Şimdi Ara

DH Yurt Dışında Eğitim Görenler Kulübü ! 13 Ülke 37 Öğrenci ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
19
Favori
17.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ulas.

Arkadaşlar üniversitede gitmek istiyorum yurtdışına.Lise 3 teyim şuan.Uygun bütçeli yerler var mı ?

Sen bana bütçeni söyle bende ona göre okul söyleyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrcsCaptan

quote:

Arkadaşlar üniversitede gitmek istiyorum yurtdışına.Lise 3 teyim şuan.Uygun bütçeli yerler var mı ?

hocam bana da yardim edersen sevinirim bu yil universitede hazirligi okuyunca ingilizcemi gelistircem tabi o sirada sat ve toefl sinavlarina hazirlancam butcem su an ucak parasi haric, barinma, gunluk yeme-icme, egitim dahil, yillik 30-35bin tl, tabi okudugum okulun kotu olmasini istemiyorum, turkiyede ygs-lys sinavinda ilk 10-15bin gibi bi siralama yaparsam butcem 50-60bin tl ye cikar. Abd de rahat is bulmami saglasin bide kucuk bir sehir olmassa,en kucuk ankara kucuklugunde olursa sevinirim. Biraz fazla sey istedim ama genelde tavsiye edilen okullar 2yilliklar veya dandik oluyor ondan. 30-35bin tl lik butce ile 50-60bin tl lik butceyi ayri ayri degerlendirirseniz sevinirim.

Bu baska bir sorum 250bin tl ye okuyacagim sehirde ev alabilirmiyim, alirsam ne kadar yasam giderim azalir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

quote:

hocam bana da yardim edersen sevinirim bu yil universitede hazirligi okuyunca ingilizcemi gelistircem tabi o sirada sat ve toefl sinavlarina hazirlancam butcem su an ucak parasi haric, barinma, gunluk yeme-icme, egitim dahil, yillik 30-35bin tl, tabi okudugum okulun kotu olmasini istemiyorum, turkiyede ygs-lys sinavinda ilk 10-15bin gibi bi siralama yaparsam butcem 50-60bin tl ye cikar. Abd de rahat is bulmami saglasin bide kucuk bir sehir olmassa,en kucuk ankara kucuklugunde olursa sevinirim. Biraz fazla sey istedim ama genelde tavsiye edilen okullar 2yilliklar veya dandik oluyor ondan. 30-35bin tl lik butce ile 50-60bin tl lik butceyi ayri ayri degerlendirirseniz sevinirim.

Bu baska bir sorum 250bin tl ye okuyacagim sehirde ev alabilirmiyim, alirsam ne kadar yasam giderim azalir.

baban ne iş yapıyor delikanlı?

• quote:

Orijinalden alıntı: x264

quote:

quote:

quote:

baban ne iş yapıyor delikanlı?

malimusavir ve aile sirketimiz var. Maddi durumum iyi yani ama ailem yurt disindaki egitime sicak bakmadigindan butcem cok kisitli. Turkiyede iyi bir siralama yaparsam onda bile fazla kisitlama yapicaklar. Bu yuzden okurken calismayi dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 8 Nisan 2011; 10:39:04 >

• @OnrbK
    İçimden Northeastern University'ye gitmek geçiyor ancak tamamen konumundan dolayı. Boston'un içinde olduğundan dolayı daha rahat edeceğimi düşünüyorum. Akademik açıdan bakınca da University of Illinois @ Urbana-Champaign öne çıkıyor. Sonuçta alanımda Amerika'nın en iyi üçüncü okulu.
  • Amerika da bir üniversitede yüksek lisans yapmak istiyorum. bunun için burada hangi sınavlara girmem gerekiyor? üniversiteye seçilmem de neler etkili oluyor?
  • quote:

quote:

quote:

Okulların yıllıkları ortalama 40.000$ kadar.Ev almayı aklının ucundan geçirmemeni tavsiye ederim.En basitinden kendimden örnek vereyim Los Angeles Hancock park yakınlarında bir eve 2,395,000 $ verdik.Sen ev alırsan bile masrafın 2 katına belkide daha fazlaya çıkacaktır.Bizzat arkadaşlarımdan gördüm bu tarz ufak bir yer alıpta rezil oldular.Ayrıca ortalama 40.000 demiştik sen eyalet dışısın sana bildiğim kadarıyla 10.000 $ daha koyacaklardır.Bu iş o kadar kolay değil malesef..

• @Manyetizma
    Bütçene uygun iyi bir okul olduğu için University of Minnesota-Twin Cities'i tavsiye ederim. Sıralamada ilk 60'da ve eyalet dışı öğrenciler için 16000$'lık bir tuition'ı var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Okulların yıllıkları ortalama 40.000$ kadar.Ev almayı aklının ucundan geçirmemeni tavsiye ederim.En basitinden kendimden örnek vereyim Los Angeles Hancock park yakınlarında bir eve 2,395,000 $ verdik.Sen ev alırsan bile masrafın 2 katına belkide daha fazlaya çıkacaktır.Bizzat arkadaşlarımdan gördüm bu tarz ufak bir yer alıpta rezil oldular.Ayrıca ortalama 40.000 demiştik sen eyalet dışısın sana bildiğim kadarıyla 10.000 $ daha koyacaklardır.Bu iş o kadar kolay değil malesef..

