Şimdi Ara

-DH-Yeni i20/i20 Coupe/i20 Active-ANA KONU-GÜNCEL- (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.776
Cevap
69
Favori
211.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun. Teslimat ne zaman? Hangi bayiden aldınız? Hediye koparabildiniz mi?
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Teslimat ne zaman? Hangi bayiden aldınız? Hediye koparabildiniz mi?
  • hocam hangi bayi bu fiyati verdi.sorun olmazsa yazabilirmisin.41700 fiyata neler dahil sigorta mtv felan
    .bilelimki ona gore gardimizi alalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Teslimat 2 yada 3üncü hafta olacak denildi kesin tarih verilmedi. Ben bankacı olduğum için sigortayı %50 indirimle alıyorum o dahil edilmedi. Hyundai kaynak dudulludan sipariş verildi 2000 tl kapora gönderdim dün sipariş açılması için. Hediye için çok fazla ısrar etmedim bagaj havuzu ve yapılabilecek jestleri varsa onunla ilgili beklentilerimi ilettim. Saolsun ebru hanım var bana yardımcı oldu bayağı. Zaten arabada park sensörü alarm felan donanımda göründüğü için çok fazla isteyebileceğim bir şey kalmadığını düşündüm. Ön park sensörüne gerek duymuyorum ve motor korumaymış boya korumaymış bunlarında çok fazla faydası olmadığına inandığım için talep etmedim. Koltuk koruma benim için ayrı bir facia, önceki arabamda vardı ve olmadan önceki halinden daha beter oldu. Ya çok profesyonelce yapılmadığı için yada ilk zamanlar ki yapışkansı bir hali olduğundan fazla kullanımdan kaynaklı kir yapışmış olabilir.

Edit: Ayrıca MTV yi hiç sormadım aslında aklıma bugün geldi benimde. Araç bana 20 aralık ta teslim edilse ben 10 gün için yine 2014 ün 2. yarısı için MTV ödeyecek miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam_ıssız -- 4 Aralık 2014; 16:43:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Teşekkür ederim. Teslimat 2 yada 3üncü hafta olacak denildi kesin tarih verilmedi. Ben bankacı olduğum için sigortayı %50 indirimle alıyorum o dahil edilmedi. Hyundai kaynak dudulludan sipariş verildi 2000 tl kapora gönderdim dün sipariş açılması için. Hediye için çok fazla ısrar etmedim bagaj havuzu ve yapılabilecek jestleri varsa onunla ilgili beklentilerimi ilettim. Saolsun ebru hanım var bana yardımcı oldu bayağı. Zaten arabada park sensörü alarm felan donanımda göründüğü için çok fazla isteyebileceğim bir şey kalmadığını düşündüm. Ön park sensörüne gerek duymuyorum ve motor korumaymış boya korumaymış bunlarında çok fazla faydası olmadığına inandığım için talep etmedim. Koltuk koruma benim için ayrı bir facia, önceki arabamda vardı ve olmadan önceki halinden daha beter oldu. Ya çok profesyonelce yapılmadığı için yada ilk zamanlar ki yapışkansı bir hali olduğundan fazla kullanımdan kaynaklı kir yapışmış olabilir.

Edit: Ayrıca MTV yi hiç sormadım aslında aklıma bugün geldi benimde. Araç bana 20 aralık ta teslim edilse ben 10 gün için yine 2014 ün 2. yarısı için MTV ödeyecek miyim?

MTV zaten aldığınız fiyatın içinde ve onlar ödüyorlar.

• Hocam benimde o konularda suphelerim var.Bende bu ay icinde teslim almayi planliyorum.2015 birinci mtvyi hersekilde bayi oduyormu.2.ci yi zaten odemez .Demek istedigim 2015 1.mtv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daldiy -- 4 Aralık 2014; 17:28:33 >
  • Şİmdi tekrar görüştüm mtv yi sormadım o çok mühim değil ama sigortayı kendim yaptıracağım için aracın sigorta bedeli hesaplanıp 41.700 den düşülecek ve o şekilde ödeme yapacağım. Yani tahmini olarak 300 ile 500 tl daha eksik hesaplayabiliriz aracın sigortasız geliş fiyatını. Ben 2015 1. mtv yi zaten ödemesini beklemıyordum da bu aralık içinde çıkacak ya 2014 2. mtv yi soruyordum. Ödüyorlarsa tabi ki iyi ve 2015 1. mtv yi çok umutlanmam ama öderlerse bonus olur :)
  • quote:

Şİmdi tekrar görüştüm mtv yi sormadım o çok mühim değil ama sigortayı kendim yaptıracağım için aracın sigorta bedeli hesaplanıp 41.700 den düşülecek ve o şekilde ödeme yapacağım. Yani tahmini olarak 300 ile 500 tl daha eksik hesaplayabiliriz aracın sigortasız geliş fiyatını. Ben 2015 1. mtv yi zaten ödemesini beklemıyordum da bu aralık içinde çıkacak ya 2014 2. mtv yi soruyordum. Ödüyorlarsa tabi ki iyi ve 2015 1. mtv yi çok umutlanmam ama öderlerse bonus olur :)

Yok işte arabayı Aralık ayında alacaksanız 2014 MTV'yi öderler. 2015 MTV'yi ödemezler. Onu siz ödeyeceksiniz.
  • Arabayı teslim aldıktan sonra ki yıl, bayi nin mtv ödemesini beklemek zaten mantıklı olmaz.

