Şimdi Ara

Diablo 3 - Yeni başlayana öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bugün steam hesabımla diablo3 + wow battlechest takas ettim. Bir iki sorum olacak :)

Daha önce deneme sürümünü oynamıştım Diablo3 ün ama deneme sürümüydü ve fazla dikkate almadım zaten çok çabuk bitiyor.

Şimdi yeni başlayan için önerebileceğiniz 1-2 basit püf nokta var mıdır ? Ayrıca böyle bir konu var mı yeni başlayanlar için.

1-2 bir şey önerebilirseniz çok sevinirim

bu arada takas ettiğim hesapta 60 lvl barbar 60 lvl demon 47 lvl wizard falan var. tabi ben sıfırdan başlamak istiyorum anlamak adına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 23 Ocak 2013; 15:59:49 >

• 0 dan bi monkla başlarsan 60 olduğunda yardımcı olmaya çalışırım. Yeni başlayanlar için tavsiyem pek yok. Oyun her Blizzard oyununda olduğu gibi 60dan sonra başlıyor. Hızlı atlamak istersen xp li item alabilirsin 40da sonra ama sana tek tavsiyem şu olur altın harcama. 60da çok ihtiyacın olucak.
  • ranged oynamayı sevdiğim için wizard açtım başlangıç olarak
  • Şu ücrestiz MMO'ları oynadın mı hiç? Knight, Silkroad, Metin vb. Heh işte aynı onlar gibi.
    İtemini dizip /faceroll modda dolanacaksın ortalıkta. Oyunda derinlik, hikaye, rpg, amaç yok. Ha soracak olursan "sen neden hala oynuyorsun peki?" diye; beklediğim başka oyunlar çıkana kadar takılıyorum öyle.

Steam hesabında hangi oyunlar vardı?

EDIT: sen wow oynamıyor muydun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 23 Ocak 2013; 20:18:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shruikan

Şu ücrestiz MMO'ları oynadın mı hiç? Knight, Silkroad, Metin vb. Heh işte aynı onlar gibi.
    İtemini dizip /faceroll modda dolanacaksın ortalıkta. Oyunda derinlik, hikaye, rpg, amaç yok. Ha soracak olursan "sen neden hala oynuyorsun peki?" diye; beklediğim başka oyunlar çıkana kadar takılıyorum öyle.

Steam hesabında hangi oyunlar vardı?

EDIT: sen wow oynamıyor muydun?

diyecek bir şey bırakmamış, katılıyorum arkadaşa.

çok yanlış seçim. hem de game director'ün bile oyunu terkettiği şu zamanda
  • bir dönem metin 2 oynadım bir dönem ikv . wow oynuyordum ancak genişleme paketleri ve aylık ücreti nedeniyle erken bırakmak zorunda kaldım. steam hesabımda ne vardı cs go ve left4dead2 vardı dişe dokunur.

Ben de finallerden sonra takılacak bir oyun arıyordum o nedenle wowa başladım ancak genişleme paketi nedeniyle bıraktım işte . Oynamak istiyordum da Diablo 3ü başladık bakalım mantığı kavrayabilirsek
  • Mantık?

Boşver Diablo'yu falan; sat gitsin. Git Path of Exile oyna. Diablo'da arayıp da bulamayacağın her şey var. Üstelik bedava.

Başka oyun reklamı yaptım diye şikayet edin!
  • bütün hevesimi kaçırdın yav
  • sen yazılanlara aldırma beklentiler çok yüksek olduğu için eleştirilerin dozu da o denli yüksek
    bende çok hayal kırıklığı yaşasam da vazgeçmiyorum ;)
  • Bende kızıp bırakmıştım ama şuan keyifle oynuyorum 2 gün önce döndüm
  • Ula insafsızlar adam yeni la.Bu kadar da yüklenilir mi? Diablo 2'yi oynamış mı belli de değil.Hani bir beklentisi yoksa daha iyi gelecektir beni bile 3 ay oynattı.Bir daha oynatır mı bilmem.Ama takma herkesi sen oynamaya devam et daha o duruma gelmen için yolun uzun(Benimki de mi ağır oldu ne ? :D )
    Bu arada pek bir öneri olmaz paranı harcamadan 60 ol sonrası mühim olan zaten 60'a kadar herhangi bir öneri olmaz .Zaten infernoda kolayladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

Arkadaşlar merhaba. Bugün steam hesabımla diablo3 + wow battlechest takas ettim. Bir iki sorum olacak :)

Daha önce deneme sürümünü oynamıştım Diablo3 ün ama deneme sürümüydü ve fazla dikkate almadım zaten çok çabuk bitiyor.

