Şimdi Ara

DH Western Filmleri Kuşağı - Il buono, il brutto, il cattivo - Sergio Leone (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
2
Favori
5.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam siz sinemayla ilgili bir bolummu okuyorsunuz universitede veya okudunuz ? Filmleri bayagi derin yorumluyorsunuz , yorumlarinizi cok begeniyorum , benim izleyipte dikkat etmedigim bazi yerleri sayende gordum bu yorumda da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No-One

quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

Ya haklısın aslında iç savaş kısmı biraz uzun sürdü ama senin aksine benim çok hoşuma gidiyor o kısmı filmin.Nedeni de neredeyse filmin en önemli repliklerini barındırması.Neredeyse tamamı iç savaş göndermeleriyle doluydu o kısım.Albay'ın ağzından çıkan her laf savaşın saçmalığına atılan bir taştı senin de dediğin gibi.

Bana göre dozajı biraz fazla kaçmış. Sonuçta bu bir Western filmi :)

Düello kısmı da hiç adil değildi; üçlemenin en kötü düellosu olduğunu söyleyebilirim. Her ne kadar 'Kötü' de olsa ikiye bir durumda olması western düello adetlerine hiç yakışmadı.

Bu arada yazın bayağı lirik bir havada olmuş, çok beğendim. :)

Teşekkür ederim.

Evet haklısın.Geleneklere pek uymamış düello.

@ersan145 Bence üçünün de silahı dolu olsaydı , Tuco kazanırdı.Çünkü muhtemelen İyi ve kötü birbirini halletmek isteyecektir.Blondie , kötüyü vurur , Tuco da Blondie'yi.O kazanır böylece.

Ama tabi şeritli örtünün yere değmesi oralarda haram sayılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersan145

quote:

Orijinalden alıntı: No-One

quote:

Ya haklısın aslında iç savaş kısmı biraz uzun sürdü ama senin aksine benim çok hoşuma gidiyor o kısmı filmin.Nedeni de neredeyse filmin en önemli repliklerini barındırması.Neredeyse tamamı iç savaş göndermeleriyle doluydu o kısım.Albay'ın ağzından çıkan her laf savaşın saçmalığına atılan bir taştı senin de dediğin gibi.

Bana göre dozajı biraz fazla kaçmış. Sonuçta bu bir Western filmi :)

Düello kısmı da hiç adil değildi; üçlemenin en kötü düellosu olduğunu söyleyebilirim. Her ne kadar 'Kötü' de olsa ikiye bir durumda olması western düello adetlerine hiç yakışmadı.

Bu arada yazın bayağı lirik bir havada olmuş, çok beğendim. :)

Bence ayarındaydı.O yıllarda çekilen spaghetti westernlere bakılırsa hep iç savaşın etkileri görülür.Genelde iç savaş sonrasını canlandıran filmler çekilmişti gerçi.Fakat iç savaş ve vahşi batı et ve tırnak gibi.Sergio Leone'de iç savaş yıllarını konu almak istemiş.Seneryo ancak böyle bağlanabilirdi bence.Her sahnede iç savaşın izlerini görüyoruz görmek zorundayız sonuçta Birleşik Devletler savaş içinde.Şahsi görüşüm.

Hocam duello adil bir duello olsa orada 3 üde ölür altınlar mezarın içinde kalırdı bence :)

Tamamen soyutlanmasını kimse desteklemezdi zaten. Leone'un içinde kalan tüm şeyleri 3. filmde kullandığını varsayıyorum :)

Düello kısmında bir saçmalık daha var; Tuco direkt Cleef'e yöneliyor. Silahı dolu olsaydı (Cleef hali hazırda saf dışı olduğundan) Eastwood'u rahatlıkla vurabilirdi. Tuco'nun silahının boş olmadığı ihtimalinde ise Eastwood n'apardı, orası muamma...

• Tuco onu bir de intikam refleksiyle yapmış olabilir.Angel Eyes'a hem hayran hem de nefret ediyor.Aslında Blondie'ye karşı da aynı şeyleri hissediyor.Biraz karışık Tuco'nun kafası açıkcası.
  • quote:

Tuco onu bir de intikam refleksiyle yapmış olabilir.Angel Eyes'a hem hayran hem de nefret ediyor.Aslında Blondie'ye karşı da aynı şeyleri hissediyor.Biraz karışık Tuco'nun kafası açıkcası.

