merhaba;

cevabınız için çok teşekkür ederim.. zannediyorum haklısınız.. 1 yıl önce benzer bir durum olmuştu ve manuel kurum yakma olayı gerçekleşmişti.. o günkü motor ile ilgili şikayetimle bugünkü şikayetim tam aynı değil gibiydi ama bu sefer daha çok bekledim..
    kurban bayramında ankaradan izmir e gidip geldim.. yolculuktan önceki hafta araçta bu sıkıntı vardı.. hatta yola çıkmadan servise gösterecektim.. göstermedim.. yol boyunca aracın çekişinin eski yolculuklarıma göre azaldığını hissetmiştim.. döndükten sonra da bir kaç gün içinde aracın çekişi iyice zayıfladı..

saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhanbingul

eğer hava 2 derecenin altına indiyse don uyarısı vermiştir. ama adanada bu mevsimde don uyarısı almak garip geldi. aşağıdaki fotoğraftaki uyarı ise don uyarısıdır.

sayın gokhanbingul

aracınızın marka ve modelini belirtmenizde bir sıkıntı yoksa bilgi verirmisiniz

bu kadran hangi araca ait daha doğrusu aslında esas merak ettiğim

aracın son vites te ( manuel ise 5 vites 2001 öncesi otomatik ise 4. vites 2001 otomatik ise 5. vites) 3000 devir bandından kaç km hızda ilerlediğini merak ediyorum

1,6 düz araçlar genelde 100-105 km aralığından ilerliyor babamdaki focus c-max 5 vites 3000 devirde 105 km de ilerliyor

o yüzden merak ettim bildiğim kadarı ile düz 2.0 motorlar 120 km hızla t4 ler ise 3000 devir bandından 140-145 km civarı bir hızda ilerliyor

bu aracı merak ettim :)

• çok değerli volvo üstadları şimdi bilginize herzamankinden fazla ihtiyacım var

97 R 19 sattım 12-14 bütçemle araç ararken babamdan gelen bir haber ile bir anda bütçem 18-20 binlere çıktı

ve 3 senelik volvo s40 hayalim şimdi gerçekleşmek üzere

herkes mantıklı yorum yapsın bilgi paylaşsın ama özellikle KULLANICI ARKADAŞLARDAN BİLGİLENDİRME GELİRSE ÇOK MEMNUN OLURUM

istediğim model s40 T4 özellikle 2001 modeli

ama malum piyasada düşük km li bulmak mümkün değil

bu t4 lerin

2001 e kadar olan modellerin 1855 cc ve ov 4 ileri

2001 olanların ise 1955 cc ov 5 ileri olduğunu ve makbul olanın 2001 t4 olduğunu araştırdım biliyorum

sizlere sorularım şunlar

eğer olurda temiz bir t4 e denk gelemezsem bir 2,0 T alsam 165 hp 240 tork

ve bu aracı chipleyip şöyle T4 ayarına getirsem illa da T4 gibi 200hp 300 tork a çıksın demiyorum ama biraz daha yükseltsem nasıl olur bu konuda fikirlerinizi bekliyorum

2000 1,8T passat 150hp versiyon kullandım lpg li araç süper geldi bana kaldı ki 2,0 t 165hp s40 bile aşırı süperdir şüphem yok ama işte insan oğlu doyumsuz

araca lpg taktıracağım unutmadan bunu ekleyeyim

bu araçların max tork devri hangi aralıklarda bunun bilgisini net bulamadım genelde yazılan 2500-3500 devir aralığında sadece max tork verdiği bilgisi var bu çok az geldi bana bu chip olayı ile bu tork aralığını artırmak mümkün olurmu mesela

işte üstadlar durum böyle bu araçlar nasıldır bu s40 araçlar özellikle şanzıman konusu müthiş kafama takılıyor otomatik şanzımanlı bir araca denk gelirsem die çekiniyorum araç temiz az km li oloursa otomatik şanzıman korkusuyla aracı almaktan vazgeçmem bile söz konusu olabilir

malum s60 ların bazı modelleri 100k km de otomatik şanzıman bitiriyor neye dikkat etmek gerekir alırken baktırırken nelerine özellikle bakmak gerekir.

bu konuda fikir beyan edecek tüm dostlardan yardım bekliyorum

herkese iyi akşamlar..dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elalembialem_ -- 26 Ekim 2013; 22:22:54 >

• elalembialem_ kullanıcısına yanıt
    Aracım 2000 model s40 2.0t düz vites.
    ne yazıkki T4 lerin temizini bulmak zor. o yüzden tavsiyem 2.0t modelini alman. ben araç alırken T4 ten yola çıktım ama baktığım tüm araçlar genelde hor kullanılmış ve kazalı araçlardı. birde T4 lerin düz vitesi çok az, genelde otomatik vites buda benim 2.0t almama neden olan etkendi. km ye çok takılma volvo marka araç alırken, benim aracım şuan 340.000 km ye dayandı ama sorunsuz kullanıyorum. chip olayına falan girmeye çokta gerek yok çünkü 165 hp de gayet yeterli bir güç bence. Ama dediğin gibi insanoğlu doyumsuz sürekli bir üstünü istiyor Birde bulabilirsen lpg takılmamış araç alıp sonradan güzel bir marka lpg taktırmanı tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanbingul

ne yazıkki T4 lerin temizini bulmak zor. o yüzden tavsiyem 2.0t modelini alman. ben araç alırken T4 ten yola çıktım ama baktığım tüm araçlar genelde hor kullanılmış ve kazalı araçlardı. birde T4 lerin düz vitesi çok az, genelde otomatik vites buda benim 2.0t almama neden olan etkendi. km ye çok takılma volvo marka araç alırken, benim aracım şuan 340.000 km ye dayandı ama sorunsuz kullanıyorum. chip olayına falan girmeye çokta gerek yok çünkü 165 hp de gayet yeterli bir güç bence. Ama dediğin gibi insanoğlu doyumsuz sürekli bir üstünü istiyor Birde bulabilirsen lpg takılmamış araç alıp sonradan güzel bir marka lpg taktırmanı tavsiye ederim...

hocam cevaplar için çok teşekkür ederim

sizin aracınıza hayranım zaten maşallah nazar değmesin 340k km ciddi anlamda fazla ve hala maşallah sorunsuz gitmeniz de çok güzel

sizin gibi kullanıcılar beni km konusunda rahatlatıyor ama işte yinede 100k dan sonrası hep korku veriyor bana

ilk tercihim herzaman T4 ama olmaz sa 2,0T ye bakacağım artık 2,0T olursa 2004 model de ilk tercihim olacak 2004 ve manuel bir 2,0T güzel olur kanısındayım

bu araç ile ilgili her türlü bilgiye açığım edindiğiniz tüm bilgileri buradan paylaşırsanız çok memnun olurum

özellikle de yaşadığınız sorunlar var ise ( inşallah olmamıştır vede olmaz ) onlarıda paylaşırsanız çok memnun olurum

hangi km de hangi bakımları yaptırdınız

triger nezaman değişti baskı balata mesela kullanım tarzınıza bağlı olarak kaç km gidiyor felan

yazmanız mümkün olursa çok sevinirim

paylaşımlar için teşekkürler

iyi akşamlar..

aracı aldığımda 240.000km deydi benden önce bayan kullandığı için ilk işim baskı balataları değiştirmek oldu. sonra LPG taktırdım. çıkardığı en büyük sorun koltukları tekrar kaplatmak oldu 3500tl tuttu alırken en çok deri aracın koltuk kaplamalarına dikkat et çünkü deri koltuk biraz maliyetli en az 2500tl tutar. ben farklı renkte kaplattım koltukları sportif görünsün diye o yüzden 3500tl tuttu. o yüzden koltuklara dikkat et ve deri bakımlarını yaptır. onun dışında araçta aldığımdan beri değişen radyatör ve motor takozları harici bir masrafım olmadı. tabi LPG taktırdığımdan beri iki kez benzin pompası arızası ile karşılaştım o da LPG ile alakalı sorun.
    baskı balata değişeli 100.000 km oldu sorunsuz gidiyor(ama otoban harici arabayı çok sakin kullanan biriyim). triger kayışı ne zaman değişti hatırlamıyorum onu servisim zamanı gelince uyarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elalembialem_

