Şimdi Ara

-DH-Yeni i20/i20 Coupe/i20 Active-ANA KONU-GÜNCEL- (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.776
Cevap
69
Favori
211.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam iyi güzel ekonomik araba şehir içi için ideal. Ancak uzun yolda bu motor üzmeyecek mi? Daha önce bu sınıfta 1.2 araç kullandım uzun yolda çok yoruyor ve sıkıyor, böyle güzel kondforlu bir arabanın yolda gitmemesi hissi güzel olmuyor, biraz gaza bastığınızda ki zayıf olduğu için basmanız gereken yerler çok oluyor, o zaman ekonomi falan da kalmıyor ,1.6 hacimli bir motora yakın yakıyor, ( kullandığım araçlardan kesin tecrübem ). Kaldı ki bu araca bir iki seneye turbolu bir motor gelirse bu aracı alanlar pişman olabilir. Güzel bir araba ancak dediğim gibi almadan önce iyi düşünmek lazım, bu aracı ekonomik olduğu için alıp ikinci elde zarar etiğiniz zaman da ekonomi falan kalmıyor ortada.
  • krom7 K kullanıcısına yanıt
    Bende 2002 model 206 1.4 hdi vardı ve onunla 4 kez uzun yol yaptım ve çoğunda ekonomi düşünerek basmadım ve hep fabrika verilerine yakın sarfiyat yaptım. Ama onun eski model ve dizel olduğunu düşününce içindeki uğultu tıkırtı yol sesi rüzgar sesi dizel sarsıntısı felan o şekilde bile çok yorulmuyordum o yüzden bu arabada aynı şekilde ekonomi düşünerek rahat bir yolculuk yapabileceğimi düşünüyorum. Sonuçta bu arabanın tüm testlerinde ne kadar sessiz ve eski i20 ye göre daha güzel bir yalıtımı olduğundan bahsediliyor. Çocuk faktörünüde ele alırsak zaten uzun yolda mecbur 100-130 hız aralığında gidiyorum. Uzun yoldan kastım en az olanı 1600 km ve sonuçta dizel sesinden sıkıldığım için ve güvenlik unsurlarından dolayı (206 da sadece çift hava yastığı vardı abs bile yoktu ) aradaki oluşacak farka gönüllü ve istekli olarak razıyım

Ek bilgi: Ayrıca turbo benzinli motorların çoğaldığı günümüzde söylediklerinize katılıyorum ama şunu da eklemek isterimki hala şahin ve doğana parası olduğu için zevk amacı ile binen insanlar varken atmosferik motoru lpg takılması kolay olduğu için tercih eden insanlar varken atmosferik motorlu araçların hayatımızdan tamamen çıkması için en az 30 sene daha geçmesi gerekir. Kaldı ki ben aracı alırken Allahtan bi zeval gelmezse en az 5 sene binerim diye düşünüyorum ki buda bana ettiğim zararı bindiğim süreye saymama yeter. Bunlar tamamen kişisel görüşümdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam_ıssız -- 5 Aralık 2014; 14:12:51 >

• Selamlar,

Yeni i20 1.2 JUMP (Benzinli) ve Yeni i20 1.2 STYLE (Benzinli) için fiyat alan var mı, en son kaça bırakıyorlar?
    Renault'un sopa gösterirce yaptığı son zam hamlesinden sonra iyicene soğudum Clio'dan. Son ana kadar belli olmaz tabi ama i20 düşünüyorum bakalım hayırlısı.
  • serser12 S kullanıcısına yanıt
    Bazı bayiler 1 tl bile düşmezken bazıları teklif etmeden şu kadar indirim yapıyorum diyebiliyor. O yüzden bir iki bayiye giderek aldığınız fiyatları söyleyip biraz daha indirim yapmayı deneyebilirsiniz. Ben önce 42.500 bayrampaşadaki hyundaiden fiyat aldım aracın takas fiyatında anlaşamadığım için dudullu ya gittim orda bayrampaşadaki aldığım fiyatı söyledim 41.700 fiyat çıkarıldı bana. Aracımın takas fiyatında da anlaştım ama elden satınca kendi aracımı takasa gerek kalmadı.
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    Siz sanırım 1.2 ELITE BLUE için aldınız. Ben JUMP ya da STYLE düşünüyorum. JUMP için 37.000 fiyat verdiler Ankara'da ama detaylı konuşmadım MTV'sini falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ekrem742

1.2 motor lpg uyumlumu bilginiz varmi

Aynı motorlu önceki kasaya taktırdım ben. 12000 kilometredir sürüyorum. Memnunum.

şehir içi ne yakıyorsunuz çekişte bir düşme oldu mu ne marka taktırdınız?

