Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (306. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.309
Cevap
40
Favori
905.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: av.ilhami

quote:

Orijinalden alıntı: zingfth

Istanbul da hangi özel servisleri önerirsiniz.bi termostat değişimi, 5 lt antifiriz 350 tl para verdim. Termostat sadece 150 tl miş.5 lt antifiriz 50 milyon.150 tl de işçilik..

istanbulda nerelerdesiniz bence ona göre tavsiye olmalı

Periyodik bakım için İstanbul Anadolu yakasında bir servis tavsiyesine benim de ihtiyacım var. Aracım 2011 S60 2.0T.

Şimdiden teşekkürler
  • http://saabservis.com.tr/hizmetler/4
    arkadaşımın bana tavsiyesi olan bir yer ama gitme fırsatım olmadı.
    sanırım anadolu yakasında olmalı hikmet cındıl var : Cındıl volvo çok methini duydum
    http://forum.donanimhaber.com/m_27633065/tm.htm
  • quote:

quote:

Istanbul da hangi özel servisleri önerirsiniz.bi termostat değişimi, 5 lt antifiriz 350 tl para verdim. Termostat sadece 150 tl miş.5 lt antifiriz 50 milyon.150 tl de işçilik..

Hocam Halkalı da oturuyorum.Servise maslaka gittim atatürk oto sanayi ye.Yol problem değil.Avrupa yakasında nereyi önerirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Arkadaşlar, 2010 model Dynamic donanımlı S40'larda USB bağlantısı oluyor mu? Yoksa ayrıca takmak mı lazım?

Hocam benim araçta dynamiq usb yok.2009.aux tan tel a vercen yada dönüşüm aparatları varmış usb-aux .harddisk gibi bişey şekli.aparatı Görünce vazgeçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fato65

quote:

quote:

Periyodik bakım için İstanbul Anadolu yakasında bir servis tavsiyesine benim de ihtiyacım var. Aracım 2011 S60 2.0T.

Şimdiden teşekkürler

İstanbul Anadolu yakası malztepe s-car Volvo özel servis veya kartal sanayi cındıl Volvo. tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: altinok

Arkadaşlar daha önceki 2005 S60 D5 ve 2010 S40 volvo macerama 2006 Audi a4 2,0 ile bir süre ara vermiştim ama içimdeki Volvo aşkı yeniden depreşti ve yeni kasa s60 almaya karar verdim. Yeni kasa hakkında fazla bir malumatım yok ama T4 almaya karar verdim, 1.6 motorlu dizel aracın 115 beygir olması beni bu kararı almaya sevketti. Ben şunu öğrenmek istiyorum, 2011 sonrası 1.6 t4 premium ile Advance paket arasında ortalama 5000-7000 civarında bir fark var. Ne dersiniz advance paket almaya değer opsiyonlar ihtiva ediyor mu yoksa premium da bana yeter mi? Advance pakette kritik ne gibi özellikler var?

Teşekkür ederim şimdiden, iyi çalışmalar.

öncelikle t4 moto benzinli powershift şanzıman 180 hp dir. sizin baktığınız araç d2 veya drive é olarak geçen model. advance paket ile preimium paket arasındaki farklar model yılına göre değişmektedir. ayrıca bu aracın oldukça uzun bir opsiyon listesi vardır. paket haricinde alınan donanımlar da olabiliyor. bence önemli olan aracın temizliği ve bakım durumudur. bakımsız bir Volvo size çok masraf çıkartabilir. triger seti-balata-disk değişimi gibi masraflı kalemlerin ne zaman değiştini öğrenmek gerekir.

