Şimdi Ara

DH Western Filmleri Kuşağı - Il buono, il brutto, il cattivo - Sergio Leone (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
2
Favori
5.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • A fistfull of dollars filmini izlemiş bulunuyorum.Daha önce bu seriyi 3 defa izleyen biri olarak yine oldukça keyif aldığımı belirtmeliyim.Dolar üçlemesinin ilk ve süre olarak da en kısa filmi.Yönetmen hakkında yorum yapmaya gerek yok zaten bu türle efsaneleşmiş bir isim Sergio Leone.Bu filmle bize Eastwood'u kazandırmıştır.Bir çok ismi düşündüğü ve görüşmelerde bulunduğu halde Easwood'u seçmiş bunu da "Michaelangelo'ya yüzlerce mermer blok arasından sadece bir tanesini nasıl seçtiğini sorduklarında onun içinde Musa'yı gördüğünü söylemiş. Benim de Clint'te gördüğüm şey bir mermer blok.Clint patlamalar ve kurşunlar arasında bir uyurgezer gibi dolaşıyor, hiç değişmiyor, aynı mermer blok"sözleriyle anlatmış.İyi ki bu seçimi yapmış diyorum.Hem böyle iyi bir oyuncu ön plana çıkmış hem de ilerleyen yıllarda iyi bir yönetmen olmuş.Film çekildikten sonra yapımcılardan pek ilgi görmemiş hatta izlemeyi reddedenler bile olmuş.Ne tesadüftür ki ustanın bir başka efsane filmi Once Upon a Time in America filmi de değerini sonradan bulmuştur.

Gelelim filme adamımız kasabaya yabancı olarak geliyor ve kasabadaki kişilere bulaşmaması yönünde tavsiyeler alıyor fakat buna uymuyor ve hikayemiz başlıyor.Yine tablo gibi çekimler ve diyalogsuz açılış sahnesiyle karşılıyor bizi.Açılış sahnesi olarak Once Upon A Time İn The West olamaz orası ayrı.Filmde Eastwood karakter olarak kesin iyi veya kötü olarak ortaya çıkmıyor.İki grubu birbirine düşürüp işi bitiriyor.Filmin unutulmaz sahneleri düello sahneleri ve tabutçuyla aralarında geçen konuşmalar.Ayrıca kadına ve ailesine yardım ettiği sahnede güzeldi.

Oyunculuklar gayet iyi.Eastwood zaten kusursuz ama diğer rollerde izlediğimiz oyuncularda gayet iyi iş çıkarmışlar.Volonte özelikle iyi.Müziklerin de oldukça başarılı olduğunu söylemeliyim.Sonuç olarak efsane serinin ilk filmi her daim izlenebilecek ve her izlendiğinde farklı tatlar bırakabilecek arşivlerden eksik olmaması gereken bir film.İzlemeyen arkadaşlarıma iyi seyirler diliyorum.

• ilk mesajdaki filmlerin hiç birini izlemedim , westerne biraz önyargılıydım ama bir kaç filmden sonra iyice ısındım ve western izlemek istiyorum bu hafta The Good The Bad The Ugly filmini izlemeyi düşünüyorum , siz şuan hangi filmi izliyorsunuz , her hafta bir filmmi izliyorsunuz kısaca bir açıklama yapsanız iyi olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 19 Ocak 2014; 13:55:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prison-Break

ilk mesajdaki filmlerin hiç birini izlemedim , westerne biraz önyargılıydım ama bir kaç filmden sonra iyice ısındım ve western izlemek istiyorum bu hafta The Good The Bad The Ugly filmini izlemeyi düşünüyorum , siz şuan hangi filmi izliyorsunuz , her hafta bir filmmi izliyorsunuz kısaca bir açıklama yapsanız iyi olur ?

Hocam öncelikle ön yargınızı kırmanıza sevindim.Gerçekten tür olarak kendine özgü bir türdür.Bu hafta dolar üçlemesinin ilk filmi A Fistfull Of Dollars!ı izliyoruz.Siz de bu filmi izleyin ve seriyi beraber bitirelim.

