Şimdi Ara

Diablo FPS sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 kişilik partilerde bikaç kişi skillere abanınca fps sorunları yaşıyorum. Yani eski notebookumda böyle şeyler yaşamazdım ki baya dandikti. Sistemimde fx 6300 işlemci , 7870 myst edition ekran kartı , 8 gb ram , 128 gb ssd var. Herhangi bi oyunda sorun yaşamadım şimdiye kadar. FOrumlarda sesi kapatın demişler onu da denedim ama yok olmuyor. Oyun akıcılıgını kaybediyor bi yerden sonra ve çekilmez hale geliyor. 13.2 sürücüsü var ekran kartında. Oyun en kastıgı anlarda bile ekran kartı sıcaklıgı 65 67 derece , işlemci kullanımı da % 30 %40 civarı oluyor. donanımda bi zorlanma yok ama hakkaten iyice sinirlerim bozuldu. kırıp atıcam ne varsa . blizzard supportta salak salak aynı cevapları veriyor. Eubattle forumlarında benim gibi onlarca insan var ama kimse çözüm bulamamış.

• aynı mevzu bende de var...onun yüzünden devamli ölüyorum kalabalıkta takılıyor.FX8320 gtx660ti var fanları en sona getiriorum gene aynı..bf4 bile kasmıyor bukadar oyuna ros gelmeden önce böyle bir sorunum yoktu..oynarken cok can sıkıyor ama oynuyorum yinede napim alıstım
  • Physics ayarını low yapın. Bende biraz farketti, daha az takılıyor
  • oyunu müzik ile oynuyorsanız, ses kalitesini 16 kbit olarak ayarlayın ve oyunun müziğini kapatın. pc'de müzik dinlerken, oyun için %20 master volume yeterli oluyor.

bende de takılma oluyor 2600k+780gtx. sıkıntı oyunda, ses kaliteside biraz olsun rahatlatıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: losthell

oyunu müzik ile oynuyorsanız, ses kalitesini 16 kbit olarak ayarlayın ve oyunun müziğini kapatın. pc'de müzik dinlerken, oyun için %20 master volume yeterli oluyor.

bende de takılma oluyor 2600k+780gtx. sıkıntı oyunda, ses kaliteside biraz olsun rahatlatıyor.

bunu da denedim. biraz etkisi olsa da pek çözüm değil :(
  • alakası var mı bilmiyorum ama...
    bende windows 8.1 update yaptıktan sonra düşük fps problemi olmaya başlamıştı...

bende çözümü update i kapatarak çözdüm...

isterseniz bi deneyin derim...
  • Şu yöntemi bir deneyin.

Oyunu kapatın.
    Belgelerimdeki Diablo 3 klasörüne girin "D3Prefs" i txt olarak not defterinde açın.
    HardwareClass "5" (sizde başka bişeyde yazabilir) yazan yeri HardwareClass "1" olarak değiştirip oyunu açın.

Umarım işe yarar.İyi oyunlar.

Edit: Denedim bizzat işe yarıyor. Eski bir laptop um var onda FPS problemi oluyordu şimdi 40 fps in altına inmiyor.Fakat sizin pc leriniz 50-60 arası FPS alması gereken PC ler.
    http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/9792849406 bu konuda baya şeylerle oynanmış ve çözüme ulaşmış hemen hemen herkes ama MVP ler legal olmadığını söylüyor ingilizceniz varsa bir bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledox -- 12 Mayıs 2014; 9:48:19 >

• bütün ayarları maksimuma alıp deneyin bir de, güncel gpu ları zorlamadığı için parking mevzusu gibi bi nane dönüyomuş diye okumuştum.
  • Aslında sorun cpu kaynaklı biraz araştırınca oyun malesef max 2 cpu kullanıyor(starcraft gibi)
    Hatta güze bir alıntı yapalım
    quote:

Core #1: the game engine
    Core #2: "Stay awhile and listen..." always at the ready
    Core #3: To make sure Tyrael's wings are animated smoothly
    Core #4: Just to handle the insane amount of mouse-clicks that are needed

Neyse konuya dönersek detay öğrenmek isteyenler google diablo3 core affinity yazarlarsa acılan konularda detaylı bilgiler mevcut;
    Özü dediğim gibi oyun 2 çekirdek desteklediği için günümüz işlemcilerinde sapıtabiliyor fps birden yogun sahnelerde 15e kadar düşebiliyor.
    Çözüm olarak bende işe yardı kısaca;
    quote:

C:\Windows\System32\cmd.exe /C start "" /affinity 0x05 "C:\Program Files\Diablo III\Diablo III Launcher.exe"

Burada i7 için örnek verilmiş bende bunu yaptım fiziksel çekirdek seçiliyor 0x05 ile
    quote:

C:\Windows\System32\cmd.exe /C start "" /affinity 0x5 "C:\Program Files\Diablo III\Diablo III Launcher.exe"

