Şimdi Ara

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
37
Favori
42.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.84 şuan.

bir de bir şey soracağım
    http://www.forexprostr.com da usd/try kısmında özet:güçlü al yazıyor.
    bu al:bankaların falan alışı mı?yoksa yatırımcıların bankalardan doları alışı mı ?
    yani bence bankaların alışıdır da emin olmak için sorayım dedim.
  • Güçlü al. Güçlü sat gibi yazanlar özel bir yazılım tarafından üretilen sinyaller. Bu sinyaller ile gidecegi yönü bulmaya çalışıyorlar. Ancak Forexprostr bu konuda çok zayıf. Çünkü sinyaller olacak şeyi değil, olani gösteriyor. Ancak algoritması daha sağlam olan siteler var. Ve parali.
  • 1.90 a gideceğini daha önceden soylemistik. Artık yavaş yavaş dövizden çıkma vakti geldi mi diye düşünmeye başladım. Ama çok tatlı tatlı yükseliyor. Bakalım nereden dönüş yapacak.

Ancak dediklerimi yanlış anlamayın. Dusmesini gerektirecek bir sebep HENÜZ gözükmüyor.
  • JPY ve Dolar fırladı aman yarabbi
  • Dolar 1.8501 TL
  • dolara ne oldu son 10 dakikada ?

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sear

dolara ne oldu son 10 dakikada ?

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı

sn. sear huntelarr a da sanada ayrı ayrı teşekkür ediyorum

benim görüşüm borsa=neydüğü belirsiz alım satımlarla oyunlar

döviz=en azından takibi kolay (tv,cep,int,mail,sms v.bv.b), kazancın kesin ve batma imkanı yok günde %10 düşme %10 çıkma ihtimalide yok

ha nedir borsada kısa vadede kar-zarar edersin ama döviz biraz uzun vade olabiliyor...

neyse gelelim sorularıma yardımlarn için şmdidn teşekkkr ederim

1-http://www.bloomberght.com/piyasa/USDTRY%20Curncy
    vs
    http://www.doviz.com/
    vs
    http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html

hangisi gerçek?

2- tcmb den döviz alım satımı nasıl yapılır yada bizim gibi garibanlar yapabilirmi :)

3- bütün bankaların makas farklarını nasıl görebilirim/öğrenebilirim/karşılaştırabilirim!

4- bankaların makas farkı oranları sabitmidir

5- en düşük makas farkı hangi bankaya aittir?

6- bankada hesabım olmasa dahi vezneye gidip ben şu kadar dolar alacağım şukadar satacağım dediğim taktirde işlem yaparlarmı, yapıyorlar ise int. sitelerindeki oranlar üzerindenmi bana alım satım yaparlar yoksa her şube kendi alım astım oranlarınımı belirler?

tekrar teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaydoogduu -- 24 Eylül 2011; 18:39:05 >

• quote:

1-http://www.bloomberght.com/piyasa/ USDTRY%20Curncy USDTRY%20Curncy vs vs
    http://www.doviz.com/ vs vs
    http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.htm hangisi gerçek?

Hepsi gerçek. Bloomberg uluslararası piyasa verilerini veriyor. Döviz.com serbest piyasa ve bankalari, merkez bankası da kendi fiyatını.

quote:

2- tcmb den döviz alım satımı nasıl yapılır yada bizim gibi garibanlar yapabilirmi :)

Lazım mi? ben bugüne kadar hiç merak etmedim. Daha kolayı varken niye zor yolu tercih edeyim.

quote:

3- bütün bankaların makas farklarını nasıl görebilirim/ öğrenebilirim/karşılaştırabilirim

Bunun için en kolay yol Döviz.com dan bakmak. Ama orada finansbank ın rakamlari yanlış. Daha doğrusu makas sıfır gözüküyor. Alış ile satış eşit gibi yazmışlar.

Bu iş için ben bir excel hazırlamaya girismistim; ancak mesai saatleri içerisinde herkes kendi bankasının rakamlarını yollarsa işim daha kolay olacak.

quote:

Değildir. Özellikle mesai bitiminde makas acilir. Ayrıca gün içinde de makas farkını değiştiren bankalar var. Bir de kriz anlarinda, ani düşüş çıkışlarda bankalar makaslari artırabilir. Nadir olsa da can sıkıcıdır.

quote:

Finasbanktadir.