Şimdi yeni başlayan için önerebileceğiniz 1-2 basit püf nokta var mıdır ? Ayrıca böyle bir konu var mı yeni başlayanlar için.

1-2 bir şey önerebilirseniz çok sevinirim

bu arada takas ettiğim hesapta 60 lvl barbar 60 lvl demon 47 lvl wizard falan var. tabi ben sıfırdan başlamak istiyorum anlamak adına

paran varsa önce küçük miktarda gold satın al..3m olur 5m olur 10m olur ne kadar istersen..zaten gold satan siteler/arkadaşlar mevcut..ama 3m gibi küçük bişey işini görür diye tahmin ediyorum..sonra +exp itemleri al..yani her yaratık öldürdügünde fazla exp veren itemler.. cains set var level 22 ydi sanırım net hatırlamıyorum..4 parça ama 3 parçasını alsan yetiyor..hem +exp veriyo hem de 3 set bonusu %exp veriyo.. daha sonra chatten ya da buradan boost iste..yani hızlı level atlamak için yardım iste..60 a kadar exp itemlerini çıkarma 60 olup hell de diabloyu kestikten sonra yeni itemler diz en azından mp0 yapabilmek için.. sonra uber yap (uberler için yardım iste ve dandikte olsa bir adet hellfire ringini al ) daha sonra Alkazier run lar ile experience kas.. experience kasarken hem gold toplamış olacaksın hem paragon level alacaksın hem de item bulacaksın..kaliteli item bulup satıp daha da zengin olabilirsin..hangi class üzerinde ilerleyeceksen onun build lerini oku..ille de wizard olucam diyosan CM nedir ne değildir archon nedir nası yapılr ne kadar para hangi itemler gerekir bunlara bak..mesela patch gelicek patchte hangi class ile oynasan iyi olur bu araştırmaları bi oku..bundan sonrası rutine giriyor yeni patchler/değişiklikler gelene kadar.

• Hangi karakteri kasacaksan 60 olunca ona göre youtube'dan budget guide diye aratabilirsin 1-2m'e public gamelerde işini görecek bir build dizebilirsin.

örnek olarak:
    http://www.youtube.com/watch?v=d29kiVSzDgw

burada önemli olan şey hangi statların işine yarayacağını anlamak
  • Sen sıkılanlarınlara bakma, d3 öyle yabana atılacak bir oyun değil millet birşeyi beğenmedimi öldüresiye dövüyor. Tamam bekleneni veremedi ama beklenen çok yüksekti. Ben çıktığından beri oynuyorum 2 ay bırakmıştım sonra geri geldim. Hesabı satıp tekrar alıp başlayanlar bile var. Sende sıkılmadan en az 3 ay zevk alarak oynarsın seversen de devam edersin kendin dene gör. Birde gold yok diye moral bozma zamanla gold kazanmayıda öğreneceksin, paran varsa sakın parayı basıp imba karakter yapma, öyle bir karakteri para harcamadan emekle yapmaya çalışman seni daha çok oyuna bağlar. Arkadaşların yukarıda verdiği tavsiyeleri dikkate al. Hoşgeldin
  • wizard ile range oynayamazsın bunu söyliyeyim..end game de ranged wizard iş yapmıyor...yapabilmesi içinde parayla gold alıp milyarlık itemlarla gear yapman gerekecek. niye çünkü oyunda drop falan yok...herşey rmah ve ah yi kullanmaya mecbur etmek üzere dizayn edilmiş.

sana benim naçizane tavsiyem hiç bulaşma..en azından expansion çıkana kadar.

oyun gerçekten ödüllendirici değil..hala oynayanlarda inan alternatifi olmadığı için çaresizlikten oynuyorlar. zaten başka bir oyun oynamak için ara veren herkesin dönme isteği bile kalmıyor.
  • Diablo3'ü büyük bir hevesle ve beklentilerimi diplerde tutarak beklemiştim. CB zamanında her karakterle ulaşılabilecek en üst noktaya kadar zorladım. Oyun çıktığında 3 günlüğüne yıllık izine çıktım ve eşimi yazlığa gönderdim. Evde tek başıma tam 5 gün Diablo oynadım. Senaryo yok diyenler, oyunu bekledikleri dönemi çok çabuk unutmuş. Spoiler yemeden Diablo3 hakkında bilgi almaya çalıştığımız günleri, Skeleton Kig'in neden canlandığı hakkındaki hurafeleri, Leiah hakkında atıp tutmalar bunlar unutuldu gitti.
    Normal zorluk seviyesinde oyunu ilk bitirdiğimde mutluydum. Çünkü item önemli değildi, oyunun konusu için oynamıştım ve verdiğim paraya deymişti.

