Şimdi Ara

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
37
Favori
42.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum ben bir kaç gun once dolarları 1,79 dan aldım
    şimdi 1,76 lardadır

şimdilik 0,03 zaradayım ki buda 500 tl zarar demektir

acaba dolarlarımı tl ye cevirip bu zarar ile yetiniyimmi
    yoksa yine 1,79 un gelmesini mi bekliyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: termal1

dostum ben bir kaç gun once dolarları 1,79 dan aldım
    şimdi 1,76 lardadır

şimdilik 0,03 zaradayım ki buda 500 tl zarar demektir

acaba dolarlarımı tl ye cevirip bu zarar ile yetiniyimmi
    yoksa yine 1,79 un gelmesini mi bekliyim..

yarın doları ve altını iyi takip et.

dolar hafif yükselip altında düşüş anı yakalarsan altına geç derim. (1.79 olmasa da)

yani ben öyle yapıyorum 2 gündür.

ama bunu herhangi bir veri ile söylemiyorum. sadece altındaki sert düşüşü alım fırsatı olarak gördüğüm için.

kısa vadede yine zarar edebilirim ama altın 20-30 gün içinde tekrar eski yerine yükselecek diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sear -- 25 Ağustos 2011; 21:38:22 >
  • Sear hocam
    piyasa yorumlarını yakından takip edebilecegim, teknik göstergeler vb. hakkında bilgi sahibi olabilecegim, ekonomi/piyasa bilgilerimi genişletebileceğim,
    önereceğin kaynaklar var mıdır ?
    - piyasa haber siteleri (bloomberght biliyorum sadece, forexprostr'den de fiyat takip ediyorum. Ancak daha detaylı haberlere ihtiyacım var)
    - Piyasa yorumları (bloomberge 1-2 kişi var, ama yazma periyotları çok seyrek ve yeterli değil. Özellik ingilizce kaynak olursa daha iyi olur.)
    - Ekonomi dergisi alsam mı bilemiyorum. Nedir bu konudaki düşünceniz ?
    - Bir de geleceğe yönelik tahmin yapan, tecrübeli amatör insanlar var. Böyle siteleri biliyor musunuz (mesela tek bildiim herseyemadanoz sitesi)

Dövizden para kazanmanın çok zor olmadığını düşünüyorum halen. Sadece spekülatif hareketleri ve uzun vadeli ekonomi durumunu yorumlayabilecek duruma gelmem gerekiyor. İşi bilenler genelde günde yüzde 1-2 götürüyorlar

• günün özeti:

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı
  • @HITM@N:

ingilizce kaynak arıyorsan öncelikle benim yeni keşfettiğimhttp://www.dukascopy.com/ sitesinden saatte bir güncellenen videoları izleyebilirsin.

Ben genelde akşamları Bloomberg International izliyorum.

Türkiye'de ise gündüz çok müsait olamasam da fırsat buldukça BloombergHT izliyorum.

Verileri forexprostr nin economic calendar sayfasından takip ediyorum.

Grafikleri de forexprostr den takip ediyorum.

Telefonda da 20 ye yakın android uygulaması var. Hepsini kullanmasam da en güzel olanları ons fiyatını saat gibi gösteren widget, Lider forex mobil trader ve

dukaskopy'nin mobil versiyonu olan Swiss Forex. (buradan videoları da izleyebiliyorsun).

Analiz falan okumak için Finansınvest ve Finanscope idare eder. Bir de Lider forex'ten her sabah ve akşam analiz maili geliyor. Destek ve dirençler için ona bakıyorum.

Zaten herşeyi okumaya vakit olmuyor.

AL - SAT sinyalleri için çok işime yaramasa da Turkishbulls a bakıyorum. Genelde seans içi sinyalleri kaçırmış oluyorum. O yüzden gün içinde takip edebilirsen senin için

faydalı olabilir.

Dergi falan almak, bu konuya ilgi alakayı yüksekte tutmak amacıyla faydalı olabilir. Ben mesela bu foruma konudan kopmamak için giriyorum. Genelde öğrendiğim bir

şey olmasa da sürekli güncel kalabilmek için giriyorum foruma. Dergi almak da bunu sağlayacaktır.