çok değerli volvo üstadları şimdi bilginize herzamankinden fazla ihtiyacım var

97 R 19 sattım 12-14 bütçemle araç ararken babamdan gelen bir haber ile bir anda bütçem 18-20 binlere çıktı

herkes mantıklı yorum yapsın bilgi paylaşsın ama özellikle KULLANICI ARKADAŞLARDAN BİLGİLENDİRME GELİRSE ÇOK MEMNUN OLURUM

bu t4 lerin

2001 olanların ise 1955 cc ov 5 ileri olduğunu ve makbul olanın 2001 t4 olduğunu araştırdım biliyorum

sizlere sorularım şunlar

ve bu aracı chipleyip şöyle T4 ayarına getirsem illa da T4 gibi 200hp 300 tork a çıksın demiyorum ama biraz daha yükseltsem nasıl olur bu konuda fikirlerinizi bekliyorum

2000 1,8T passat 150hp versiyon kullandım lpg li araç süper geldi bana kaldı ki 2,0 t 165hp s40 bile aşırı süperdir şüphem yok ama işte insan oğlu doyumsuz

bu araçların max tork devri hangi aralıklarda bunun bilgisini net bulamadım genelde yazılan 2500-3500 devir aralığında sadece max tork verdiği bilgisi var bu çok az geldi bana bu chip olayı ile bu tork aralığını artırmak mümkün olurmu mesela

işte üstadlar durum böyle bu araçlar nasıldır bu s40 araçlar özellikle şanzıman konusu müthiş kafama takılıyor otomatik şanzımanlı bir araca denk gelirsem die çekiniyorum araç temiz az km li oloursa otomatik şanzıman korkusuyla aracı almaktan vazgeçmem bile söz konusu olabilir

malum s60 ların bazı modelleri 100k km de otomatik şanzıman bitiriyor neye dikkat etmek gerekir alırken baktırırken nelerine özellikle bakmak gerekir.

Butcenize gore en iyi araci almaya niyetlenmissiniz tebrik ederim.T4 kullanicisi olarak temiz bir t4 bulursaniz kacirmayin alin derim ama bi daha uyarayim temiz olmak sartiyla.1998-1999 model t4 ler hidrolik itici subab sistemine sahip kaya motorlu(b4194t) kodlu 1855 cc 4 silindir 16 subab mitsubishi 14t yuksek basincli turbo(0,9 bar peak),2000 model t4 ler motor hacmi ayni sadece mekanik itici subab sistemine sahip (b4194t2) kodlu 2001 modeller b4204t5 2000 cc ic ve dis makyajlanmistir.

Bu motorlarin lpg ile uyum sorunu yoktur.e85 ethanolla bile rahatca yururler.kendi aracimi 20000 kmdir lpg li kullaniyorum herhangi bir sikinti ile karsilasmadim.chip yapacaksaniz kaliteli bir lpg kitini kullanin derim yuksek manifolt basinclarinda her kitin lpg ihtiyacini karsilayacagini zannetmiyorum.

Alacaginiz araci mutlaka gosterin herhangi bir sikintisi varsa sizi cok ugrastirir.manuel almak mantikli m56 sanzuman sorunsuzdur ve chipe uygundur.

Aracim su an chipli ve lpg li.simdilik aklima gelenler bunlar mobilden yaziyorum imla hatalari icin kusura bakmayin.hepninize Saygilar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sef_welder

quote:

Orijinalden alıntı: elalembialem_

çok değerli volvo üstadları şimdi bilginize herzamankinden fazla ihtiyacım var

bu t4 lerin

sizlere sorularım şunlar

Butcenize gore en iyi araci almaya niyetlenmissiniz tebrik ederim.T4 kullanicisi olarak temiz bir t4 bulursaniz kacirmayin alin derim ama bi daha uyarayim temiz olmak sartiyla.1998-1999 model t4 ler hidrolik itici subab sistemine sahip kaya motorlu(b4194t) kodlu 1855 cc 4 silindir 16 subab mitsubishi 14t yuksek basincli turbo(0,9 bar peak),2000 model t4 ler motor hacmi ayni sadece mekanik itici subab sistemine sahip (b4194t2) kodlu 2001 modeller b4204t5 2000 cc ic ve dis makyajlanmistir.

Bu motorlarin lpg ile uyum sorunu yoktur.e85 ethanolla bile rahatca yururler.kendi aracimi 20000 kmdir lpg li kullaniyorum herhangi bir sikinti ile karsilasmadim.chip yapacaksaniz kaliteli bir lpg kitini kullanin derim yuksek manifolt basinclarinda her kitin lpg ihtiyacini karsilayacagini zannetmiyorum.