• Her ne kadar Yojimbo'yla aşırı benzettiğim ve bu yüzden pek özgü bulmamama rağmen yine de Yojimbo kadar sevdiğim Dollar üçlemesini ilk filmi.Clint Eastwood'u aşırı sevmem de bi yandan etkiliyor gerçi Yojimbo'da da Toshiro Mifune oynuyor, onunda Clint kadar severim.Sonuç olarak bence kesinlikle izlenmesi gereken Western filmlerinde biri, bu tarzı seven birinin izledikten sonra pişman olucağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alberto Ascari

quote:

ilk mesajdaki filmlerin hiç birini izlemedim , westerne biraz önyargılıydım ama bir kaç filmden sonra iyice ısındım ve western izlemek istiyorum bu hafta The Good The Bad The Ugly filmini izlemeyi düşünüyorum , siz şuan hangi filmi izliyorsunuz , her hafta bir filmmi izliyorsunuz kısaca bir açıklama yapsanız iyi olur ?

Hocam öncelikle ön yargınızı kırmanıza sevindim.Gerçekten tür olarak kendine özgü bir türdür.Bu hafta dolar üçlemesinin ilk filmi A Fistfull Of Dollars!ı izliyoruz.Siz de bu filmi izleyin ve seriyi beraber bitirelim.

konun başındaki mesajda 8 film var 6.ya yetiştim yani ben tamam o zaman bu haftaki film listeme A Fistfull Of Dollars filmini ekleyip izleyecem sonrada 2 film kalıyor galiba onlardan sonra ben listedeki diğer filmleride izlerim , bu türde pek bilgi sahibi olmadığım için fazla yorum yapmam ama sizin yorumlarınızıda takip edicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 19 Ocak 2014; 15:52:49 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alberto Ascari

quote:

konun başındaki mesajda 8 film var 6.ya yetiştim yani ben tamam o zaman bu haftaki film listeme A Fistfull Of Dollars filmini ekleyip izleyecem sonrada 2 film kalıyor galiba onlardan sonra ben listedeki diğer filmleride izlerim , bu türde pek bilgi sahibi olmadığım için fazla yorum yapmam ama sizin yorumlarınızıda takip edicem.

Tamam hocam nasıl isterseniz.İyi seyirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin.

Her ne kadar Yojimbo'yla aşırı benzettiğim ve bu yüzden pek özgü bulmamama rağmen yine de Yojimbo kadar sevdiğim Dollar üçlemesini ilk filmi.Clint Eastwood'u aşırı sevmem de bi yandan etkiliyor gerçi Yojimbo'da da Toshiro Mifune oynuyor, onunda Clint kadar severim.Sonuç olarak bence kesinlikle izlenmesi gereken Western filmlerinde biri, bu tarzı seven birinin izledikten sonra pişman olucağını sanmıyorum.

Yojimbo'ya benzemekle kalmıyor bence bazı sahneler birebir aynı.Temel konu zaten aynı ama tahtaların altından sürünerek ilerlemesi , ipin kılıçla-silahla koparılması , ahşapların dökülüp küçük evin yağma edilmesi gibi birebir sahneler var.Kurosawa'dan etkilenmemek imkansız da Leone da biraz abartmış açıkcası.

Neyse filmimize gelirsek Western kompozisyonları nefis oluşturulmuş.Şapka ve tütün ile birlikte oluşturulan portreler harika.Ayrıca Leone perspektif ile karakterleri çok güzel şişirip , sindirmiş.En temel perspektif kuralı çok doğru şekillerde ve yerlerde kullanılmış.

Müziklere değinecek olursam bu çalınan tiz ses hem gerilim katıyor filme hem de bir dramatik yapı oluşturuyor.Bu adam müzikten yararlanma konusunda baya ileri gitmiş.

Ben izlerken Yojimbo'yu izledim açıkçası o yüzden pek etki edemedi bana bu film.Ama bunu gözardı edersem de Doğu'nun kılıcının yerini , Batı'nın 45'liği alınca yine güzel bir tablo çıkmış ortaya.