• 2000 model s40 1.9 t4 otomatik lpg li araç aldım ama kimseyi tüketimime inandıramadım

http://forum.donanimhaber.com/m_102717035/tm.htm

kendimden şüphe eder oldum

• s ve w tuşları ne işe yarıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BatuKır B kullanıcısına yanıt
    2008 volvo s60 38 lt gaz ile şehir içi 230 km gidiyorum bende uzun yol daha denemedim
    w kış modu ama s volvolarda bilmiyorum tahminim spor modu olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan9

evet öyleymiş teşekkür ederim
    bu arada aracı yıkama makinesine sokamadım çünkü radyo anteni kaputa tamamen gömülmüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam zamanla anten bağlantı yerlerine toz pislik sıkıştığından bazen takılıyor. temizlik spreyi(yağlı bir solüsyon) varsa ondan sıkıp silin ve bu işlemi radyoyu aç kapa yaparak tekrarlayın birkaç kez açılacaktır. bu takılma otomatik vites mandalında da olabiliyor nadirende olsa yine kirden dolayı onuda aynı şekilde spreyle çözebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz_82 -- 17 Şubat 2015; 10:56:17 >
  • teşekkür ederim
    o kadar ısrar etmeme rağmen volvo yetkili servisi aracın trigger değişim km bilgisini email veya telefonla paylaşmam servise gel bakarız dedi
    bana ters olmasa servise uğramak sorun değil ayrı bir zaman ayırmam gerekecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

quote:

Orijinalden alıntı: sinan9

evet öyleymiş teşekkür ederim
    bu arada aracı yıkama makinesine sokamadım çünkü radyo anteni kaputa tamamen gömülmüyor

Ben sizin yerinizde olsam Yıkama makinesine sokturmazdım. Önceki Yorumları mutlaka okumuşsunuzdur. Dedem 2 kere Volvo S40 alıp sattı ve hiçbirini Yıkama makinesine sokturmadı hep kendisi yıkadı arabalarını. Size tavsiyem normal su ile yazlığınız varsa yada apartmanınızın hortumu varsa arabanızı öyle yıkamanızı tavsiye ederim. Yıkama makinesi hem arabayı çizer hemde rengini bozar.

Volvoların antenlerinin kaputa gömülmemesinin sebebi temel bir sorundur. Ama nedense dedemin aldığı Araçlarda bunların hiçbirini yaşamamıştık. Sokakta her gördüğüm Volvo S40larda neredeyse hepsinde aynı sorun var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larvus -- 18 Şubat 2015; 20:46:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• anten möhim değil varsın gömülmesin
    ama volvo yetkili servisinin arabanın triger değişim geçmişini sır gibi saklaması kıllandırdı
    çok uzak değil yol 15 dakika ama istanbula kar yağdı ve buza dönüştü işten başka bir yere gitmeye cesaret edemiyorum
    bu arada hangi viteste aracın olduğunu ekranda görememek zaman zaman sıkıntıya neden oluyor
    sabah ısınması için motoru açık bırakıp arabanın etrafındaki buzları temizlemek için eve çekçek almaya çıktım
    döndüğümde geri vites lambalarının yandığını farkedince hemen vitesi boşa aldım
    neyseki el frenini çekili bırakmışım bir kaza olmadı
  • arkadaşlar 99 model C70 T5 elktronik gaz kelebekli (etm) bu araçlarda yazılım güncelleme mümkün mü
    ETS lambası arasıra yanıyor stop et çalıştır sönüyor. herzaman da yapmıyor nedir bu ETS niye yanar
    Volvo "Vida" programını veya başka obd programını free olarak indirme şansımız var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 23 Şubat 2015; 21:36:30 >
  • av.ilhami kullanıcısına yanıt
    selam..sizin araçta iki tip kelebek var biri program ile düzeliyor sarı etiketli olan sanırım..beyaz etiketli olan da ise program atma olayı yok, direk değişime gidiliyor. 2 kez başıma geldi. 1 kez yolda kaldım 99 s70 t5 ile. program yetkili servislerde atılıyor sadece.elektronik arıza muhtemelen sizinki. temizlik falanda kurtarmaz büyük ihtimalle..
    vida programı indirsenizde bir işinize yaramaz ,bağlantı aparatı olmadan..
    başka programlarla da okuyup silebilirseniz. geçmiş olsun.
  • başıma bir iş gelirse volvo türkiyeyi mahkemeye vereceğim
    aracımın servis geçmişini öğrenmek için email attım
    bana bu bilginin özel olduğu için email ile paylaşalılamayacağını servise nüfuz cüzdanı ve araç ruhsatı ile gidersem yardımcı olacaklarını söylediler
    ilk fırsatta en yakın yetkili servis olan vocar altunizadeye gittim
    yetkili sistemde sorgulama yaptı ve hiçbir servis kaydı olmadığını söyledi

