Konunun başlığında da belirtiğim gibi dhcp de ip kiralama diye bir mantık var. Bu sebepten statik ve dinamik ip alan bir sistemde ilerleyen zamanlarda ip çakışmaları söz konusu oluyor.işte sorun burda bildiğiniz sabit ip yi DHCP server'a sanki kendi vermiş gibi (yani otomatik) gösteren bir yazılım yada script bileniniz varsa yardımlarını bekliyorum..
nasil bir network sistemin var biraz detay vermen mumkunmu ?
Windows 2003 server DHCP mantığı ile çalışan içerisinde 6 adet router la segmen dağıtan bir network. (en kısa böle anlata bilirim)
sen neden el ile ip verme ihtiyaci duyuorsunki ? birak 2003 server kendisi versin butun ipleri veya hepsini el ile ayarla otomatik ip ler girmesin. gerci kendine ozel bir sebebin olabilir.
ama benim bildigim boyle bir program yok.
Proxy kullanmaktayım ve ip yönelik yetkilendirme yapıyorum bu sebepten bazen sabit kullanmam gerekmektedir.
hpcp turbo setup adında bir program var.ben kullandım.benim işimi görüyor.fakat işin bittikten sonra ya programı sil yada servere kapat yoksa başın ağrıya bilir.(kendisi otomatik online oluyor...)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme