Şimdi Ara

DH Western Filmleri Kuşağı - Il buono, il brutto, il cattivo - Sergio Leone (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
2
Favori
5.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen öyle.Sinema salonlarında Amerikan filmleri harici filmler görmek mümkün mü mesela ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersan145

Nedendir bilmem şu uzak doğu filmlerine hiç alışamam.Halbuki Akira Kurosawa'nın filminden alıntı konusuda bir avuç doların fakat o tip karakterleri görünce nedense anında değiştiriyorum.Kültür ilgimi çekmiyor galiba :)

Nedenini yukarda yazdım.Malesef zihnimiz İngilizce konuşulan filmler harcinidekilere otomatik sansür uyguluyor. Bu çok vahim bir durum aslında. Bunu sağlayan Amerikan sinemasının 12-18 yaş aralığına hitap eden film yapma politikalarıdır.O yaş dönemi boyunca sürekli bu filmlerle meşgul olduğumuz için uzakdoğu filmlerini izleyemiyoruz. Ama çok şükür ben kurtuldum bundan.Sizin de kurtulmanızı öneririm .Bir yerden başlamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.Rendroy

quote:

Nedendir bilmem şu uzak doğu filmlerine hiç alışamam.Halbuki Akira Kurosawa'nın filminden alıntı konusuda bir avuç doların fakat o tip karakterleri görünce nedense anında değiştiriyorum.Kültür ilgimi çekmiyor galiba :)

Nedenini yukarda yazdım.Malesef zihnimiz İngilizce konuşulan filmler harcinidekilere otomatik sansür uyguluyor. Bu çok vahim bir durum aslında. Bunu sağlayan Amerikan sinemasının 12-18 yaş aralığına hitap eden film yapma politikalarıdır.O yaş dönemi boyunca sürekli bu filmlerle meşgul olduğumuz için uzakdoğu filmlerini izleyemiyoruz. Ama çok şükür ben kurtuldum bundan.Sizin de kurtulmanızı öneririm .Bir yerden başlamak lazım.

Benimde önyargımı Cinema Paradiso filmi kırmıştır. O filmden sonra zar zor Amerikan filmleri izlemeye başladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxSpecter

quote:

quote:

Benimde önyargımı Cinema Paradiso filmi kırmıştır. O filmden sonra zar zor Amerikan filmleri izlemeye başladım.

Ne mutlu size hocam.Hiç Amerikan filmi izlemeden de olmaz da , dengesini oturtmak lazım.

• Yeni hafta başladı arkadaşlar.
  • Uzun zamandır böyle tebessümle izlediğim bir film olmamıştı. Western türünde de izlediğim en iyi eleştirel ve komedi üslubunda bir film. Filmin Türkçe adını kim koyduysa saygılarımı sunuyorum. Kahramın Sonu’ymuş... Adama sorarlar kahraman kimdi, ne sonu gördün orada diye?

Diyaloglarda aralara yerleştirilen çok güzel yergiler vardı gerçekten. Gerek kanunla veya adaletle, gerekse siyah ırkla, gerekse de kadının batı toplumundaki yeri hakkında. Bütün replikler de kayda alınacak değerdeydi.

Filmin başında editör bayağı uyuzuma gitmişti. Özellikle tabutun başlarında oturdukları sahnede gelip ukalaca ‘Tom Doniphon kimdi, bana hikayeyi anlatacaksın, öyle kestirip atamazsın’ falan ‘Sen kimsin ulan?’ diyesi geliyordu insana. Ama filmin sonunda iyi ki ısrar etmiş dedirtti.

Tom Doniphon’a bayağı üzüldüm; Hallie denen ... ‘bayan’ hemen sattı bizim kahramanı.

Karakterler harika işlenmişti. Özellikle yemekten başka birşey düşünemeyen ‘Bay Yasa ve Düzen: Marshal’ ile gazetenin kurucusu, sahibi, editörü ve temizlikçisi. Kendi aralarında yaptıkları seçim sahnelerinde bayağı güldürdü kendisi.

Bu arada Lee van Cleef sanırım o zamanlar pek meşhur değildi; çok geri plandaydı.