Şehiriçi 25 kuruş civarı, uzun yolda 15 kuruş yakıyor. Kışın şehiriçi tüketimine biraz da benzin eklemek gerekiyor çünkü araç çalışmaya benzinle başlıyor. BRC MY11 diye bir kit taktırdım. 1750 liraya mal oldu toplamda. Çekişi gayet başarılı, ben hiçbir fark hissetmedim. Hatta yokuşlarda nasılsa az yakıyor diye vites küçültüp devirli gider oldum. Yokuş çıkma performansı arttı diyebilirim.

Yazın 875 km'lik Kırşehir-Ayvalık yolunu 140 liraya gittim. Az da olsa trafik ve otoyolda hız koşulları da buna dahil.

Acaba litre bazında bir tüketim yazabilirsiniz? Ya Da LPG fiyatını.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Liste fiyatından 1.000 TL düşmüşler ama biraz baskı kursanız yada başka bayiye gitseniz eminim daha iyi bir fiyat verirler. Ben elite blue için sipariş verdim çünkü o kadar özellik için o kadar fark ödenebilecek gibi ama tabi herkesin ihtiyaçları farklı olabiliyor. Mtv için bir arkadaş yazmıştı 2014 2. mtv onlar tarafından ödeniyor ve sigorta ücretini toplam fiyata dahil ediyorlar yani ben kendim yaptırıcam derseniz sigortayı en son aşamada sigorta hesaplanıp o kadar eksik ödeme alıyorlar. İmkanınız varsa elite için sipariş verin derim azımsanamayacak kadar özellik farkı var.
  • 1.2 BLUE Elite Panoramik 44,500
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Bazı bayiler 1 tl bile düşmezken bazıları teklif etmeden şu kadar indirim yapıyorum diyebiliyor. O yüzden bir iki bayiye giderek aldığınız fiyatları söyleyip biraz daha indirim yapmayı deneyebilirsiniz. Ben önce 42.500 bayrampaşadaki hyundaiden fiyat aldım aracın takas fiyatında anlaşamadığım için dudullu ya gittim orda bayrampaşadaki aldığım fiyatı söyledim 41.700 fiyat çıkarıldı bana. Aracımın takas fiyatında da anlaştım ama elden satınca kendi aracımı takasa gerek kalmadı.

Hocam takas için, piyasadan ne kadar düşük fiyat verdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bedelli askerlik haberinden sonra bütçe kalmadı açıkçası, krediye yükleniceğiz
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Galericiden biraz daha insaflı oluyorlar benim aracımda piyasa koşullarına göre 1500-2000 arası fiyatı düşürdüler. Onlarda bunun farkında ama savunmaları ise kendine göre haklı. Araç elinde ne kadar duracağını bilemediği için 0 aracı verirken benim aracıma para bağlamış gibi oluyor (nakit alan olsa aynı parayı peşin alıcam diyor ) ve bunuda zarar olarak gördüğünden 2. elden fazla bir gelir elde etmek istiyor.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Dacia benim uzak duracağım modellereden birisidir. Bunun nedeni ise nerde bir dacia görsem çamurluğunda 2-3 yaşlarında paslanmanın başlamış olması. Benim 206 da 13 yaşında olmasına rağmen henüz paslanma yoktu ve kaportacımın söylediği ise daciaların attığı astar boyanın kalitesiz olması nedeni ile zamanla köşelerden kabarmaya başlaması ve nemden ötürü paslanmanın başlaması. Pasın tanımını ise kanser gibi yorumlayıp, paslanan aracın ne yaparsan yap kanser gibi yayıldığı ve önüne geçilemediği yönündeydi.
    Yeni arabaların çoğunda var, sebebi su bazlı boya kullanılması , eski şahinlerin boyası bile iyidi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ekrem742

1.2 motor lpg uyumlumu bilginiz varmi

Aynı motorlu önceki kasaya taktırdım ben. 12000 kilometredir sürüyorum. Memnunum.

şehir içi ne yakıyorsunuz çekişte bir düşme oldu mu ne marka taktırdınız?

Şehiriçi 25 kuruş civarı, uzun yolda 15 kuruş yakıyor. Kışın şehiriçi tüketimine biraz da benzin eklemek gerekiyor çünkü araç çalışmaya benzinle başlıyor. BRC MY11 diye bir kit taktırdım. 1750 liraya mal oldu toplamda. Çekişi gayet başarılı, ben hiçbir fark hissetmedim. Hatta yokuşlarda nasılsa az yakıyor diye vites küçültüp devirli gider oldum. Yokuş çıkma performansı arttı diyebilirim.

Yazın 875 km'lik Kırşehir-Ayvalık yolunu 140 liraya gittim. Az da olsa trafik ve otoyolda hız koşulları da buna dahil.

Acaba litre bazında bir tüketim yazabilirsiniz? Ya Da LPG fiyatını.