Alacaginiz araci mutlaka gosterin herhangi bir sikintisi varsa sizi cok ugrastirir.manuel almak mantikli m56 sanzuman sorunsuzdur ve chipe uygundur.

Aracim su an chipli ve lpg li.simdilik aklima gelenler bunlar mobilden yaziyorum imla hatalari icin kusura bakmayin.hepninize Saygilar.

sayın sef_welder ve sayın gokhanbingul

bilgilendirmeler için tekrar teşekkür ederim verdiğiniz bilgileri mutlaka kullanacağım

sef_welder hocam sormak istediğim bir kaç soru var size T4 kullanıcısı olarak cevaplarsanız memnun olurum

hocam benim ilk tercihim 2001 model 2000cc olan motor bildiğim kadarı ile turbo basıncı daha düşük ( 98-2000 modellere göre yani 1855 cc mototra göre)

eğer olurda 2001 bulamazsam verdiğiniz motor kodlarından hangisini özellikle tavsiye edersiniz

birde bu s40 ların özellikle 2000 altını kimse önermiyor bir çok forumda okudum bu sitede bu konu açıkcası kafamı kurcalıyor

aracınızda chip uygulaması var yazmışsınız şu anda aracınız daki chip uygulaması nekadar artış sağladı bu konuda biraz bilgi verirseniz memnun olurum

lpg konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum bu sitede forumu bulunan kaliteli bir usta ile çalışacağım sıkıntı olmaz olsada hemen halledilir die umuyorum

hocam bir de aracınız lpg li mi yoksa benzinlimi birde manuel mi otmatik mi bilgi verirseniz

2000 altı 4 ileri otomatik şanzımanı da kimse tavsiye etmiyor

sorularım biraz fazla oldu hocam lütfen kusura bakmayın

çok karrsızlık içindeyim ama ne olursa olsun alacağım bir S40 T4

hocam bunları dışında aklınıza gelen her türlü konuyu paylaşmanızı temenni ediyorum

özellikle yaşadığınız olumlu olumsuz ne varsa paylaşmanızı diliyorum

bu araçla ilgili her türlü bilgiye açığım değerli dostlar kullanan arkadaşlar bilgileri paylaşmaya devam edelim herkese selamlar

• Sayın elalembialem;

T4 ler 3 faz olarak bilinir.

1.faz:B4194T 1855 cc lik motor
    2.faz(faz 1,5 diye bilinir):B4194T2 1855 cclik motor
    3.faz(faz 2 diye bilinir):B4204T5 1948 cc lik motor

Bu üç motor stage 1 dediğimiz ECU tune değerlerini rahatlıkla kaldırır.Ama ben 400-500 HP almak istiyorum dersen 1.9 litrelik motorlara bakmalısın (1. ve 2. faz) özellikle 2.faz için yurtdışında 550HP alanlar var.Videosu Ek'te.Bu üç motorun turbo basınçları 1.faz ve 2.faz manuel haricinde standart 0,9 bar.manuellerde standart 0,7-0,8 bar.Otomatiklerde mitsubishi TD04 14T Twin scroll turbo mevcut bu turbo 2001 manuel modellerde standart. Stage 1 tune yapacaksan 2001 model manuel al derim.

http://www.youtube.com/watch?v=_6Xl2l_G13A

Benim aracım otomatik o yüzden DYNO sheet alamıyorum ancak aracımda boost saati var.Maksimum boost 1,3 bar görebiliyorum.Bu basınçta araç LPG de yürüyor herhangi bir sıkıntı yok.Tuning sonrası araç resmen şahlanıyor özellikle tork bariz hissediliyor. Tuning işlemi bizim araçlarda pek kolay değil Siemens EMS 2000 ECU ya herkes müdahele edemiyor bilgin olsun.

Yerinizde olsam temiz manuel almaya bakardım.Malum Tork konvertörü gücün iletiminde düşüş yaratıyor.Acele etmeyin derim çünkü hırpalanmış bir T4 hevesinizi kursağınızda bırakır aldığınıza pişman olursunuz.

4 ileri otomatik şanzuman AW 50-42 , 5 ileri AW 55-5O lere göre daha sorunsuz çünkü volvo S60 topiğine bakarsanız selenoid problemi var 5 ileri otomatiklerin iyi bir manuel bulursanız volvonun kendi imalatı olan M56 şanzuman tabiki daha sorunsuz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar .sormak istediğiniz soru olursa zevkle yanıtlarım.Saygılar

• 
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.