Şimdi Ara

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
37
Favori
42.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sear

quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

hocam euroda dusus surermi?yurtdisinda calisiyorum ve ekimde trye donucem suanda euro olan parami dolar yapaymmi?cok korkuyorum 2,60-2,70 bandini gorucek diye.

Dostum son durumu incelemedim aslında... Senin için bir teknik analiz yapıp yükleyeyim.

Şu an düşüş trendine devam etmekte gibi gözüküyor. Kritik 200 günlük ortalamanın (2.87) altında kapatmış. Tabi bu bir ayı tuzağı da olabilir.

Birkaç gün daha (10 - 15 gün) 2.87 üzerine kendisini atamazsa düşüş devam eder.

2.87 üzerinde kalmayı başarırsa 2.98 e kadar kısa vadede yol alabilir.

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı

• quote:

quote:

hocam euroda dusus surermi?yurtdisinda calisiyorum ve ekimde trye donucem suanda euro olan parami dolar yapaymmi?cok korkuyorum 2,60-2,70 bandini gorucek diye.

Dostum son durumu incelemedim aslında... Senin için bir teknik analiz yapıp yükleyeyim.

cok iyi olur hocam biraz euro biriktirdim ve trde ev almak istiyorum.Yaklasan cumhurbaskanligi secimi ne zaman acaba ve euro yukselmesi muhtemelmi bu tarihte ayrica 2. Gezi parki olayi olursada yukselmesi kesinmi?Tesekkurler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

cok iyi olur hocam biraz euro biriktirdim ve trde ev almak istiyorum.Yaklasan cumhurbaskanligi secimi ne zaman acaba ve euro yukselmesi muhtemelmi bu tarihte ayrica 2. Gezi parki olayi olursada yukselmesi kesinmi?Tesekkurler

Teknik analizi bir önceki mesajda yolladım.

Temel olarak da bakıldığında siyasi durum elbetteki önemli

ancak piyasa 30 mart seçimlerindeki sonucun cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynen devam edeceğini fiyatlıyor. (Bu yüzden borsa yükselip döviz düşüyor.)

Çok anormal bir gelişme olmazsa, Euro 2,80 - 2,98 bandında hareket eder.

Döviz için şu anda en önemli kriter faiz oranları ve borsadaki trendin devam edip etmeyeceği.

Uzun vadeli olarak sorarsan 2015 te FED faiz artıracak. Dolar yükselecek. ECB nin buna nasıl tepki vereceği önemli.

• Hocam iyi günler yaklaşık 2 bin tl birikmis türk liram var yaşım 19 öğrenciyim. Paramı bir katılım bankasında degerlendiriyorum. Faiz haram malum. Bana aylık 10 tl gibi komik bir bedel kazandiriyor. Çok kar etme amacında değilim ama ufak ufak aylık 20-30 tl bu paramdam risksiz nasıl kazana bilirim. Altına gireyim dicem saçma geliyor benim yaşımdaki biri ne yapabilir. Emeklilik açayım dicem daha belli bir gelirim yok bu para orada erir ne yapmalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickbaron

Hocam iyi günler yaklaşık 2 bin tl birikmis türk liram var yaşım 19 öğrenciyim. Paramı bir katılım bankasında degerlendiriyorum. Faiz haram malum. Bana aylık 10 tl gibi komik bir bedel kazandiriyor. Çok kar etme amacında değilim ama ufak ufak aylık 20-30 tl bu paramdam risksiz nasıl kazana bilirim. Altına gireyim dicem saçma geliyor benim yaşımdaki biri ne yapabilir. Emeklilik açayım dicem daha belli bir gelirim yok bu para orada erir ne yapmalıyım

dostum eğer risksiz bir yatırım aracı arıyorsan, katılım bankasında durmaya devam etsin.

Ama daha fazlası için risk almak gerekiyor. Borsa gibi araçlara yönelebilirsin.

Tabi ki bu durumda kaybetme ihtimalinde var.

Benim sana tavsiyem ayda 50 lira kenara koyabiliyorsan, fiyatına bakmaksızın her ay 1 tane OTKAR veya TUPRS al.

Bundan daha iyi bir tavsiye olmaz senin için...

Ben 19 yaşındayken bunu sorabileceğim biri olsaydı keşke... :)

Ben 19 yaşındayken elimde 1 ev parası (150 bin) olsaydı ve onunla ile TUPRS alsaydım, Şimdi 1 milyon TL olmuştu. (27 yaşındayım)

• quote:

Orijinalden alıntı: beyoglubeyy

buraya biri baksın hayrına.
    yok mu hiç anlayan bu işlerden, link, bağlantı birşey versin.
    abi sen çok yetkili birine benziyorsun diyebileceğimiz biri yok mu?. sesimi duyan yok muuu?

buyur dostum :)
  • Miraç kandiliniz kutlu olsun arkadaşlar...
  • sear S kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar günaydın.

Burası tam konusu değil ama konu döviz olunca ve benim işin içinde tasarruf olunca dolaylı yoldan para kazanmayı da kapsıyor.

böyle bir konu açmıştım ama yanıt alamadım belki siz bana yardımcı olabilirsiniz.

değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum

saygılarımla

quote:

Arkadaslar lutfen doviz ile ilgilenen konuyu bilen kisilerin yardim etmesini rica rica ediyorum.

Bir zamanlar sicak firsatlarda okumustum dolar kuru haftasonlari düşer diye.ya da tam tersi hatirlayamiyorum.

Dogruluk payi var midir?

En avantajlisi ne zaman dolarla alisveris yapmak icin ve hangi bankadan?

Su anda enpara,finansbank fix,yapi kredi,ing bank kartlarim var 150 dolara amazondan bir ürün alip bir yakinimin adresine gondertecegim o gelirken bana getirecek.