Şehirdışı 6 litre LPG, şehiriçi 8 litre LPG

Şehiriçi LPG tüketimine her çalıştırmada bir kilometre kadar benzinle gittiğinden biraz benzin parası eklemekte fayda var. Kışın karışık yakıtta 100 kilometrede 30 lira falan harcar şehiriçinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egelidost -- 5 Aralık 2014; 19:01:19 >

• egelidost kullanıcısına yanıt
    Hocam benzinli kullanırken nasıldı, aynı şekilde bilgi verirmisin

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Hocam benzinli kullanırken nasıldı, aynı şekilde bilgi verirmisin

Benzinle LPG'nin hesabı benzin 5x yakıyorsa LPG 6x yakar şeklindedir. LPG benzinden %20 fazla tükenir. Buna göre Şehirdışı 5 litre, şehirçi yazın 7 litre-kışın 8 litreydi. Şunu belirteyim kışın okulumdan evime kadar üçüncü vitese bile atamadan varıyorum. Çok dar yollar ve yoğun trafik var.

LPG ile kilometrede 12 kuruş gibi bir kar ediliyor. LPG kiti kendini yaklaşık 18.000 kilometrede amorti ediyor. Benzinle kullanılsa da gayet tasrruflu bir araç ama LPG ile tam bir ekonomi aracı oluyor.
  • egelidost kullanıcısına yanıt
    Peki lpg yi simit mi takdirdiniz malum bagaj zaten kucuk bide o yer kaplayinca bagaj kalmiyo
    bide sizin arac kac modeldi eski kasa i20 miydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam_ıssız -- 5 Aralık 2014; 20:14:15 >
  • 1.2 style pan beyaz aldım bugün, pazartesiye kaldı şansım yüzünden Şöyleki araçlar bir haftadır bayideydi ben kaşmir kahve düşündüğüm için gitmiyordum bayiye bugün beyazını almak için gittim,ayağımı sürüyerekmi girdim bilmiyorum ama önce beyaz için görüşmeyi beklerken benimle birlikte bayiye gelen iki arkadaş önce davranmışlar ardından kusura bakmayın satılmış bunu verelim denildi,kırmızı olursa hemen binip gidebilmenin heyecanıyla birde eşimin fikrini alayım deyip whatsapp,telefon derken tamam dedim kırmızı olsun, önceki aracımda kırmızıydı nedir bu kırmızı şansı bendeki deyip işlemler için ofise geçerken, diğer satış görevlisi arkadaş yine benimle aynı zamanda bayiye gelmiş ve kredisi onaylanmış bir arkadaşa satıldı dendi şaka yapılıyor sandım, ama ciddiymiş benimkiyle birlikte ÜÇ i20 ve BİR i30 öğleden sonra 14:30 - 15:30 arası satıldı. nasip okadar bekledik iki gün daha bekleriz artık Bu arada trafik sigortası için görüştüğüm sigortacımla, motor şase numaraları belli olunca 241 trafik sigortası tutdu, kaskoyu hemen düşünmüyordum en az 20-25 gün sonra yaptırırım derken 640 tl de ( axa ) o tutdu pert karşılığı aynı araç temini dahil full onuda yaptırıcam sanırım pazartesi kasko uygun değilmi sizcede? Ağzımızı açarken kacırdığım güzeller fotoları kalmış telefonumda
    -DH-Yeni i20/i20 Coupe/i20 Active-ANA KONU-GÜNCEL-

-DH-Yeni i20/i20 Coupe/i20 Active-ANA KONU-GÜNCEL-

• quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Peki lpg yi simit mi takdirdiniz malum bagaj zaten kucuk bide o yer kaplayinca bagaj kalmiyo
    bide sizin arac kac modeldi eski kasa i20 miydi

Aracım 2011 model. Bahsedilen 1.2 motorun aynısı.

Evet tüpü simit tüp taktırdım. Stepnesiz geziyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egelidost -- 5 Aralık 2014; 20:27:58 >
  • Tigerson sizin icin hayirlisi olsun. Benim bayinin bana soyledigi arac uretimde oldugu icin 1.2 lerin gelmesini bekliyoruz ama sanirim elite modelden kaynaklaniyor style de vardi. Sigortalar iyi cikmis bayagi uygun arac icin kaca anlastiniz.

Egelidost benimde aklima belki ilerde taktiririm diye geliyor ama once araci teslim aliyim rodaji tamamlansin yakit tuketimine gore dusunucem. Bide bunlarda kucuk stepne varmis onlarin yeride ayni buyukluktemi simit depo oluyomu onu bilmiyorum sizinki normal stepnemiydi? Zaten stepne cok sart degil olsada degusmeye ugrasmam o yuzden hep sprey tamir kiti tasiyorum en kotu ihtimalle kaskoyu cagiririm. O yuzden simit depo mantikli geliyo

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.