Bu arada o tiz sesin hangi enstrüman ile çıkarıldığını bilen var mı arkadaşlar?

• Filmin senaryosu Yojimbo'dan araklama ki bu film Yojimbo'nun neredeyse 100 katı hasılat yapmıştır. Buna kayıtsız kalmayan Yojimbo'nun yönetmeni, Leoneye dava açar ve kazanır. Leone, Yojimbo'nun yönetmenine hasılatın %25'ini vermiştir. Buna rağmen bile bu film Yojimbo'dan kat kat daha fazla hasılat yapmıştır. Bunu öğrendiğimden beri bir daha asla açıp bu filmi izlemedim. Leone'nin yönetmenliğinde yaptığı en büyük ayıbı da budur. Ama bu büyük bir yönetmen olmadığı anlamına gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxSpecter -- 22 Ocak 2014; 2:25:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxSpecter

Filmin senaryosu Yojimbo'dan araklama ki bu film Yojimbo'nun neredeyse 100 katı hasılat yapmıştır. Buna kayıtsız kalmayan Yojimbo'nun yönetmeni, Leoneye dava açar ve kazanır. Leone, Yojimbo'nun yönetmenine hasılatın %25'ini vermiştir. Buna rağmen bile bu film Yojimbo'dan kat kat daha fazla hasılat yapmıştır. Bunu öğrendiğimden beri bir daha asla açıp bu filmi izlemedim. Leone'nin yönetmenliğinde yaptığı en büyük ayıbı da budur. Ama bu büyük bir yönetmen olmadığı anlamına gelmiyor.

Bunu bilmiyordum işte .Western sinemacıları Kurosawa'dan baya kapmış malzeme. 7 Samuray yerine The Magnificent Seven , Yojimbo yerine A Fistfull Of Dollars .Kurosawa iyi ki almış hakkını .Zaten bir Japon filminin Amerikan filminden daha iyi hasılat yapmasını beklemek de komik olurdu.

Neyse iyiden iyiye ben Akira Kurosawa haftalarını beklemeye başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St.Rendroy -- 22 Ocak 2014; 10:16:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

quote:

Filmin senaryosu Yojimbo'dan araklama ki bu film Yojimbo'nun neredeyse 100 katı hasılat yapmıştır. Buna kayıtsız kalmayan Yojimbo'nun yönetmeni, Leoneye dava açar ve kazanır. Leone, Yojimbo'nun yönetmenine hasılatın %25'ini vermiştir. Buna rağmen bile bu film Yojimbo'dan kat kat daha fazla hasılat yapmıştır. Bunu öğrendiğimden beri bir daha asla açıp bu filmi izlemedim. Leone'nin yönetmenliğinde yaptığı en büyük ayıbı da budur. Ama bu büyük bir yönetmen olmadığı anlamına gelmiyor.

Bunu bilmiyordum işte .Western sinemacıları Kurosawa'dan baya kapmış malzeme. 7 Samuray yerine The Magnificent Seven , Yojimbo yerine A Fistfull Of Dollars .Kurosawa iyi ki almış hakkını .Zaten bir Japon filminin Amerikan filminden daha iyi hasılat yapmasını beklemek de komik olurdu.

Adı aklımdaydı siz söyleyince hatırladım. Bende merak ediyorum nasıl bir yönetmen. Takipteyim.

• Ben daha izleyemedim bu haftayı. Cuma izleyeceğim umarım :)
  • Konu sayesinde ilk defa Clint Eastwood filmi izledim çok iyiydi,arşive aldım bunuda.

O şövalye zırhını ilk gösterdiğinde bakışlarından o zırhı kullanacağını anlamıştım .Şu sözüde iyi yedirdi yanlız ''tüfeği olan bir adamın karşısında 45.liği olan ölü adamdır''

• bu da iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curaly -- 23 Ocak 2014; 12:00:39 >
  • Sergio Leone’un sadelikten çok uzaklaştığı bir film. Hani tamam anladık zeki gringo karakterini gözümüze sokacaksın ama işin içine de çok fazla karmaşa girince sahneleri kesmek zorunda kalıyorsun. Tabi bir de bütçesi çok düşük olduğu için tam olarak istediklerini yerine getirememişler sanırım. Hatta 3 yıl uğraşmışlar yasal sorunlar nedeniyle; bunun etkisi de belli oluyor muhakkak.