Bunun tek istisnasi TL ile altın alış yapmaktir. TL ile altın alış için en düşük makas sekerbanktadır. Ama dolar ile altın alış finansbankta şekerbanttan daha düşük makaslidir.

quote:

6- bankada hesabım olmasa dahi vezneye gidip ben şu kadar dolar alacağım şukadar satacağım dediğim taktirde işlem yaparlarmı, yapıyorlar ise int. sitelerindeki oranlar üzerindenmi bana alım satım yaparlar yoksa her şube kendisi mi belirler

Yapmazlar.
    Ancak bankada hesap varsa yaparlar.
    Fiyat aynidir.
    Ama en uygun anı bulmak için sık sık fiyatlara bakmak lazım. Bunu bankadan yapmak pek mantıklı olmaz. İsterseniz telefon veya banakamatikten de yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sear -- 25 Eylül 2011; 1:57:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gprsnedir
    quote:

Orijinalden alıntı: cruel_crazy

@sear DOSTUM DOLAR İÇİN DÜŞÜNCELER NELER? YAKIN ZAMANDA GERİLEME YOKTUR İNŞALLAH? BİRDE YAKIN ZAMANDA BİR PARA BİRİMİ DEĞER KAZANACAKMIŞ GİBİSİNDEN BİRŞEYLER DUYDUM. VAR MI BİR BİLGİN?

Evet kardes senden bir dolar tahmini alalim ekim 15 teneler olabilir?

Altın başlığında sorulmuş. Ben buradan verdiğim cevabı tekrar edeyim. Dolar şu günlerde en güvenli liman. Ben en azından 1.90 ı göreceğini düşünüyorum. Ancak 1.90 a her yaklaştığında merkez bankası 2 kuruş indirecek müdahaleler yapmaya devam edecektir. 1.90 a yaklaştıkça parça parça satış yapılabilir.
    15 ekime kadar neler olur bilemem.

• peki ya euro ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CouragePapillon

peki ya euro ?

Euro sert düşüşün ardından toparlanmaya çalışıyor ancak satış baskısı daha ağır bastığı için Chf ile birlikte değer kaybediyor.

TL karşısında hafif yükselmeleri sizi yanıltmasın. Euro ve Chf, Dolar karşısında değer kaybetmeye devam edecek.
  • teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gprsnedir
    quote:

Orijinalden alıntı: cruel_crazy

@sear DOSTUM DOLAR İÇİN DÜŞÜNCELER NELER? YAKIN ZAMANDA GERİLEME YOKTUR İNŞALLAH? BİRDE YAKIN ZAMANDA BİR PARA BİRİMİ DEĞER KAZANACAKMIŞ GİBİSİNDEN BİRŞEYLER DUYDUM. VAR MI BİR BİLGİN?

Evet kardes senden bir dolar tahmini alalim ekim 15 teneler olabilir?

Altın başlığında sorulmuş. Ben buradan verdiğim cevabı tekrar edeyim. Dolar şu günlerde en güvenli liman. Ben en azından 1.90 ı göreceğini düşünüyorum. Ancak 1.90 a her yaklaştığında merkez bankası 2 kuruş indirecek müdahaleler yapmaya devam edecektir. 1.90 a yaklaştıkça parça parça satış yapılabilir.
    15 ekime kadar neler olur bilemem.

BEKLEDİĞİM BİR CEVAP. TEŞEKKÜRLER SOĞUK SU SERPİŞTİRDİN

• quote:

quote:

1-http://www.bloomberght.com/piyasa/ USDTRY%20Curncy USDTRY%20Curncy vs vs
    http://www.doviz.com/ vs vs
    http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.htm hangisi gerçek?