Şimdi sana Diablo3'ü kötüleyenler, end game kısmına kadar gelmiş, artık tek derdi DPS ve EHP yi maksimize etmek olan arkadaşlar.

Uzun yıllar WoW oynadım, TBC çıkmadan önce end game noktasındaydık ve WoW'a başlamak isteyenlere aynı yorumları yazıyoduk, başlama gerek yok, amaç yok, PvP dışında yapacak bişey kalmadı vb. sonra TBC çıktı, mountlar uçmaya başladı, item setlerimiz yalan oldu, raid mantığı değişti, sonuçta biz oyunu çoktan tüketmiştik ve TBC'den beklediğimizi bulamadık.

Şimdi aynı şeyleri Diablo3 yaşıyor. Oyun kötü mü ? Kesinlikle kötü değil. Oyun çıkalı 8 ay olmuş ve hala oynayanlar, oyun hakkında yorum yapanlar, karakterleri geliştirmeye çalışanlar var. 100 TL verip kaç oyunu 8 ay oynarsınız ?

Offical oyuna Monk ile başladım, paragon 100 olmadan başka Class kasmayı düşünmüyorum. Ama amacım, var olan her classla paragon 100 karaktere sahip olmak. Bu bile en az 2-3 senemi alacağı için benim hala umudum var.

Asl olan beklentilerini karşılayıp karşılayamayacağıdır. PoE önermiş bir arkadaş, 40+ lvl dan sonra oynarken uyumamak için kendimi zor tutuyordum, bir noktadan sonra aşırı derecede sıkıcı bir oyun. Keza onda da drop mrop yok, hatta trade bile ölüm. Takas usulü çalışan bir yapısı var. Ama Diablo3 ile kıyaslanamaz. Torchlight2'yi diablo ile kıyaslayanlar oldu , end game karakter yapmam 15 gün sürdü, isteyene SS bile yollarım, her moba Elite - Boss fark etmeksizin tek atıyorum. Hiçbir zevki kalmadı oyunun.

Ben dene derim, dene kendin karar ver oyunun emeğini hakkedip etmediğine.

Yeni başladığın için ilk günlerde item sorunu yaşayabilirsin muhtemeldir. Dilersen, ACT2 ye geçtiğinde birlikte bir tur yapabiliriz. Leoric farmı yapıyorum ara sıra, battle tag imzamda yazıyor, MF 435 act2 yaparsak bütün itemlerini Rare seviyesine çekeriz. Daha sonra zorlandığın bir boss olursa oyundan bir mesaj atman yeter, yardıma gelirim. 60 olana kadar para harcama değmez. 60 olduktan sonra, tek seferde mükemmeli yakalama şansın yok, en az 3-4 defa gear değiştirmen gerekecektir.

Şimdiden iyi eğlenceler dilerim. Oyunda görüşürüz. Friend invite yollarken kısa bir hatırlatma yazabilirsen çok sevinirim.

• Yazılanlar için teşekkürler. Alternatifi olmadığı için oynuyorum ama oyun kötü demek saçma alternatifi yoksa oyun iyidir. Keza dün oynadım tabi hızlı bir level atlama süreci olmadı tam bilmediğimden ama sıkıldım mı hayır. Oyunu ben sıfır almadım ilk mesajda yazdığı gibi önceki arkadaştan kalan 2milyon gold var hesapta. Bir de kasada (kasa diyorum d3 te adı ne bilmiyorum ) gemler falan var para eder mi etmez mi bilmem tabi craft itemleri de var sanırım. En azından şu tatil sürecinde oynamak istiyorum . Finaller bittikten sonra oyun bulamamıştım bir türlü olmadı daha sonra satarım zaten takas yaptığım için bana piyasanın altında oldu gelişi. Act II ye geçtim bu arada dün akşam .Tag veren arkadaşları ekliyorum tekrar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 24 Ocak 2013; 12:17:57 >

