Şimdi Ara

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
37
Favori
42.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cari acigin kapanması için tcmb yüksek kur politikası izliyor. Bu nedenle faizleri indirdiler. Bu en az yıl sonuna kadar daha devam edebilir. Sonrası belli değil.

1.50leri görmek yakın zamanda mümkün değil gibi.
  • Merhaba beyler.

Tr Kapanışa doğru Jpy lerin % 40 ini satıp dolara çevirdim.

Geri kalan % 60 i için yarinki durumu izleyeceğim.
  • @cruel_crazy:
    Dostum doların ve altının durumu için iki önemli karar etkili olacak. Birisi yarin 14te tcmb baskani konuşması biri de cuma günkü merkez başkanları Toplantısı sonraki fed baskani berbanke konuşması.

Tcmb faiz indirimine giderse dolar düşer. Ons a bişey olmaz. Kendi yönüne devam eder.

Fed haftasonu q3e açıklarsa pazartesi dolar yükselir ve ons az biraz düşer. Aciklamazsa ons yeni rekorlar kirar.
  • ben kapanışa doğru yuzde 80 dolar aldım
    diğerleri tl dir..
    tcmb faiz indirime giderse dolar yukselmesi gerekiyor yanlış mı biliyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: termal1

ben kapanışa doğru yuzde 80 dolar aldım
    diğerleri tl dir..
    tcmb faiz indirime giderse dolar yukselmesi gerekiyor yanlış mı biliyorum ?

Doğru.

Tabi merkez bankası bir yandan faiz indirirken bir yandan da piyasaya dolar satıyor. Sattığı dolar yetersiz kalırsa yükseliş daha etkili olur.
  • günün özeti:

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı
  • Günaydın herkese...

Saat 14:00 TCMB açıklaması günün önemli karar anı olacaktır.

Herkese hayırlı kazançlar...
  • sizce ne olacak şimdiden tahminlerinizi yazabilirsiniz
  • dun dolarları 1,79 dan almıştım şimdi 1,78 olmuş zarar ettim
    cuma gunu yukselme ihtimali varmı
  • "bayramdan sonra dolar/altın eski haline gelir" şeklindeki yorumlar ne kadar doğrudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun95

"bayramdan sonra dolar/altın eski haline gelir" şeklindeki yorumlar ne kadar doğrudur ?

Öyle bir şey olsa amerikalılar da bayram yapardi herhalde.

Bayram falan kimsenin umrunda değil. Sadece suna dikkat etmek lazım. Bizim piyasalar kapalı olduğu müddetçe dış piyasalarda meydana gelecek hadiseler bizi bayram dönüşü etkileyecek. Bu nedenle ters bir durum olursa biz döviz ve altında mesai dışı fiyatlara tahammul etmek zorunda kalabiliriz. Veya borsa kapalı olacagindan borsacılar bayram dönüşüne kadar hareketsiz bir şekilde beklemek zorunda. Dönüşte de surprizlere hazır olmak zorunda.

Bu nedenle sürpriz istemeyenler bayram öncesi borsadan cikabilir, bu da dusmesine sebep olur.
  • günün özeti:

• evet beyler,

son birkaç saatte amerikan borsalarının sert yükselmesi ve altında şiddetli düşüş ile beraber şimdi de dolar ve euro da düşüyor.

23.08.2011 23:58 itibariyle:

• sear selamlar,

Altın konusundan da takip ediyorsun,elimde altın bulunduruyorum TL bazında alım yaptım.Altının sene sonuna kadar yükseleceği görüşündeyim,daha sonrasını bilemiyorum.Fakat Sene sonuna kadar da doların yavaş yavaş düşeceğini sanıyorum,genelde dövizle ters hareket ediyor zaten altın fiyatları.Bu işe bir çözüm bulmaya çalışıyorum ama çıkış yolu yok gibi,doların düşmesi karımı azaltırken ons fiyatının yükselmesi karı artırıyor.Bu ikisi de birbirini sönümleyerek kar azalmasına sebep oluyor.Bu konuda bir önerin var mı?Sen nasıl bir politika izliyorsun?
  • Ben altını dolarla alıp satıyorum. Hem makas daha düşük. Hem de altinla dolar arasında genelde ters korelasyon olması nedeniyle.
    Yani altın yükselip dolar düştüyse altın satıyorum. Dolar alıyorum.
    Altın düşer dolar çıkarsa altın alıp dolar satıyorum.
    Her ikisi de çıkarsa altın satıp tl alıyorum.
    Her ikisi de duserse tl satıp altın alıyorum.

Bazen beklemek veya tutmak gerekebiliyor.
    Doların 1.80 de doygunluk seviyesine geldiğini ben de düşünüyorum. Uygun altın alım fırsatında dovizleri elden çıkartırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sear -- 24 Ağustos 2011; 8:03:54 >
  • şuanda dolar yukselişte ve altın düşüşte gozukuyor
  • Saat 17:50'de dolarları altına çevirdim. Bugün önce dolardan arkasından da altından kara geçtim. Bugün altın ile kazanan az sayıda insandan biriyim.

Bakalım yarın sabaha kadar ne olacak...

Gbp düşüşte.
    Chf düşüşte.
    Jpy hafif yükselişte.
  • tam tersini yaptın gibime geliyor çunku altın giderek düşüyordu ve hala düşüyor
    dolar ise yukselişte
  • günün özeti:

• Arkadaşlar merhaba,

Altındaki sert hareketler nedeniyle bu aralar altın forumunda takılıyorum. Ama burayi da ihmal etmeyelim.

Sterlinden zarardayim. Altındaki düşüş nedeniyle kademe kademe altın alıyorum. Elimdeki dolar, tl ve Chf leri tamamen satarak altına çevirdim. Jpy nin de yüzde 90 ini sattım. Bunların hepsi 17:50 - 17:59 arasında oldu.

Sterlinden zararda olduğum için onu satmadım. Yarın duruma göre satabilirim. Veya bekleyebilirim.

Dövizdeki son 2 aylık yükseliş trendi bitiyor mu ? Galiba bitiyor. Bunu cumadan sonra anlayabiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.