Hepsi gerçek. Bloomberg uluslararası piyasa verilerini veriyor. Döviz.com serbest piyasa ve bankalari, merkez bankası da kendi fiyatını.

quote:

Lazım mi? ben bugüne kadar hiç merak etmedim. Daha kolayı varken niye zor yolu tercih edeyim.

quote:

3- bütün bankaların makas farklarını nasıl görebilirim/ öğrenebilirim/karşılaştırabilirim

Bunun için en kolay yol Döviz.com dan bakmak. Ama orada finansbank ın rakamlari yanlış. Daha doğrusu makas sıfır gözüküyor. Alış ile satış eşit gibi yazmışlar.

Bu iş için ben bir excel hazırlamaya girismistim; ancak mesai saatleri içerisinde herkes kendi bankasının rakamlarını yollarsa işim daha kolay olacak.

quote:

Değildir. Özellikle mesai bitiminde makas acilir. Ayrıca gün içinde de makas farkını değiştiren bankalar var. Bir de kriz anlarinda, ani düşüş çıkışlarda bankalar makaslari artırabilir. Nadir olsa da can sıkıcıdır.

quote:

Finasbanktadir.

Bunun tek istisnasi TL ile altın alış yapmaktir. TL ile altın alış için en düşük makas sekerbanktadır. Ama dolar ile altın alış finansbankta şekerbanttan daha düşük makaslidir.

quote:

6- bankada hesabım olmasa dahi vezneye gidip ben şu kadar dolar alacağım şukadar satacağım dediğim taktirde işlem yaparlarmı, yapıyorlar ise int. sitelerindeki oranlar üzerindenmi bana alım satım yaparlar yoksa her şube kendisi mi belirler

Yapmazlar.
    Ancak bankada hesap varsa yaparlar.
    Fiyat aynidir.
    Ama en uygun anı bulmak için sık sık fiyatlara bakmak lazım. Bunu bankadan yapmak pek mantıklı olmaz. İsterseniz telefon veya banakamatikten de yapabilirsiniz.
    bu makas olayını anlamadım

mesela finansbankın makas fiyatı şuan nedir dolar bazında? bu alış satış fiyatı arasındaki oran değilmidir?

örnek olarak şuan tcmb 1.8262 1.8350

• @aaydoogduu

Finansbankta dolar ile altın alış satış arası fark 17 cent.
    Sekerbankta tl ile altın alış satış farkı 45 kuruş.
    Finansbankta tl ile altın alış satış arası fark 85 kuruş.

(Mesai içinde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sear -- 25 Eylül 2011; 22:47:12 >
  • Dolar alış satış arası farkı soruyorsanız şu mesai dışı olduğu için bir şey diyemem. Yarın bakmak lazım. Ama hatırladığım kadarıyla 0.85 kuruş civariydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sear -- 25 Eylül 2011; 22:47:52 >
  • quote:

Dolar alış satış arası farkı soruyorsanız şu mesai dışı olduğu için bir şey diyemem. Yarın bakmak lazım. Ama hatırladığım kadarıyla 85 kuruş civariydi.
    evet dolar alış satış arası farkı soruyorum

mesela şuan dolar alış 1.90 satış 1.95 aradaki fark 5 kuruş gibi

bu yüzden hangi bankaların alış satış oranları en düşük diye sormuştum

yani tcmb denmi alıp satsak aradaki fark daha ucuz olur yoksa finbank garnti felanmı diye sormuştum. ilk elden almak var ikinci elden almak var hesabı :)
  • Mesai dışı olduğu için 5 kuruş. Ama mesai içinde 0.85 kuruş ile 1.20 kuruş arasında degisir. En uygunu finansbank. Merkez bankasından alış satış hakkında fikrim yok.
  • quote:

Mesai dışı olduğu için 5 kuruş. Ama mesai içinde 0.85 kuruş ile 1.20 kuruş arasında degisir. En uygunu finansbank. Merkez bankasından alış satış hakkında fikrim yok.

bugün mesai saatleri içerisinde baktım dolardaki makas farkına, 0,70 kuruş = 0,0070 TL.

yani

alış 1.8610 iken satış 1.8680 ediyor.

bu arada dolar 1,8638' e çıkmış az önce. 1,87 ye doğru gidiyor. 1,90 hedefine yaklaşıyoruz.
  • dolar veya japon yeni varsa euroyaya çevirmek için uygun bir zaman.

yukarı dönüş formasyonu oluştu.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.