Genelde çok fazla mantık hatası ve aşırılıklar vardı, hangisini saysam bilemedim. Büyük resme baktığımızda film kendisini gerçekten bağlıyor ve keyif almanı da sağlıyor. Efsane niteliğini boşa kazanmamış.

Winchester muhabbeti de çok iyiydi. Özellikle final sahnesindeki 45likle düellosu zekice olmuş. Yalnız Ramon’un mitralyözle adam avlama sahnesi filmin belki de en berbat kısmıydı. Adamda nasıl bir nişancılık var anlamadım. Bir ata bile zarar vermeden resmen nokta atışları yaptı koca makineyle.

Bir de film Yojimbo’dan araklanma denilmiş de Yojimbo’nun da pek özgün bir film olduğu söylenemez.

@St.Rendroy

Bir çeşit flüt ama hangi tür olduğunu bilmiyorum.

Ennio kesinlikle ruha hitap ediyor. Filmi başlatır başlatmaz müzik sayesinde bağlanıyorsun zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No-One -- 25 Ocak 2014; 12:03:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ersan145

quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

quote:

Hocam ne Amerikası İtalyan filmi

Yanii işte hadi İtalyan olsun.Amerikan demek de doğru değil haklısın ama net bir İtalyan filmi olduğunu idda etmek de yanlış bence.

Hocam Yojimbo'nun esinlenildiği bir eser var mı ben bilmiyorum açıklarsan sevinirim. Bir de yanlış biliyor olabilirim ama bu filmin müziklerini Ennio Moricone yapmadı diye biliyorum ben. @No-One

Edit:Bu akşam itibariyle For A Few Dollars More başlayacak.Sondan ikinci haftamız , sonra İyi , Kötü , Çirkin ile bitireceğiz organizasyonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St.Rendroy -- 25 Ocak 2014; 18:43:52 >

• Hadi ya.Sanki film başlarken başka bir isim gördüm diye hatırlıyorum ama yanılıyorum demek ki.O tiz ses çok güzel yalnız.Aslında rahatsız ediyor ama yani etkisi büyük olduğu için güzel diyorum.
  • O müziği başka kim besteleyebilir ki zaten? Başka bir isim yazsa şahsen ben şüphelenirdim. :)

Yojimbo'yu çok uzun zaman önce izlemiştim ama o kadar dikkatli izlememiştim. İngilizce ve Türkçe wiki'deki esinlemelerde var bununla ilgili bir bölüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No-One

O müziği başka kim besteleyebilir ki zaten? Başka bir isim yazsa şahsen ben şüphelenirdim. :)

Yojimbo'yu çok uzun zaman önce izlemiştim ama o kadar dikkatli izlememiştim. İngilizce ve Türkçe wiki'deki esinlemelerde var bununla ilgili bir bölüm.

Doğru diyorsun kendimden utandım. Yojimbo konusunda ise bir bilgim yok bir bakarım , olmadı Akira organizasyonunda detaylıca konuşuruz bunu.
  • Filmi bugun izledim , genel olarak gayet sevdim , bazi yerlerde mantik hatalari olsada iyi filmdi bagladi kendine , western turunede isindim , diger filmleride sabirsizlikla bekliyorum ozelliklede iyi kotu cirkin filmi bayagi populer ve imdb de cok iyi puan almis o filmi cok merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersan145

quote:

Filmi bugun izledim , genel olarak gayet sevdim , bazi yerlerde mantik hatalari olsada iyi filmdi bagladi kendine , western turunede isindim , diger filmleride sabirsizlikla bekliyorum ozelliklede iyi kotu cirkin filmi bayagi populer ve imdb de cok iyi puan almis o filmi cok merak ediyorum.

Hangisini izlediniz 2.filmi mi 1. filmimi dolar üçlemesindeki?

Ilk filmi izledim , ikinciyide haftaya izlerim anca

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.