Buda 4 çekirdek için geçerli q6600 yada i5 işlemci diyelim yani sanal çekirdek olayımız olmayan işlemcilerde...
    Büyük ihtimal sorununuz düzelicektir.
    Amd sahibni arkadaşlar yukarıdaki olmaz ise bu işlemi manuel olarakta yapabilirler
    ctrl+alt+delete basıp görev yöneticisinden blizardın launcherini bulup sağ tus tıklıyoruz benzesmeyi ayarla diyip secili butun cpu tik ini kaldırıp içinden cpu0,cpu1 quad core için sanal cekirdek olanlarda cpu0, cpu2 seçmeleri gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikobat -- 12 Mayıs 2014; 10:45:29 >

• Psikobat P kullanıcısına yanıt
    Süper paylaşım Eline sağlık bence arkadaşlardaki sorun direkt bununla alakalı. Bende herşey maximumda 1920x çözünürlükte oynarken 30-40 lara düşüyordu arada shadow u low a getirmiştim. Yine aynıydı. Fakat bu işlemden sonra Stabil 55-60 arası FPS herşey maximumda oynuyorum.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1292893/41754f61-ea7a-4991-a191-8d25b5d4f872.jpg

Peki bir şey soracam bu komut girilmeden oyun çalıştığında default ayarlarında mı çalışıyor?

Ama bu tür şeylerle uğraşmayı istemeyen benim dediğim yolu da bir denesinler oda etkili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledox -- 12 Mayıs 2014; 10:45:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ledox

Süper paylaşım Eline sağlık bence arkadaşlardaki sorun direkt bununla alakalı. Peki bir şey soracam bu komut girilmeden oyun çalıştığında default ayarlarında mı çalışıyor?

Ama bu tür şeylerle uğraşmayı istemeyen benim dediğim yolu da bir denesinler oda etkili.

Tabi normal de default yani butun cekirdekler arası yuk paylasımı yapılarak çalısıyor.Buda yukarıdaki saçma sapan sorunlara sebeb oluyor..
    Komutsuz girdim yine 4 çekirdek de işlem yapıyor.
  • quote:

Komutsuz girdim yine 4 çekirdek de işlem yapıyor.

quote:

ctrl+alt+delete basıp görev yöneticisinden blizardın launcherini bulup sağ tus tıklıyoruz benzesmeyi ayarla diyip secili butun cpu tik ini kaldırıp içinden cpu0,cpu1 quad core için sanal cekirdek olanlarda cpu0, cpu2 seçmeleri gerekiyor.

Oyunu değil ama launcheri o şekilde çalıştırmanız gerekiyor yani en baştan alırsak;
    Bliz launcher tamamen kapatıyoruz..Tekrar çalıştırıyoruz,görev yöneticisinden onun aktif olduğu exe yi bulup(launcher.exe vs) sağ tıklayıp benzeşmeyi ayarla diyoruz.daha sonra yukarıdaki alıntıda olanı yapıyoruz.
    Komutla girmek sizi korkutmasın blizardın resmi forumlarında bu yontem tavsiye ediliyor zaten.
    Onuda yapmak için karısık gorunuyor olabilir onuda anlatayım..
    Masa üstü sağ tuş yeni kısayol diyoruz ve ordan konsol diyoruz(cmd) ordan yolu yukarıda yazdığım gibi(tabi sizin kurulu olduğu yer farklı olabilir onu kendiniz düzenliceksiniz)yaptıktan sonra tmm diyorsunuz.Bundan sonra oyunu bu kısayol uzerinden çalıstırdıgınızda direk launcher calısıyor sonra play diyorsunuz.

Yok korktuğumdan değil arada ben pc ye i3 takıyorum eğer kalıcı bir komutsa bu sıkıntı olacak.
  • quote:

Yok korktuğumdan değil arada ben pc ye i3 takıyorum eğer kalıcı bir komutsa bu sıkıntı olacak.

Komut kısayolda geçerli oldugu için eger kısayoldan calıstırmaz iseniz normal default launcherden acabilirsiniz.Yani bizim komut launcheri tetikleyerek acılıyor.kalıcı değil siz oyunu normal acarsanız, komut işlevsiz kalıyor sadece bizim yapmıs oldugumuz kısayol uzerinden calıstırırsanız komut aktif oluyor
    Anladım zaten.Ben sana neden sorduğumu yazmıştım. Tekrar sağol paylaşım için.
  • Gece eve gidince denerim bende de benzer problem var. Oyunun sıkıntısı hep diye önemsemiyordum düzelmez diye. Bakalım düzelecek mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim, deneyin düzelmesi lazım
  • ben denedim sanırım işe yaradı. eskiden bazı sahnelerde hareket dahi edemezdim. şimdi en az 30 u görüyor. 60 fps sabitte oynuyorum. ama şunu sorucam ayarlarda maksimum fps 120 iken 60 dan yukarı cıkmaması benim bilgisayar ile mi alakalı..

bu arada çok teşekkür ederim. Haftalardır eubattle forumlarında kimse yardımcı olmamıştı ama bu arkadaş olaya direk güzel çözüm getirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirArthurDayne -- 12 Mayıs 2014; 13:08:29 >
  • Benim işlemci 4 çekirdek.Hangilerini seçmem gerekiyor acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodPan -- 12 Mayıs 2014; 13:41:27 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.