'Tuco'yu Anlamak' adlı bir kitap yazmak lazım aslında.
  • Tüm zamanların en efsane filmlerinden biridir benim gözümde.Bir kez daha izlemek farklı ve güzel tatlar bıraktı.Öncelikle filmdeki karakterler iyi,kötü ve çirkin olarak adlandırılmış olsalar da bu filmde aklımıza gelen anlamda kullanılmamış.Bütün karakterler oldukça gerçekçi işlenmiş ve hepsi kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor.Bu bağlamda Leone ne kadar güzel karakter yarattığını ve bunları tüm ayrıntılarıyla işlediğini göstermiş.Filmde diyaloglarda fazla değil.Sahneler alışkın olduğumuz üzere harika biçimde tasarlanmış.Ayrıntılar ve çekimler oldukça başarılı.

Oyunculuklara laf yok zaten Eastwood olmasa bu üçleme bu etkiyi yapmazdı.Hal ve hareketleri,duruşu,konuşması ve puro içişiyle mükemmel.İnsanı puro içmeye özendiriyor.Van Cleef ve Wallach ikilisi de oldukça başarılı iş çıkarmışlar.Müzikler kusursuz ve mükemmel.

Filmdeki hemen her sahne akılda kalıcı ve harika ama çöl sahnesi ve final sahnesi unutulmazdır."Dünyada iki çeşit insan vardır dostum, elinde dolu bir silah olanlar ve mezar kazanlar ..sen kazıyorsun"ne sözdür be.

Bana göre bu üçleme kadar başarılı bir şekilde üstüne koyarak giden başka bir seri film yok.Çıtayı hep yükseltmiş ve öyle bir yerde sabitlemiş ki ulaşılması çok zor.Ders niteliğinde bir filmdir ve gelmiş geçmiş en iyi westerndir.

Genel anlamda organizasyonu değerlendirmem gerekirse öncelikle bu işin mimarı arkadaşımız. @St.Rendroy 'a teşekkür ediyorum.Benim için çok güzel bir organizasyon oldu.İçlerinde izlemediğim bir kaç filmi de bu sayede izleme fırsatı buldum.

Genel anlamda bu izlediklerimiz içinde bana en değişik gelen film Butch Cassidy and the Sundance Kid filmiydi.Tartışmasız en beğendiğim Il buono, il brutto, il cattivo ve C'era una volta il West filmleri oldu.

• İki tür insan benzetmeleri şahaneydi gerçekten de; "Bu hayatta iki tür insan vardır dostum. Boynunda ip olanlar ve o ipi kesenler."

Bir de Eastwood'un Tuco'yla şu konuşması da çok iyidi; "Payımı azaltırsan.. İpi ıskalayabilirim."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No-One -- 8 Şubat 2014; 13:08:11 >
  • Aynen bu konuşma da çok güzeldi.Bir de Tuco'nun yemek yediği sahne o ne iştahtır.Gece dayanamadım bir şeyler yedim.

Ayrıca sizi hemen her filmi zamanında yorumladığınız ve güzel film yorumlarınız için tebrik ederim. @No-One
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alberto Ascari

Aynen bu konuşma da çok güzeldi.Bir de Tuco'nun yemek yediği sahne o ne iştahtır.Gece dayanamadım bir şeyler yedim.

Ayrıca sizi hemen her filmi zamanında yorumladığınız ve güzel film yorumlarınız için tebrik ederim. @No-One

Hadi ya, o kadar kabarttı mı iştahını? Çok fena adam. Fare lakabı da tam tipine uymuş zaten.

Çok teşekkür ederim, ben de size teşekkürlerimi ve tebriklerimi iletiyorum. Göremediğim çok güzel bakış açıları yakaladım. Filmleri bu sefer gerçekten izlediğimi hissettirdi bana. Organizasyonumuzu az kişiyle de olsa çok keyifli bir şekilde tamamladık. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No-One -- 8 Şubat 2014; 21:51:45 >

• Arkadaşlar artık organizasyonumuzun sonuna geldik.Öncelikle burada devamlı yorum yapan , arkadaşlarım @No-One ve @Alberto Ascari 'ye teşekkür ederim.Sizin sayenizde bu konu tuttu ve yürüdü.Ayrıca diğer katılımcılara da en içten teşekkürlerimi iletiyorum.Bu organizasyon ile izlediğimiz çoğu filmi çok fazla gözlerle izlemiş olduk.Ben çok keyif aldım , umarım herkes de benim gibi keyif almıştır.

Saygılarımı sunuyorum ve herkesi yeni konumuza bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.