Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (308. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
13 Misafir (2 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.309
Cevap
40
Favori
905.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2002 S40 T4 ile Bende aranızdayım artık :)
  • aksaraydaki volvocudan parça fiyat listesi aldım

70 amortisör tabla
    30 amortisör bilya
    30 z rot
    200 ön amortisör
    35 rot kolu
    25 rot başı
    60 ön bilya
    60 ön balata

herşey iyi güzelde sadece sağ amotisör patlak ama servis değiştimi çift değiştirilir dedi
    tek amotisör değişiminin ne zararı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diğer amortisörde kısmen yıpranmış olduğu için güce denge tam gelemez
    ayrıca amortisör garantisi için çift alınmalıdır. ben şahsen tek amortisör bile olsa garanti nedeniyle çift alıyorum. sağlam olanı çıkma olarak saklıyorum. daha sonra yine amortisör sorunu olursa bu çıkmayı kullanıyorum. böylece değişim sonrası 2 tane kısmen yıpranmış olduğundan güce denge gelmiş oluyor.
    güç (power) sizinle olsun. tek kaliteli almaktansa federal power ucuz amortisör garantili 2 tane almak daha iyi. normal kullanımda bişey diyemem ama patlama meselesi olunca süre farketmiyor; yollar ve kullanıcı nedeniyle kaliteli olan da erken patlayabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sef_welder

Bosch etm maalesef uymaz magnetti marelli sari etiketli etm bulabilirseniz onu alin(beyaz etiketliden uzak durun eski tiptir) ebay dan yada cikmacilardan bulabilirsiniz.ayrica xemodex firmasi bu sorun icin ozel yapim etm uretiyor.kullananlar oldukca memnun.

Yurtdisi alisverislerden korkmayin oto parcalari sikintisiz gelir bir sorun cikarmazlar gumrukte.75 euro olayina fazla takilmayin 75 euro uzeri kargolar yine size ulasir sadece vergisini odemeniz gerekir.saygilar

nette ararken bu xemodex i görmüştüm. ama bilgim yoktu. ucuz yan sanayi olarak düşünmüştüm. teşekkürler
  • hiç masraf yapmadım hatt rot ayarı bile yaptırmadan bugün dudullu tüvtürkten tek sefede geçti

• quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

hiç masraf yapmadım hatt rot ayarı bile yaptırmadan bugün dudullu tüvtürkten tek sefede geçti

nette ararken bu xemodex i görmüştüm. ama bilgim yoktu. ucuz yan sanayi olarak düşünmüştüm. teşekkürler
    geçmiş olsun sevindik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sef_welder

Bosch etm maalesef uymaz magnetti marelli sari etiketli etm bulabilirseniz onu alin(beyaz etiketliden uzak durun eski tiptir) ebay dan yada cikmacilardan bulabilirsiniz.ayrica xemodex firmasi bu sorun icin ozel yapim etm uretiyor.kullananlar oldukca memnun.

Yurtdisi alisverislerden korkmayin oto parcalari sikintisiz gelir bir sorun cikarmazlar gumrukte.75 euro olayina fazla takilmayin 75 euro uzeri kargolar yine size ulasir sadece vergisini odemeniz gerekir.saygilar

muhabbetini ettik aracın etm si bozulmuş. bu sayede öğrendim ki magnetti marelli sıfır alınırsa yazılım yükleme+işçilik bedeli var. yetkili serviste 1500 civarı vihaz bedeli imiş. yani toplamda 2bin tl masraf. sanırım xemodex markalarda yazılım içinde yüklü geliyor. doğru mudur?
    e- bay dan bu ürünün linkini bulabilirmisiniz. benim bulduğum XC70 diyor ama sanırım c70- s70-v70 lere de uyumlu ama ingilizcem yetersiz ve ebaydan ürün almadığım için tereddütlüyüm o yüzden doğru link atabilirmisiniz. 99model c70 için. yada türkiyeden bulabilirmiyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av.ilhami -- 11 Mayıs 2015; 20:57:54 >