• #keshberfo

olaya sadeec diablo ekseninde değil..farklı açılardan panaromik bakmak lazım. diğer rpg oyunlarla karşılaştırmak lazım..Bende sinirlensem sövsemde kasım ayına kadar oynadık.arkadaşlarla paritler yaptık..eğlendimmi..eh işte olduğu kadar.

ama stres her zaman zevkin önündeydi...bak mp7 single uber kasabilen barbar ım var...milyarlık char var üzerinde. yani bayıla bayıla ostressiz oynayabilirim..dps sıkıntım falan yok..ama hala eksik birşeyler var..bir tat eksik.

finallerim dolaysıyla ara verdim oyuna..oyuna ara verdiğim dönemde stres kaysayımın azaldığını hissettim..sonra farklı oyunlar oynadım..bir oyundan gerçekten zevk almanın ne olduğunu tekrar keşfettim.

çok net iddaa ediyorum, şu oyuna 1 ay ara ver farklı tatlar dene, obsesif bir diablo takıntın yoksa oyunu açmayı bile istemezsin.

oyun iyi diyenler diabloyu o akdar seviyor ki mevcut durumu içselleşirip bir nevi poliyannacılık oynuyorlar..kardeşim bu oyun kötü..bir rpg de itemization herşeydir..itemization ı epic fail olan bir rpg oyunu kötüdür. bu oyunun adı diablo 3 olmasaydı...d2 den kalan tatlı anıların hevesiyle alınmasaydı oynayanların yüzde 90 ı cd yi kırıp atardı. net...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AthabaskA -- 24 Ocak 2013; 13:07:33 >

• Olumsuz yorumlar yaptık; ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler.

Oyunun bence iyi bir yanı, işe yarar, kaliteli item düşürünce yaşattığı sevinç. Şimdi diyeceksin, "yav ne var bunda, ille düşecek güzel bi şeyler"; ama üstteki arkadaşın da dediği gibi "itemization" zımbırtısı o kadar rezaletti ki oyunun, iyi item buluyor olmak milli piyangoda büyük ikramiyeyi kazanmakla aynı. Oyunun, benim en sevdiğim özelliği işte bana bu heyecanı yaşatabilmesi (heyecan yaşama sıklığı %0.000...001; hüsran yaşama sıklığı %99.999...999).

Ben diablo 2 oynamadım; o yüzden "diablo oyunculuğu" denen şey nedir bilmem. "Diablo 3 ile ben de girişeyim lan şu işe" dedim; gel zaman git zaman bunca vakittir oynadım işte.

Ama hata bende; karakter gelişimi tamamen şans faktörüne bağlı bir oyundan hayır beklememek lazımdı!
  • "oyunu 8 aydır oynayanlar var. ondan kötü olamaz" diyen arkadaş!.... Sen ne fakir edebiyatı yapıyorsun. Oyunlarda efsaneler vardır. Birde efsane seriler vardır. Medieval total war serisi, Diablo serisi(1 ve 2)... Bunlara sen 8 ay 1 yıl ile ölçemezsin.....

Diablo3 sıradan bi oyun. Alıp oynayıp hikayesi bitince 1 2 ayda daha devam edebileceğin sıradan bir oyun..... Fifa 2012 nasıl eskiyorsa Fifa 2013 çıktığında. Diablo 3 de bir sonraki oyunda eskiyecek. (aslında zaten eskidi. TL2 POE filan çıktı.)

ama gelelim Diablo 2ye 12 yıl önce çıkan bir oyun ! ve diablo 3ten çok beklentimiz vardı evet. Çünkü Diablo1 ve diablo2 arasında dağlar kadar fark var ve aynı şeyi diablo3 tende beklentimiz olması normal... ve inan bana oyunun adı Diablo olmasaydı 8 ay kimse oynamazdı!.

çünkü 8 ay oynanacak bir oyun değil. en fazla 1 ay zevk alarak oynarsın sonra, eğer diablo2 oynadıysan, her patchten sonra umut edip, oyun adam olacak dersin oynarsın.... oynamadıysan bırakırsın.... sana önerim Pat of exile başla. skill ağacı tam bir yenilik... çok güzel dallanıp budaklanıyor ve oyun beta döneminde pvpsi var. Diablo 3 ilk çıktığında verilen sözlerden birisiydi pvp.... hala yok....

ve oyun bedava..... diablo3 gibi 110 tl verip 1 ay sonra uninstal edeceğine 0tl verip POE oyna derim....110 tl yede güzel karar verdim diye kendine güzel bir ödül al:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiokhos -- 24 Ocak 2013; 13:54:08 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.