bunun üzerine triger değişimi şart oldu deyip n11 de 156 liraya bulduğum ama kampanya ile 130 liraya gelen triger setini sipariş geçtim
    1 saat sonra satıcı arayıp aracın triger set numarasını sordu
    bende bilmediğimi ama şasi numarasını verebileceğim söyleyince kendilerinin bu şekilde bulamadıklarını volvo dan sormam gerektiğini söylediler
    bende yürüme mesafesinde olan vocara gidip sorabileceğini söyleyince bekleyeceklerini söylediler

tekrar vocara gittim ama cumartesi saat 15:30 dan sonra çalışmadıklarını saat 15:37 de servise vardığımda öğrendim
    müşteri danışmanına ne yapacağımı sorduğumda ban 444 ile başlayan numarayı aramamı onların yardımcı olacaklarını söyledi

bende volvo yol yardımı aradım bayana durumu anlattım
    ustaya bağladı telefonu ustayada durumu anlattım
    usta bana bu bilgiyi ancak servisin bilgisayar sistemine girip verebileceğini kendisinin veremeyeceğini söyledi

bende ya sabır çekerek pazartesiyi bekledi
    pazartesi tekrar vocara email atıp durumu anlattım bana bir telefon numarası verdi orayı aramamı söyledi
    verdiği telefonu aradım ve telefona çıkan kişiye durumu anlattım
    adam bana triger set fiyatı verebilirim ancak parça numarasını emeğe saygısızlık olabileceği için veremem dedi
    bende emeğe ne gibi bir saygısızlık olduğunu sordum
    bu defa bana siz benden parçanın numarasını öğreneceksiniz sonra gidip piyasadan bu parçayı alacaksınız, olamaz dedi

bende volvo international email atıp triger yüzünden yolda kalırsam dava açacağımı bildirdim
    volvocu başka arkadaş yetkili servisin aç gözlü olduğundan bahsetmişti ama bu kadarını tahmin edememiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: yurtkann

selam..sizin araçta iki tip kelebek var biri program ile düzeliyor sarı etiketli olan sanırım..beyaz etiketli olan da ise program atma olayı yok, direk değişime gidiliyor. 2 kez başıma geldi. 1 kez yolda kaldım 99 s70 t5 ile. program yetkili servislerde atılıyor sadece.elektronik arıza muhtemelen sizinki. temizlik falanda kurtarmaz büyük ihtimalle..
    vida programı indirsenizde bir işinize yaramaz ,bağlantı aparatı olmadan..
    başka programlarla da okuyup silebilirseniz. geçmiş olsun.

SELAM; etiket dediğiniz etm üzerindki volvo- magneti marelli yazılarının olduğu mu. hatırladığım kadarıyla benimki sarı değildi tekrar bakayım. ETM yi temizledim rolanti dalgalanması düzeldi aracın gidişi iyileşti. araç 91bin km. ilkkez temzlendi sanırım. 39bin kmden beri (2 yıldır) bende.
    scanmaster var program olarak(genelde alman grup için sanırım). vidayı indirdim ama VMvare (makina gibi gösteren bir programmış ne demekse) gibi bir program da gerekir dediler indirdim ama çalışmadı
    teşekkürler hemen şu etikete bakayım inşallah sarıdır ama sanmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 4 Mart 2015; 17:00:21 >

• batukır hocam, türkiye şakşakçılar memleketi olduğundan kraldan fazla kıralcı olunuyor. volvonun doğrudan bir suçu olduğunu sanmam; bu eşekleri çalıştırması dışında tabi.
    tregerin üzerindeki yazı bazen okunabiliyor. bir bakın isterseniz. yapacağınız şey sadece motor üstündeki size göre sol taraftaki plastik kapağı sökmek. ya da
    znt otomative şasi noyu verip uyumlu kayışı öğrenmek (hemen verirler mi bilmiyorum denemek lazım)
    aracınızı ve şasiyi bana söylerseniz eş dost parçacıdan yardımcı olmaya da çalışabilirim. isterseniz pm den atın telefonum: 05054016815
  • 
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.