• av.ilhami kullanıcısına yanıt
    Xemodex tak calistir cinsten bir ETM sifir almaktansa 500 dolar civarinda xemodex almak daha mantikli gerci dolarda aldi basini gitti.xemodex in kendi sitesinden yada "ipdusa" dan alabilirsiniz."Fcpeuro" sitesi de 350 dolar civari etm satiyor.ayrica ebayden temiz 2.el sari etiketli magnetti marelli etm de alabilirsiniz.saygilar.

• haftasonu aksaraydan servisin istediği parçalara 900 ödeyip yaklaşık 60 kiloluk parçaları elimle 3 vesait aktarma yaparak taşımak zorunda kaldım
    dün sabah erkenden servise aracı bıraktım

öğlen arayıp biz şimdi farkettik senin aks körükleride patlamış bostancıdaki parçacıda varmış git al dediler
    bostancıdaki parçacı sayım yaparken stoktan düşmeyi unutmuşuz kalmamış bizde dedi

tekrar aksaraya gidip iki adet iç aks körüğüne 70 tl ödeyip otobüslerde koştura koltura servise saat 16:00 da yetiştirdim
    akşam 7 de arabayı ancak teslim ettiler ve senin abs sensörü taşıyıcıya kaynamış mecburen bozduk yenisini al 150 tl tutar dediler ve arabayı abs arızalı teslim ettikleri gibi 700 tl aldılar
     [DH]   V O L V O    for   L I F E

merak ediyorum bu para onlara yarayacakmı çünkü haram olsun diyerek ödeme yaptım

abs sensörüne yetkili servis 325 tl istedi ve yurtdışından gelecekmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatuKır -- 12 Mayıs 2015; 19:22:21 >

• sırf servis kalitesi yüzünden bir dahaki aracım volvo OLMAYACAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 12 Mayıs 2015; 23:56:41 >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Garanti Süreniz bitti mi?
  • 2000 model S40 1.9 T4' ün sol ön ABS sensörünün oem numarasını nasıl öğrenebilirim?

http://tr.aliexpress.com/item/ABS-Speed-Sensor-FRONT-LEFT-for-Mitsubishi-Carisma-Volvo-S40-V40-SS20262-for-OEM-MB950343/32336565653.html?recommendVersion=1

bu parça uyarmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatuKır -- 13 Mayıs 2015; 12:28:41 >
  • quote:

2000 model S40 1.9 T4' ün sol ön ABS sensörünün oem numarasını nasıl öğrenebilirim?

http://tr.aliexpress.com/item/ABS-Speed-Sensor-FRONT-LEFT-for-Mitsubishi-Carisma-Volvo-S40-V40-SS20262-for-OEM-MB950343/32336565653.html?recommendVersion=1

bu parça uyarmı

bosch marka ise sitesinde, hem kendi kodu hem de oem numarasını vermesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: av.ilhami

quote:

2000 model S40 1.9 T4' ün sol ön ABS sensörünün oem numarasını nasıl öğrenebilirim?

bu parça uyarmı

bosch marka ise sitesinde, hem kendi kodu hem de oem numarasını vermesi lazım.

aloparca sitesinden 167 liraya sipariş geçtim bosch markalı olanını
    ama parça gelene kadar bsşıma iş gelirse arabayı bu halde teslim eden servis yüzünden

usta yerler ıslak olmadığı sürece sorun olmaz öndeki aracı yakın takip etme dedi
    bugün fren sorununun ilk işaretlerini rampa inerken kademe kademe boşalan pedaldan hissettim

•  [DH]   V O L V O    for   L I F E

ön sol çamurluk ağzı bakalitini çıkmacı haricinde nerede bulabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: VForVolvo

Garanti Süreniz bitti mi?