hocam 2milyon dolar dimi yanlış görmüyorum, Türkiyede yaşayan bir insan için bu çok aşırı fazla bir para. Bu evi ABD vatandaşları, orada çalısanlar almakta zorlanıyorlarmı yoksa onlar için normalmi. Türkiyedeki memur 150bin tl ye rahat ev alır ama 700-800bin tl lik evleri maddi durumu iyi olanlar alır. ABD de hangi kesime hitap ediyor bu ev. Bide ben sadece okumaya gelmiyorum, Türkiyeye bidaha dönmemek üzere gitmeyi düşünüyorum ve ailemden bana kalıcak bütün herşeyi ABD den yöneticem veya ABD ye taşımaya çalısıcam bi nevi ABD ye yatırım yapıcam. ABD yaşamımı devam ettirceğimi düşündüğümden dolayı iyi bir okul tavsiyesi istedim ama suanki kosullarda cok zor gibi. Ben 3-4milyon tl ile ABD de hayat kurabilirim, okuduktan sonra iyi bir yerde çalısırım diye düşünürken anca 1ev alabiliyormusum, Hayal kırıklına uğradım diye bilirim.

quote:

Orijinalden alıntı: SSH

@Manyetizma
    Bütçene uygun iyi bir okul olduğu için University of Minnesota-Twin Cities'i tavsiye ederim. Sıralamada ilk 60'da ve eyalet dışı öğrenciler için 16000$'lık bir tuition'ı var.

16bin dolar hocam cok iyi fiyatı, bide ilk 60da diyosun bizim bilkent filan niye o kadar iyi olmadıgı halde o civarda fiyat istiyor. Peki büyük bir şehirmi bide yıllık giderim ne kadar olur

ben cok iyi bir okul derken dünya sıralamasında 10. veya 20. demiyorum, Türkiyenin en iyi üniversiteleri 120 civarında, bende en kötü 100civarında okusam iş bulurum diye düşünüyorum yoksa yanlışmı düşünüyorum

düzeltme: üniversite sıralamaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 8 Nisan 2011; 14:53:56 >

• Büyük bir şehir içinde bulunuyor. Google'a Twin Cities yazarak fotoğraflarını görebilirsin. Kampüs kalabalık. Yanılmıyorsam 50000 öğrenci vardı. Oda ve yemek yaklaşık 10000$ tutar. Okula bir yıl için vereceğin para 26000-27000$ arasında değişir. Çok da seçici bir okul olduğunu söyleyemem ama eğitimi iyi bir okul. Kabul edildim ancak oraya gitmeyeceğim.
  • quote:

Büyük bir şehir içinde bulunuyor. Google'a Twin Cities yazarak fotoğraflarını görebilirsin. Kampüs kalabalık. Yanılmıyorsam 50000 öğrenci vardı. Oda ve yemek yaklaşık 10000$ tutar. Okula bir yıl için vereceğin para 26000-27000$ arasında değişir. Çok da seçici bir okul olduğunu söyleyemem ama eğitimi iyi bir okul. Kabul edildim ancak oraya gitmeyeceğim.

Hocam maddi olarak benim için süper ama bu okul neden bukadar ucuz, Türkiye ile yine kıyaslıcam ama Türkiyenin en iyi okulu bu kadar iyi sıralamada değil ve ben burda okursam rahat iş bulurum heralde veya Türkiyeye belki dönersem heralde iş teklifleri alırım
  • Okulun Türkiye'de ne kadar tanındığı hakkında bilgim yok. Fiyatının ucuz olmasının sebebi eyaletten büyük destek alması ve kalabalık olması diye biliyorum.

Sitesi:
    www.umn.edu
  • @SSH bende Northeastern diyeceğini tahmin etmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnrbK -- 8 Nisan 2011; 16:38:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

@SSH bende Northeastern diyeceğini tahmin etmiştim

Tek avantajı konumu gibi görünüyor. Ancak kararımı zorlaştırmaya yetiyor bu.

@OrcsCaptan
    Sonuçta yakında olduğundan dolayı eminim Northeastern'ın adını duymuşsundur. Bu üniversite hakkında ne söyleyebilirsin?
  • 2 sene sonra yüksek lisans için düşünüyorum.Hayırlısı...
  • Northeastern'de Türk arkadaşlarım var gayet memnunlar ortam falan gayet iyi diyorlar fakat ücreti MIT'den bile bayağı bayağı yüksek diye bir duyum aldım ne derece doğrudur bilemem sen hangi bölüm düşünüyorsun Northeastern için ?

Edit : Pm atan arkadaşlar lütfen biraz sabırlı olsun yaklaşık günde 20 30 kişi PM atıyor okul v.s hakkında yetişemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4DB94CDA0 -- 8 Nisan 2011; 17:22:05 >
  • Evet fiyatı yüksek, farkındayım. Computer Science okuyacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 8 Nisan 2011; 17:46:39 >
  • Edmunds Community College Lynwood, WA

Rowan University Glassboro, NJ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beavis. -- 8 Nisan 2011; 17:51:12 >
  • quote:

Evet fiyatı yüksek, farkındayım. Computer Science okuyacağım.

Fiyat sorun değilse bence tavsiye ederim.
  • Merhabalar,
    Güzel bir topluluk olmuş yurtdışı eğitim düşünen öğrencilerin merak ettikleri okullar hakkında bizzat öğrencisinden bilgi alabilecekleri bir kaynak oluşuyor.

Benim de bir sorum olacak... Almanya'da bulunan Duisburg-Essen'de çok fazla Türkiye Türk'ü olduğunu duydum. Bunun sebebi okulun çok kolay öğrenci kabul etmesi mi?
    Okulun kalitesi gerek mühendislik eğitimlerinde gerekse genel anlamda nasıldır? O okulda okuyan öğrencilerden biraz bilgi alabilir miyiz?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.