Yabancı analiz siteleri arasında herhangi bir yeri özel olarak takip etmiyorum. amahttp://news.kitco.com/2011/ sayfası belki iş görür.

Amator profesyonel sitesi demişsin. finansbook.com diye bir site duydum ama nedir ne değildir bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sear -- 25 Ağustos 2011; 22:53:50 >

• Yarınki FED sonunda doların hareketlerini gözardı etmeyiniz.
  • Fed yarın ne derse ne olur bu konuda bilgilendirir misiniz?Bir de şu direnç ve destek seviyelerini öğrenebileceğim bi link var mı doviz içn?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 25 Ağustos 2011; 23:34:24 >
  • yarınki açıklanacak ekonomik veriler:

• yarın veriler-açıklamalar ne olursa olsun, altn bir bahane bulup yükselecekmiş gibi geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sear

yarınki açıklanacak ekonomik veriler:

Bunlara nerden bakabiliyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

quote:

Orijinalden alıntı: sear

yarınki açıklanacak ekonomik veriler:

Bunlara nerden bakabiliyoruz?

http://www.forexprostr.com/

• Beyler merhaba,

dün ısviçre frangini tam zamanında satmisiz. Bugün 2.15 e gerilemiş durumda. Usd/Chf paritesi de 0.81 e çıkmış durumda.

Japon yeni bugün dolar karşısında yükseliyor.

Bernankenin aciklamalarindan beklenen q3e kararı çıkmadı. Bu da amerikan borsalarinda dususe neden oldu. Dolar 1.7503 seviyesinde.
  • beyler günaydın.

dünün özetini unutmadan ekleyelim:

• amerikadaki sel felaketi için yarın dolarda ne gibi bir yaklaşım olacak acaba..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: termal1

amerikadaki sel felaketi için yarın dolarda ne gibi bir yaklaşım olacak acaba..?

Bi etkisi olacağını zannetmiyorum.

Ülke ekonomisini derinden sarsacak bir hadise değil.
  • evet beyler, iyi geceler,

döviz piyasası genel olarak düşüş ile açıldı. TL nin tüm para birimleri karşısında değer kazanarak güne başladığını görüyoruz.

en fazla düşüş isviçre frangında.
  • İlk mesajdaki bilgiler için teşekkürler. Altın konusunun ardından döviz konusunda da takipteyim.

En son alım-satım'ı 1$=1.39 TL iken alıp 1$=1.51 TL olduğunda satarak 120 TL kadar kar etmiştim. O an bozdurmam gerekmişti ve bozdurmuştum. 1 ay sonra 1.70 TL+ üzerine çıkmıştı, hala o seviyelerde. O günden beri TL olarak dokunmuyorum paraya. Altın daha iyi görünüyor şuanda. Kafamda bi banka belirleyebilirsem ufak ufak bende başlayacağım piyasaların durumuna göre.
  • banka belirlediğinde söyle hocam.
    biz de faydalanalım.
  • finansbank çapraz kurlar an itibariyle:

Döviz Cinsi Alış Paritesi Satış Paritesi
    USD - AMERİKAN DOLARI 1.000000 1.000000
    AUD - AVUSTRALYA DOLARI 1.060538 1.062762
    DKK - DANİMARKA KRONU 5.118277 5.128924
    EUR - EURO 1.452446 1.455754
    GBP - İNGİLİZ STERLİNİ 1.636762 1.640339
    SEK - İSVEÇ KRONU 6.263730 6.279273
    CHF - İSVİÇRE FRANGI 0.808391 0.810209
    JPY - JAPON YENİ 76.590000 76.800000
    CAD - KANADA DOLARI 0.977322 0.979378
    NOK - NORVEÇ KRONU 5.339655 5.353348
    SAR - SUUDİ ARABİSTAN RİYALİ 3.746550 3.754351
    RUB - RUSYA RUBLESI 28.466505 28.931903
    XAU - ALTIN (GRAM) 58.180902 58.336321
    PLN - POLONYA ZLOTI 2.856940 2.867264
  • frangı yine aşağı veriyorlar.

2.15in altına doğru gidiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.