• 1.2 motorun 6lt yaktığına bir inanabilsem bende gidip hemen bir elite siparişi verecem ama inanasım gelmiyor :( hyundai motor verimliliği yönünde bende hep bir soru işareti..
  • Hayırlı olsun,kazasız belasız kullanın.

Görünen o ki,yeni yılla birlikte yollarda epeyce yeni i20 göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: audioslave

1.2 motorun 6lt yaktığına bir inanabilsem bende gidip hemen bir elite siparişi verecem ama inanasım gelmiyor :( hyundai motor verimliliği yönünde bende hep bir soru işareti..

Bende 6 lt degilde 7 lt olarak hesapliyorum ve o sekilde bile dizelle en fazla 10 krs farkediyor o yuzden ben o maliyete katlanarak sessiz ve sarsintisiz bir yol yapmayi tercih ediyorum.. 206 aracim dizeldi ve uzun yolda ugultudan kafam kocaman oluyordu sehiricide cok farketmiyo zaten artik konforu hakettigimi dusundum zaten dizel alirken odeyecegim fazla parayi amorti etmek icin benim en az 5 sene binmem gerekiyor o kadar sure sonra tekrar bakariz artik

• 0-100 km hızlanma niye yazmamışlar anlamadım.
  • 2009 i20 euro ncap'ten 5 yıldız almıştı, acaba bu model kaç yıldız alacak? şahsen ben en kötü 4 yıldız diye bekliyorum ama bir an önce aracı test etseler fena olmaz.
  • umutbaran kullanıcısına yanıt
    0-100 web sitesinde 13.1 sn diye yaziyor.

• audioslave kullanıcısına yanıt
    Bahsettiginiz kasa 5 alirken bunun 4 yildiz almasi pek olasi degil. O kadar sey gelisirken arabada guvenlikten az almasi hyundai icin kendi ipini kendi cekmesi gibi olur.

• quote:

0-100 web sitesinde 13.1 sn diye yaziyor.

Türkiye siteinde mi? UK sitesinde 13,6 yazıyor 1.2 için. Bu arada Uk versiyonunda dijital klima var.
  • Turkiye sitesinde yaziyor. Hyundai assan turkiye icin digital klimayi opsiyon olarak bile koymamis (en full modele bile ) nedeni ise yapilan ankette 1500 tl lik fark odeyerek digital klima istermisiniz gibi sacma bir soruya %95 hayir cevabi gelmis. Artik kimlere sordular bilemiyoruz hyundai bayii bu sekilde bilgi veriyor. Benim icin farketmiyor sonucta digital klima verilen komutlara daha gec tepki veriyor ve arizasi cok maliyetli oluyor diye opsiyon olsa bile almazdim tercih meselesi. Almak isteyenlere de saygi duyup parayi bastirana digital klima takilabilirdi.

• ilk araçlarımda manuel klima vardı ve mutlaka bir sonraki arabamda mutlaka digital klimalı araç alıcam diye düşünüyordum.Son 3 aracımda da digital klima var ve farkeden hiçbişey olmadığına kanaat getirdim.Sadece görünümd aha şık duruyor okadar. Dereceyide ayarlasanız ya çok sıcak ya çok soğuk oluyor. Premium markalarda belki farklıdır.

Zaten son dönemde olan bir çok araçta iklimlendirmeli klimaları çıkarmayıp elektronik klima gibi bişey uydurdular.Çevirmeli kolu tuşlu yaptılar.
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    zaten digital klimanın bir avantajı varsa termostatlı olduğu için sıcaklık yada soğukluk istenilen düzeye geldiğinde durup daha sonra tekrar çalışmaya başlıyor. Bunun bir dezavantajı var tabi; klimaları araç viteste hareket ederken sık açıp kapatmak klima kompresörüne zarar verdiğine dair iddialar yer alıyor ve bir çok klima tamircisi bu konuda hem fikir. Yani termostatın sürekli çalıştırıp durması araç hareket halinde iken kompresöre zarar verebilir. Ama kendimiz bu işlemi yaparken hareket halinde olsak bile klimayı açıp kapatırken vitesi boşa alarak yada sadece debriyaja basarak yaparsak kompresöre yüklenmeden açıp kapatma işlemini yapabiliriz. Yoksa digitalde bunu kontrol etmek mümkün olmuyor. Ben yazın zaten klimayı hiç kapatmadığım için termostatlı bir klimaya ihtiyaç duymuyorum kışında sadece kaloriferi açtığım için klima kompresörü devreye girmiyor. Yada digitalde en soğuk konuma getirerek termostatı etkisiz hale getirebiliriz buda zaten digital olmasının bi anlamı olmadığını gösterir. Benim için önemli olan teknolojisi olsun istediğim zaman kullanırım, görseli güzel olsun derseniz o ayrı bir konu.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.