Şimdi Ara

DH Yurt Dışında Eğitim Görenler Kulübü ! 13 Ülke 37 Öğrenci ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
19
Favori
17.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Özgür

Benim de bir sorum olacak... Almanya'da bulunan Duisburg-Essen'de çok fazla Türkiye Türk'ü olduğunu duydum. Bunun sebebi okulun çok kolay öğrenci kabul etmesi mi?
    Okulun kalitesi gerek mühendislik eğitimlerinde gerekse genel anlamda nasıldır? O okulda okuyan öğrencilerden biraz bilgi alabilir miyiz?

Okuyan değil de araştıran ve okumayı düşünen biri olarak iyi sayıldığını söyleyebilirim. Hatta pm attım
  • Düisburg Essenin kalitesi gerek labaratuvar gerekse tesis açısından gayet iyi. Zaten Almanyada üniversteye girme oranları yüksek, ancak bitirme oranları girme oranlarına göre çok düşük.

Türk olma olayına gelirsek, çok büyük bir okul Duisburg Essen, 40.000 Öğrencisi var. Ancak çok Türk yok, hele sokaktakine kıyasla neredeyse hiç Türk yok.

Yerel Sıralama | Okul adı | Dünya Sıralaması | Kıtasındaki sıralaması

24-33 | University of Duisburg-Essen | 301-400 | Europe 124-168

Başka sitelere görede dünyada 451-500 aralığında yer alıyor okul.

Kısacası Dünyada ilk 500'e giren bir üniverste, Kampüsleri zaten XL olarak geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 8 Nisan 2011; 23:57:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Özgür

Merhabalar,
    Güzel bir topluluk olmuş yurtdışı eğitim düşünen öğrencilerin merak ettikleri okullar hakkında bizzat öğrencisinden bilgi alabilecekleri bir kaynak oluşuyor.

Benim de bir sorum olacak... Almanya'da bulunan Duisburg-Essen'de çok fazla Türkiye Türk'ü olduğunu duydum. Bunun sebebi okulun çok kolay öğrenci kabul etmesi mi?
    Okulun kalitesi gerek mühendislik eğitimlerinde gerekse genel anlamda nasıldır? O okulda okuyan öğrencilerden biraz bilgi alabilir miyiz?

Yalnış anlaşılmasın ama Duisburg-Essen Üniversitesi biraz yol geçen hanıdır. Nedense bu üniversite herkesi kabul eder, ben bugüne dek RET gönderdiği bir elemanı duymadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrcsCaptan

quote:

Orijinalden alıntı: Ulas.

Arkadaşlar üniversitede gitmek istiyorum yurtdışına.Lise 3 teyim şuan.Uygun bütçeli yerler var mı ?

Sen bana bütçeni söyle bende ona göre okul söyleyim

Hocam sen en düşük bütçelilerden başla
  • 2 milyon dolara ev almak yılda 40 bin dolar okul parası ödemek falan normal ailelerin çocukları için kesinlikle imkansız .

Ben Avustralya'da bir ay kadar kaldım ve yüksek lisans için tercih edebileceğim bir ülke , lisans programları için iyi üniversiteleri yıllık 10.000 AUD gibi bir fiyata sahipler , yüksek lisans programları ise 25.000 AUD yıllık idi en son baktığımda. Şuan cebinde 200.000 USD parası olan birisi Avustralya'da university of melbourne , university of new south wales yada university of queensland gibi yerlerde 4 yıllık bir okulu rahatça okuyabilirler. Normal yaşayan bir kişi için aylık yeme içme konaklama ve yaşama masrafı da 2000 AUD yi geçmez . Yeni mezun Bsc mühendisin (bilgisayar , elektronik , elektrik , makina vb.) maaşı da 6000-7000 AUD aylık olduğuna göre iyi bir seçim gibime geliyor.

Öncelikli amacım mühendis olarak gidip 2-3 yıl çalışmak , ki mühendislere 5 yıllık vize veriyorlar direk , aranan meslek grubu olduğundan , daha sonra yüksek lisansı full time katılıp onu bitirip senede 175.000 - 200.000 AUD gibi miktarlar kazanıp paranın gözüne vurmak .

Not:Elektrik-Elektronik Müh okuyorum , embedded sistemler ve kontrol mühendisliği üzerine kastırmak amacındayım :)

• Bende Amerika da dil eğitimi almayı düşünüyorum. Bütçem düşük. Haliyle 3 aylık dil eğitimi aldıktan sonra iş bulup çalışmaya başlayacağım. Gidenlerin pek dönesi olmuyormuş. Burda şimdi Mali Müşavirlik Stajerliğim var hali hazırda. Giderde dönemem stajımı yakarım diye korkuyorum. Sizce yurtdışında yaşamaya değer mi?
  • @troy

Soyadın Avcıoğlu mu?
  • Tekrardan güncel !
  • Güncel !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper1907

@troy

Soyadın Avcıoğlu mu?

leider :D malesef
  • Güncel !
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrcsCaptan

Güncel !

Hocam yazdım yukarıda
  • Minimum bildiğim kadarıyla 10.000 dolardan başlar dönemliği yanlız bu sadece okul masrafı haberin olsun yeme içme katmıyorum o sana bağlı gece hayatın , içkin , sigaran varsa bu fiyat uçar gider.Tavsiyem Community college'lere bak
  • Ekle kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspire26
    Ekle kardeşim

cok konusma yoldayim eve geliyorum
  • Güncel..
  • merhaba arkadaşlar
    2012 eğitim-öğretim yılında abd de doktora yapabilmek için hazırlık yapıyorum onun için 5 mayısta abd ye uçuyorum (toefl, gre vs. halletmek için) doktora için bir üniversiteden kabul aldığımda buraya yazarım konuyu açan arkadaş da beni de kulübe ekler o zaman
    not: şimdiden bu kulübe girmeyi hakettiğimi düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miraculous -- 12 Nisan 2011; 21:23:12 >
  • Avustralya,Avusturya,Rusya veya Abdde eğitim görmek istiyorum.yıllık -ortalama-harcayacagımız paraları,hayat sartlarını vs ogrenmek istiyorum.Abd cok pahalı,Australia gibi olsa dusunuyorum ama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peacifullord

Avustralya,Avusturya,Rusya veya Abdde eğitim görmek istiyorum.yıllık -ortalama-harcayacagımız paraları,hayat sartlarını vs ogrenmek istiyorum.Abd cok pahalı,Australia gibi olsa dusunuyorum ama..

+1 iskandinav da olabilir
    estonya norveç fin. rusyanın kuzey batısı ve diğer küçük ülkeler.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.