bitti evet 5 yıl oldu alalı

• alıparça hızlı teslimat yaptı ve bugün yeni abs sensörünü taktırdım

ama sensörün girdiği boşluktan mısır püskülü gibi bakır tel çıktı önce bunlar temizlendi

• Çok şükür bende aracımı aldım. Herkese kazasız, belasız sürüşler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reaksiy0n -- 22 Mayıs 2015; 14:35:10 >
  • Merhabalar,

Ocak ayı itibariyle artık ben de bir volvo sahibiyim. 2001 model s80 2.0T (otm) Benzin+zavoli LPG.
    Konuyu eski modeller için bulamadığımdan dolayı bıraya yazmam gerektiğini düşündüm. Yanlış başlık altındaysam affedin.
    Aracımdan son derece memnunum ancak bir kaç sorunum var.

Deneyimlerinize başvurmak isterim, şöyle ki;
    1) Antifiriz genleşme kabının çıkış hortum tarafından sızıntı tesbit ettim ve kabine beklemiş bira mayası benzeri bir koku veriyor. Eşim en sonunda beni boğacak :)
    ısınma ve kaynamayla yüksek basınçtan dolayı olabileceğini düşünerek hortumun kelepçe kısmını 3-4 cm kesip tekrar taktım ve kelepçeledim ama halen sızıntı devam ediyor. Genleşme kabında çatlak olabilme ihtimalini düşünüyorum ama çok çok küçük bir sızıntı olduğu için pek de olası bir ihtimal gibi gelmedi. Daha önce böyle bir sorun yaşayanınız var mı?

2) En önemli sorunum olan frenlerden gelen ses. Her zaman olmuyor ama ısınma ile doğru orantılı gibi geldi bana. Bir süre kullanımdan sonra (10 - 15 dk civarı) 80km/h ve üzeri hızlarda frenleme yaptığımda fren pedalında normalde var olan boşluk azalmış hissi veriyor ve yavaşlamak istediğimde ön taraftan abs devreye girmiş gibi sarsıntı alıyorum. direksiyon kontrolü bu durumda normal düzeyde ama aracın ön bölgesi ciddi derecede sarsılıyor. Bu durum freni bıraktığımda bile devam ediyor. Sanki kaliperler serbest kalmıyor ya da balatalar yapışıyor gibi. Bahsettiğim sıkıntı bazen aşırı bazen az seviyelerde oluyor. Aşırı istanbul trafiğinde bir süre sonra hızlanmaya çalıştığımda bariz frenler tarafından engellendiğini hissediyorum. Diskleri kontrol ettirdiğimde yüzeylerinin düzgün olduğunu ve balataların çok yeni olduğunu söylediler.
    Fren hidrolik seviyesi normalde ama koyu renkli gibi geldi bana, acaba özelliğini yitirmiş ve ısıdan dolayı görevini yerine getiremiyor olabilir mi? ya da balatalar adi olup camlaşmış yüzey oluşturmuş ve sürtünme esnasında gıcırdıyor olabilir mi? Nereye odaklanmalıyım?

• ailkayt A kullanıcısına yanıt
    merhabalalar bendede s40 2.0t modeli var aynı sorunu şuan ben yaşıyorum. antifiriz genleşme kabı dediğiniz arabaya su eklediğiniz yedek depo ise aynı sorun bendede var ufak bir sızıntı oluyor. nedeni büyük ihtimal plastik olan kabın altındaki boru bağlantı kelepçesi çok sıkıldığı için kabı çatlatıyor olması.
    2. sorunda ise bende bir süre oldu ama benimkinin nedeni rot balans yaptırdım düzelmedi daha sonra diskleri tornaya yolladım sorun düzeldi. ama bende sadece fren esnasında sorun vardı. freni bıraktığımda düzeliyordu. diskleri bence bi tornaya yollayın düzeltsinler. ama tabiki en önemlisi tamircinin bakıp söylemesi.
  • 
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.