Filmin sonunda avukata söylenen söz Vahşi Batı’nın geçmişte de halihazırda da Vahşi Batı olduğunu gösteriyor. Adaleti kitapla getirmişsin kimin umrunda, kimi vurduğun önemli buralarda. Küçük bir dize bile yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No-One -- 12 Ocak 2014; 13:12:32 >

• Film John Ford'un ise doktor şarhoştur arkadaş! Stagecoach'ta da öyleydi .

Film öncelikle haftaiçi söylediğim gibi benim izlediğim en iyi filmlerden biri.İnsanoğlunun algısını öyle güzel eleştriyor ki. Tek bir cümle ile özetlemek istersek filmi aklıma gelen iki tane cümle var :

1-Filmin ismi : Liberty Valance'ı vuran adam.
    2-Liberty Valance'ı vurana her şey feda olsun.

İnsanoğlunun gerçeği değil bilineni kabullenme arzusuna çok güzel örnek bu hikaye.@No-One senin de dediğin gibi çok güzel yergiler var ve bu yergiler bize nefis laf oyunlarıyla aktarılıyor.Siyahi adamın anayasayı unutması ve Stoddard'ın orasını herkes unutuyor zaten demesi gibi.

Stoddard'ın o kadar hevesliyken , trende Valance'ı vuran adama her şey değer denildiğinde bundan vazgeçmesi tek kelime edilmeden anlatılmış.Onun haline üzlüyor insan , çünkü kendi yaşamımızda da bunları yaşıyoruz.Ayrıca evlendiği kadının da saksı ile Doniphon'a hala aşık olduğunu da gördük.

Bu filme roman yazılır bunu bilir , bunu söylerim.O yüzden burada yapacağım yorum her ne olursa olsun çok sığ ve yüzeysel kalacak.Zaten böyle bir adamın filmini bir iki cümleye sığdırmak güç.

Son olarak : ''This is the West, sir. When the legend becomes fact, print the legend.''

• İlk kez izlediğim filmlerden biriydi.Şu anda efsaneler arasına girdi benim için.Oyuncuları ve yönetmeni tartışmaya bile gerek yok diyorum.Performanslar mükemmeldi.Filme gelirsek siyah-beyaz filmlerin havası ve sıcaklığı benim için daha başka ve çekici.Şu ana kadar izlediğim bu tip filmlerden aldığım tadı yeni filmlerin hiç birinden alamadım.

Şehirden gelmiş bir insanın daha az gelişmiş bir bölgede başından geçenler ve buradaki çabaları çok güzel anlatılmış.Hikayenin genel yapısı,karakterler ve akışı kusursuza yakın olarak kurgulanmış.Siyahlarla ve kadınlarla ilgili vurgular çok güzel olmuş diyebilirim.Karakterimiz neler yaptı ama neyle anıldı diye kısaca özetleyebiliriz.St.Rendroy hocam bunu çok güzel yazmış yorumunda.Gerçeğe değilde bilinene inanmak,gerçekten öyle şu an bile toplumlarda ve toplumumuzda etkili olan bir durum olduğunu söylemek lazım.

Sonuç olarak üstüne uzun uzun düşünülebilecek ve oldukça fazla fikir üretilebilecek bir film ve gerçek bir efsane.Bu kadar zaman izlememek hatam olmuş ama artık arada bir izleyeceğimi düşünüyorum.

Bence This is the west sir when the legend becomes fact, print the legend sözü filmin en önemli repliği olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alberto Ascari

İlk kez izlediğim filmlerden biriydi.Şu anda efsaneler arasına girdi benim için.Oyuncuları ve yönetmeni tartışmaya bile gerek yok diyorum.Performanslar mükemmeldi.Filme gelirsek siyah-beyaz filmlerin havası ve sıcaklığı benim için daha başka ve çekici.Şu ana kadar izlediğim bu tip filmlerden aldığım tadı yeni filmlerin hiç birinden alamadım.