Ucret kucuk gorunebilir ama ben devamli ufak tefek oyun olsun(sterlin ile) yurt disindan aliyorum o nedenle bunlari bilmek faydali olacaktir

Tesekkur ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Twinkie35

Burası tam konusu değil ama konu döviz olunca ve benim işin içinde tasarruf olunca dolaylı yoldan para kazanmayı da kapsıyor.

böyle bir konu açmıştım ama yanıt alamadım belki siz bana yardımcı olabilirsiniz.

saygılarımla

quote:

Arkadaslar lutfen doviz ile ilgilenen konuyu bilen kisilerin yardim etmesini rica rica ediyorum.

Bir zamanlar sicak firsatlarda okumustum dolar kuru haftasonlari düşer diye.ya da tam tersi hatirlayamiyorum.

Dogruluk payi var midir?

Su anda enpara,finansbank fix,yapi kredi,ing bank kartlarim var 150 dolara amazondan bir ürün alip bir yakinimin adresine gondertecegim o gelirken bana getirecek.

Ucret kucuk gorunebilir ama ben devamli ufak tefek oyun olsun(sterlin ile) yurt disindan aliyorum o nedenle bunlari bilmek faydali olacaktir

Tesekkur ederim

Hafta sonları alış satış makası açılır. bu nedenle hafta sonu yaptığınız alışverişlerde mağdur olma ihtimaliniz yüksek. Bu durum bankaya ve alışveriş yaptığınız ülkenin mesai saatleri ve oradaki anlaşmalı bankanın şartlarına göre değişebilir. 1000 liralık alışverişte 10 - 70 lira arası masraf çıkma ihtimali var.

• quote:

quote:

saygılarımla

quote:

Dogruluk payi var midir?

Tesekkur ederim

Hafta sonları alış satış makası açılır. bu nedenle hafta sonu yaptığınız alışverişlerde mağdur olma ihtimaliniz yüksek. Bu durum bankaya ve alışveriş yaptığınız ülkenin mesai saatleri ve oradaki anlaşmalı bankanın şartlarına göre değişebilir. 1000 liralık alışverişte 10 - 70 lira arası masraf çıkma ihtimali var.

teşekkürler yanıtınız için .

sanırım pazartesi açılışları da yüksek oluyor kurların o nedenle cuma günü sabahtan yapmayı planlıyorum ya da perşembe günü ne dersiniz?

tekrardan teşekkürler

• Sizce dövizde ki yükseliş nereye kadar devam eder? Eski yüksek oranları yakalar mı?

• quote:

quote:

quote:

saygılarımla

quote:

Dogruluk payi var midir?

Tesekkur ederim

teşekkürler yanıtınız için .

sanırım pazartesi açılışları da yüksek oluyor kurların o nedenle cuma günü sabahtan yapmayı planlıyorum ya da perşembe günü ne dersiniz?

tekrardan teşekkürler

Dostum pazartesi veya perşembe düşük olur yüksek olur diye birşey yoktur. Ben anlamadım neyi kastettiğini...

• quote:

Orijinalden alıntı: Nihilous

Sizce dövizde ki yükseliş nereye kadar devam eder? Eski yüksek oranları yakalar mı?

Dolardaki yükseliş 2015 - 2016 yıllarına kadar sürecek. Ama euro için geçerli olmayacak bu söylediğim...

• sear S kullanıcısına yanıt
    esasında pazartesileri yüksek oluyor dolar. sebebi ise, abd piyasalarının bizdeki saat ile 17:00 civarı açılması.
  • Dolar 2.20 tl yi gördü arkadaşlar , sizce bu çıkış sürer mi yoksa kısa vadeli dalgalanma mı ?
  • Dolarin yükselmesi altın fiyatlarıni Aşşağıya mi çekiyor, sebebi nedir

• arkadaşlar param faizdeydi, bitince dolar alırım diyordum ama düşmeye başladı. biraz düşmesini bekleyeyim mi? sanki şu anda çok şişmiş ve inmeye başlamış gibi... gerçi ne zaman böyle düşünsem kendini yukarı atıyor.

benim için büyük bir meblağda almayı düşünüyorum, yardımcı olur musunuz? faiz benim için yeterli ama TL'deyken pek güvende hissetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 19 Ekim 2014; 22:53:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

arkadaşlar param faizdeydi, bitince dolar alırım diyordum ama düşmeye başladı. biraz düşmesini bekleyeyim mi? sanki şu anda çok şişmiş ve inmeye başlamış gibi... gerçi ne zaman böyle düşünsem kendini yukarı atıyor.

benim için büyük bir meblağda almayı düşünüyorum, yardımcı olur musunuz? faiz benim için yeterli ama TL'deyken pek güvende hissetmiyorum.

ne yaptınız bilmiyorum ama bugün hem avro hem dolar %3 kadar yükseldi.
    şimdi de almadığınıza pişman olabilirsiniz. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

arkadaşlar param faizdeydi, bitince dolar alırım diyordum ama düşmeye başladı. biraz düşmesini bekleyeyim mi? sanki şu anda çok şişmiş ve inmeye başlamış gibi... gerçi ne zaman böyle düşünsem kendini yukarı atıyor.

ne yaptınız bilmiyorum ama bugün hem avro hem dolar %3 kadar yükseldi.
    şimdi de almadığınıza pişman olabilirsiniz. :)

pişman değilim, 2.23'ten bütün paramla dolar almıştım. sadece bugün bir maaşım kadar kar ettim herhalde. ama gel gelelim alacağım her şey zamlanacakken ve ben halen tl ile maaş alıyorken sevinecek bir şey yok.

• Bu konu ölmüş, ağlayanı yok
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.