Şehirden gelmiş bir insanın daha az gelişmiş bir bölgede başından geçenler ve buradaki çabaları çok güzel anlatılmış.Hikayenin genel yapısı,karakterler ve akışı kusursuza yakın olarak kurgulanmış.Siyahlarla ve kadınlarla ilgili vurgular çok güzel olmuş diyebilirim.Karakterimiz neler yaptı ama neyle anıldı diye kısaca özetleyebiliriz.St.Rendroy hocam bunu çok güzel yazmış yorumunda.Gerçeğe değilde bilinene inanmak,gerçekten öyle şu an bile toplumlarda ve toplumumuzda etkili olan bir durum olduğunu söylemek lazım.

Sonuç olarak üstüne uzun uzun düşünülebilecek ve oldukça fazla fikir üretilebilecek bir film ve gerçek bir efsane.Bu kadar zaman izlememek hatam olmuş ama artık arada bir izleyeceğimi düşünüyorum.

Bence This is the west sir when the legend becomes fact, print the legend sözü filmin en önemli repliği olmuş.

Anlattığım kadar iyi miymiş ?

• Editörün repliği hikayenin ardından gerçekten de cuk oturmuştu o kısma.

@St. Rendroy

Hocam aşık olduğunu zaten biliyorduk, mesele bizim herifi direkt boynuzlaması. Adam senin için evi yaktı daha da 'Odayı bitirmedi, değil mi?' diyor. Ne kadar tatlı olursa olsun tüm kadınlar aynı. Western'de bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: No-One

Editörün repliği hikayenin ardından gerçekten de cuk oturmuştu o kısma.

@St. Rendroy

Hocam aşık olduğunu zaten biliyorduk, mesele bizim herifi direkt boynuzlaması. Adam senin için evi yaktı daha da 'Odayı bitirmedi, değil mi?' diyor. Ne kadar tatlı olursa olsun tüm kadınlar aynı. Western'de bile

Filmin anlatım sırasına göre sonda çıkartmışız gibi anlattım , pardon.

Kadınlara giydirmeye başlamayalım aman boşver hocam.

• quote:

quote:

@St. Rendroy

Filmin anlatım sırasına göre sonda çıkartmışız gibi anlattım , pardon.

Kadınlara giydirmeye başlamayalım aman boşver hocam.

Aklıma geldikçe, neyse...

• Yalnız John Wayne nasıl bir karizmadır yahu.Şu sahne müthiş :

Ayrıca James Stewart da hayatının rollerinden birini oynamış.Adamı genellikle Hitchcock'un filmleriyle ön plana çıkartsalar da bu film ve Frank Capra'nın Mr.Smith Goes To Washington filminde müthiş iş çıkartmış. Burada rolünün biraz ezik bir hali olduğundan olabilir.

• Kesinlikle hocam anlattığın gibi çıktı.Yorumda da belirttiğin gibi bu film üstüne roman yazılır,çok doğru tespit. @St.Rendroy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alberto Ascari -- 12 Ocak 2014; 22:45:23 >
  • quote:

@St. Rendroy

Bu yoruma da katılmamak elde değil hocam ah kadınlar ah.Ne yapsan yaranamazsın bazen.
  • Bu hafta ne izlenecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: denn1s33

Bu hafta ne izlenecek?

Başlıkta yazıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: denn1s33

Bu hafta ne izlenecek?

Başlıkta yazıyor.

Pardon farketmedim,konuya girmeden 8.haftanın filmini indiriyordum tamda neyse 4.haftanın filmini araya sıkıştırırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 13 Ocak 2014; 3:16:49 >
  • Filmi biraz önce izledim bitti,hala etkisindeyim ilk defa izledim ve belki ilk kez gördüm oyuncuları ama efsaneydi bu derece hoşuma gideceğini düşünmemiştim.Konu ve önerdiği filmler için St.Rendroy'a çok teşekkür ediyorum.

Filme gelecek olursak.O siyah-beyaz kasaba atmosferi,bar kavgaları,buharlı trenin uzaktan gelişi güzel sahnelerdi.Oyuncular kusursuzdu hatta John Wayne çok karizmaydı.Şimdiye kadar böyle filmi izlememiş olmama üzüldüm.Yine kadınları anlamak mümkün değil

Son olarak konuyu sık sık takip edip diğer haftalarda izlenecek olanları da arşivime katacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 16 Ocak 2014; 3:55:44 >
  • Artık dolarlara geldik.6.hafta başladı arkadaşlar yorumları bekliyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.